Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 03, 2011 19:44 Re: Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Na wszelki wypadek wklejam ostrzeżenie od ogoni:
Kochane-i ALARM :!: :!: :!: :!: :!: dotalam wlanie wiadomosc na fejsie:

OSTRZEŻENIE !
PROSZĘ, UDOSTĘPNIAJCIE !!!
Dostalam ostrzezenie ze schroniska w Gaju, ze jezdzi po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniat. Psy podobno jada do Niemiec jako przyneta dla amstafow szkolonych do walk !!! Ten facet to Ceglarek Lukasz lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Moze kontaktowac sie ze schroniskami w calej Polsce.... uprzedz znajome schroniska !
(Od Edyta Ziemiańska) PODAJCIE DALEJ
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 03, 2011 22:37 Re: Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Krótka relacja ze schroniska z 03.06.11r.
Na adopcjach 3 koty 59/70,63/72, 51/61
ADOPCjE (3koty)
59/70 kotka Noska
ObrazekObrazekObrazek
63/72 Kasia kotka biało-bura
Obrazek
51/61 Fela kotka buro-ruda
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt cze 03, 2011 23:13 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt cze 03, 2011 22:50 Re: Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

SZPITALIK (2koty)

61/71 burasek dziki jutro dostanei antybiotyk i wróci na wolnośc jest wykastrowany został wyłapany na Klimontowie na ul. Górniczej
Obrazek
67/76 kotka czarno biała znajda z Białostockiej
Obrazek

terenia1

Post » Pt cze 03, 2011 22:54 Re: Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

No cóż mam nadzieję, że nie pójdę do pierdla dziś czarny kocur po kastracji wrócił na swoje tereny, wypruł z samochodu jak strzała.
BOX5 67/73 czarny kocur, dziki
Obrazek

terenia1

Post » Pt cze 03, 2011 22:57 Re: Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

KLATKA NR10 56/67 kotka czarno biała (łzawiąca nie wiem czy to kk, czy cos ma ze poprostu łzawi)
Obrazek
Kotka zniknęła ze schroniska nie ma jej nigdzie :evil:

terenia1

Post » Pt cze 03, 2011 23:12 Re: Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

KWARANTANNA - 6 kotów
BOX1 70/80 kocur bury, przyjęty 31.05 strasznie wydziera się w boksie jak naszybciej trzeba go wykastrowac i przerzucić na adopcje a potem szczepić bo kot dostanie świra w boksie :( dziś poprosiłam Pana Grzegorza o wypuszczenie go na kwarantannę bo zawodził kot niemiłosiernie
ObrazekObrazek
BOX2 numer ewidencyjny 74/83
nowy kocurek przyjęty do schronu chyba 01.06.11r. nie ma zdjęcia biało-rudy około roczny oddany przez własciciela wykastrowany, chyba nie szczepiony, można go przeżucić na zdrową i potem zaszczepić
BOX4 71/80 szarobury pręgus total zabunkrowany - trzeba jak najszybciej wykastrowac lub wysterylizować i wypuścić trzeba się zorientować w ewidencji gdzie został złapany
Obrazek
BOX6 69/78 kotka czarno biała (matka uśpionego miotu),
Obrazek
BOX7 68/77 kocur Rudaś, jak najszybciej zaszczepić wykastrowac i na adopcje
Obrazek
BOX8 58/69 kocur Biedronka już po kastracji Pani Olga miała go zaraz po mojej wizycie w schronie przeżucić na adopcje.
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob cze 04, 2011 10:46 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Post » Sob cze 04, 2011 5:56 Re: Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

terenia1 pisze:KLATKA NR10 56/67 kotka czarno biała (łzawiąca nie wiem czy to kk, czy cos ma ze poprostu łzawi)
Obrazek

szkoda słów, ktos tym kotom musi celowo otwierac jak nie boxy, to furtke od kwarantanny, niemozliwe jest uciec stamtad ... zwłaszcza ze sie za wchodzącym furtka sama zamyka

BOX4 71/80 szarobury pręgus total zabunkrowany - trzeba jak najszybciej wykastrowac lub wysterylizować i wypuścić trzeba się zorientować w ewidencji gdzie został złapany
Obrazek

on miał nr 70/80, a ten z 1 boxu 69/80 zmienilo sie cos??
w ewidencji pisze ze ''podrzucony pod schronisko'' wiec bedzie problem z miejscem bytowania

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Sob cze 04, 2011 14:06 Re: Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

kingusiak pisze:on miał nr 70/80, a ten z 1 boxu 69/80 zmienilo sie cos??
w ewidencji pisze ze ''podrzucony pod schronisko'' wiec bedzie problem z miejscem bytowania

Może ja coś pokręciłąm z numerami, spisywałam je z kart ewidencyjnych :oops:

terenia1

Post » Sob cze 04, 2011 15:10 Re: Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

terenia1 pisze:KLATKA NR10 56/67 kotka czarno biała (łzawiąca nie wiem czy to kk, czy cos ma ze poprostu łzawi)
Obrazek

ostatnio była w tej budzie obok szpitalika ???? 8O potem ja daliśmy do boksu

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob cze 04, 2011 15:15 Re: Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Filomen pisze:ostatnio była w tej budzie obok szpitalika ???? 8O potem ja daliśmy do boksu

No tak to podobnież siedziała na kwarantannie w klatce bo nie było wonych boxów, no to może znów im pitnęła do tej budki w wolierze? Podobnież szukali? i nie mogli jej znaleźć.

terenia1

Post » Sob cze 04, 2011 15:18 Re: Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Biedronek jest już na adopcjach, w szpitaliku kotka z KK a na kwarantannie dwa rudasy, mamuśka (biegunka) i buras.
Tereniu warunkiem przeniesienia na adopcje jest zaszczepienie i 7 dni kwarantanny po. Szczepionek nie było i dopiero zaczną szczepić w przyszłym tygodniu.

Kocur ze szpitalika dostał convenię i pocałunek na drogę. Trafił tam gdzie czuje się najlepiej :ok:

Filomen

Post » Sob cze 04, 2011 15:20 Re: Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

jutro musimy zawieść intestinal suchy to jej poszukamy, tylko jak jest w budzie to jest pewnie głodna. Albo wciśnieta za boksami jak Nela była :-(

Filomen

Post » Nie cze 05, 2011 15:56 Re: Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

spotkalismy się rano z Moniką :D kociaki od niej dostały pysznego kurczaczka.

Kotki nie znaleźlismy - moze na górze na dachu jest jakaś dziura? zadzwonię do kierownika.

Biedronek świnia dobieral się do Feli i nawet mu się udało na nią wyskoczyć. Darła sie w niebogłosy. Pani Ola rozdzieliła ten miłosny duet. Nie ma facet klejnotów ale hormony w nim jeszcze buzują. Jutro Fela idzia na ciach i jeśli pani Bożena nie zlapie kotki to druga kotka ze schronu też. Biedronek strasznie jest chudy, musimy go odrobaczyć, skóra i kości.

kocurek biało rudy domowy w 2, kastrowany, małolat drze sie w niebogłosy i syczy. Jak najszybciej powienien trafić na adopcje :roll: jutro moze je poszczepią.

Filomen

Post » Pon cze 06, 2011 15:27 Re: Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Dzisiaj rano w schronie zrobiłem polowiczny dyżur...
Pan Grzegorz zrobił adopcje i musiał jechać na interwencje.

Adopcje:
4 koteczki nic nowego,
Kwarantanna:
boks1 - buras bardzo miziasty - kładąc się na plecach rozwala wszystkie miski...
boks2 - rudo biały młokos - na wejściu syczy, ale jak powli do niego podszedłem to miziak na chwile
boks3 - maluszek bialo bury - wydziera się na pół Sosnowca - chciałem już go zabrać do domu ale wypadła mi robota i szybko musiałem wracać do Katowic,
boks4 dzisiaj przywieziony bialo czarny mlody koteczek, był bardzo głodny zjadł prawie cała puszeczkę dla maluchów, spokojny, miziasty,
boks6 - mamuska z wielka gigantyczna mega mega sraczką!!!!!! zauważyłem że pije bardzo dużo wody, kuweta była pełna, sraczka bardzo luźna ale nie sama woda, dostaje tylko suche na sraczke dzisiaj nie dostała galastop,
boks7 rudzielec - sliczny miziasty spokojny lagodny,,,

Szpital:
czarno biała - w czarnej klatce kupa ok nie widac oznak choroby, dzisiaj dostała ostatni unidox, wszystko zjedzone a wręcz musiała być dokładka:)

Do schronu dotarły dzisiaj 4 czarne klatki - 2 są już na adopcjach - z P. Grzegorzem szybki rozładunek i składanie.:):)
Jutro idą 2 kotki z adopcji na sterylki 2 2 chłopakow z kwarantanny.

Wieczorem jade do schronu pozbierac jedzenie i nakleić "dupnom" kartke NIE KARMIC JURO STERYLKA
ehhhh...
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pon cze 06, 2011 15:28 Re: Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

A zdjęcia będą wieczorem na forum - Ewa się tym zajmie - bo dla mnie to czarna magia...
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

[poprzednia][następna]