Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 22, 2012 22:10 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

edisza pisze:Proszę powiedzcie czy Renia miała robione zdjęcie rentgenowskie ? bo bardzo nam zależy, a pani dr. Karina powiedziała, żeby stwierdzić czy ona nie zarazi Inki i w ogóle, czy wszystko OK, to musimy mieć to zdjęcie...

Witam !
Ww wtorek jak byłam u Jadzi i pytałam czy Renia miała kontrolne zdjęcie Jadzia powiedziała że trzeba zrobić jej zdjęcie najlepiej u Skolika w Katowicach bo tam jest cyfrowy rtg .Prosiła ze jeżeli nikt nie da rady z nią jechać to aby uprzejmie poprosić państwa o pojechanie z nią .Mówiła że macie państwo auto jesteście bardzo uprzejmi aby poprosić o to co niniejszym czynię w imieniu Jadzi.

Serdecznie pozdrawiam

Wiesia
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw mar 22, 2012 22:32 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

wiesiak pisze:
edisza pisze:Proszę powiedzcie czy Renia miała robione zdjęcie rentgenowskie ? bo bardzo nam zależy, a pani dr. Karina powiedziała, żeby stwierdzić czy ona nie zarazi Inki i w ogóle, czy wszystko OK, to musimy mieć to zdjęcie...

Witam !
Ww wtorek jak byłam u Jadzi i pytałam czy Renia miała kontrolne zdjęcie Jadzia powiedziała że trzeba zrobić jej zdjęcie najlepiej u Skolika w Katowicach bo tam jest cyfrowy rtg .Prosiła ze jeżeli nikt nie da rady z nią jechać to aby uprzejmie poprosić państwa o pojechanie z nią .Mówiła że macie państwo auto jesteście bardzo uprzejmi aby poprosić o to co niniejszym czynię w imieniu Jadzi.

Serdecznie pozdrawiam

Wiesia

Sprawa z Renią już załatwiona, jutro z rana Piotr Renię zawiezie do doktora Skolika na prześwietlenia - dziś na wieczornym dyżurze zabrałam całe jedzonko ze zdrowej suche i mokre - nie miałam jak odizolować Reni więc Warka i Zytka też bez dostępu do jedzonka, jedzenie połozyłam tam gdzie umywalka i jutro rano po zabraniu Reni mozna kociakom spowrotem wstawić, Renię zabiorę jak będę wracała z pracy i odwiozę do kociarni około 17 godziny, płytke z prześwietlenia włożę do Reni książeczki.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw mar 22, 2012 22:38 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Ewa to daj znać w miarę szybko - czy dasz radę przyjść w sobotę po południu.
Jutro z rana jakoś koty chyba przetrzymają, szkoda tylko bo kosmitki pewnie będą głodne, no ale jak nikt nie może podjechać na parę minut żeby im dać jeść to trudno :(
Zaraz wystawię grafik na przyszły tydzień i chyba będzie jeszcze gorzej :(

terenia1

Post » Czw mar 22, 2012 22:41 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Wieści z domku Beni - siostrzyczki Iśki :D
"Witam Pani Tereso. Początki były ciężkie, bardzo się nas bała. Chowała się, uciekała w miejsca ciemne (pewnie z powodu tego, że tak długo była w piwnicy, ale może się mylę). Przez pierwsze dwie noce nie spałem bo siedziała na oknie i miauczała. Ale krok po kroczku, zaczęła się przyzwyczajać i teraz już nam powoli na głowę zaczyna wychodzić :). Wszystko jest w porządku, kotka cała i zdrowa. Odżywiana jest róznymi rodzajami karmy i je za dwóch. Bardzo nas ucieszyło to, że wie co to kuwetka (tylko raz jej pokazałem) i nie mamy z tym problemu. Zakupiliśmy jej drapak, pare zabawek i radości jest co niemiara. Ale najbardziej i tak lubi kulkę zrobioną z takiego złotka co się nim śniadania pakuje :). Do weterynarza umówiliśmy się początkiem miesiąca kwietnia. Pozdrawiam serdecznie"

terenia1

Post » Czw mar 22, 2012 22:55 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Benia :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw mar 22, 2012 22:56 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kociaki w miarę wszystkie ok :D
Dałam tabletki na odrobaczenie Reni, Warce, Zytce - połknęły bez protestu.
Dziś były wizyty u kosmitków :ryk: i tak kosmitki już mają domki zaklepane, obydwa domki bardzo fajne chyba z półtorej godziny siedzieli w kociarni - kocurek pojedzie do Czeladzi, koteczka do Mikołowa - ludzie bardzo, bardzo sympatyczni - nawet się dogadali pod kątem zabrania kociaków bo nie chcieli żeby jeden został samotny w kociarni bez drugiego - a to strasze wariaty, najadły się i rozrabiały jak pijane zające. W związku z tym że domek zabierający dziewczynkę może to zrobić w przyszły czwartek bo mają końcówkę remontu w domu i nie chca małej streswać wierceniami, a ludzie od kocurka mogli zabrać go już dziś - dogadali się w ten sposób, że najlepiej dla małych będzie jak się je zabierze jednoczesnie tego samego dnia - i tak kociaki pojadą do domków za tydzień w czwartek tj 29.03.
Mam nadzieję że nic się do tego dnia im nie pzrydaży :D
Lolek biega jak szalony po kociarni, chyba brakowało mu ruchu szaleje z Iśką i Pysiolem :D
Kotka po sterylce jest zarąbiście mizista :1luvu: jaka brudna taka mizasta, a faktycznie wyczynia jakieś niesamowite wygibasy szczególnie w kuwecie i odstawia niesamowite cielesne kombinacje :mrgreen: Beatka czy jesteś pewna że ma wrócić tam gdzie była :?: chociaż z drugiej strony w boksie strasznie miaukoli no ale nie ma się co dziwić, ale jest zajebiście mizista :ryk:

terenia1

Post » Czw mar 22, 2012 22:59 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:kosmitki już mają domki zaklepane, obydwa domki bardzo fajne chyba z półtorej godziny siedzieli w kociarni - kocurek pojedzie do Czeladzi, koteczka do Mikołowa - ludzie bardzo, bardzo sympatyczni

Oooo! No to wspaniale :mrgreen:

Cookie1706

Post » Czw mar 22, 2012 23:25 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 26.03.-01.04.2012 r.
26.03. pon. rano brak wie. Teresa
27.03. wt. rano brak wie. Teresa
28.03. śr. rano brak wie Teresa
29.03. czw.rano brak wie. Teresa
30.03. piat rano brak wie. Teresa
31.03. sob. rano brak wie. brak
01.04. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Czw mar 22, 2012 23:28 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 26.03.-01.04.2012 r.
26.03. pon. rano brak wie. Teresa
27.03. wt. rano brak wie. Teresa
28.03. śr. rano brak wie Teresa
29.03. czw.rano brak wie. Teresa
30.03. piat rano brak wie. Teresa
31.03. sob. rano brak wie. brak
01.04. niedz. rano Dorotka wie. brak

Obstawisz wszystkie wieczorne dyżury? 8O :lol:
Daj szansę innym :wink:

Cookie1706

Post » Czw mar 22, 2012 23:38 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Cookie1706 pisze:Obstawisz wszystkie wieczorne dyżury? 8O :lol:

No niestety chyba nie ma wyjścia - wszyscy mają jakieś sprawy na głowie, a kociaki muszą mieć podane lekarstwa i muszą jeść - pewnie nie wysprzątam, ale trudno :( w czwartek muszę zrobić adopcje, a jeszcze i pewnie bede prawdopodobnie musiała przyjechać w sobotę :?: no cóż nie ma lekko Piotrek jeździ do sosnowieckiego schroniska i do kociarni jak się go o cokolwiek poprosi :D z Ligoty w Katowicach aż - to co ja nie dam rady zrobić dyżury popołudnowe w kociarni :mrgreen: dam radę :mrgreen:

terenia1

Post » Czw mar 22, 2012 23:44 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:
Cookie1706 pisze:Obstawisz wszystkie wieczorne dyżury? 8O :lol:

No niestety chyba nie ma wyjścia - wszyscy mają jakieś sprawy na głowie, a kociaki muszą mieć podane lekarstwa i muszą jeść - pewnie nie wysprzątam, ale trudno :( w czwartek muszę zrobić adopcje, a jeszcze i pewnie bede prawdopodobnie musiała przyjechać w sobotę :?: no cóż nie ma lekko Piotrek jeździ do sosnowieckiego schroniska i do kociarni jak się go o cokolwiek poprosi :D z Ligoty w Katowicach aż - to co ja nie dam rady zrobić dyżury popołudnowe w kociarni :mrgreen: dam radę :mrgreen:

Ale to co wszyscy zadeklarowali, że nie pojawią się za tydzień?
Ja nie dam rady ze względu na to, że brat mojego TŻ znowu trafił do Rept i trzeba załatwić kilka spraw na oddziale, ale skoro jest taka sytuacja to oczywiście wygospodaruję chociaż jeden dzień, bo nie może być tak, że na tylu wolontariuszy może dyżurować tylko jeden...

Cookie1706

Post » Pt mar 23, 2012 7:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

terenia1 pisze:Ewa to daj znać w miarę szybko - czy dasz radę przyjść w sobotę po południu.
Jutro z rana jakoś koty chyba przetrzymają, szkoda tylko bo kosmitki pewnie będą głodne, no ale jak nikt nie może podjechać na parę minut żeby im dać jeść to trudno :(

Rano jadę do naszej księgowej,ale postaram się jak najszybciej załatwić sprawę i może ok.11 dotrę do kociarni.Na chwilkę bo później mam jeszcze coś do załatwienia.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt mar 23, 2012 7:55 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

balbina38 pisze:
terenia1 pisze:Ewa to daj znać w miarę szybko - czy dasz radę przyjść w sobotę po południu.

Rano jadę do naszej księgowej,ale postaram się jak najszybciej załatwić sprawę i może ok.11 dotrę do kociarni.Na chwilkę bo później mam jeszcze coś do załatwienia.

Jade na dyżur
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pt mar 23, 2012 8:28 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Czy jak dziś przyjedziemy po Renię, mogę wziąć aparat i zrobić zdjęcia kociakom na stronę, która mam nadzieję w weekend będzie dostępna ? :)

Moja była nauczycielka z biologii zgodziła się pomóc mi w organizowaniu zbiórki w Liceum :) zrobię plakat i może coś się uzbiera :)

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pt mar 23, 2012 9:06 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

No pewnie, im więcej fajnych zdjęć i ogłoszeń tym lepiej :D Promocji nigdy nie za wiele. Podziękowania dla pani prof. z liceum :ok:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

[poprzednia][następna]