(2)WAW.. Tato (*)..Milenka kończy 10 LAT !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 28, 2016 8:29 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Mika buntownik. Wdzięczność dla Was.

A czy wapń można jakoś obniżyć?
Ja się ucieszyłam, ze wzrósł, a tu się okazuje, ze to źle.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lip 28, 2016 13:48 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Mika buntownik. Wdzięczność dla Was.

Na razie nie jest tak źle z wapniem, chodziło mi o nieużywanie go jako wyłapywacza, a nie specjalne obniżanie. Nie obniżaj, po prostu nie staraj się o wzrost, ma się utrzymać w widełkach. Fosfor też w pewnych ilościach jest niezbędny kotu.
Nie musisz dawać renagelu z jedzeniem, możesz jakoś aplikować tuż przed lub tuż po jedzeniu
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw lip 28, 2016 18:57 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Mika buntownik. Wdzięczność dla Was.

co wet na te wyniki i co o dalszym leczeniu? Pytałaś już?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw lip 28, 2016 19:10 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Mika buntownik. Wdzięczność dla Was.

asia2 pisze:co wet na te wyniki i co o dalszym leczeniu? Pytałaś już?

Wysłałam emaila do Neski i czekam na odpowiedź.

Ciekawe jest jeszcze to, ze Mika według wagi gabinetowej to nawet przytyła 10dkg w porównaniu z marcem, a wygląda na chudszą. Nie rozumiem tego, dwa razy ją ważyłam. Być może błąd wagi, no ale chyba nie na tyle , żeby się martwić. Przyjmuję zatem, ze wagę ma podobną do ostatniej.
No i dziewczynka grzeczniutka jak nigdy dotąd. Zrobiła tradycyjnie kupę, czyli nie jest tak, ze nie je. ale była pobrana krew, kroplówka, oglądanie pyszczka w środku i obcinanie pazurów. Zbuntowała się przy tylnych łapkach.
I jeszcze jedna obserwacja. Wyciągnięta do pobrania krwi z transportera , juz po pobraniu siedziała na łapkach na stole. Postawiłam transporter , żeby weszła to nie była zainteresowana. Siedziała i rozglądała się. Natomiast zareagowała nerwowo na szykowanie kroplówki - szmeranie otwieraniem wlewnika itp i wtedy wskoczyła do transportera. Czyli ma jakieś niedobre skojarzenia.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob lip 30, 2016 20:31 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Mika buntownik. Wdzięczność dla Was.

taizu pisze:Na razie nie jest tak źle z wapniem, chodziło mi o nieużywanie go jako wyłapywacza, a nie specjalne obniżanie. Nie obniżaj, po prostu nie staraj się o wzrost, ma się utrzymać w widełkach. Fosfor też w pewnych ilościach jest niezbędny kotu.
Nie musisz dawać renagelu z jedzeniem, możesz jakoś aplikować tuż przed lub tuż po jedzeniu

dzięki.
Jakoś pomału udaje się wypracowywać strategie przemycania renagelu i dawania famogastu.
Mam nadzieję, ze będzie coraz sprawniej z lekami.
Zastanawiałam się nad dawaniem skorupek z jajek do jedzenia, ale teraz już nie będę, z powodu wapnia.
Mozę dłuższe dawanie renagelu z jedzeniem obniży bardziej zdecydowanie fosfor. Oby :ok:
Pod koniec sierpnia lub na początku wrzesnia pojdę na wizytę do dr Neski. Trzeba sprawdzić ciśnienie. No i pewnie przepływy też. jeszcze nie dostałam od dr odpowiedzi na emaila, ale tak sobie kombinuję.

Marzenia11

Post » Sob lip 30, 2016 20:33 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Notuś i Nutus mają 7 urodziny ! :)

Zdrówka , zdrówka, długich lat życia i radości :201461 :1luvu: :birthday: :birthday:

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Sob lip 30, 2016 20:42 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Notuś i Nutus mają 7 urodziny ! :)

gatiko pisze:Zdrówka , zdrówka, długich lat życia i radości :201461 :1luvu: :birthday: :birthday:

Dziękuję :wink: Przekażę jutro.
Generalnie będziemy świętowac dwa dni - to sa siostry, a w książeczce jedna ma wpisane 31 lipca, a druga 1 sierpnia :mrgreen:
Nutkę dzisiaj wyczesałam, zwłaszcza za0uszczoną przez nią dupinkę :evil:

Marzenia11

Post » Sob lip 30, 2016 21:46 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Notuś i Nutus mają 7 urodziny ! :)

Koniecznie :-)
I masę całusów i mizianek :-)

A na deser, dla wszystkich kotków ;-)

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pon sie 01, 2016 11:18 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Mika buntownik. Wdzięczność dla Was.

asia2 pisze:co wet na te wyniki i co o dalszym leczeniu? Pytałaś już?

Dzień dobry, wyniki nie są najgorsze. Odnośnie wapnia i fosforu to aby obniżyć ich poziom wprowadza się leki wiążące fosfor (niestety są doustne) opcja 2-ga to kroplówki, opcja 3-cia dieta nerkowa (musimy wybrać coś co jest możliwe, do wykonania u kotki).
Na stres mozna spróbować założyć obrożę feromonową lub podawać zylkene.
Odnośnie kroplówek to przy obecnych wynikach można spróbować je odstawić.
Warto wykonać badania moczu.

Wczoraj udało mi się zrobić ice kroplówkę bez łapanki.
Za to ominęła renagel w karmie.

Marzenia11

Post » Pon sie 01, 2016 17:44 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Notuś i Nutus mają 7 urodziny ! :)

to chyba źle nie jest i możesz utrzymać takie od czasu do czsau podawanie kroplówek. Ważne żeby leki brała.

asia2

Post » Wto sie 02, 2016 10:44 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Notuś i Nutus mają 7 urodziny ! :)

asia2 pisze:Ważne żeby leki brała.

Na razie udaje się w pasztetowej z drobiu :roll: . Choc i tak się przechytrzamy. Ja probując zapakowac lek w pasztetową, Mika omijając lek podczas zjadania kuleczki pasztetowej. Ale nie ma sposobu na rozdrobniony renagel. Jeszcze nie ma. Oby nie znalazła.

Wczoraj miałam dziwne zdarzenie z DeeDee. Po rozmowie z wetem czeka mnie (i ją) wizyta i badania. Diagonstyczne. Tak na wszelki. W ramach profilaktyki - tego się trzym am. :ok:

Marzenia11

Post » Wto sie 02, 2016 15:56 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Notuś i Nutus mają 7 urodziny ! :)

co się wydarzyło?

asia2

Post » Wto sie 02, 2016 16:25 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Notuś i Nutus mają 7 urodziny ! :)

asia2 pisze:co się wydarzyło?

DeeDee spała na fotelu. Fotel szeroki, spała pod ścianą. Nie wiem z jakiego powodu, bo nie widzę siedząc w drugim p0okoju całego fotela, DeeDee spadła na podłogę jak kawał mięcha, dokładnie jak placek całym tyłem, grzbietem , plecami na podlogę. I łebkiem też. Łapy sztywne w górze. Huk okropny, wszystkie koty się zerwały. DeeDee polożyła się na boczku i wstała, ale na sztywno ugiętych łapach zrobiła parę kroków. Trochę dupka jej leciała na boki. trwało to kilka sekund. Potem kila minut kulała na jedną łapę tylną i chodziła bardzo ostrożnie. Obserwowałam ją, wszystko wróciło do normy z wyjątkiem niechęci do wskakiwania a chęci do bycia na parapecie w kuchni.
Być moze coś się jej przysniło, albo ją ugryzło czy jakoś wystraszyło. Tego się trzy mam. ale stracha mi napędziła na pół dnia.

Marzenia11

Post » Wto sie 02, 2016 17:24 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Notuś i Nutus mają 7 urodziny ! :)

pewnie , lepiej sprawdzic.

asia2

Post » Wto sie 02, 2016 17:40 Re: (2)WAW.. Tato (*)..Notuś i Nutus mają 7 urodziny ! :)

asia2 pisze:pewnie , lepiej sprawdzic.

a spotkałas się z czymś takim?

Marzenia11

[poprzednia][następna]