Legnica 4 ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 30, 2010 1:35 Re: Legnica

poważnie, jak ostatnio chcialam troszkę pospać przed trzema "dwunastkami" w pracy, to działo się u mnie, bieganie, jeżdżenie na kapciu, rzucanie zabawkami, skakanie po kartonie-domku i Junior (gadający kot) chodził i gruchal w kółko, jak nakręcony... a dzisiaj śpi jak suseł.

p.s. mamy różne rzeczy, drapak-budka, budka wiklinowa, budka plastikowa, tunel z pluszu, ale nic nie jest tak fantastyczną zabawką jak karton z powycinanymi otworkami :smiech3: :smiech3: :smiech3: ostatnio robi furorę..

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Wto mar 30, 2010 1:46 Re: Legnica

nie no co za kot, teraz jak ja się wybieram spać, godzina za piętnaście trzecia, ten wstał i śpiewa i biega z piłką w zębach i rozbawia całe towarzystwo :twisted: :ryk:

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Wto mar 30, 2010 9:04 Re: Legnica

andziula20 pisze:poważnie, jak ostatnio chcialam troszkę pospać przed trzema "dwunastkami" w pracy, to działo się u mnie, bieganie, jeżdżenie na kapciu, rzucanie zabawkami, skakanie po kartonie-domku i Junior (gadający kot) chodził i gruchal w kółko, jak nakręcony... a dzisiaj śpi jak suseł.

p.s. mamy różne rzeczy, drapak-budka, budka wiklinowa, budka plastikowa, tunel z pluszu, ale nic nie jest tak fantastyczną zabawką jak karton z powycinanymi otworkami :smiech3: :smiech3: :smiech3: ostatnio robi furorę..

U mnie :kotek: :kotek: :kotek: karton z wyciętą dziurą stoi na szafie,w środku kocyk z polaru i chałupa jak się patrzy.

teresa1950

Od: Wto gru 16, 2008 9:54

Post » Wto mar 30, 2010 9:16 Re: Legnica

Melduję, że Garfildo-Liso-Fox (zwany w chatynce Foooksial) poczuł wiosnę :kotek:
Spida dostaje od okna do okna jak tylko kota na drodze ujrzy.
Tylko koty go "ruszają" - psy mogą nawet watahą chodzić i hrabia pozostaje niewzruszony na parapecie.(leżąc oczywiście na kocyku od kochanej Legnicy :1luvu: )
No ale niech się jakiś miau pojawi w zasięgu wzroku, to leniwy Fox przeobraża się w Foxa-torpedowca :lol: Jak mu człek na drodze stanie to po człeku przejdzie i tyle go widzieli :ryk:

Muszę opracować strategię utrzymania gościa w domu... Trochę mi to sen z oczu spędza, że mogłaby mu przyjść do głowy koncepcja wyśmignięcia za drzwi :evil:

Czy pisałam już, że jest najukochańszym kotem na świecie :!: :?:
...chyba pisałam 8) ....
Gdzie on był jak go z nami nie było, cały czas się zastanawiamy, oglądając stare zdjęcia... Czujemy się jakby był od zawsze z nami - te nocne kocie wędrówki po śpiących dużych, mruczanki- ugniatanki, baranek do Dużego - bo jako jedyny może trzymać kotecka i zapomnieć że trzeba pogłaskać :roll: ... Na szczęście Fox nie gapa i jak barana strzeli to sobie Duży w locie przypomina do czego ręce służą :lol:

Z dziewczynami Fox nie ma tego problemu...Chyba wręcz odwrotnie, już nieraz zwiewa od tych wylewnych czułości matki z córką :oops:
Ogólnie radzi sobie doskonale :D więc po Świętach planujemy weta i kontrolę zdrówka małego rudzielca (dla mnie on taki malutki pysiak, a znajoma wczoraj mówi Kawał KOTA 8O - nie pojmuję.... :1luvu: )
Fox
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

iwo_wawa

Od: Czw gru 24, 2009 0:41

Post » Wto mar 30, 2010 9:50 Re: Legnica

...
Ostatnio edytowano Pon lut 06, 2012 21:52 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Wto mar 30, 2010 10:24 Re: Legnica

Obiecane wcześniej foty Foxiastego Rudzielca z krótką historyjką :wink:

Zwą mnie Fox/ Foksial/ Rysiek Ciekawski :D Ogólnie organizuję sobie czas i nie lubię się nudzić - tyle ciekawych rzeczy w domu :spin2:
Zacznę od Małej-Dużej :1luvu: U niej to zawsze coś się dzieje:
Obrazek
Ja czynnie uczestniczę np. podwędzę jakąś kredeczkę i zabawa na 102 :D
Obrazek
ale M-DUŻA nieraz tak się "zapracuje", że o mnie zapomina :roll:
Obrazek
No ale nie myślcie sobie, że Ja dam o sobie zapomnieć - Mowy nie ma!
Obrazek
Baw się ze mną Mała! Coś znalazłem... :ryk:
Obrazek
A widzisz - he, he...wstałaś! Poszalejemy - tak czuję!
Obrazek
Obrazek
Mówisz, że coś mi poczytasz 8O Noooo niech będzie - zamieniam się w słuch:
Obrazek
Dobrze Ci idzie Mała, ale pozwolisz, że trochę się u Ciebie zdrzemnę...
Obrazek

Fox :1luvu:
Fox

Obrazek

iwo_wawa

Post » Wto mar 30, 2010 10:35 Re: Legnica

...
Ostatnio edytowano Pon lut 06, 2012 21:52 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Wto mar 30, 2010 10:40 Re: Legnica

A teraz Ja - czyli Rysiek Ciekawski 8)
Duzi mają łazienkę i miejsca (półeczki jakieś) gdzie niby Ja miałbym nie dać rady wskoczyć :ryk: :ryk:
Jaaa Fox? Czujecie? Że niby za wąsko dla mnie.... Zdziwią się - patrzcie jak się wpasuję:
Obrazek
Ciekawe czy wyżej da się wejść?
Obrazek
Nie??? Mhmmm - nudy... Spadam stąd...
Obrazek
:ok:
Fox

Obrazek

iwo_wawa

Post » Wto mar 30, 2010 10:44 Re: Legnica

...
Ostatnio edytowano Pon lut 06, 2012 21:53 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Wto mar 30, 2010 10:50 Re: Legnica

A na koniec Ja - Foksial Słodziak :1luvu:

Duzi mówili: Po co kupowaliśmy legowiska do spania jak :kotek: i tak śpi gdzie ma ochotę!
Ok. Niech Wam będzie Duzi - jak Wam tak zależy to tym razem zdrzemnę się "na swoim" :ok:
Obrazek

A po przebudzeniu Myszy wytarmoszę i piłki poganiam
Obrazek

Uściski dla Cioteczki Legnicy i Wszystkich Cioteczek!!
:kotek:

Ps. To ja Duża teraz :D Legnica mam nadzieję, ze wybaczysz, że Ci stronkę zajęliśmy (choć stówka się zbliża nieuchronnie), ale Fox tak się rwał do pozdrowień, że chłopaka utrzymać nie mogłam :wink:
Fox

Obrazek

iwo_wawa

Post » Wto mar 30, 2010 10:55 Re: Legnica

Legnica pisze:To ja widzę,ze dom zaprojektowany został "pod kota" :lol:

:lol:
No pewnie! Choć zupełnie nieświadomie - bo o Takim kocie tralalocie to nawet nam się nie śniło :D
Kot to "elastyczne" stworzenie - oczy mi nieraz w słup stają - jak Jegomość to robi...
Fox

Obrazek

iwo_wawa

Post » Wto mar 30, 2010 17:29 Re: Legnica

Super fotoreportaż Foxia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D
Cieszę się ze mogłam go poznać zanim do Was trafił :D To najmilszy i najcudniejszy rudzielec jakiego widziałam :1luvu: :D Mam nadzieję ze mój rudy tego nie przeczyta 8) :lol:
Foxiu ma cudny domek i rodzinkę :1luvu: :D :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto mar 30, 2010 17:55 Re: Legnica

Nigdy nie miałam rudego, ale widząc takiego modela :1luvu: , coraz bardziej mi się podobają

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Wto mar 30, 2010 18:49 Re: Legnica

Iwo_wawa foto reportaże z DS zawsze sa mile widziane.Pisz i wstawiaj foty,kiedy tylko będziesz miała nowe.Zapraszam.
Ten koci kacik z zielonym fotelem dla księciunia jest wypasiony :lol:
Legnica

Post » Wto mar 30, 2010 18:50 Re: Legnica

...
Ostatnio edytowano Pon lut 06, 2012 21:53 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

[poprzednia][następna]