S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 24, 2010 22:53 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Biedna Kicia:(
Jeśli są jakieś namiary na tych pożal się Boże opiekunów to myślę, że warto byloby zawuiadomić ich.

Nawymądrzałam się żywieniowo i mi wcięło.
Więc w skrócie. Potrzebne jest dobre jedzenie, bo trzeba troche choc polepszyc to co jest. Potrzebne jest dobre jedzenie dla kotów chorych i zabiedzonych. Dobre chrupki, gotowany kurczak, może byc surowe mięso. Może byc serek bieluch - to ze swoich doświadczeń, bo tego jeszcze do schronu nie załatwiałam:))
Kiedyś mi sie wydawało, że może być tanie, byle dużo. Ale to nie tak. Wlaśnie tam potrzeba dobrego jedzenia. Bo lepiej sobie nie wyobrażac nawet kilkudziesięciu biegunkujacych kotów.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw lis 25, 2010 8:53 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Lidka - jeśli chodzi o lepsze karmy to jakie ? - pytam bo czasem po prostu są jakieś promocje a lepsze wcale nie znaczy droższe.

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Czw lis 25, 2010 9:52 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Kotecki bardzo lubią surowe mięsko :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw lis 25, 2010 11:15 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Może być royal różne rodzaje?
Gosiara

Post » Czw lis 25, 2010 12:32 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Jak najbardziej może być:)
To bardzo dobry dar:)

Jutro na Śląsku bedzie mięsko z ecokarma.pl.

Lidka

Post » Czw lis 25, 2010 15:19 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

bardzo żal Czarnej Kici :( :( [*]
opiekunom urodziło się dziecko, a zwierzaka skazali na śmierć podejmując taką, a nie inną decyzję, okropne i przykre...dla mnie kot jest jak członek rodziny, nie mogłabym tak postąpić jak oni, nie rozumiem takiego postępowania...długo bym tu mogła mówić na ten temat

ja również będę 4-tego na dniach otwartych :) i oczywiście nie pokażę się z pustymi rękami

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Czw lis 25, 2010 18:18 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

A nawet jak pojawienie się dziecka miało mieć takie konsekwencje dla kota to przecież mieli 9 miesięcy na znalezienie domu

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Czw lis 25, 2010 19:07 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

no i kolejna świeczka
małe max zabiedzone nie żyje, umarł biedaczek w nocy sam :(
biedne niczyje maleństwo [i]

posterylkówny oki

Druzylla na dzień dzisiejszy jednak nie wraca
ja się jeszcze nie cieszę, ale widać dziewczyna robi co może żeby Panią domu do kotów przekonać
podobno jest bardzo grzeczna

Pina biedna już ma wiszący worek po tłuszczyku na brzuchu :(

na dni otwarte jak najbardziej mieszkana dobra suchego mile widziana
i mięsko-tylko jeśli tak się zdaży ,że sporo was przyniesie go również sporo-to częśc zamrozimy na inny dzień-oki?

Ramzesik po operacji
niestety łapka musiała być amputowana, nadgarstek był zmiażdżony, nie było co składać
łapka poniżej był bez czucia
Na trzech łapkach będzie mam nadzieje dobrze sobie radził
Znamy sporo bezłapków i to szczęśliwe koty są
Na razie jest po kroplówce, będzie jeszcze u weterynarza dostawał sporo leków

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw lis 25, 2010 20:15 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

biedne, nikomu niepotrzebne koty :(
Kicia [']
i maluszek [']

tak bardzo zal kotów, które odchodzą z zalu, tęsknoty :(
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Czw lis 25, 2010 20:22 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Biedne małe zabiedzone:(
Tak sobie myślę, czy nie było by dobrze na przyszłość dawać takim biedakom cykloferon na dzieńdobry. On jest podawany przy calici, herpesie, pp, po operacjach. Może warto choć dać szansę.

Bardzo mi żal ramzesowej łapinki, ale moze to i lepiej, nie będzie go bolec:(

Mimo wszystko trzymam kciuki za dom Duzylli, niech to jednak będzie ten.

Lidka

Post » Czw lis 25, 2010 20:25 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Biedne kocięta...

Aga_Marlena

Od: Sob maja 29, 2010 19:10

Post » Pt lis 26, 2010 13:32 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

ehh :( kolejny biedak ,który nie doczekał lepszego życia we własnym, nowym domu :(
ogromnie przygnębiające... [*]
myślę ciągle nad tym, że może jednak powinniśmy zadzwonić do tych pożal się Boże "opiekunów" Czarnuszki, która zmarła przez ich decyzję...inaczej ludzie się nie nauczą, a tak mieli by wstrząs- może wtedy by ruszyli głowami, niestety po fakcie, bo czasu nie da się niestety cofnąć, ale zawsze byłaby to jakaś nauczka i czas na przemyślenia z ich strony ( o ile są skłonni do przemyśleń...)

zgadzam się z JOMĄ- faktycznie mieli czas 9 miesięcy na znalezienie kici domu, skoro już jej nie chcieli

- ja mogę do nich zadzwonić, już nawet wiem co bym im powiedziała

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Pt lis 26, 2010 14:52 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

dziewczyny, nie mam tego numeru
poza tym przeprowadziłam już niejedną taka rozmowę, to nic nie daje.
Albo się ma wrażliwość, albo nie.
Tekst,ze dziecko ważniejsze od kota jest typowy i że trudno, to w końcu tylko kot.
Już przy oddawaniu podobno w biurze wszystkich wkurzyła, nie było dyskusji.
Ci ludzie mieli ją gdzieś, nawet nie zadzwonili ani raz się zapytac jak tam.

wieści z domku Druzylki

WITAM PANI IWONO :)
BARDZO PRZEPRASZAM ZA CAŁE ZAISTNIAŁE ZAMIESZANIE, UZGODNILISMY DZIŚ RANO DEFINITYWNIE, ŻE KOTKA U NAS POZOSTANIE :)) , DRUZYLLA ZOSTAŁA POCZĄTKOWO PRZECHRZCZONA NA "LUIZA" JEDNAK JAKOS TAK SPONTANICZNIE WSZYSCY MÓWIĄ DO NIE "LUSSI" I TAK JUZ ZOSTAŁO :). JEST BARDZO PIESZCZOTLIWA, WSKAKUJE NA KOLANA I CHCE SIE GŁASKAĆ. PO KILKU DNIACH WIDAĆ ZE SIE PRZYZWYCZAJA I JEST CORAZ BARDZIEJ RUCHLIWA :), POCZATKOWO MIAŁA MAŁY APETYT, ALE TERAZ ZJADA JUZ WIĘCEJ. OCZYWIŚCIE BOI SIE ODKURZACZA, A CO CIEKAWE MIOTŁY WOGÓLE :).

WSPOMIANE WCZEŚNIEJ SZWY NA BRZUCHU, DZIŚ SOBIE WYGRYZŁA OCZYWIŚCIE BEZ SZKODY DLA SIEBIE, NATOMIAST OKO JESZCZE DOKUCZA, CHOCIAŻ WYDAJE SIE CORAZ LEPSZE ( NIE WYCHODZI ROPA) I TYLKO CZASEM ŁZAWI.
W ZAŁACZENIU PRZESYŁAM PARĘ ZDJĘĆ.
BARDZO DZIEKUJĘ ZA CIERPLIWOŚĆ I POZYCZENIE TRANSPORTERA
POZDRAWIAM SERDECZNIE
JACEK

Obrazek Obrazek
Obrazek

ja jeszcze się tak całkiem nie cieszę :wink:

Mała1

Post » Pt lis 26, 2010 15:05 Re: S.K.Niekochane XV - dołujące totalne przepełnienie :(

Karkosik i Archimedes dostały dzis pracę
pojechały do domu, gdzie po minimum dwu tyg zamknięciu będą polować na myszy
Ich nowy właściciel świadomy wszystkiego, będą karmione, będą miały ciepłe schronienie
to dla nich dobre miejsce mam nadzieję, całe życie spędziły wcześniej w piwnicy.

Maluch biało-bury tez podobno znalazł dom

Dziś odwiedziłam Ramzesika
biedak, ale czuje się dobrze jak na tak poważny zabieg
tak powiedzieli weterynarze
Ma na brzuszku plaster przeciwbólowy, ładnie je
Jeszcze musi tam troszkę posiedzieć, kilka dni na pewno

Obrazek

Szarpnął nas mocno bardzo finansowo, najpierw leczenie, kroplówy, potem kastracja, operacja, szpitalik dłuuugi.
Zapłaciłam ponad 600 zł i to po zniżkach.
Tak tylko pisze dla Waszej świadomości i może akurat ktoś podczytujący wspomoże grosikiem. Wystawię bazarek z posłankami

Jeśli macie jakieś pomysły, jak możnaby od strony kociej urozmaicić dzień otwarty schroniska
to piszcie
DLA PRZYPOMNIENIA TO 4 GRUDZIEŃ
Psy mają łatwiej, będzie pokaz mody i strzyżenia itd
z kotami nic mi nie przychodzi do głowy

Mała1

[poprzednia][następna]