Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Marea pisze:Aniu, wez od weta frontline w spraju, moze ci naciagnac odrobine w strzykawce, i psiknij ja w kilku miejscach na calym cialku, typu kark, grzbiecik, kolo ogonka, brzuszek i natrzyj ja tym cala, bedzie ciut podsmierdywac ale nic jej nie bedzie a pchelki beda kaputbylas z nia u weta? powinna dostac cos lekkiego na odrobaczenie, typu pasta na poczatek
Poker71 pisze:
TAKIM MALUCHOM NIE WOLNO FRONTLINE
jest proszek insectin, od biedy i ostrożnie można tym. Ze względu na logistyczne skomplikowanie operacji proponuję zeby to zrobił wet, bo ja z TŻtem jak żeśmy ćwiczyli na miesięcznych kukułach to przypadkiem sami żeśmy się porządnie odpchili bo proszek był wszędzie.
jeśli zdecydujesz się sama to NAJWAŻNIEJSZE najpierw! porządnie wokół głowy (broda/szyja, nasada uszu i dookoła), taką obróżkę z tego talku a dopiero potem resztę. ważne: NIE sypać wokół oczu nosa i pysia!
nie pytaj co się dzieje jak się zrobi odwrotnie. brrrr do dziś mi się śni, detale wam daruję.
Marea pisze:Frontline w sprayu dziala tylko powierzchownie, nie wnika w organizm gleboko, i owszem srodkow spot on w kropelkach na kark balabym sie dla takich maluchow bo gleboko w organizm wnikaja ale ten w spraju mozna stosowac juz u kilku tyg kociakow (a kociak Kaleido ma ok 6 tyg.)
Marea pisze:Co do srodku Insectin, ktory Ty polecasz stosowac, jest bardziej niebezpieczny niz Frontline
NSECTIN® PROSZEK Drukuj
SKŁAD JAKOŚCIOWY I ILOŚCIOWY SUBSTANCJI CZYNNYCH
Permetryna (jako permetryna cis/trans 25:75) 10 mg / g
WSKAZANIA LECZNICZE
Zwalczanie inwazji ektopasożytów występujących u psów, kotów i gołębi (pchły, kleszcze, wszoły, obrzeżki).
PRZECIWWSKAZANIA
Nie stosować u szczeniąt i kociąt poniżej 12 tygodnia życia, u gołębi poniżej 1 miesiąca życia, a także u samic karmiących.
http://www.biowet.pl/index.php/componen ... ectin.html
tak dla info...
Marea pisze:8)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Permetryna
Stwierdzono toksyczność dla organizmów wodnych[3] oraz kotów
Marea pisze::lol: no dobra, kazdy postepuje wg swojej woli i uznaniaco tu duzo dyskutowac i sie wyklucac o swe racje
Wazne by dzialalo i nie szkodzilo, z frontlinem w sprayu mam dobre doswiadczenia, pozatym jest latwy w uzyciu, pudru bym nie uzyla..kiedys probowalam na moich jak przytargalam do domu kilka pchel i ciezko obslugiwalne, kot sie wierci, bo nie chce czesania, nie chce pudrowania..a tak psik psik, wysmarujesz male taltajstwo i po sprawie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, uga i 414 gości