Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
halbina pisze:
Jaaga pisze:Dr. A. Gierek.
Przy jaskrze trzeba obniżać ciśnienie lekami. Ja dla mojej suczki dostałam Enarenal. Jesli zwykłe leczenie nie pomaga, to robi się amputację gałki ocznej, bo jaskra powoduje bardzo silne bóle głowy. Zwierze jnie chce jeść, nie chce się ruszać.
Jednak w tym wieku u kociaka bardziej prawdopodobne, że miał koci katar i tak się powikłało z oczkiem. Adoptowałam niedawno z katowickiego schroniska własnie taką kotkę. Jak była malutka, to oczko było w porządku, po katarze zrobiło się ogromne i paskudne. Niestety, trzeba je było usunąć. Jednak dla kota to nie tragedia. Gorsze jest zachowanie chorego oka, które powoduje stan zapalny i stałe infekcje. Infekcje przenoszą się na nos i drogi oddechowe.
Nasza Małpka skacze po meblach i firanach jak prawdziwy małpiszon.
terenia1 pisze:Pilnie poszukiwany domek tymczasowy dla Ali koteczki schroniskowej, mała trafiła do schroniska 01/12.12r. Dziś przeszła zabieg sterylizacji, usunieto jej dwa guzki z okolicy sutków i jeszcze miała oczyszczane ząbki bo część była w tragicznym stanie - Ala to łagodna kotka, ale potwornie wystarszona, niejest już młoda ma około 8 lat.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google Adsense [Bot], Szymkowa i 588 gości