MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 28, 2010 20:53 Re: MiauKot(69+2):Elwis po konsultacji i nowa bieda :(

Awatar na spacerku wymiata! :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jak on sobie dzielnie radzi! :)

Byłam u znajomych zakoconych, którzy mają koty o niemieckich imionach. Podrzucam, tam się dobrze noszą, może się przydadzą kiedyś i tutaj: koteczki - Gerda, Tekla i Truda, kocurki - Helmut, Herman i Egon. ;)

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Wto wrz 28, 2010 20:55 Re: MiauKot(69+2):Elwis po konsultacji i nowa bieda :(

Ja dodałabym jeszcze Bruner, ale to chyba dobre i imię dla świni :twisted:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Śro wrz 29, 2010 8:39 Re: MiauKot(69+2):Elwis po konsultacji i nowa bieda :(

Avatar nieźle zaiwania :mrgreen:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Śro wrz 29, 2010 20:46 Re: MiauKot(69+2):Elwis po konsultacji i nowa bieda :(

Bardzo martwię się małą Żeż :( Ona nie przybiera na wadze, a do tego dziś jest osowiała i nie chciała wieczorkiem jeść. Dałam jej conve, ale tak w sumie wmusiłam w nią :( Na razie nie zwróciła, ale wcześniej w pokoju było narzygane i obawiam się, że to ona zwróciła. Pozostałe koty mają i apetyt i szaleją jak wściekłe. Żeż, taka mała istotka, tyle już przeszła i nie potrafi się wykaraskać z choróbska. Jej rodzeństwo przerosło ją znacznie, a przecież tez miały srake. Jutro jadę z nią do weta, ale obawiam się, że on też niewiele pomoże :cry:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Śro wrz 29, 2010 21:36 Re: MiauKot(69+2):Elwis po konsultacji i nowa bieda :(

ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Czw wrz 30, 2010 11:05 Re: MiauKot(69+2):Elwis po konsultacji i nowa bieda :(

Już wiem co jest przyczyną tych przedziwnych dolegliwości Centerka. Jakiś czas temu miałam przecież problemy kupowe z Pinim przez podawaną karmę. Teraz jest powtórka z rozrywki bo jadł tą samą. Olśniło mnie dzisiaj w nocy. Karma zmieniona i mam nadzieję, że już teraz wszystko pójdzie ku dobremu.

Myszka pamiętasz co to za karma była?

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Czw wrz 30, 2010 19:52 Re: MiauKot(69+2):Elwis po konsultacji i nowa bieda :(

Eeeee... trudne pytanie zadałaś, moja droga :oops:
Musiałabym zobaczyć i niuchnąć. :lol:

Myszka.xww

Post » Czw wrz 30, 2010 21:11 Re: MiauKot(69+2):Elwis po konsultacji i nowa bieda :(

Myszka.xww pisze:Eeeee... trudne pytanie zadałaś, moja droga :oops:
Musiałabym zobaczyć i niuchnąć. :lol:

Najprawdopodobniej felerne jest to konkretne opakowanie :(

aassiiaa

Post » Pt paź 01, 2010 9:49 Re: MiauKot(69+2):Elwis po konsultacji i nowa bieda :(

Po zmianie karmy i podaniu leków kupal wygląda o wiele lepiej :ok:

aassiiaa

Post » Pt paź 01, 2010 9:58 Re: MiauKot(69+2):Elwis po konsultacji i nowa bieda :(

Wczoraj do swojego domku pojechał Miaukotek :D Miał być Albiś, ale Pani ma sentyment do czarnuszków, a Miaukotek sam się wpakował do transporterka :wink: Albiś natomiast był zupełnie obojętny i zaglądał jedynie do miseczek kompletnie ignorując gości :evil: Nad adopcją czuwa również weatherwax i czekamy tu na relacje z pierwszych dni pobytu :wink: Mała Żeż wczoraj była bardzo aktywna, biegała, miała apetyt jednak dziś znowu malutka nie chce jeść i ma wzdęty brzuszek. Wieczorem dostała zmiksowanego indyka i kleikiem ryżowym. Przecież to jej nie mogło zaszkodzić , no i nie zjadała tego dużo :(

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pt paź 01, 2010 11:37 Re: MiauKot(69+2):Elwis po konsultacji i nowa bieda :(

Brawo, brawo ... Miaukotek już na swoim ... hura, hura :dance: :balony: :dance2:

aassiiaa

Post » Pt paź 01, 2010 12:43 Re: MiauKot(69+2):Elwis po konsultacji i nowa bieda :(

Wspaniale, MiauKotku :dance: :balony: :dance: :dance2: :dance:

Myszka.xww

Post » Pt paź 01, 2010 19:35 Re: MiauKot(69+2):Elwis po konsultacji i nowa bieda :(

Dzisiaj do domku swego pojechał mały rozrabiaka - Center. Zamieszkał z przemiłą rodziną co bardzo skrupulatnie szykowała się do adopcji. Do zabawy będzie miał siedmioletniego Maćka, który z ogromną niecierpliwością czeka na nowego członka rodziny. Życzymy całej czwórce wszystkiego najlepszego.

aassiiaa

Post » Pt paź 01, 2010 20:00 Re: MiauKot(69+2):Elwis po konsultacji i nowa bieda :(

Przed chwilą rozmawiałam z nową opiekunką Miaukotka.
Wczoraj wieczorem kot schował się za wersalką. Rano był urobek w kuwecie, ale nie było kota - Miau-kot wirtualny. Ale powoli, powoli, kotek zaczął odwiedzać miseczki, znowu kuwetkę, znowu miseczki... Do pani jeszcze sam nie przychodzi, ale myślę, że to kwestia czasu - nie ma przecież jeszcze nawet doby odkąd kocio trafił do nowego dla siebie domu.

A wczoraj u Basi na strychu było tak: kontenerek koci stał na podłodze, pani oglądała koty i zupełnie nie mogła się zdecydować. Do kontenerka załadował się Rudy Piernik - pani nic. Po jakimś czasie wyszedł i na jego miejsce wszedł Albiś - pani nic, zero reakcji. Po jakimś czasie Albiś wyszedł i do kontenerka zapakował się Miaukotek. A pani na to: O, sam wszedł! Jak już wszedł, to go zabierzmy. :ryk: :twisted:

Poprzedni kot tej pani był cały czarny i miał na imię Wacek. Żyli sobie zgodnie razem ponad 15 lat. I pytam ją dziś: A jak kotek będzie miał na imię? A ona na to: Wacuś! :lol:

Chyba Miaukotkowi-Wacusiowi było to pisane. ;)

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Pt paź 01, 2010 20:17 Re: MiauKot(69+2):Elwis po konsultacji i nowa bieda :(

Gratuluję adopcji :) oby reszta naszych podopiecznych także szybko znalazła domki. I trzymam kciuki za szybkie zadomowienie.
A Gremlinek wygląda coraz lepiej, jedynie oczka mu jeszcze trochę ropieją. Przytyło mu się i nawet jak robię zastrzyki to czuć różnicę. Póki co jest wybitnie grzeczny, ma swój kąt w łazience i mimo iż może spacerować po mieszkaniu to jednak trzyma się łazienki. Uwielbia głaskanie , przytulanie i siedzenie na kolanach. Dzisiaj byłam zmuszona zajść do niego z Majką, no zakwitła miłość. Majka nie chciała go zostawić a ten zachwycony, że jakieś większe futro się nim opiekuje.
Obrazek

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

[poprzednia][następna]