Po drugiej stronie siatki - schr. łódź VII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 19, 2009 10:43

Może, oby tak było :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie lip 19, 2009 10:52

Strasznie żal tych wszystkich bied schronowych. Ludzie są okropni i bezmyslni. :evil:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie lip 19, 2009 12:42

U mnie jest 10 schronowych bozit, w sklepie 7.
Oprócz nieleczącej się i nieszczepionej Amelki moje własne koty zaczynają chorować. Odpuszczam na razie schron.
Ostatnio edytowano Czw lut 25, 2010 17:08 przez Sis, łącznie edytowano 1 raz

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Nie lip 19, 2009 14:46

pisiokot pisze: Aktualizacja funduszu schroniskowego jest na 10 czerwca, nie wiem ile w takim razie jest pieniędzy.

Pisiokot, stan funduszu schroniskowego na dziś 19-07-2009r. godzina 15:30 to 540,50zł. Plik wyślę Asi Sis na maila bo niestety mam problem z jego załadowaniem na upload miau.
Nie dostałam od nikogo informacji, że mam komuś na jakiś cel przelać pieniążki. Jeśli jest taka potrzeba proszę o maila z informacją komu i ile mam przelać.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie lip 19, 2009 16:04

Anuś, no jakoś łatałyśmy ostatnio potrzeby, głównie z Magic, kupując za własną kasę, nie dobijałyśmy o zwrot. Anetka Marmurkowa też dorzuciła w ciągu ostatnich kilku tygodni trochę puszek, trzy dwukilowe BabyCaty, "Twoja" Anetka kilka tygodni temu przywiozła torbę puszek i suche hillsa. Ale to wszystko kropla w morzu potrzeb :(, a finanse mamy ograniczone.
Potrzebujemy wsparcia, chciałabym kupić trochę Bozity tj. z 50 pudełek. Będę dobierać ze swoich zapasów ze dwa, trzy kartoniki każdorazowo plus brałabym ze sześć na jeden raz z tego co kupimy. Osiem pudełek to tak bardzo z grubsza, głównie na szpital, szafę, klatki i trochę na boksy.
Zaraz zrobię zamówienie.
Obrazek

pisiokot

Post » Nie lip 19, 2009 16:50

Witam wszystkich.
Byłam dziś w chronisku, ale dobrych wieści raczej nie ma.
Do domu poszły dziś tylko 2 maluszki : marmurkową ślicznotkę wziął pan z ok. 12-letnią córką, a czarne kocię - rodzina mająca już jedną swoją kotkę.
Po Terrego niestety państwo z wczoraj nie przyszli :(
Za to jest dwójka nowych dorosłych: duża bura kotka po wypadku - na razie fizycznie nie wyglądała źle i biało- bure coś w typie Jackie. Do szpitalika dołączył też następny kociak z dramatycznymi oczkami.
Niestety biedactwo bez oczka nie dało rady :cry: Szukaliśmy go dziś pół dnia - w końcu, po kilku telefonach okazało się, że odszedł wczoraj wieczorem.
Kociaki z szafy też jakoś niezabardzo... To właśnie dwa z nich poszły dziś do domu więc może dobrze że będą miały opiekę.. Jakaś straszna biegunka. To samo cudna nowa trikolorowa buraska z dziećmi. Do tego wymiotowała i miała dreszcze. Dobrze, że to zauważyliśmy bo przynajmniej ona dostała jakieś leki i ma być obserwowana.
Krzyś uprosił Panią Dyrektor żeby zawieźć śliczną burą panienkę z bezwładną łapką na rentgen do Bernarda na Pojezierską. Pojechała o 14. Wyników nie znam.
Jedzonka nie było dziś dużo. Przywiozłam 9 gourmetów bo nic innego po drodze nie udało mi się dostać, ale to wystarczyło zaledwie dla kociaków. Trochę poskubała Jackie, sporo - kotka po wypadku. Zresztą - kociaki jakoś nie miały apetytu...
Kotów jest masa!!!!!!!! Niektóre wyglądają jak sklonowane! Zrobiłam trochę zdjęć - wyślę Ani mailem
Strasznie ich dużo, naprawdę.

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie lip 19, 2009 16:55

Dziewczyny, potrzebne są nowe ogłoszenia nowych kotów.
Mogę coś naskrobać, ale kotów nie znam, potrzebuję podstawowe info - wiek kota, który boks, czy klatka, płeć i coś o zachowaniu, pochodzeniu, co tam wiadomo.
Plus zdjęcia.

Jeśli to możliwe, proszę słać na maila:
sil_k@op.pl

Biegunka to mogą być lamblie. A wymiotowały też?

Sis

Post » Nie lip 19, 2009 17:04

Burasku [']
Obrazek
.....
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie lip 19, 2009 17:19

Sis pisze:Dziewczyny, potrzebne są nowe ogłoszenia nowych kotów.
Mogę coś naskrobać, ale kotów nie znam, potrzebuję podstawowe info - wiek kota, który boks, czy klatka, płeć i coś o zachowaniu, pochodzeniu, co tam wiadomo.
Plus zdjęcia.

Dla mnie opisy są priorytetowe i sama napiszę, gdy cokolwiek o nowych będę wiedziała. O wielu kotach nie ma info, nie mają kart, raczej nie będę wpisywać na oko. Myślałam, że podczas inwentaryzacji, która była 11-17 lipca i koty będą "obrobione", ale Asia-wet jest na zwolnieniu i sprawa inwentaryzacji kociastych przeciągnie się pewnie do jej powrotu. Poza tym, żeby coś napisać to trzeba przede wszystkim im się trochę przyjrzeć, poobserwować zachowanie, charakter, żeby nie pisać "z palca" tylko coś konkretnego. A to wymaga czasu poświęconego im, którego zawsze brakuje jak się chce zrobić wszystko, co tam potrzeba zrobić.
Poza Magic i mną (oraz Anetką Marmurkową czyli Duszkiem 686) ostatnio do schroniska nikt raczej nie zagląda, a idzie nam tak jak idzie.

Poczas urlopu (za tydzień) postaram się nadrobić opisy.
Obrazek

pisiokot

Post » Nie lip 19, 2009 17:43

ja czasem robiłę opisy niewiele wiedząc o kotach. Lepiej opis dać krótki, ale dać - wystarczy czy kot daje sie głaskac, czy nie, czy lat 5 czy rok. Nie wiadomo czegoś, to nie pisałam. Dopisze się potem. Albo zaprosi kogoś do schronu na oględziny osobiste.
To nie musza byc elaboraty.
Wiele osob zakochuje sie oczami - zdjęcia to podstawa.
Dajcie nawet skrótowe info plus zdjęcie, na stronę schronu. Potem sie uzupełni. Nawet takie małe coś, może być szansą dla jakiejś bidy.
Sorki, że tak naciskam ;)

Rok temu było podobnie, dużo kotów, dużo śmierci, mało odwiedzajacych, mało adopcji, mało wolontariuszy.
Jesienią będize lepiej.
Też wyłam, jak wracałam ze schronu, z bezsilności.
A że wizyta w schronie to potem pół dnia przy szykowaniu ogłoszeń, to wiem.
Wyklaruje się sytuacja z moimi kotami i Amelką, to wrócę.

Sis

Post » Nie lip 19, 2009 17:54

ja bede na poczatku sierpnia, przywioze z 6 kg miesa.
Niestety czesciej nie moge, w Poznaniu zalala mnie lawina kotow :(

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie lip 19, 2009 17:56

Asiu ja ci mogę wysłać
zdjęcia kotów, te co mam
i takie mini obserwacje czy się dał głaskać czy nie...
to może się Ci przyda?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie lip 19, 2009 18:02

Dziewczyny... Quazimodo odszedł... [']

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92 ... &start=480

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Nie lip 19, 2009 18:08

Kociak bez oczka, wczoraj wymyśliłam, że będzie Duszkiem, bo taki był już pół rzeczywisty. Wczoraj wyglądał dużo gorzej niż w środę, zajęliśmy się nim, tak jak można, pił jeszcze mleko whiskasa, potem dużo leżał na oparciu kanapy, patrzył się na koty z pierwszego bosku, tak bardzo chciał żyć. Dostał wczoraj antybiotyk i kroplówkę, pewnie za późno. Bardzo mi Cię, żal, malutki. Nie zdążyłam założyć wątku, nie zdążyłam pomóc.

Ale w schronisku zostało mnóstwo Twoich braci, sióstr, krewniaków, dla nich trzeba tam wracać.

Martwi mnie biegunka kotów.
Czy ktoś się szykuje na bycie w tygodniu, np czwartek?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie lip 19, 2009 18:14

Dziewczyny, oprócz śmierci Duszka, właśnie doczytałam, że nie żyje tez pan Beza Quasimodo. Co za weekend.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

[poprzednia][następna]