Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 23, 2013 20:40 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Ależ Siostro Ewo (mrau), na koty ze Spały czarownice głosowały :lol: Nie musisz się więc czuć jakoś tam, no jak tam się czujesz. Czy by się ktokolwiek dowiedział o Spale i Ewelinie, gdyby nie ty? Odwalasz kawał solidnej roboty jako ich ambasador, a to równie ważna (i upierdliwa) praca, jak łapanie i wożenie do weta. Zwłaszcza jak samej się tyłka nie płaszczy przed kompem całymi dniami, tylko swoje "zajęcia" ma;] No i twoja składka też poszła, na te "cudze" koty :twisted:

I tak sobie myślę od wczoraj o tej mietle honorowej... I dochodzę do wniosku, że największe uhonorowanie czyjejś pracy, to nie żaden tytuł, tylko czynna pomoc. Co komu po tytule tak naprawdę? Wiele razy można spotkać podziękowania za samo tylko podrzucanie wątku, bo nawet takie drobiazgi się liczą, coś ze sobą niosą wymiernego. Comiesięczna zrzutka Paktu jest niewielka, ale to chociaż dwie sterylki czy tp. Tytułem za weta nie zapłacisz, kociąt nie wykarmisz. Idea zacna, ale nie w świecie, w którym te podziwiane walczą często o każdego kota, ciułają na szczepienia, no co ja tu będę truizmy wypisywać, wiecie przecież. Tytuły są dla śmietany, co na plakatach się uśmiechają z pieskami do adopcji w ramionach. I (to będzie podłe, ostrzegam) już widzę komentarze na forum, że czarownice tytuły przyznają :twisted: Kim jesteśmy, no sory, żeby oceniać, wybierać i nagradzać? Jak ocenić? Ktoś z was "młodych" się zastanowił? Na mendle kociąt, ilość sterylek, czy tony karmy dla dzikusów? Tak wiem, są i tacy, co pomagają w mniejszej skali, nie poddają się, mimo że jest im ciężko (znam taki jeden wątek, gdzie dziewczyna jest już po prostu w czarnej d... z każdej strony), ale co im da to, że ktoś ich wirtualnie docenił? "Ja tu już bokami robię, finansowo na dnie, DT się kończy za tydzień, nikt moich kotów nie chce, a nowe się złażą same, a wy mi wirtualną miotłę honorową przyznajecie, no boki zrywać normalnie."
I jeszcze jedno: nie składajcie obietnic, których nie będziecie mogli dotrzymać - 12 miesięcy -> 12 potencjalnych jednostek do wsparcia, i to tylko w pierwszym roku. Ci, którzy teraz podejmą decyzję mogą odejść z forum, a ci, którzy zostaną i przyjdą będą się musieli wywiązać z danego słowa. Sory za zimny prysznic, ale w miejscu, gdzie za głupie 5 zeta dostaje się podziękowania jakby to było przynajmniej 50, złota miotła wydaje mi się ("mi się", żeby nie było) nie na miejscu.

I tyle z przemyśleń, kociaki trza nakarmić ;)
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Czw maja 23, 2013 23:57 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Ja mam coś specjalnie dla dolabry :)

Obrazek
ObrazekObrazek Zawsze będe Cię kochać Gemusiu :*

Trinity36

Od: Pon lip 09, 2007 20:58

Post » Pt maja 24, 2013 10:21 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

KITA - RZESZÓW pisze:Kochane Czarownice, proszę Was o pomoc:
planuje realizować swoje marzenia, bardzo chcę otworzyć hotel dla kotów,
czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Czy z tego da się żyć?

Dziękuję za info.

Hehe mam takie samo marzenie :lol: Za kilka lat mam zamiar założyć taki hotel, ale obiecuję, że konkurencji Ci nie zrobię (bo chyba w dwóch różnych krańcach Polski mieszkamy). W każdym razie powodzenia życzę :ok:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt maja 24, 2013 10:24 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Decyzja zapadła, OTWIERAM HOTEL DLA KOTÓW!!!
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Pt maja 24, 2013 10:28 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Rety!
Napisz coś więcej!
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt maja 24, 2013 11:08 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

KITA.
Juppi! Gratuluję pięknego przedsięwzięcia. Szkoda, że to tak daleko... Kocham Rzeszów, a hotelu mogę potrzebować... Czy TAM jeszcze mówi się na rynkowy Ratusz "Magistrat"? A gołębie paskudzą wszystko po równo? Czy w narożnej wiekowej piekarni obok dawnej synagogi można dostać "kajzerki"?
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pt maja 24, 2013 11:10 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Siostry Czarownice!
UWAGA! WAŻNE!!
Zakończył się bazarek na rzecz kotów Horacy7 (*)
Z tego co rozumiem kwestia skłądek też jakby jest przesądzona. W tym miesiącu to jednak nie będzie tak prosto z rozdysponowaniem zebranych środków, gdyż to nie będzie jeden przelew do zwycięzcy i po sprawie tylko trzeba popilotować konkretne zakupy dla któw, które są w różnych DT. Jestem w stałym kontakcie z tymi DT i znam potrzeby na dzień dzisiejszy. Niektóre z tych potrzeb są bardzo pilne, inne mogą zaczekać. Ktos musi zadysponowac zebranymi środkami. Czy ktoś chciałby wraz ze mną brać udział w procesie decyzyjnym? Myślę, ze szybciej i skuteczniej będzie, jeśli grono decydentów co kupić i kiedy ograniczymy do 2-3 osób. No chyba, że uważacie, że lepiej każdy zakup poddac pod głosowanie na wątku?
Np. teraz na cito jest potrzebne RC calm dla Bąbla... Jestem gotowa nawet założyć swoje pieniądze na ten zakup (odzyskam z wpływów bazarkowych mam nadzieję), ale skąd mam miec pewnośc, ze Wy tez sie zgadzacie i uważacie ten zakup za zasadny? Pomóżcie mi proszę. Potrzebuję zielonego światła do działania.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt maja 24, 2013 11:15 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Witam Was zupełnie nie-wiosennie...
Przyłączyłam się tak spontanicznie do bazarku, jak przeczytałam o Basi i jej kotach... i tak sobie myślę, że u nas znalazły by się rzeczy, które możemy podarować w razie, gdybyście chciały robić kolejny bazarek. Jakieś rzeczy dla dziecka, przypuszczam, że również książki. Dajcie znać na pw, jeżeli coś będziecie planować.
Pozdrawiamy gorąco mimo dziadowskiej pogody :D
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Pt maja 24, 2013 11:19 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Villentretenmerth pisze:KITA.
Juppi! Gratuluję pięknego przedsięwzięcia. Szkoda, że to tak daleko... Kocham Rzeszów, a hotelu mogę potrzebować... Czy TAM jeszcze mówi się na rynkowy Ratusz "Magistrat"? A gołębie paskudzą wszystko po równo? Czy w narożnej wiekowej piekarni obok dawnej synagogi można dostać "kajzerki"?

Gołębie są, czy paskudzą wszystko? tak, ale mi to nie przeszkadza, kocham je karmić i słuchać ich gruchania.
Eh... czy mówi się "Magistrat" nie wiem, ale pamiętam, że tak mówiła moja babcia.
Kajzerki - są i jak tylko będziesz w Rzeszowie zapraszam.
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Pt maja 24, 2013 11:26 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

AYO pisze:Rety!
Napisz coś więcej!

Coś więcej?
Styl skandynawski - dużo surowego drewna, len i biel.
Hotel będzie działał 24/h, koty nigdy nie będą same :ok:
Każdy właściciel będzie mógł oglądać swojego pupila przez kamerkę 24/h.
Każdy właściciel będzie mógł stworzyć swoje własne menu :wink:
Będą różne programy relaksacyjne itp.
A budki będą w takim stylu:
Obrazek

Co Wy na to??
Obrazek Obrazek

KITA - RZESZÓW

Post » Pt maja 24, 2013 11:28 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

KITA - RZESZÓW pisze:
AYO pisze:Rety!
Napisz coś więcej!

Coś więcej?
Styl skandynawski - dużo surowego drewna, len i biel.
Hotel będzie działał 24/h, koty nigdy nie będą same :ok:
Każdy właściciel będzie mógł oglądać swojego pupila przez kamerkę 24/h.
Każdy właściciel będzie mógł stworzyć swoje własne menu :wink:
Będą różne programy relaksacyjne itp.
A budki będą w takim stylu:

Co Wy na to??

Wow!

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt maja 24, 2013 11:29 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

WOW 8O
KITA, super się zapowiada :)
Powodzenia :ok: :ok: :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt maja 24, 2013 11:32 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

Jakiś bank obrobiłaś?
To musi mnóstwo kasy kosztować.
Idea oczywiście ze wszech miar zacna, no i będziesz musiała całkowicie się temu poświęcić.
Jakieś specjalne wymogi musisz spełniać, czy wolna amerykanka?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt maja 24, 2013 11:33 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

AYO pisze:Jakieś specjalne wymogi musisz spełniać, czy wolna amerykanka?

Siostra prowadzi hotel dla psów - chyba nic nie musiała spełniać. Weryfikacją są właściciele.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt maja 24, 2013 11:39 Re: Pakt Czarownych Czarownic XXXIV

villemo5 pisze:Siostry Czarownice!
UWAGA! WAŻNE!!
Zakończył się bazarek na rzecz kotów Horacy7 (*)
Z tego co rozumiem kwestia skłądek też jakby jest przesądzona. W tym miesiącu to jednak nie będzie tak prosto z rozdysponowaniem zebranych środków, gdyż to nie będzie jeden przelew do zwycięzcy i po sprawie tylko trzeba popilotować konkretne zakupy dla któw, które są w różnych DT. Jestem w stałym kontakcie z tymi DT i znam potrzeby na dzień dzisiejszy. Niektóre z tych potrzeb są bardzo pilne, inne mogą zaczekać. Ktos musi zadysponowac zebranymi środkami. Czy ktoś chciałby wraz ze mną brać udział w procesie decyzyjnym? Myślę, ze szybciej i skuteczniej będzie, jeśli grono decydentów co kupić i kiedy ograniczymy do 2-3 osób. No chyba, że uważacie, że lepiej każdy zakup poddac pod głosowanie na wątku?
Np. teraz na cito jest potrzebne RC calm dla Bąbla... Jestem gotowa nawet założyć swoje pieniądze na ten zakup (odzyskam z wpływów bazarkowych mam nadzieję), ale skąd mam miec pewnośc, ze Wy tez sie zgadzacie i uważacie ten zakup za zasadny? Pomóżcie mi proszę. Potrzebuję zielonego światła do działania.

Uważam, że głosowanie za tym czy kupić teraz to czy to jest bezzasadne. Villemo, masz kontakt z DT, wiesz jakie są potrzeby na już i właśnie na te potrzeby powinniśmy przeznaczyć pieniążki w pierwszej kolejności. Takie jest moje zdanie.
Ja zgadzam się na każdy zakup bo wiem, że jest on lub będzie w przyszłości niezbędny.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

[poprzednia][następna]