Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 07, 2010 8:07 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

milenap pisze:Małe podsumowanie (chyba bardziej dla mnie :wink: )

Koty, które już są w DT:

Fernandzio/Totuś - jest u Aleksandry59 :D
Kocica buro-biała - DS znaleziony przez siasia1981 :D (i trzymamy kciuki, żeby takim został :ok: )
Pingwin i Czarny po szczepieniu pojadą do DS na wsi, znalezionego dzieki Pani z zielonogórskiego TOZ-u - pojechały szcześliwie 02.04 :D :D

Czekają w kolejce:

1 kot - DT u Poker71 - preferowany biało-szary "coś" :D
1 kot - DT u Cameo - Kamila, też burasek albo coś biało szarego :D
1 kot - DT u Edziny - może duży czarny :D kot już złapany i "się kastruje" :wink: kocur jedzie do DS na wsi :D

Potencjalne DT:

Edzina - jeśli znajdzie sie miziak, to będzie miał DS :D - nieaktualne
Avian - jeśli znajdzie się typ działkowca :D
kolejna Dobra Dusza - jeśli znajdzie się prokoci osobnik :D

I małe streszczenie sytuacji, w punktach, moze będzie czytelniej:

- pomocy potrzebują jeszcze 3 koty
- koty to bezdomniaczki
- ja i koty musimy stąd zniknąć do końca kwietnia, ja wyprowadzam się 450 km stąd, mieszkanie zostanie sprzedane, stracą azyl i opiekę
- dla każdego kota deklaruję określoną kwotę/karmę co miesiąc
- deklaruję, ze zabiorę kota (jeśli nie znajdzie domu w międzyczasie) najpóźniej na jesień/zimę tego roku - mogę podpisać umowy zobowiązujące do tego
- każdy kot zostanie odpchlony, odrobaczony, wykastrowany przed wydaniem

BARDZO proszę o pomoc, potrzebuję tych kilku miesięcy, by na nowo zorganizować swoje życie, tak naprawde od zera i coś przygotować dla tych kotów.

Obiecuję, ze nie zostawię nikogo z problemem, naprawde nie chcę umyć rąk od odpowiedzialności za te koty.

Bardzo proszę o pomoc!!!

ZOSTAŁ NIECAŁY MIESIĄC
BARDZO PROSIMY

(ZDJĘCIA OSTANIO ZŁAPANEGO KOCURKA - PATRZ S. 94 - CZARNY KOCUREK/MYŚLICIEL )

KOCUREK BEZ PRZYDZIAŁU - CZEKA. PROSIMY O DT DLA MYŚLICIELA
Ostatnio edytowano Śro kwi 07, 2010 9:29 przez zabers, łącznie edytowano 2 razy
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro kwi 07, 2010 8:09 Re: Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Trzymamy kciuki, żeby słowo ciałem sie stało :wink: :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Śro kwi 07, 2010 8:14 Re: Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Milenko cieszę się razem z Tobą :P :D :P

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro kwi 07, 2010 8:41 Re: Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro kwi 07, 2010 8:58 Re: Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Dziewczyny, koty już odwiezione do weta. Kocur lekko mnie ugryzł przy przekładaniu do transporterka, ale naprawde leciutko, zęby ma ładne i zdrowe, więc jakby chciał, to naprawde bym to odczuła :wink: Koteczka bez problemu dała sie wziać na ręce i włożyć, widać było, ze sie troche boi, ale jest absolutnie słodziutka.

Przy przekładaniu zauważyłam, ze kocur ma sporego kleszcza, już go nie chciałam meczyć, w trakcie narkozy będzie od razu wyjęty, koty dostaną frontline, dziewczynka też antybiotyki będzie brała na pewno i oczka też bedą do kropienia, ale z nią nie będzie problemu. Kocur na szczeście wygląda na zdrowego, ale i tak zostanie obejrzany dokładnie.

Mam je odebrać pod wieczór.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Śro kwi 07, 2010 9:07 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

milenap pisze:Małe podsumowanie - zaktualizowane.

Koty, które już są w DT/DS:

Fernandzio/Totuś - jest u Aleksandry59 :D
Kocica buro-biała - DS znaleziony przez siasia1981 :D (i trzymamy kciuki, żeby takim został :ok: )
Pingwin i Czarny po szczepieniu pojadą do DS na wsi, znalezionego dzieki Pani z zielonogórskiego TOZ-u - pojechały szcześliwie 02.04 :D :D

Czekają w kolejce:

1 kot - DT u Poker71 - preferowany biało-szary "coś" :D łapanka w trakcie :wink:
1 kot - DT u Cameo - Kamila, też burasek albo coś biało szarego :D łapanka w trakcie :wink:
1 kot - Dobra Dusza na razie anonimowa :D - pojedzie tam koteczka - krówka już złapana - zdj. str.94 :D

"Na stanie" mam też obecnie kocura, duzego czarnego, z malutką kępką białej sierści pod szyją, kocur jest spokojny, ale na razie boi sie człowieka - jest w trakcie kastracji właśnie. Kocur, jak na razie jest "bez przydziału" - zdj. str. 94

1 kot - DT u Edziny - DT doraźny na przetrzymanie kotków zanim wyruszą w dalszą drogę :wink:

Potencjalne DT:

Avian - jeśli znajdzie się typ działkowca :D

I małe streszczenie sytuacji, w punktach, moze będzie czytelniej:

- pomocy potrzebują jeszcze 3 koty
- koty to bezdomniaczki
- ja i koty musimy stąd zniknąć do końca kwietnia, ja wyprowadzam się 450 km stąd, mieszkanie zostanie sprzedane, stracą azyl i opiekę
- dla każdego kota deklaruję określoną kwotę/karmę co miesiąc
- deklaruję, ze zabiorę kota (jeśli nie znajdzie domu w międzyczasie) najpóźniej na jesień/zimę tego roku - mogę podpisać umowy zobowiązujące do tego
- każdy kot zostanie odpchlony, odrobaczony, wykastrowany przed wydaniem

BARDZO proszę o pomoc, potrzebuję tych kilku miesięcy, by na nowo zorganizować swoje życie, tak naprawde od zera i coś przygotować dla tych kotów.

Obiecuję, ze nie zostawię nikogo z problemem, naprawde nie chcę umyć rąk od odpowiedzialności za te koty.

Bardzo proszę o pomoc!!!

zaktualizowałam, mam nadzieje, ze jest w miare czytelnie. Jeśli coś mma dopisać, to mówcie Dziewczyny.

milenap

Post » Śro kwi 07, 2010 9:48 Re: Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Zmieniłam swój post zgodnie z "instrukcją" (bo, rozumiem, że Panna Gadułka ma DT, tak? Cieszę się. Bardzo)

Milena, jeszcze czasami jestem ciut nie na bieżąco (za dużo śpię), ale powoli organizuję bazar. Prześlę potem wszystko razem (z bazaru i z zamówień indywidualnych), bo się pogubię.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro kwi 07, 2010 14:16 Re: Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Kurcze ja tez mialam wczoraj wystawic ale sie nie wyrobilam. Dzis albo jutro na sto procent wystawie cos fajnego.

caluski
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro kwi 07, 2010 15:48 Re: Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Kciuki cały czas są włączone :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A u mnie porażka :twisted: Totek nie pojechał do lecznicy :twisted: :twisted: :twisted:

Głupi Jasiek nie zadziałał :twisted: :twisted: :twisted:

Pomimo braku działania leku usiłowałam Totka przeflancować do transporterka - w efekcie ja zestresowana, Totek zestresowany i wszystkie pozostałe futra też zestresowne :?

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Śro kwi 07, 2010 17:36 Re: Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

kciuki trzymam cały czas :ok:
i tak specjalnie za kocurka :ok:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Śro kwi 07, 2010 17:51 Re: Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Oj Totusiu,dzikusie,wet to zło naprawdę konieczne!!!-bez jego pomocy ciągle bedziesz miał gila przy nosku!

Killatha,ja tez trzymam kciuki za kocurka-sa mu tak bardzo potrzebne!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: -za domek!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro kwi 07, 2010 17:52 Re: Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro kwi 07, 2010 20:44 Re: Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Milenko-i co z kotkami-po zabiegach juz?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Śro kwi 07, 2010 20:48 Re: Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Totuś, wstyd mi przynosisz chłopie :evil: brzydki kotek :evil:
Ola mam nadzieje, ze on wreszcie troche odpuści z tymi humorami, przepraszam Cie, ze on taki niegrzeczny :oops:

A ja dopiero po 20 wróciłam od weta, kocur jak się okazało miał kleszczy sześć 8O nie wiedziałam, ze to już się zaczął sezon kleszczowy, ja myślałam, ze jakos w czerwcu się ich wysyp zaczyna :? koteczka była w ciąży, ok. 3-4 tydzień, ale wszystko poszło dobrze, ciecie malutkie, szew śródskórny, naprawde sterylki weci nasi robią pięknie. Oba dostały dziś przeciwzapalne i przeciwbólowe, kocur antybiotyk na wszelki wypadek, koteczka będzie na antybiotyku kilka dni + soczek z aloesu i gentamycyna do oczek.

Kocur troche weta podrapał przy znieczulaniu, a koteczka nic!

Oba już się wysiusiały po narkozie, koteczka troszke zwymiotowała śliną, grzeją się w klatkach z termoforami i kocami.

A ja mam dzis bardzo średni dzień, ex szuka już intensywnie mojej następczyni i wcale się z tym nie kryje. Rozmowy telefoniczne, itp. kwiatki. Mocno się spinam, zeby nie pokazać, ze robi to na mnie jakiekolwiek wrazenie. Ale jest mi zwyczajnie przykro, ze nie może po tych kilku latach wytrzymać kilku tygodni, albo przynajmniej robić to dyskretnie. Ja ideałem nie jestem, ale przynajmniej staram się jakoś uczciwie i w miare kulturalnie to zakończyć.

milenap

Post » Śro kwi 07, 2010 20:53 Re: Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Dzielne koteńki!!!!-oby żadnych problemów nie było :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A klase faceta poznaje sie po tym jak kończy,a nie jak zaczyna :evil: :evil: :evil:
Kawał gnidy i tyle!-dobrze,że juz niedługo bedziesz musiała to znosić!
Odnosze wrazenie,że on jest wściekły,że radzisz sobie sama nie prosisz go,a on uwielbia czołobitność!-no cóz-oby znalazł zołze w anielskiej skórze-taka co najmniej jak ja! :twisted: :twisted: :twisted: -tępić gnidy!!!!! :!: :!: :!:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]