Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 28, 2010 12:04 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

Alta, ciotka59 - pudła można odebrać o dowolnej porze, tylko musicie powiedzieć kiedy - zostawimy w portierni na tzw. wysokim parterze budynku głównego szpitala - portiernia jest czynna całą dobę. Tylko pudła nie mogą tam leżeć parę dni - jeśli powiecie, kiedy chcecie odebrać, to tego dnia zniesiemy.
Proszę, przedzwońcie mi - 603 47 87 95, kiedy chcecie odebrać!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt maja 28, 2010 17:25 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

zgłaszam ręce do pomocy
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt maja 28, 2010 19:40 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

Jak zobaczyłam jaką wypasioną skrzynię Anetka na śmieciach znalazła, to poleźliśmy dziś z Anetą i Wieśkiem (sam chciał, nie musiałyśmy go zmuszać), na śmietnik Tesco. Ale tam są cuda! Jutro idzie delegacja błagać o to co tam leży.
A przed chwilą zatargałam mojego Tomka na nasz największy śmietnik na osiedlu i mamy wypasioną szafkę pod klatkę. Nie zniszczona, trzy pólki w środku, zamykana - pełna kultura. Tomek prawie umarł jak mu kazałam zostać na śmietniku i półki pilnować, a sama galopowałam po auto, żeby nikt na pewno szafki nie buchnął :mrgreen:
Bo sobie dziś wymyśliłyśmy z Anetką, że trzeba zlikwidowac tę ohydną szafę - półkę metalową na kociarni. Ta co stoi w rogu między boksami 1 i 2. I wymyśliłyśmy, ze trzeba znaleć szafki pod klatki. Do tych szafek poupycha się zawartości tego metalowego paskudztwa i wszystkie klatki będą na górze a nie na ziemi.
Jutro ją trzeba porządnie wyczyścić i upchać część rzeczy z metalowej półki obrzydliwej. Jak już będą szafki pod wszystki klatki, to się je oklei identycznymi okleinkami i będzie wypas :lol:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pt maja 28, 2010 19:42 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

CC normalnie jestes jak Bob Budowniczy :ok: :mrgreen:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Pt maja 28, 2010 19:58 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

:ok: :ok: :ok: :ok: :)
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Sob maja 29, 2010 12:38 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

hehehe,
bob budowniczy
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob maja 29, 2010 15:09 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

Ogromnie dziękuję dziewczynom i chłopakom za dzisiejszą współpracę na kociarni. Mamy pięknie ogrodzone boksy i jak poszłam po 15-ej, to koty pięknie wylegiwały się na słoneczku, mając psy gdzieś. Psy też spokojniejsze, bo nie widzą kotów i nie denerwują się. Super ekstra.
Na jednym ze zdjęć widac koszyczek od cioci aga-lodge. Oczywiście awanutra była, kto będzie w koszyku leżał i jak przyszłam na wybieg, to siedziały tam trzy dzikuski, ściśnięte, ale żaden nie ustępował i twardo okupowały nowy koszyczek.
Zostały domki do zrobienia - jutro trochę zacznę papierem ściernym - powoli jakoś je doprowadzimy do porządku. Wiesiek robi też fajną wieżę dla kotków z super skrzynki od Anetki.
Mamy też już pierwszą szafkę pod klatkę - nawet fajnie to wygląda.

Boksy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Sob maja 29, 2010 15:17 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

łał :1luvu: :1luvu:
jak w skansenie klasy lux :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob maja 29, 2010 15:20 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

8O 8O 8O

wygląda super :ok:

przy okazji mam pytanie, znacie moze kogoś (jakąś złotą rączkę), kto podjąłby się budowy/osiatkowania takiego wybiegu?
nadal z miauczykotkiem:-) http://www.miauczykotek.pl

maskota

Od: Czw wrz 17, 2009 22:33

Post » Sob maja 29, 2010 15:35 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

Kawał dobrej roboty ludzie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

a ja jeszcze chciałam zapytać: jak dziś było z adopcjami????
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob maja 29, 2010 16:32 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

marnie :( duże zainteresowanie, jak to tłumaczyli, chcieli się wstępnie rozejrzeć, ale wychodzili bez niczego. Wiem że z maluchów poszła mała bura kotka. Madoxa próbowaliśmy zaprezentować jak najlepiej, wszyscy się nim zachwycali, ale kot nadal w schronie....

WarKotka

Post » Sob maja 29, 2010 17:18 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

nr 203 boks 2 (w końcu sprawdziłam numerek :P) nadal da się miziać, ale jak tylko ma możliwość to zwiewa
Obrazek

Jeden z kociaków (pozostałe na zdjęciach wyszły mi jak jedna czarna plama)
Obrazek
Obrazek

Są jeszcze 3 czarne ok 4tygodniowe, mam nadzieję, że jutro pójdą. Są samodzielne, same jedzą (zostawiłam im pełną miskę, prawie całego kurczaka im dałam :P), kuwetkują. Zdjęć ich nie mam

No i na koniec kot idealny - Charlie :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dzika miała guza - zero szans na przeżycie [']...

No i nie można zapomnieć o Wiktorii - to jest wcielony szatan i diabeł. Jest tak wściekła, że szok. Rzuca się na wszystko co się rusza - koty, ludzie, psy, a wyje przy tym tak, że ogłuchnąć można 8O 8O 8O

WarKotka

Post » Sob maja 29, 2010 18:42 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

kiche_wilczyca pisze:Jeden z kociaków (pozostałe na zdjęciach wyszły mi jak jedna czarna plama)
Obrazek
Obrazek

Dżizas......Mikołajek.......tylko negatyw...... 8O :( :( :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob maja 29, 2010 18:53 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

magdaradek pisze:
kiche_wilczyca pisze:Jeden z kociaków (pozostałe na zdjęciach wyszły mi jak jedna czarna plama)
Obrazek
Obrazek

Dżizas......Mikołajek.......tylko negatyw...... 8O :( :( :(

Dokładnie 8O :cry:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob maja 29, 2010 18:57 Re: Po drugiej stronie siatki - schr. łódź X- Apel

Madziu................:( :(

WarKotka

[poprzednia][następna]