Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk wyłapane, pomocy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 30, 2013 20:54 Re: Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk pod rurą, pomoc

Bardzo jesteś aktywna po tej operacji.. Jesteś pewna, że nie szkodzisz sobie?
Za kicie mogę tylko potrzymać :ok: :(

Dawno nie pisałaś o swoich rezydentach.. Ciapciulach.. itd.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie maja 05, 2013 10:18 Re: Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk pod rurą, pomoc

Tak, chyba trochę przesadziłam z aktywnością... Muszę bardziej uważać, bo wracają dolegliwości neurologiczne. Więc wróciłam do robienia tylko koniecznych rzeczy.

A z lepszych wiadomości: oba kociaki znalazły dom. O Rokiego się nie martwię, bo całkowicie wyzdrowiał, ale jego siostrzyczkę oddałam jeszce chorą. Domek jednak przekonała mnie, że tak będzie lepiej, bo od razu znajdzie się na swoim. Zresztą zadecydowała sama Balbinka, bo wylazła spod kanapy do nowych opiekunów. Jesteśmy w stałym codziennym kontakcie telefonicznym, a w przyszłym tygodniu jadę odwiedzić Balbinkę Tori. Będzie drugim kotkiem w domu, jej przyrodnia siostra ma 7 miesięcy, jest szczepiona. Balbinka otrzymuje dwa razy dziennie antybiotyk i ma systematycznie zakrapiane oczka.
Mnie został tylko wet do zapłaty :mrgreen:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Nie maja 05, 2013 11:53 Re: Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk pod rurą, pomoc

Jesteśmy z Tobą :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie maja 05, 2013 19:09 Re: Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk pod rurą, pomoc

Duże masz przerwy w pisaniu.. :mrgreen:
Ale wieści o kotcich domkach dobre, więc do wybaczenia. :D
I dbaj o siebie, bo koty jakieś napewno czekają na Ciebie...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon maja 06, 2013 6:28 Re: Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk pod rurą, pomoc

morelowa, ja sama nie potrafię wytłumaczyć, dlaczego mi czas przez palce przecieka. Chyba dlatego, że po każdym wysiłku muszę trochę poleżeć. To nie ta sama Fanszeta, co rok temu. W tym tygodniu rozpoczynam na maksa łapanie kotek na sterylkę. Mam obiecaną pomoc, to muszę ją wykorzystać :D

Nadal proszę o pomoc finansową, bo dług u weta będzie rósł. Dziś łapię oswojoną koteczkę, która pojawiła się w okolicach 3 maja. Jest strasznie wyrudziała, więc chcę, żeby ją obejrzał lekarz. Chociaż tyle mogę dla niej zrobić. Koteczka wg zeznań świadków wygladała zimą jeszcze gorzej. Ale to żadne pocieszenie, bo jest tak chuda i ma tak brzydką sierść, że aż boli na nią patrzeć.
Pomagać mi będzie w akcji Małgosia, trzymajcie za nas kciuki :ok: :ok: :ok:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Pon maja 06, 2013 6:40 Re: Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk pod rurą, pomoc

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za akcję :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Pon maja 06, 2013 7:52 Re: Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk pod rurą, pomoc

:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Wto maja 07, 2013 15:54 Re: Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk pod rurą, pomoc

Kotka została złapana, zawieziona do weta, dostała dwa zastrzyki. Prawdopodobnie jest to grzybica. Potem kotkę wypuściłam w okolicach 3 Maja, na sąsiednim podwórku, bo podobno tam jest jej rewir. Za dwa tygodnie powinna trafić do kontroli. Zrobiłam zdjęcia jej i kotu, który kręcił się obok. Kotka musiała mieć kiedyś swój dom. Bardzo była grzeczna, nawet jak zastrzyk dostawała. Strasznie mi szkoda takich kotów. Jej towarzysz też oswojony. Może dlatego trzymają się razem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kocur fajnie umaszczony, miziasty, może komuś drgnie serce?

Fanszeta

Post » Śro maja 08, 2013 14:22 Re: Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk pod rurą, pomoc

Hej Fanszeta,
podaj prosze nr konta, to wyśle grosik na kociaki :-).

Pozdrowienia.
Kasia S.

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Śro maja 08, 2013 14:28 Re: Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk pod rurą, pomoc

ultra75 pisze:Hej Fanszeta,
podaj prosze nr konta, to wyśle grosik na kociaki :-).

Pozdrowienia.
Kasia S.

Miało byc na PW :-). Sorry!

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Czw maja 09, 2013 14:59 Re: Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk pod rurą, pomoc

Dzięki wielkie ultra75 :1luvu:

Wczoraj złapałam trzecie kocię:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A dzisiaj jedną z czarno-białych kotek na sterylkę.

W nocy Felutka przypomniała sobie nagle, że można mnie ssać :ryk:

Fanszeta

Post » Czw maja 09, 2013 15:41 Re: Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk pod rurą, pomoc

Mmmm... ale bym sobie potrzymała takiego cukiereczka..
Ale tylko trochę.. :mrgreen: wychować już nie mogę :(

Felutka kochana - zapomniałam o tym jej zwyczaju przez Ciebie, Fanszeta, bo nic nie piszesz.. :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Czw maja 09, 2013 16:28 Re: Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk pod rurą, pomoc

Fanszeta pisze:Dzięki wielkie ultra75 :1luvu:

Wczoraj złapałam trzecie kocię:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A dzisiaj jedną z czarno-białych kotek na sterylkę.

W nocy Felutka przypomniała sobie nagle, że można mnie ssać :ryk:

Jaka cudna mała puchata kuleczka :1luvu:

A Felutka.... eh w każdej kobiecie siedzi mała dziewczynka :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Pt maja 10, 2013 7:31 Re: Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk pod rurą, pomoc

Ale cudne pingwiniątko :love: Chłopczyk czy dziewczynka?
A Felusia :1luvu: I proszę napisać o pozostałych kociastych, szczególnie o Antonim :oops:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto maja 14, 2013 11:46 Re: Naprawiony Antoś i ferajna, kociaki z kk pod rurą, pomoc

Erin, Antoni śpiewa, ostatnio robił to tak głośno, że powiedziałam do niego:

- Antoni, przestań, bo cię ktoś ukradnie i odda do opery :D

Przed chwilą złapałam czwartego kociaka. To chłopiec, głównie biały, w czarnej czapeczce i z pięcioma kropkami na grzbiecie. W ten sposób mój dług u weta przekroczył 200 zł :cry: .

Rocky 57 zł
Balbina 49 zł
Wiórka 66 zł
Kropek 42 zł

Bardzo dziękuję Erin za wpłatę 10 zł i przesłanie beta glukanu :1luvu:

Zastanawiałam się nawet, czy małego nie wypuścić, bo jest zdrowy i chłopak, a mąż mi zrobi sajgon albo i gorzej. Może mnie wreszcie udusi i będzie spokój, ani mnie kręgosłup nie będzie bolał, ani się o koty i długi martwić nie będę

Na dziewczynkę Wiórkę było czterech chętnych, z czego jednemu odmówiłam, a reszta tylko zawracała głowę.

Odmówiłam, bo pani miała dużo kotów, a "ostatniego chyba lis zjadł". No przepraszam bardzo, ale ja lisów nie będę dokarmiać kociętami :mrgreen:

Udało mi się wysterylizować dwie siostrzyczki spod rury. Niestety, mimo podawania tabletek, jedna sterylka była aborcyjna. Dziewuszki przesiedziały u mnie każda dwie doby, jak zaczęły się awanturować i zjadać wszystko z miski, wypuściłam je.
Została mi do sterylki tylko mama czworga kociąt, no i dwa kocięta do adopcji :mrgreen:

Mam zdjęcia dziewuszek, wstawię później :)
Ostatnio edytowano Wto maja 14, 2013 12:04 przez Fanszeta, łącznie edytowano 1 raz

Fanszeta

[poprzednia][następna]