KOCIA ARKA NOEGO: pilnie adopcje, pomoc $, PILNIE ds Pusia!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 17, 2010 11:23 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

Bardzo prosto. Jeśli ma się profil na FB. Ostatnio zrobiłam profil swojej firemki.
Dobrze też gdyby parę osób się stronką opiekowało, a do tego też potrzebne konto na FB.
Potem to już poczta pantoflowa i reakcja łańcuchowa :mrgreen:
Tu np. stronka Koterii:
http://www.facebook.com/#!/KoteriaOrgPl

ewik1976

Od: Pt cze 12, 2009 12:59

Post » Pon paź 18, 2010 11:16 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

to trzeba może to jakos zorganizować 8O
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon paź 18, 2010 13:42 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

To poczekamy na Kociamysza, jak ona miała już pomysł, to by się jakaś burza mózgów przydała. A potem zabieramy się do roboty :)

ewik1976

Post » Pon paź 18, 2010 13:59 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

Jak kociamysza zje sniadanie i upora sie z syndromem "kicia nie tupaj" to sie zjawi ponownie :)

Panikota biegla w portalach spoleczniowych jest i to byl jej pomysl :ryk:

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pon paź 18, 2010 14:15 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

kociamysza pisze:Panikota biegla w portalach spoleczniowych jest i to byl jej pomysl :ryk:

<ikonka_łypiąca_groźnie_spod_oka>

:ryk:

Co do facebooka, potrzebna jest jedna osoba, która założy profil KAN jako firmowy / społeczny - tak chyba najbezpieczniej. Nie musi mieć konta na facebooku (ale może), ten ktoś będzie op prostu wypowiadać się jako KAN. Reszta osób do pomocy musi mieć swoje konta na facebooku, żeby móc cokolwiek napisać, wrzucić zdjęcie, zrobić wydarzenie kotu itp. I właściwie tyle. Reszta to powrzucanie kotów - zdjęcia do galerii, pilniejszym "przypadkom" można robić wydarzenia - większa oglądalność, pisanie, newsy, informacje, wiadomości, komentarze, no generalnie utrzymywanie profilu aktywnym zarówno przez osobę, która będzie zarządzać całością jako KAN jak i przez przyjaciół i wszystkich innych zainteresowanych :lol:

Powiem szczerze, że ja się już zastanawiałam nad założeniem profilu dla KAN ... tylko boję się, żeby nie zawalić jak będzie mniej czasu. Ale tak sobie pomyślałam, że właściwie może nawet to zrobię, bo jak założyć zupełnie nowy adres mailowy i na niego zarejestrować profil (nie na swój prywatny) to w razie jakichś problemów czy innej niedyspozycji wystarczy przekazać komuś hasło i po problemie.

Ale będzie potrzebna aktywna pomoc przyjaciół KAN i wszystkich sympatyków wątku :1luvu: więc ci co nie mają kont na facebooku, to muszą założyć (ja zresztą też nie mam :oops: prowadzę tam tylko jedno konto społecznościowe :mrgreen: )
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pon paź 18, 2010 15:03 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

Można powiązać profil KAN (firma/organizacja) ze swoim profilem (tak zrobiłam ze swoją raczkującą pracownią), poza tym można kilku osobom nadać uprawnienia admina, żeby nie było tak, że jedna osoba wyjedzie, a tu się sypie. To chyba najrozsądniejsze.
Mogę założyć profil KAN, tylko chętni na adminów potrzebni :twisted: do wpisywania aktualności itd, sama tego nie pociągnę.

ewik1976

Post » Pon paź 18, 2010 15:11 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

ewik1976 pisze:Można powiązać profil KAN (firma/organizacja) ze swoim profilem (tak zrobiłam ze swoją raczkującą pracownią), poza tym można kilku osobom nadać uprawnienia admina, żeby nie było tak, że jedna osoba wyjedzie, a tu się sypie. To chyba najrozsądniejsze.
Mogę założyć profil KAN, tylko chętni na adminów potrzebni :twisted: do wpisywania aktualności itd, sama tego nie pociągnę.

Powiem szczerze, że ja bym nie wiązała profilu KAN z niczyim kontem, chyba, że byłaby to Andżelika ... dziś jest tak jutro inaczej ... lepiej jakby to było zupełnie osobne, wtedy można w razie co całość przekazać w inne ręce i nie ma problemu.
Ale to już jak tam chcecie ... ja wyraziłam swoje zdanie :mrgreen:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pon paź 18, 2010 15:16 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

Powiązanie polega na tym, że możesz nim administrować (wrzucać zdjęcia itd), nie jest to podkonto czy coś takiego, że się wypiszę z FB i konto zniknie

ewik1976

Post » Pon paź 18, 2010 16:23 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

no i dalyscie rade beze mnie :)

Z moim IP to konta Radomsku nie zaloze, sama unikam portali takci jak FB czy inna NK jak ognia, ale przy udostepnionym koncie od czasu do czasu cos skrobne :)

kociamysza

Post » Pon paź 18, 2010 19:47 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

Tak pomyślałam, że gdyby na tym profilu FB Radomska ktoś pisał w języku angielskim, hiszpańskim, niemiecki czy innym to zwiększyło by to oglądalność profilu. Może i inni Emigranci zostali by przyjaciółmi KAN :) Wiem że, więcej pracy by było przetłumaczyć pewne teksty, ale FB jest teraz jakby na fali czemu nie spróbować wykorzystać tej szansy :)
Obrazek

agara

Od: Pon lis 09, 2009 22:35

Post » Pon paź 18, 2010 19:57 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

Co prawda nie mam konta na FB, ale myślałam juz o założeniu wlaśnie ze względu na koty. Jesli będzie konto KAN, moge poprosić córke, aby mi ładnie przetłumaczyła na angielski tekst o kotach z KAN.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Pon paź 18, 2010 20:04 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

Kociamysza, nie wiem czy żeby być adminem, nie trzeba mieć konta na FB, choćby badziewnego, ale chyba trzeba. Ostatecznie możesz się logować choćby jako ja, bo autorem postów i tak byłoby zawsze KAN, niezależnie jaki admin by je pisał. A Ty i Hania to moim zdaniem byłybyście tu niezbędne z racji bliskości źródła i rodzaju wykonywanej pracy, ja mogę zrobić tyle ile się da, ale wyżej d...nie podskoczę ;). No ale i tak czekamy na Andżelikę, niech się wypowie czy chce ten profil czy nie.
Powiem szczerze, że ten profil Koterii to fajny jest :)

ewik1976

Post » Pon paź 18, 2010 20:08 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

agara pisze:Tak pomyślałam, że gdyby na tym profilu FB Radomska ktoś pisał w języku angielskim, hiszpańskim, niemiecki czy innym to zwiększyło by to oglądalność profilu. Może i inni Emigranci zostali by przyjaciółmi KAN :) Wiem że, więcej pracy by było przetłumaczyć pewne teksty, ale FB jest teraz jakby na fali czemu nie spróbować wykorzystać tej szansy :)

Emigranci polscy chyba jeszcze mowia po polsku? :ryk:

kociamysza

Post » Pon paź 18, 2010 20:08 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

ewik1976 pisze:Kociamysza, nie wiem czy żeby być adminem, nie trzeba mieć konta na FB, choćby badziewnego, ale chyba trzeba. Ostatecznie możesz się logować choćby jako ja, bo autorem postów i tak byłoby zawsze KAN, niezależnie jaki admin by je pisał. A Ty i Hania to moim zdaniem byłybyście tu niezbędne z racji bliskości źródła i rodzaju wykonywanej pracy, ja mogę zrobić tyle ile się da, ale wyżej d...nie podskoczę ;). No ale i tak czekamy na Andżelikę, niech się wypowie czy chce ten profil czy nie.
Powiem szczerze, że ten profil Koterii to fajny jest :)

Najwyzej zaloze na Kicie, a co :)

kociamysza

Post » Pon paź 18, 2010 20:11 Re: KOCIA ARKA NOEGO: adopcje, $, lokal, losowanie 09 s.94 :)

Najwyzej zaloze na Kicie, a co :)

No pewnie! :piwa:

ewik1976

[poprzednia][następna]