Legnica ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 08, 2010 12:55 Re: Legnica,finanse topnieją,tymczasów dostatek...

Legnica popatrz na miłośnika lodówki, on tak ma od 15 lat w porze obiadowej wpatruje się w lodówkę jakby chciał powiedzieć:
"sezamie otwórz się" :wink: zdjęcie zrobiłam kilka minut temu :mrgreen:
Obrazek

rzeczywiście Nomiś wyglada jak pluszowy miś do przytulenia :ok:
co do kici Maji moja kota zawsze była mikrej postury, w najlepszych czasach rzadko ważyła więcej niż 3 kilo, nie wiem na jaką karmę przeflancowała ją córka z Hogaty zrobił się 4 kilogramowy pulpecik po tym, zapytam córki co to za karma. :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Nie sie 08, 2010 13:21 Re: Legnica,finanse topnieją,tymczasów dostatek...

8) widze kocie miseczki tuż przy lodówce 8)
no cóż sie dziwić ze mu sie lodówa z wyzerką kojarzy :lol:

Ja wczoraj przed snem,wymyśliłam zakończenie tekstu ogłoszenia adopcyjnego dla Saszy:
............
warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej,oraz wyposazenie kuchni w lodówkę.
Preferowany dom posiadający co najmniej po jednej szt. lodówki w każdym pomieszczeniu mieszkalnym,w którym kot będzie przebywał.
:mrgreen:
Legnica

Post » Nie sie 08, 2010 13:37 Re: Legnica,finanse topnieją,tymczasów dostatek...

Legnica żeby było wesoło on dostaje karmę nie z lodówki a z worka czy saszetki :wink: akurat w połowie lipca minęło 15 lat jak zamieszkał u mnie :mrgreen: wtedy miałam ruską lodówę otwieraną pedałem, szybko się nauczył do czego służy ten pedał, podrósł nabrał masy zaczął otwierać sam :mrgreen: nie mam zdjęć lodówki z tamtego czasu, ale żeby kiciuś się nie dobierał do jej zawartości była zabezpieczona plastikowym łańcuchem :mrgreen: świetnie to wyglądało i wzbudzało wielką radość wśród odwiedzających :lol:

Masz rację z tą umową adopcyjną obowiązkowym wyposażeniem każdego domu, który chce adoptować Saszę ma być lodówka i nie zapomnij o kociej budce obok lodówy :ok:

PearlRain

Post » Nie sie 08, 2010 13:40 Re: Legnica,finanse topnieją,tymczasów dostatek...

aaaaa,to już wiem czemu on się jej tak przygląda,tego pedału do otwierania szuka :lol:
Legnica

Post » Nie sie 08, 2010 13:43 Re: Legnica,finanse topnieją,tymczasów dostatek...

ta lodówa nie należy do lodówek przyjaznych kotu :lol: na dole ma zamrażarkę szufladkową nie ma sensu tam grzebać bo szuflady łapą nie wyciągnie :lol: najlepsza lodówka to taka gdzie dolne półki są dostępne dla kota :lol: łatwa do otworzenia i koniecznie pełna kocich przysmaków :lol:

edit: rozmawiam właśnie z córką Hogata spasła się na royal canin exigent :ok:

PearlRain

Post » Nie sie 08, 2010 13:53 Re: Legnica,finanse topnieją,tymczasów dostatek...

8) spróbujemy,bo ja już dla Maji nie mam pomysłów.
Legnica

Post » Nie sie 08, 2010 14:00 Re: Legnica,finanse topnieją,tymczasów dostatek...

oj Hogata też niejadek i wybredna ale ta karma podobno dla wybrednych niejadków więc nie zaszkodzi wypróbować

PearlRain

Post » Nie sie 08, 2010 14:19 Re: Legnica,finanse topnieją,tymczasów dostatek...

a jeszcze lepsza jest Royal Canin Exigent 33 Aromatic attraction pobudza apetyt
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Nie sie 08, 2010 14:22 Re: Legnica,finanse topnieją,tymczasów dostatek...

serum pisze:a jeszcze lepsza jest Royal Canin Exigent 33 Aromatic attraction pobudza apetyt

no z Hogaty na tej karmie klucha się zrobiła, po 4 miesiącach nie poznałam koteczki, zawsze chudzinka a teraz tłuściutka kuleczka :mrgreen:

PearlRain

Post » Nie sie 08, 2010 14:26 Re: Legnica,finanse topnieją,tymczasów dostatek...

8) zanotowałam :wink: dzięki
Legnica

Post » Nie sie 08, 2010 19:19 Re: Legnica,finanse topnieją,tymczasów dostatek...

Miś Nomoś ma szczęście wymalowane na pysiu :D :1luvu: Rzeczywiście słodki jest ,taki pluszak :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Forest (też piękny :1luvu: :D )ma taką matę jak moje koty na balkonie :wink: :lol:
Dobry pomysł :D :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie sie 08, 2010 19:28 Re: Legnica,finanse topnieją,tymczasów dostatek...

Najważniejsze że trafiłam w jego alergiczny gust :lol: jak mu się na dłużej spodoba,to mu porozkładam maty jeszcze w innych miejscach .
Legnica

Post » Nie sie 08, 2010 19:32 Re: Legnica,finanse topnieją,tymczasów dostatek...

Martwię sie troche o Sasze.Dzisiaj dużo śpi.Zainteresował sie jednak kiedy gotowałam obiad i tyle,wciaż śpi.
Albo źle sie czuje po zabiegu,albo to stres bo zrozumiał ze lodówka jest MOJA.
Legnica

Post » Nie sie 08, 2010 19:34 Re: Legnica,finanse topnieją,tymczasów dostatek...

Nomiś śpi jak laleczka :1luvu:

Forest przepiękny.

Ale Maja... oszkubek straszny :mrgreen: Czy ona nie ma instynktu samozachowawczego?
Nie da się ją na przykład przegłodzić, żeby zjadła coś innego, albo więcej?
Albo może konkurencja przy jedzeniu? Dziwne trochę :wink:
Podobno od problemów hormonalnych zwierzaki też chudną.
Szkoda, bo piękną koteczką mogłaby być :wink: To znaczy nie mówię, że nie jest piękna :roll: ale... no wiesz 8)

A Saszka może ochłonął po przeprowadzce do kuchni i teraz odsypia te kilka dni czujnego pilnowania? :D

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Nie sie 08, 2010 19:53 Re: Legnica,finanse topnieją,tymczasów dostatek...

Wiem,wiem strach na nia patrzeć.Ona jedna stoi w miejscu,ani siersc jej nie odrasta tak jak dwóm pozostałym,ani nie tyje,tyle że zachowanie jej sie zmieniło na lepsze.Jest niesamowicie wybredna.
Byłam z nią już kilka razy u weta,że moze cos wypatrzy,ale wszystko jest ok.
Z tego co pamiętam,najwiecej przytyła i z największym apetytem jadła Recovery i Conva.Ale to strasznie drogie.
Legnica

[poprzednia][następna]