S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 20, 2015 0:32 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

Ewentualnie - spróbuj solą fizjologiczną,albo przegotowaną woda od biedy, wlej do oczka, powinno samo wyleźć. Malutka się szarpie, bo już pewnie ma dość zabiegów leczniczych, lekarstw nie da się np. w mięsku przemycić? Zredukowałoby to stres, trzeba go jej oszczędzać w miarę możliwości, wizyty u weta to też stres. Spróbuj, a nóż widelec.
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Pt lut 20, 2015 8:23 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

puskas1 pisze:Nie byłam w stanie dziś dojechać, ledwo chodzę i nie wiem jaka pozycje przyjąć, żeby tak nie bolało :?
Uszyłam kilka parapetników na bazarek, na Guliwerka czy na testy przeznaczyć?

Oj biedna ty bardzo :201481 - muszę Cię odklątwic, co niniejszym czynię i rzucam na Cię klątwę wiecznego zdrowia, urody wielkiej i dobrego samopoczucia, aż do śmierci :201419

Ewentualnie - sól fizjologiczna i wlej jej to po prostu do oka. Wypłucze się i po zawodach ;-)
Chyba, że coś się w to oczko stało mechanicznego lub jakaś konsekwencja kociego kataru.

A co do wciskania lekarstw - rozdrobnij tabletkę, rozrób ociupinkę royala convalescenca, dodaj taletke i naciągnij to do strzykawki (powinno byc max 3 ml)i od razu podawaj do pyszczka - powinna zjesc z ochotą ( tylko raz mi się zdarzyło, że kotu nie smakowal convalescence ;-) )

a! Puskas - ja jestem potrzebowska na parapetniki, kaj je dziołcha wciepłaś?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt lut 20, 2015 8:34 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

Ewentualnie pisze:Kto zaadoptuje małpkę? 8O masakra,zobaczcie ogłoszenie na fb Katowice oddam,sprzedam.kobieta za granice wyjeżdża ...

Daj linka, bo nie widzę?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt lut 20, 2015 11:03 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

Puskas mnie też łapnęło tydzień temu, wszystko powoli, standard ze schylaniem etc :roll:
plastry są beznadziejne to kicha wszechczasów, tablety rozkurczowo niby ok ale ból nie znika
ćwiczenia mi pomogły, przeprosty które znów zaczynam stosować minimum raz dziennie
no i ten basen to prawdziwa ulga ale na to też kasę i czas czasem trza mieć..
mi pomaga bardziej zimno, zabiegi takie jak krioterapia była świetną sprawą tylko właśnie zaś się trzeba do neuro lub orto przejść powiedzieć by wypisał i czekać kilka miesięcy na wolne zabiegi
więc najlepsze co to ćwiczyć, ruszać się, spacerować (buty..)i leżeć na podłodze z 10 minut płasko dziennie, odpowiednio wstawać z łóżka, wychodzić z auta, siedzieć przy kompie. To wszystko wymaga wysiłku, a takie proste się wydaje, ale jak trzeba i nie chce się by bolało to niestety

Joma pisz na wątku tymczasowym jak z Pralinką, ona potrafi pięknie mruczeć i barankować i bardzo to lubi tylko się musi nieśmiałka przekonać :wink:

Ta babka od tych trzech kotów trochę mnie nie zdziwiła.. Żadna praca nie hańbi! Jeśli jednak ktoś jest przyzwyczajony do jakichś luksusów, a potem nagle bęc! traci wiele i uzyskując pomoc od pewnych ludzi nie zniży się do pracy w marnym gastro bo jest artystą to za długo nie pociągnie. Niektórzy mają wygórowane ambicje i godność. A koty hmm, miała szansę je odzyskać, kilka miesięcy tu tkwią, nawet praca się znalazła no ale.. to już wybór pani tej.
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pt lut 20, 2015 15:02 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

NOWY - 42/15
od 15 02 w schr
dziewczyna, ok rok
tricat - nie
miła, odważna

Obrazek

MARIKA
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt lut 20, 2015 15:16 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

Ewentualnie - dzwoń jakby co

..a w schronisku...

w zasadzie bez zmian od wczoraj
dzis sterylek nie było

Mania czuje sie dobrze, Kijomi jako tako, a burasia dzikawa niestety nadal bardzo żle

Lidka-przyszło mięsko, jest super, koty bardzo chętnie je jedzą
fakture zapłaciłam

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt lut 20, 2015 15:28 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

No to bardzo się cieszę.
Pan jeździ zazwyczaj co 2 tygodnie w czwartek albo w piątek. Zawsze dzwoni około wtorku.
Będę pamiętała jakby co:))

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt lut 20, 2015 16:00 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

Tylko wczesniej daj sygnałka, czy mamy środki na koncie :wink:

Mała1

Post » Pt lut 20, 2015 20:50 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

wczoraj,troche jej przemylam to oczko plus kropelki standardowo i na szczescie wypadlo dziadostwo uff.malutka naprawde sie tak zmienila przez ten tydzien,ze jestem w szoku,nie kicha juz,no moze raz na dzien,nie sapie jak oddycha,nie oddycha tak szybko,oczka nie ropieja,brzuszek minimalnie wzdety,krostki ze skóry już prawie nie wyczuwalne,siersc tez ma ladniejsza no i w uchu tez juz nie widze zadnej ropy. :ok: dzisiaj jej dalam ostatni antybiotyk.mialam naciagniety juz lek w strzykawkach,w lecznicy mi wszystko ladnie naszykowali,espumisan jej kropie do jedzenia i ladnie zjada.tak poza tym naprawde ekstra ta lecznica i te lekarki tam,na pewno bede tam z moimi chodzic. :kotek:

moj jeden wiekszy kot mnie troche martwi,bo duzo kicha i jest taki osowialy,malo je..zapytam jutro u wet co z nim moze byc.moze robale zlapal?

jutro jedziemy na kolejne odrobaczenie.potem chce wpasc na chwile do schroniska,takze zdam relacje ;)

martwi mnie strasznie ta kotka błąkająca sie pod moim blokiem,dzis ja widzialam,wyglada jak Luna,problem w tym,ze strasznie ucieka.Mała zrobimy coś z nią? wydaje mi sie,ze moze ktos ja wyrzucil z bloku :evil: ,bo caly czas tylko tu sie kreci.

Kamakolo małpki juz nie umiem znalezc

Ewentualnie

Od: Czw lut 12, 2015 21:57

Post » Pt lut 20, 2015 21:11 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

Twój kot pewnie złapał koci katar od małej. Tez może potrzebować antybiotyku niestety mimo szczepienia. A w twojej okolicy są dokarmianie koty- przy przystani, tam jest ich spore stado. Tyle że wiem, że były posterylizowane. W poniedziałek się dowiem czy coś wiedzą o maluchy. Jutro pogadamy w schronie. Albo dzwoń jakby co

Mała1

Post » Pt lut 20, 2015 22:37 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

No to wezmę jego jutro tez do wet.o tych z przystani tez słyszałam.jutro pogadamy.dobranoc :201479

Ewentualnie

Post » Sob lut 21, 2015 17:11 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

...a w schronisku...

znów zero adopcji niestety

za to miałam tel : chce adoptowac kota, jak najgubszego, żeby było dużo tłuszczu, ale zeby sie zmieścił do rondelka
bo mój chłopak lubi takie mięso :|
ech, szkoda gadać

jest też nowa stareńka koteczka, fotki nie mam

Mała1

Post » Sob lut 21, 2015 17:24 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

Mała, ja w przypadku durnych dowcipów ze śmiertelną powagą oznajmiam, że niestety mam obowiązek zgłoszenia tego przypadku na policję,
ma to znaczący wpływ na zmianę poczucia humoru u żartownisiów :twisted:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Sob lut 21, 2015 17:27 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

tak też powiedziałam, ale sie nie przejeła w ogóle laska

Mała1

Post » Sob lut 21, 2015 17:53 Re: S.K.Niekochane- XXV-ZAPRASZAMY

Ludzie mają żarty śmieszne jak złoty pięćdziesiąt.

Wlasnie odkryłam,ze spałam z martwa sucha,otoczona w kupie glista 8O jest jakiś dobry preparat do dezynfekcji ciuchów,pościeli itp?w sensie do prania w pralce,bo ja używałam tylko takiego vanisha co dezynfekuje,ale może jest coś lepszego :201437 a to my,Efes,Alisa,Luna i ja z glistami na głowie.

A co będzie z Fargo? Już tam biedna tyle siedzi,może wbrew pozorom, :evil: to dobra kicia :kotek:

Ewentualnie

[poprzednia][następna]