POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - łapiemy;) i szukamy DT!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 19, 2009 12:46 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - ZNÓW ŁAPIEMY!!! KIEROWCY HELP!!!

_kathrin chyba zaszkodził nadmiar Piwka :twisted: bo z wieczornej relacji zrozumiałam tylko, że upolowała kanapę i fotele :roll: Do klatki łapki czy na podbierak?

Na szczęście dziś Danka05 zdała nieco obszerniejszy raport;)

Piotrze - jak dotrę do domu i naładuję komórkę to do Ciebie zadzwonię, żeby się na jutro umówić.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob wrz 19, 2009 13:53 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - ZNÓW ŁAPIEMY!!! KIEROWCY HELP!!!

jopop pisze:_kathrin chyba zaszkodził nadmiar Piwka :twisted: bo z wieczornej relacji zrozumiałam tylko, że upolowała kanapę i fotele :roll: Do klatki łapki czy na podbierak?

:mrgreen:

To była bardzo owocna łapanka!

Złapaliśmy 5 sztuk,
jednego czarnego kocura za sklepem Marcpol, 2 podlotki (baba i chyba chłop) pod blokiem na Miłej, 2 na Niskiej.
Numery tych ulic są zapisane na transporterach.

Na Miłą trzeba jechać jeszcze raz, kręci się tam wiele kotów, w tym jedna kotka w ciąży, niestety klatkę miała głęboko :evil:

Co do samej łapanki i moich prywatnych polowań...
Bardzo, ale to bardzo serdecznie pragnę podziękować Dance, jej TŻ i Piotrowi, za zorganizowanie przyczepy ( :!: ), transport i wniesienie mebli.
W naszym rejonie łapankowych, ktoś porzucił, całkiem przyzwoity zestaw, kanapa plus dwa fotele, których moje miękkie serce nie mogło nie adoptować :twisted:
Więc stałam się ich szczęśliwą posiadaczką :lol: 8)

Do lecznicy pojechały na ciach moje kocięta, oraz Piwko, mój nowy koci nabytek.

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Nie wrz 20, 2009 23:04 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - ZNÓW ŁAPIEMY!!! KIEROWCY HELP!!!

_kathrin pisze:
Na Miłą trzeba jechać jeszcze raz, kręci się tam wiele kotów, w tym jedna kotka w ciąży, niestety klatkę miała głęboko :evil:

Aśka złapała tę ciężarną kotkę z Miłej!!! Tak się cieszę :piwa: :twisted:

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Pon wrz 21, 2009 7:23 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - ZNÓW ŁAPIEMY!!! KIEROWCY HELP!!!

Jopop.... Tę kobietę gdzieś wypuścić..... zostawiłem Ją na piętnaście minut dosłownie ... wracam ..... cztery koty w klatkach :twisted:

Podsumowują: wyprawa na łapankę na Pragę zakończyła się sukcesem w postaci czterech kotów z Miłej :!: (w tym dwie ciężarówki) i trzech z Pragi :roll: Praska rodzinka: mama, tata i dziecko uległa czarowi jopop (okraszonemu trochę walerianą), pozwoliła się wziąść na ręce i posłusznie wsadzić do kontenera :lol:

W ogóle było słodko, sympatycznie i pełen wersal. Szczególnie gdy pani Ewa zwalniała z pracy ochroniarza parkingu i gospodarza domu w jednej osobie, a ww. wymieniony zwolnił panią Ewę z obowiązku przebywania na tym padole (wszystko werbalnie, bez łapoczynów :twisted: )

:lol: :lol:
Ostatnio edytowano Pon wrz 21, 2009 14:23 przez piotr568, łącznie edytowano 1 raz
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pon wrz 21, 2009 9:34 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - ZNÓW ŁAPIEMY!!! KIEROWCY HELP!!!

Biały

ObrazekObrazek

Rudy

ObrazekObrazek

Szylkretka

ObrazekObrazek

Kociak

ObrazekObrazek

Pingwin

Obrazek
Obrazek

jopop

Post » Pon wrz 21, 2009 9:44 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - ZNÓW ŁAPIEMY!!! KIEROWCY HELP!!!

Uf, zdjęcia się dodały :twisted: Bałam się, że mnie ktoś od kompa pogoni zanim je wrzucę :roll:

Piotrze - dziękuję za rewelacyjny wieczór :lol:

Faktycznie nieźle się zaczęło... ale czy gdybyście zobaczyli ciężarną buraskę podchodzącą do Was na metr mając w samochodzie 2 klatki łapki to nie spróbowalibyście? :twisted:

Od razu: na JUTRO potrzebny ktoś kto odwiezie kocury - adres NA TYŁACH MARCPOLU PRZY SMOCZEJ!

Na Targowej mieliśmy zabrać ciężarną rudą kotkę i ew. jej białą koleżankę. Obie okazały się być kastrowanymi kocurami, ewidentnie wyrzuconymi z domu, pojawiły się tam jednocześnie, ok. 3 miesiące temu. Przemiłe, rozkoszne kocury.

Potrzebują kogoś, kto zrobi im lepsze zdjęcia, proponuję wybrać się tam z aparatem za dnia, nie o 23-ej;) Ktoś chętny?????

No i etap docelowy, czyli Siedlecka. Miało być miło, słodko i przyjemnie, otwarta dla nas piwnica i pełna współpraca ze strony gospodarza. Faktycznie była - tyle, że okienka są tam pozamykane na głucho... Na przyległym parkingu urzęduje gospodarz sąsiedniego bloku, rozmowę z nim opisał już Piotr :mrgreen: A chwilę po tej rozmowie okazało się, że to właśnie ów człowiek dokarmia 3 koty na parkingu... :lol:

Maluch siedział na parkingu i na nas czekał, w samochodzie już mruczał i ugniatał mi szyję. Jego mama to domowa, wyrzucona szylkretka, przemiła i prześliczna. Oba PILNIE szukają DT, zaraz założę im osobny wątek.

No i mam dylemat z tatusiem (pingwinem) - to też kot oswojony (pewnie miał dom niegdyś), z tym, że już wyraźnie długo żyje na wolności: ma porozrywane uszy, wielkie kocurze poliki i gigantyczne jajca :twisted: Jako iż ma coś do korekty z zębami - mam pretekst by kilka dni potrzymać go w lecznicy. Ale naprawdę max kilka dni, musi zniknąć przed weekendem na pewno.

Odwieźć go? na parking, przy ulicy? :(
Obrazek

jopop

Post » Pon wrz 21, 2009 9:54 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - ZNÓW ŁAPIEMY!!! KIEROWCY HELP!!!

Fajne towarzystwo :)
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Pon wrz 21, 2009 10:13 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - ZNÓW ŁAPIEMY!!! KIEROWCY HELP!!!

Obrazek

jopop

Post » Pon wrz 21, 2009 13:13 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - ZNÓW ŁAPIEMY!!! KIEROWCY HELP!!!

fajne kotki, ten mały całkiem jak mój pierwszy sylwek

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Wto wrz 22, 2009 8:45 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - ZNÓW ŁAPIEMY!!! KIEROWCY HELP!!!

Matko jedyna.. Nie wolno Aśki zostawiać samej, Piotrze..

Wszystkie koty przecudne absolutnie.. Szkoda, że takie miziaste :wink:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto wrz 22, 2009 11:44 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - ZNÓW ŁAPIEMY!!! KIEROWCY HELP!!!

Alez piekne koty znajdujecie.... 8O

Po prosbie przyszlam...znacie moze jakies karmicielki z okolic Krolikarni?
Malenka sunia tam zaginela, wielkosci kota i koty lubi wiec jest szansa,ze bedzie probowala sie przy nich pozywic. Prosze, jak znacie, to sie podzielcie wiedza ) Ona dopiero trafila do ds, nie zna okolicy, jest przestraszona - a tam samochody, ulica ((
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Wto wrz 22, 2009 12:02 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - ZNÓW ŁAPIEMY!!! KIEROWCY HELP!!!

O matko, podnosimy sunieczkę..

Kaprys2004

Post » Wto wrz 22, 2009 12:28 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - ZNÓW ŁAPIEMY!!! KIEROWCY HELP!!!

kompletnie nie znam okolicy... nie wiem, może Prakseda kogoś zna?
Obrazek

jopop

Post » Wto wrz 22, 2009 12:49 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - ZNÓW ŁAPIEMY!!! KIEROWCY HELP!!!

ZNALEZLI MALA :-)))
przepraszam za zasmiecanie watku i dziekuje :-)))
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Wto wrz 22, 2009 12:56 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - ZNÓW ŁAPIEMY!!! KIEROWCY HELP!!!

Aniu, super!!

Kaprys2004

[poprzednia][następna]