Kinnia pisze:Ewa je nie mam dostepu do fb ..... proszę co z tymi torbielami? przypomnij, która to Frania?
torbielowatość to przypadłość persów, zwłaszcza tych z pseudochodowli,
Frania teraz jest pod opieką Fundacji Koci Świat
przeklejam to co napisała Jo.anna na fb:
Historia jakich wiele ostatnio, przez jednych poszukiwane przez innych wyrzucane..nie nauczone do życia na wolności, nie nauczone do polowania, niezaradne i zagubione. Frania to jedna z nich, starsza persica, która zapewne miała kiedyś dom-dziś stanęła na progu bezdomności równoznacznej z najgorszym. Ktoś ją znalazł, ktoś poprosił o pomoc...
o pomoc poprosił fundację, która mimo wielu podopiecznych przyjęła perską kocicę i chce dać szansę na godne życie aż po kres. Szansa jest kosztowna, bo kotka ma przypadłość charakterystyczną dla persów lub tych w typie, urodzonych w obskurnych pseudo-hodowlach--torbielowatość nerek. Poza tym ma chorą wątrobę zapewne przez warunki życiowe w jakich ostatnio się znalazła oraz stany zapalne jamy brzusznej. To nie jest wyrok,ale potrzeba kosztownej diagnozy a zarazem leczenia, aby pokazać tej kotce, że człowiek to nie kat, że nadal potrafi być przyjacielem proszę o wsparcie dla małej, nie w imieniu fundacji, nie w imieniu swoim, ale w imieniu jej---Frani
Fundacja Azylu Koci Świat jest mi bardzo bliska, kilka razy pokazała mi, że nie tylko udostępni nr konta...kilka razy przejęła mój dług w lecznicy za pomaganie i leczenie bezdomnych zwierząt i cierpliwie czekała na spłatę miesiącami,wyciąga koty ze schronisk organizując im domy tymczasowe, leczy je i szuka domów stałych, dzięki pomocy wolontariuszy działa sprawnie i skutecznie. Znam osobiście założycielkę Kociego Świata, która opiekuje się nie tylko kotami ale również i psami, końmi ( zgarniętymi z transportu do Włoch ). Byłam i widziałam i proszę Was uczciwie o pomoc w leczeniu Frani, sama mam persa z pseudo, którego ktoś wystawił na klatkę schodową w ciasnym transporterze i wiem, ile pieniędzy pochłania sama diagnostyka a potem leczenie i monitorowanie.
Jest to moje któreś z kolei wydarzenie, zawsze byliście ze mną, proszę więc i tym razem o pomoc...
Podaję nr konta koniecznie z dopiskiem " FRANIA "
Fundacja Azylu Koci Świat,
05-190 Nasielsk, Kątne 59
rachunek bankowy nr. 47 1240 5312 1111 0000 5049 4208