Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 11, 2012 7:59 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:
co do Gutka to nie jestem specjalistką od nerkowców, ale ja bym rozważyła 2 wersje
A) dostaje za dużo proszku z chitosanem i za bardzo mu "płuka" nerki i czasem bidak nie dotrzyma w droge do kuwety
b) ma jakiś stan zapalny i stąd problemy z nietrzymaniem moczu
tak czy siak dobry weterynarz by się przydał
bo opcja szczania jako reakcja na otoczenie chyba odpada, bo na kociarni nie lał od samego początku (chyba) a z Twoim rudym już jest w dobrych relacjach

Ale wczoraj herzpl napisała że to Rudy podlał, a nie Glutek.
herzpl pisze:sluchajcie jest problem rudy mi dzis podlal buty to sie chyba nie uda szczerze mowiac smierdzi w calym domu powoli nie wyrabiam :cry:
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Wto wrz 11, 2012 8:05 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kasia89 pisze:
aange pisze:
co do Gutka to nie jestem specjalistką od nerkowców, ale ja bym rozważyła 2 wersje
A) dostaje za dużo proszku z chitosanem i za bardzo mu "płuka" nerki i czasem bidak nie dotrzyma w droge do kuwety
b) ma jakiś stan zapalny i stąd problemy z nietrzymaniem moczu
tak czy siak dobry weterynarz by się przydał
bo opcja szczania jako reakcja na otoczenie chyba odpada, bo na kociarni nie lał od samego początku (chyba) a z Twoim rudym już jest w dobrych relacjach

Ale wczoraj herzpl napisała że to Rudy podlał, a nie Glutek.
herzpl pisze:sluchajcie jest problem rudy mi dzis podlal buty to sie chyba nie uda szczerze mowiac smierdzi w calym domu powoli nie wyrabiam :cry:

tym razem.. ale Glutek chyba dosc regularnie podlewa? :|

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Wto wrz 11, 2012 8:09 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

KITA - RZESZÓW pisze:Kochani z weselnej puszki uzbierało się 1200zł,
postanowiliśmy z Bzylem przekazać po połowie:
600zł na Kocią Przystań :1luvu:
600zł na Fundację Zmieńmy Świat z Tarnowa, z którą od niedawna jestem związana.
Planujemy otworzyć Hospicjum dla kotów, tych chorych, zapomnianych i samotnych.

Kita kochana jesteś, bardzo się cieszymy i kociaste też :1luvu: Dziękujemy :!: I powodzenia życzę z Hospicjum :ok:

Mnie pasuje 15:30 to po spotkaniu pójdę na dyżur. Z Alą może się umówię na sobotę w tym wypadku.
Wiem, że nie ma karteczki kto zostaje na pokojach, ale w sumie nic się nie zmieniło, był Leszek, Yoko i Walerka. Nie ma Lecha, to zostaje Walerka i Yoko na pokojach. Klary proszę was kochani nie zostawiajcie, bo ona od Waleriny obrywa... a z niej taki kochany kitek, szkoda mi jej :| :!:
Ten bazarek w takim razie co ja robię też będzie na sikacza, bo rozumiem że trzeba mu robić badania.
I mam jeszcze pytanie co z Florkiem? Bo on miał podobno nie miauczeć, i nikt go nie słyszał że miauczy, to miało być sprawdzane? Bo jak mu się coś robi w gardełku, to będzie problemos...
Basiu czy możesz rozpocząć nowy wątek? Bo jesteśmy na 96 stronie i coś mi się wydaje, że szybko się nam karty tego dziennika skończą :wink:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto wrz 11, 2012 8:22 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Czy ktoś mógłby napisać jakie jest dawkowanie probiotyków u Józi i maluchów?
Widziałam na kociarni Multilac i jeszcze jakiś jeden chyba. Jak pojadę w środę chciałabym już wiedzieć. Wydrukuję też te zalecenia i przypnę na tablicy.
I co z płynem do czyszczenia uszów Józi? Tak jak pisałam ktoś nim zalał wszystkie leki.
Obrazek

Kasia89

Post » Wto wrz 11, 2012 9:16 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

KITA - RZESZÓW pisze:Kochani z weselnej puszki uzbierało się 1200zł,
postanowiliśmy z Bzylem przekazać po połowie:
600zł na Kocią Przystań :1luvu:
600zł na Fundację Zmieńmy Świat z Tarnowa, z którą od niedawna jestem związana.
Planujemy otworzyć Hospicjum dla kotów, tych chorych, zapomnianych i samotnych.

Basiu dziękujemy za pamięć :1luvu:
Świetna decyzja - bardzo się cieszę że podzieliliście kasę fifty-fifty. :kotek: :kotek:
I Nasze kociaste będą zadowolone i przede wszystkim przyda się kasa dla schorowanych, starszych kotków w hospicjum :ok:
DZIĘKUJEMY :P
MIKUŚ

Post » Wto wrz 11, 2012 9:23 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kasia89 pisze:....I co z płynem do czyszczenia uszów Józi? Tak jak pisałam ktoś nim zalał wszystkie leki.

No właśnie ciakawe kto?
Pierwszy raz Victor zawalił i od razu to zgłosił wiec nie było problemu.
Tym razem "samo" się wylało i jest problem....szkoda bo to nie tani preparat :?
Kasiu wysyłam pw.

SŁOIK Z PREPARATEM DLA JÓZI MA STAĆ PIONOWO
To taka Nasza mała prośba z Kasią do wszystkich :lol:
MIKUŚ

Post » Wto wrz 11, 2012 11:35 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kasia89 pisze:Czy ktoś mógłby napisać jakie jest dawkowanie probiotyków u Józi i maluchów?
Widziałam na kociarni Multilac i jeszcze jakiś jeden chyba. Jak pojadę w środę chciałabym już wiedzieć. Wydrukuję też te zalecenia i przypnę na tablicy.
I co z płynem do czyszczenia uszów Józi? Tak jak pisałam ktoś nim zalał wszystkie leki.

JÓZIA MA NA ROZPISCE NA TABLICY KORKOWEJ NAPISANE probiotyk 1/2 kapsułki raz dziennie min pół godz po antybiotyku- niech dostaje rano
co do płynu to jest w słoiku po to żeby go zakręcać a nie tylko stawiać pionowo;/
Małym florę trzeba by było kupić, bo Józi mogą się skończyć te resztki jakie były doniesione i ktoś by musiał w końcu zdecydować jak/ile im podawać, bo ja nie mam zielonego pojęcia jak by było prawidłowo
poza tym czy one były odrobaczone 2gi raz w końcu, bo jeśli są po odrobaczeniu i dalej mają taką biegunkę to jest źle i trzeba by z nimi było pójść do veta albo przynajmniej specjalną jakąś karmę wprowadzić bo to trwa za długo

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Wto wrz 11, 2012 12:50 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Dzwoniłam do 2 wetów w sprawie preparatu Manusan- tego różowego płynu dla Józi. Nie sprzedają na ml ale od razu powiedzieli żeby w normalnej aptece kupić. Kosztuje 17,60 za 500 ml, wiem że nam tyle nie trzeba, ale Basia mówiła ze u weta płaciła 20 zł za kilkadziesiąt ml. http://www.doz.pl/apteka/p52645-Manusan ... l_nakretka Czy to na pewno ten preparat? czy istnieje jakiś inny Manusan jeszcze?
Obrazek

Kasia89

Post » Wto wrz 11, 2012 12:56 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:
Kasia89 pisze:Czy ktoś mógłby napisać jakie jest dawkowanie probiotyków u Józi i maluchów?

JÓZIA MA NA ROZPISCE NA TABLICY KORKOWEJ NAPISANE probiotyk 1/2 kapsułki raz dziennie min pół godz po antybiotyku- niech dostaje rano
co do płynu to jest w słoiku po to żeby go zakręcać a nie tylko stawiać pionowo;/
Małym florę trzeba by było kupić, bo Józi mogą się skończyć te resztki jakie były doniesione i ktoś by musiał w końcu zdecydować jak/ile im podawać, bo ja nie mam zielonego pojęcia jak by było prawidłowo
poza tym czy one były odrobaczone 2gi raz w końcu, bo jeśli są po odrobaczeniu i dalej mają taką biegunkę to jest źle i trzeba by z nimi było pójść do veta albo przynajmniej specjalną jakąś karmę wprowadzić bo to trwa za długo

Przepraszam, nie zauważyłam. Czyli Multilac jest dla Józi. A ten drugi probiotyk dla maluchów, tak?
Co do słoika to ewidentnie ktoś nie dokręcił i postawił poziomo. No ale cóż, nie ma co płakać nad rozlanym manusanem :lol:
Obrazek

Kasia89

Post » Wto wrz 11, 2012 13:01 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

A na tym Manusanie pisze, żeby właśnie uszu nie czyścić...
Ale chyba nie ma innego Manusanu, takie nazwy są zastrzeżone (to jest chlorheksydyna).
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto wrz 11, 2012 13:06 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kasia89 pisze:Przepraszam, nie zauważyłam. Czyli Multilac jest dla Józi. A ten drugi probiotyk dla maluchów, tak?
Co do słoika to ewidentnie ktoś nie dokręcił i postawił poziomo. No ale cóż, nie ma co płakać nad rozlanym manusanem :lol:

oba są Józine ;)z probiotykami dla Małych zaproponowała Wiiwii ale nikt nie powiedział czy/jak/ile podawać
jak tego płynu wystarczy żeby pomoczyć patyczki i nimi przeczyścić uszy Józi do piątku to nie kupujcie nic tylko przebidujemy i kostrzewskiego jakby co się kupi
ja nie wiem szczerze mówiąc co to był za płyn

aange

Post » Wto wrz 11, 2012 13:10 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Axa76 pisze:A na tym Manusanie pisze, żeby właśnie uszu nie czyścić...
Ale chyba nie ma innego Manusanu, takie nazwy są zastrzeżone (to jest chlorheksydyna).

Skoro wet zalecił.. Ale myślę że lepiej stosować ostrożnie, bo nie dość że to uszy, to dwa jeszcze Józia ma nadżerki w uszach, a na uszkodzony naskórek nie można stosować.
Jeśli Basia potwierdzi, to kupię ten Manusan i będziemy go mieć nie tylko dla Józi, ale też do odkażania rąk albo zmian skórnych u kotów.
Obrazek

Kasia89

Post » Wto wrz 11, 2012 13:13 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:
Kasia89 pisze:Przepraszam, nie zauważyłam. Czyli Multilac jest dla Józi. A ten drugi probiotyk dla maluchów, tak?

oba są Józine ;)z probiotykami dla Małych zaproponowała Wiiwii ale nikt nie powiedział czy/jak/ile podawać
jak tego płynu wystarczy żeby pomoczyć patyczki i nimi przeczyścić uszy Józi do piątku to nie kupujcie nic tylko przebidujemy i kostrzewskiego jakby co się kupi

dzwoniłam do Basi i powiedziała żebym kupiła ten Manusan.
Obrazek

Kasia89

Post » Wto wrz 11, 2012 13:15 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kasia89 pisze:
aange pisze:

tylko w aptece na 99% będzie do zamówienia (nikt go na stanie mieć nie będzie) więc zamów przez doz.pl - będzie prawdopodobnie taniej o ok 10% niż w aptece nieinternetowej

aange

Post » Wto wrz 11, 2012 13:17 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:
Kasia89 pisze:
aange pisze:

tylko w aptece na 99% będzie do zamówienia (nikt go na stanie mieć nie będzie) więc zamów przez doz.pl - będzie prawdopodobnie taniej o ok 10% niż w aptece nieinternetowej

Ok, to zamawiam.
Obrazek

Kasia89

[poprzednia][następna]