SKARBONKA KAN! ZOSTAŃ PRZYJACIELEM! Pomóż kotom KAN!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 13, 2011 12:32 Re: SKARBONKA KAN! ZOSTAŃ PRZYJACIELEM! Pomóż kotom KAN!!

echtom pisze:Dziewczyny, jeśli nie macie swojego faworyta w ankiecie Krakvetu, bardzo proszę o głos na Pomorski Koci Dom Tymczasowy.

Albo na Hospicjum :twisted: I jest jeszcze trzeci kandydat z idących łeb w łeb :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Pt paź 14, 2011 8:15 Re: SKARBONKA KAN! ZOSTAŃ PRZYJACIELEM! Pomóż kotom KAN!!

Kociasia pisze:Przelałam moją składkę za październik.

:1luvu: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Sob paź 15, 2011 17:44 Re: SKARBONKA KAN! ZOSTAŃ PRZYJACIELEM! Pomóż kotom KAN!!

:ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon paź 17, 2011 10:52 Re: SKARBONKA KAN! ZOSTAŃ PRZYJACIELEM! Pomóż kotom KAN!!

Bardzo serdecznie dziękuję za wpłaty do skarbonki KAN :1luvu: :1luvu: :1luvu:

10.10.2011 - Skwareek - 10,00zł :1luvu:
10.10.2011 - Maryshaa z Kociego Zakątka - 20,00zł :1luvu:
10.10.2011 - Włóczka - 30,00zł :1luvu:
10.10.2011 - Fragile - 5,00zł :1luvu:
12.10.2011 - Pumaim - 60,00zł :1luvu:
13.10.2011 - Kociasia - 30,00zł :1luvu:
13.10.2011 - Kasiek 252 - 20,00zł :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pon paź 17, 2011 13:38 Re: SKARBONKA KAN! ZOSTAŃ PRZYJACIELEM! Pomóż kotom KAN!!

Nie wiem jak to nazwać, ale Hanulka dobrze to nazwała - TRAGEDIĄ . Niebawem będę zmuszona zrobić coś czego w najśmielszych myślach nawet nie pomyślałam , czyli oddać wszystkie koty do schroniska. Nie potrafię dłużej tak funkcjonować . Codziennie dostarczane są do mnie nowe kociaki a ja nie potrafię odmówić im schronienia. Adopcji praktycznie zero. Najbardziej martwią mnie kotki , które są w zamknięciu już pół roku a inne 3 miesiące. Z maleństw stały się podlotkami , czyli takimi , które nie są już chodliwe i ludzie wolą mniejsze. A jak są mniejsze to nie ten kolor , płeć.
Od ponad pół roku na domy czekają :
Wiki , Donia , Aleks , Lola.
Od 3-ch miesięcy : Kacperek , Lusia i Zenuś.
Pozostałe od 2-3 mieś. - Ala , Ada, Hania , Bella, Mamba i jej synowie - Gucio, Borys , Wacek.
Maluchy - Kubuś, Mikuś, Czaruś, Adaś , Puszek
Kolejne to : Muszka , Julek , Lolek , Tolek , Olek / trójka rudasków/ , Iga , Kaja , Gabi , Pusia , Perełka , Łatka ,Szarusia , Klara , Maciuś, Marko , Hektor, Samir, Moris , Mańka , Rysiek , Karolek, Amelka.
W izolatce od piątku jest bardzo chory kotek / bardzo podobny do Wacusia / o imieniu Franuś. Widywany był przez lato na cmentarzu , teraz kiedy jest z nim bardzo źle trafił do mnie.
Od Pani Iwony 6 maluchów 2 miesięcznych do adopcji.
Dzisiaj powiadomiono mnie ,że na jednym z osiedli w krzakach nocuje siedem kociąt / 3 w wieku bodajże 1 mieś. i 4 kocięta - 3 mieś. / oraz dwie matki . Czy mają zostać na dworze?
Z ostatniej chwili - łapana jest prawdopodobnie ciężarna kotka z dzieckiem na działkach. Została jeszcze kolejna z 3 maluchami.Zapomniałam o 8 kociakach wykupionych ze schroniska , które są u wiceprezeski . Chyba ,że zostaną na stałe , bo kto je weźmie ? Nie mam już miejsc gdzie można je ulokować. Cieszę się jedynie z tego ,że dołączyło do pomocy kilka Pań.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pon paź 17, 2011 20:06 Re: SKARBONKA KAN! ZOSTAŃ PRZYJACIELEM! Pomóż kotom KAN!!

Nawet nie wiem, co napisać... :|

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto paź 18, 2011 13:51 Re: SKARBONKA KAN! ZOSTAŃ PRZYJACIELEM! Pomóż kotom KAN!!

ZAPRASZAM NA FIRANKOWY BAZAR viewtopic.php?f=20&t=134519 :wink:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro paź 19, 2011 14:31 Re: SKARBONKA KAN! ZOSTAŃ PRZYJACIELEM! Pomóż kotom KAN!!

Amelka ok. 8 mieś. kotka, błąkająca się pod blokami. Chodziła za ludźmi spacerującymi ze swoimi psami, kładła się przed nimi do góry kołami. Teraz w otoczeniu innych kotów czuje się niepewnie, chowa się. Może to jest tylko tak, kiedy Andżelika wchodzi do pomieszczenia? Wzięta na kolana siedzi grzecznie i powoli odpręża się. Odrobaczona, odpchlona. Kuwetkowa.
Obrazek Obrazek Obrazek

Tygrysek to grafitowy, 2 mieś. pręgowany chłopczyk. Otrzymał Stronghold /świerzb uszny/ oraz antybiotyk - niewielki katarek, łzawienie oczek. Kuwetkowy.
Obrazek

Tosia to śliczna, 2 mieś. szaro-bura /dość długa
sierść/ dziewczynka. Uszy czyste. Odrobaczona, odpchlona. Kuwetkowa.
Obrazek Obrazek

Bartuś Ma 2 mieś i dłuższą sierść w kolorze biało- szarym. Uszka czyste. Odrobaczony, odpchlony. Kuwetkowy.
Obrazek

Albercik to piękny, grafitowy chłopczyk. Ma chore oczko - otrzymał leki. Odrobaczony, odpchlony. Kuwetkowy.
Obrazek

Bonifacy to 2 mieś. czarno-biały delikatny maluszek. Otrzymuje leki z powodu niewielkiego katarku. Odrobaczony, odpchlony. Kuwetkowy.
Obrazek

Maksiu to 2 mieś. czarno-biały koteczek z białymi pasemkami. Odrobaczony, odpchlony. Kuwetkowy.
Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro paź 19, 2011 15:05 Re: SKARBONKA KAN! ZOSTAŃ PRZYJACIELEM! Pomóż kotom KAN!!

Franio to ok. 2-3 letni kocurek, który mieszka na pobliskim cmentarzu.
Przyszedł do piwnicy Anżeliki bardzo chory. Z prawego ucha leje się ropna wydzielina, ma katar, złamane zęby. Ucho pomarszczone, zgrubiałe i znacznie mniejsze od drugiego. Ma usznego świerzba i powikłane bakteryjnie zapalenie ucha. Głowę ma skręconą w stronę chorego uszka.
Kociak jest bardzo miły, spokojny, delikatny. Ma pobraną krew na Felv i Fip. Otrzymał Stronghold oraz codziennie od 5 dni antybiotyk. Kuwetkowy. W tej chwili jest odizolowany w jednej z
wypożyczonych piwnic /już zaczęły się negatywne komentarze lokatorów/. Czy po leczeniu i przyjściu wyników z Laboklinu będzie musiał na zimę wrócić na cmentarz? :(
Obrazek Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro paź 19, 2011 15:16 Re: SKARBONKA KAN! ZOSTAŃ PRZYJACIELEM! Pomóż kotom KAN!!

Lolek to ok. 6 mieś. kotek z działek. Bojaźliwy, ale coraz bardziej podchodzi do człowieka. Wzięty na ręce jest bardzo spokojny, zasypia kiedy Anżelika go smyra. Odrobaczony, odpchlony. Krew pobrana na wirusówki. Kuwetkowy.
Obrazek

Tolek braciszek Lolka. Odrobaczony, odpchlony.
Obrazek
Pobrana krew na wirusówki.
Jest jeszcze trzeci z braci, najbardziej bojaźliwy - Olek. Ma katar, trzecią powiekę na oczach. Pobrana krew na wirusówki. Odrobaczony, odpchlony. Kuwetkowy.
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw paź 20, 2011 19:27 Re: SKARBONKA KAN! ZOSTAŃ PRZYJACIELEM! Pomóż kotom KAN!!

Witam

Przepraszam jestem nowa i nie zdążyłam wszystkiego przeczytać... chciałabym zapisać się do radomszczańskiej skarbonki KAN. Niewiem jak to zrobić... wystarczy tylko przelać pieniążki na konto podane na pierwszej stronie?
I jeszcze jedno:
Do kiedy mozna uiszczac opłaty... Narazie możemy tylko 10zł miesięcznie... bo mamy ciężką sytuacje materialną, ale lepsze to niż nic, bo bardzo chcemy pomóc. Może jak sytuacja się poprawi to i więcej przelejemy pieniążków...
Nina i Kamil
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Czw paź 20, 2011 19:33 Re: SKARBONKA KAN! ZOSTAŃ PRZYJACIELEM! Pomóż kotom KAN!!

Witajcie :)
Tak, wystarczy przelać pieniążki, dopisując w tytule przelewu skarbonka KAN i swój nick.
Staramy się wpłacać na początku każdego miesiąca, ale KAŻDA suma i KAŻDEGO dnia ZAWSZE się przyda.
W imieniu KAN wielkie dzięki!

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Czw paź 20, 2011 19:34 Re: SKARBONKA KAN! ZOSTAŃ PRZYJACIELEM! Pomóż kotom KAN!!

Witamy, witamy :D
Bardzo sie cieszymy z checi dolaczenia :1luvu: To wymiarna pomoc dla kotkow, a jak juz pewnie wiesz, jest ich bardzo duzo pod opieka Andzeliki. kazdy przelew sie liczy :ok:
Dziewczyny, ktore dluzej w tym siedza na pewno Cie poinformuja co i jak.

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Czw paź 20, 2011 20:20 Re: SKARBONKA KAN! ZOSTAŃ PRZYJACIELEM! Pomóż kotom KAN!!

Co do kotków to wiem... niestety... Trochę poczytałam o sytuacji kotków w Swoim Radomsku.

Pieniążki już przelałam, więc jutro powinny dojść. :D

A oczywiście z pomocy w "tym wszystkim" co się dzieje... chętnie skorzystam.. :)

Pozdrawiam
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Czw paź 20, 2011 20:22 Re: SKARBONKA KAN! ZOSTAŃ PRZYJACIELEM! Pomóż kotom KAN!!

witaj :-) miałam kota z KAN i podziwiam wszystkich związanych z KAN za walkę o byt kotów
u mnie mieszkał Felicjan:
viewtopic.php?f=13&t=113616&start=0
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]