PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 06, 2012 14:09 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

rano podrzucilam troche gazet i schowalam do szaly z gazetami torbe z pojemniczkami

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Sob paź 06, 2012 18:26 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

Dziewczyny które będą jutro :)
jak możecie, zabierzcie jakiś miękki smakołyk dla takiej kolorowej chudziutkiej kici po sterylce z pok. 3(tego gdzie drzwi nie mają okna) w azylu 1, chyba już była o niej wcześniej mowa. Praktycznie nic dziś nie zjadła, puszek, nawet tych lepszych nie chciała powąchać, jedyne na co się skusiła to taki tuńczykowy przysmak http://www.zooplus.pl/shop/koty/przysma ... bne/251471 . Dałam jej parę paseczków, ale co to jest, ona taka biedulka chudziutka. Może na jakieś mięsko by się skusiła...?
Dzięki i Pzdr
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Sob paź 06, 2012 18:49 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

MissJoas pisze:Dziewczyny które będą jutro :)
jak możecie, zabierzcie jakiś miękki smakołyk dla takiej kolorowej chudziutkiej kici po sterylce z pok. 3(tego gdzie drzwi nie mają okna) w azylu 1, chyba już była o niej wcześniej mowa. Praktycznie nic dziś nie zjadła, puszek, nawet tych lepszych nie chciała powąchać, jedyne na co się skusiła to taki tuńczykowy przysmak http://www.zooplus.pl/shop/koty/przysma ... bne/251471 . Dałam jej parę paseczków, ale co to jest, ona taka biedulka chudziutka. Może na jakieś mięsko by się skusiła...?
Dzięki i Pzdr

Zeszłym razem skusiła się na kuraka.
Postaram sie dla niej cos miec - bede miala tez tunczyka jakby co...
ktos poszedl z doroslych?
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Sob paź 06, 2012 19:26 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

odkryłam rewelacyj e miseczki dla kociąt na wodę - plastikowe i stabilne bardzo. mogą tez byc na karme. Problem polega na tym że to opakowania po lodach Grycana tzw. porcyjka z łyżeczką. Kupiłam 3 opakowania i pracowicie opróżniłam ale więcej nie dam rady....
Ale miski naprawdę są super. Lody mniej...
Ostatnio edytowano Sob paź 06, 2012 20:14 przez Never, łącznie edytowano 1 raz

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Sob paź 06, 2012 19:27 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

Dzisiaj Asia sama radziła sobie na A1 :D . Zapomniałam zabrać z A1 myjkę do ścian na kiju . Aniu - jeśli jeszcze będzie to pls weź ze sobą albo wrzuć do szafy z gazetami.
Pracy na A2 było bardzo dużo , sytuacja jest tam fatalna . Razem z Alareipan zajęłyśmy się głównie szafami z najbardziej chorymi kotami i skróconym sprzątaniem plus karmieniem najmłodszych :kotek: .
Proszę o zwrócenie uwagi na trzy kociaki , które są na sali 1 w szafie na dole przystawione koszem ze szmatkami . Odniosłam wrażenie , że do nich nikt bardzo dawno nie zaglądał :? .
Linda z przyjemnością zajadała swój przydział jedzonka , wykonując przy tym taniec pełnego zadowolenia :D .
Aniu - pls podłącz jej jutro poduszkę elektryczną . Ania lub Kasia wszystko Ci wyjaśnią . Przedłużacz już jest ale poduszka nie grzała . Może jakaś inna będzie wolna .
Diuna wsuwała renala aż miło :D .
Bure z sali 2 z wyłysiałym karczkiem wsunęło puchę dla alergików .
Neurologiczna kotusia lubi mokre (zjadła bardzo dużo ).
A najgrubszy kot po prostu nie je :( .
W gabinecie kociaki są wszędzie . Brak ligniny i podkładów .
A przed schronem muzyczka gra :dance: :dance2: .

Basiu111 - zapraszamy :mrgreen: . Jeśli masz życzenie to karmę możesz przesłać na mój adres . Po pierwsze - w moim bloku kurier o każdej porze zostawi przesyłkę ( portierzy są przyzwyczajeni) , po drugie jestem zmotoryzowana i wożę się z większością jedzenie żeby dziewczyny jak najmniej targały "ręcznie".

Patkazal - jeszcze raz dziękuję :D .
Revontulet - jeszcze raz dziękuję :D .

Padam na pysk .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob paź 06, 2012 19:47 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

MałgosiaZ to podaj na PW adres do wysyłki jedzonka.
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Sob paź 06, 2012 19:47 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

Ja też dziś padłam po powrocie, sporo ludzi było dziś oglądać koty i się strasznie nagadałam. Nawet nie widziałam co się działo poza pawilonem w związku z tym festynem.
Myjka wisi na zlewie na korytarzu. Umyłam ściany w apartamencie kocurów i wyrzucilam 2 wiklinowe kosze (przesiąkły sikami). Niestety nie za bardzo to chyba na smrodek pomogło.
Z średnio dużych kotów poszła miziasta biało-bura koteczka z pok.3. Z pok. 2 poszła biała spokojna kicia z małymi kolorowymi plamkami, biało bura spokojna koteczka oraz jedna z podrostków cała czarna, bojaźliwa. No i jeden kociak, 2 niestety zostały cofnięte do szpitala.

Bez odbioru.
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Sob paź 06, 2012 23:54 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

MałgosiaZ: Paczuszka poszła. Póki co, worek suchego. Następnym razem wyślę puszki.
Paluszki: Smacznego!!!

No i jeszcze jedna sprawa. Kot dla mnie na zawsze!!!!
Jak nic się nie zmieni, to mogę go wziąć już niedługo.
Tylko nie każcie mi go wybierać, błagam. Nie umiem wybrać jednego.
Jak już pisałam, wygląd kota nie ma znaczenia, płeć też. MOże być bezłapek, bezuszek, bezogonek, bezoczek itp. Kot dorosły. Zdaję też sobie sprawę, że po wzięciu nawet najzdrowszego kota ze schroniska trzeba go będzie pewnie podleczyć i oczywiście nie mam nic przeciwko. Natomiast jeżeli kot będzie przewlekle chory to mnie raczej nie będzie stać na długie i kosztowne leczenie i jakąś specjalistyczną karmę.
No i raczej to będzie mój jedyny kot - więc pewnie lepiej jakby to lubił.
Może być to kot, który ma małe szanse na adopcję.
Może to głupie, że piszę tutaj w takiej sprawie, ale Wy najlepiej znacie mieszkańców schroniska.
Ostatnio edytowano Nie paź 07, 2012 16:39 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: połączyłam dwa posty
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Nie paź 07, 2012 18:46 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

Maykaw pisze:rano podrzucilam troche gazet i schowalam do szaly z gazetami torbe z pojemniczkami

Dziękujemy :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Nie paź 07, 2012 18:49 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

basia111 pisze:MałgosiaZ: Paczuszka poszła. Póki co, worek suchego. Następnym razem wyślę puszki.
Paluszki: Smacznego!!!

No i jeszcze jedna sprawa. Kot dla mnie na zawsze!!!!
Jak nic się nie zmieni, to mogę go wziąć już niedługo.
Tylko nie każcie mi go wybierać, błagam. Nie umiem wybrać jednego.
Jak już pisałam, wygląd kota nie ma znaczenia, płeć też. MOże być bezłapek, bezuszek, bezogonek, bezoczek itp. Kot dorosły. Zdaję też sobie sprawę, że po wzięciu nawet najzdrowszego kota ze schroniska trzeba go będzie pewnie podleczyć i oczywiście nie mam nic przeciwko. Natomiast jeżeli kot będzie przewlekle chory to mnie raczej nie będzie stać na długie i kosztowne leczenie i jakąś specjalistyczną karmę.
No i raczej to będzie mój jedyny kot - więc pewnie lepiej jakby to lubił.
Może być to kot, który ma małe szanse na adopcję.
Może to głupie, że piszę tutaj w takiej sprawie, ale Wy najlepiej znacie mieszkańców schroniska.

Już dziękuję :D .
Najpierw zapraszamy na Paluch :mrgreen: .Być może jakiś jedynak/jedynaczka sami Ciebie wybiorą. A kilkoro takich mamy :wink: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Nie paź 07, 2012 18:52 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

Dwie podusie elektryczne i paczuszka suchej dla maluszków powędrowały dziś w ręce Jagooda. Niech maluszkom dobrze służą :ok:

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Nie paź 07, 2012 19:16 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

strongbaby pisze:Dwie podusie elektryczne i paczuszka suchej dla maluszków powędrowały dziś w ręce Jagooda. Niech maluszkom dobrze służą :ok:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
PALUSZKI DZIĘKUJĄ !!!
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pon paź 08, 2012 14:39 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

Dziewczyny, nie bedzie mnie w srode, bede dopiero w sobote.
Ta chuda nie jedzaca szylkretko - tri z 1 pokoju adopcyjnego wrocila do szpitala :( Kompletnie nie jje ;(
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pon paź 08, 2012 17:06 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

basia111-to może skuś się na któregoś ze ślepaczków z klatek, o których mówiła mi Never?
są podobno całkiem zdrowe, tyle że zalęknione bo nie widzą :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon paź 08, 2012 19:39 Re: PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych

Zapraszamy do lubienia i wspierania: http://www.facebook.com/gpkmrau :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

[poprzednia][następna]