KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 11, 2011 19:57 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

mar_tika pisze:
Kropeczka13 pisze:Dobra wlasnie przed chwila z Martyna rozmawialam i sie dowiedzialam ze bierze sobote, a nie spojrzalam wczesniej na posty :lol:
A na przyszly tydz.sie przyszykuje :roll:
Aha Teresa przywiozlam f-re z Lupusa z rozpiska jest w szyfladzie, nie pisze Ci ile bo nie chce Ci psuc wekendu :cry:
Termin zaplaty dosc odlegly nie przejmuj sie.

Wiesiu no coś ty :rozmawiałam,dowiedziałam ,spojrzałam Czyzby ci w almavecie ciach zrobili 8O

Male sprostowanko to ja pisalam nie spojrzawszy ze Wiesio sie nie wylogowal.
A z tym ciach to nie za bardzo tez wiadomo ostatnio b.duzo jezdzi do p.Moniki i moze go pomylily z jakim kotem i bylo ciach na wziewke a sie nie spostrzegl ja tam nie wiem :ryk:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw sie 11, 2011 19:58 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

I wspomnę jeszcze, Ewa pisała na wątku schroniskowym, iż Pani Doktor Monika podarowała nam leczenie koteczki schroniskowej Ksary znalezionej na cmentarzu z pokiereszowaną łapką, która chyba już z miesiąc rezyduje w lecznicy, jest karmiona, i leczona kwota 240zł ale chyba Pani Doktor to zaniżyłą zdecydowanie.
Bardzo dziękujemy. :1luvu:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sie 11, 2011 20:06 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Odebralam wynik Longera z badania szczegolowego /dalam do jego ksiazeczki/ wie dr. powiedziala ze nie ma tak za bardzo nic niepokojacego, mozna by jeszcze robic test TLI ale to znow nastepne 140 zl. Poprostu on tam ma nietolerancje na pokarmy i jak je cos innego to ma sensacje.
Jak moze bedzie kasa to sie mozna pokusi na ten test i wtedy bedzie wiadomo wiece jak jego trzustka.
Jutro tez zaworze kupe miodka do badanie bo juz pora po zbadaniu dowiemy sie sie czy trzustka podjela prace, ale z tego co ja skromna osoba obseruje to chyba tak, bo kupy dobre nie wymiotuje, ani raz, przybiera na wadze juz nie jest taki szkielecik jak go odbieralam i jest wesolym kotkiem.
A i chyba nie pisalam ze ta lapka co mial usztywniona jest calkiem ok czyli normalna nie utyka nie kuleje na nia czyli lapka sie naprawila to i trzustka sie naprawi.
Miodek to dzielny chlopczyk :lol: i na dodatek jeszcze z jajeczkami :lol:

jadziaII

Post » Czw sie 11, 2011 20:27 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

terenia1 pisze:
Kropeczka13 pisze:Dobra wlasnie przed chwila z Martyna rozmawialam i sie dowiedzialam ze bierze sobote, a nie spojrzalam wczesniej na posty :lol:
A na przyszly tydz.sie przyszykuje :roll:

Jadzia a czemu sie podszywasz pod Kropeczke :mrgreen:
:ryk: :ryk: :ryk:

jadziaII

Post » Czw sie 11, 2011 21:20 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

To się jeszcze przypomnę z dyżurami :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 15.08.-21.08.2011
15.08. pon. rano brak wie. Teresa
16.08. wt. rano MaraS. wie. brak
17.08. śr. rano brak wie. brak
18.08. czw.rano brak wie. brak
19.08. piat rano brak wie.brak
20.08. sob. rano brak wie. brak
21.08. niedz. rano brak wie. Dorota
A na poczatku września czeka na generalne sprzątanie, dezynfekowanie i wyświetlanie Kociej Chatki :mrgreen:

terenia1

Post » Czw sie 11, 2011 21:44 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

terenia1 pisze:I wspomnę jeszcze, Ewa pisała na wątku schroniskowym, iż Pani Doktor Monika podarowała nam leczenie koteczki schroniskowej Ksary znalezionej na cmentarzu z pokiereszowaną łapką, która chyba już z miesiąc rezyduje w lecznicy, jest karmiona, i leczona kwota 240zł ale chyba Pani Doktor to zaniżyłą zdecydowanie.

oprócz tego Panie Wetki wyadoptują Ksarę :D tak że kicia ma szczęście. Dziękujemy :1luvu:

a ja dostałam piękny film - Tania Czesio i Efisia na balkonie - sielanka i koci raj, musze wrzucic na youtuba bo ma 65 MB

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt sie 12, 2011 9:10 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

No to Ksara miała kupę szczęścia :D

terenia1

Post » Pt sie 12, 2011 11:56 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Filomen pisze:
terenia1 pisze:I wspomnę jeszcze, Ewa pisała na wątku schroniskowym, iż Pani Doktor Monika podarowała nam leczenie koteczki schroniskowej Ksary znalezionej na cmentarzu z pokiereszowaną łapką, która chyba już z miesiąc rezyduje w lecznicy, jest karmiona, i leczona kwota 240 zł ale chyba Pani Doktor to zaniżyłą zdecydowanie.

oprócz tego Panie Wetki wyadoptują Ksarę :D tak że kicia ma szczęście. Dziękujemy :1luvu:

a ja dostałam piękny film - Tania Czesio i Efisia na balkonie - sielanka i koci raj, musze wrzucic na youtuba bo ma 65 MB

Niektóre kotki mają szczęście trafić na dobrych ludzi którzy je
" pilotują " aż do znalezienia domu - ta koteczka miała takie szczęście, że Pani Doktor się nią zajęła. Miło jest czytać o takich sytuacjach :1luvu:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt sie 12, 2011 12:26 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Bylismy z 4-ma kotami w Almawecie Duza Burasia, Nelka,Klimek i Fredka.
Wiec tak Burasia duza i Nelka - koniec leczenia czyli juz bez antyb. wspomagacze tylu immunodol tabl. i lizyna - tak.
Klimek i Fredka ma bardzo zajete oskszela dostaly antyb.zastrzyki i immodulen zastrzyki do poniedz. we wtorek kontr.
Ponadto maja brac syrop Flegamine /dzis wykupie/ troche dali z Almawetu, oraz wspomagacze
Wszystko jest zapisane w kartach dawki itd.
Nad podawaniem zastrzykow panuje Wiesiu - jak zawsze.
Immunodol tabl. podawac wszystkim kotom ktore znajduja sie na kwarantannie czy chore czy juz albo jeszcze nie chore. 2xdz /najlepiej dopyszcznie rozpuszczone w wodzie przez strzykawke/
Mala burasie od Mani juz bierze - kaszle i kicha chyba tez trzeba z nia pojechac do weta.

jadziaII

Post » Pt sie 12, 2011 14:02 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

po pracy wezmę malutką do Alamavetu :( co za obrzydliwy wirus - wszystkie pewnie go mają a ona biedusia nie szczepiona :(

Filomen

Post » Pt sie 12, 2011 16:25 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Ku rozweseleniu w tych trudnych dniach
Witam.Chcę wspomnieć co nieco o Miniusi bo dawno już nie pisałam. Dziewczynka spisuje się nienagannie – jest wzorową niesamowicie miziatą pieszczochą i strasznym łakomczuszkiem – waży już 3,5 kg więc dziś pan dr powiedział aby jednak jadła jedzonko dla kotów po sterylizacji Uśmiech aby ciut mniej kaloryczne było, bo za niedługo będzie nie Mini tylko Mini –Kuleczka Uśmiech Jeśli chodzi o oczka to wet podejrzewa że jest alergiczką – być może na pyłki którychś roślin, stwierdził tak bo pomogły jej kropelki sterydowe które ostatnio miała(w maju).Do teraz miała śliczne oczęta a ostatnio znów zaczęły bardziej łzawić więc mamy kropelki i od dziś kropimy ponownie.W relacjach Kitti i Mini nic się nie zmieniło – kochają się nadal Uśmiech Przesyłam kilka dzisiejszych zdjęć Miniusi – trudno jej je zrobić ponieważ gdy tylko się przykucnie lub nachyli to zaraz przybiega i się przytula Uśmiech Pozdrawiamy Uśmiech

i to cieszy bo to co robimy jednak ma SENS
Dzieki za wiesci o Mini
Ostatnio edytowano Sob sie 13, 2011 9:49 przez jadziaII, łącznie edytowano 1 raz

jadziaII

Post » Pt sie 12, 2011 19:09 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

bura córcia Mani ma na imie Kaja :-)

niestety wirus ją dopadł - w Almavecie dostała imodulan, kolejna iniekcja w niedzielę. Domięśniowo. Jest w lodówce. Poza tym codziennie zastrzyk cefalexim, jest gęsty, trzeba wstrząsnąć przed podaniem. I imunodol do karmy - tabletki.

poza tym Mania 1/2 unidox raz dziennie, Longer 1/2 unidox raz dziennie i imunodol do karmy

Lemonek i Smoła wylądowaly na zdrowej, bo (na razie) zdrowe.

ogólnie - przesrane, Jadzia napisze więcej

muszę dorobic karty leczenia.

Filomen

Post » Pt sie 12, 2011 19:18 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

terenia1 pisze:To się jeszcze przypomnę z dyżurami :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 15.08.-21.08.2011
15.08. pon. rano brak wie. Teresa
16.08. wt. rano MaraS. wie. brak
17.08. śr. rano brak wie. brak
18.08. czw.rano brak wie. brak
19.08. piat rano brak wie.brak
20.08. sob. rano brak wie. brak
21.08. niedz. rano brak wie. Dorota
A na poczatku września czeka na generalne sprzątanie, dezynfekowanie i wyświetlanie Kociej Chatki :mrgreen:

15,17,19 rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt sie 12, 2011 20:17 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dziś dyżur popołudniowy miała ||Terenia a ja byłam na doczepnego :)
Zawiozłam dziś na kociarnię- ok. 70 pasztecików "winston" sa w szafie na gornej polce i na regale osobno dla duzych i dla maluchow. Skorzystalam z darmowego przewozu Tereni :mrgreen: Troche pomoglem w Tereni dyzurku.
Uprzejmie donosze, ze LONGER MA OKROPNE PRAWE OKO.
Moze nastepny konwoj do Almavetu moglby go zabrac ???

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt sie 12, 2011 20:45 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Tak bylam jeszcze raz na kch po poludniu juz po dyzurze Teresy.
Kupilam Flegamine jest w witrynie ale najpierw trzeba zuzyc ta zapoczeta.
Nie jest to syrop tylko krople takie same jak dali z Almawetu.
Nie jestem w stanie napisac co, kto i ile za duzo tego nie do spamietania ale jest wszystko skrupulatnie wpisane w karty wiec wg kart nalezy kazdemu kotu podawac leki tak jak pisze bo tylko regularne leczenie daje efekt.
Jest tego duzo wiec na samo podawanie lekow bedzie schodzilo duzo czasu.
Longerowi zakrapiamy oko Gentamecyna - jest i innym lzawiacym tez wszystko pisze.
Procz tego Longer bierze Unidokx i Mania tez jest pare tabl.jutro doniose bo mam w domu, zostalo mi jak mialam inwazje katarow u 14 kotow to poprostu horror.
Widzialam sie z Ewa razem podzialalysmy w podawaniu lekow tym ktore sie rozlozyly najpozniej. Ewa jutro dowiezie nowe druki kart wiec sie przepisze.
Zatrzyki zostawiamy jak bylo w gestii Wieska, bo sa i podskorne i domiesniowe.
Dobrze jak to robi juz jedna osoba .
Co zdrowsze czyli Smole i Cytrynka dalysmy na cz.zdrowa bo jeszcze nie kichaja ale nie wiadomo jak bedzie jutro to idzie jak blyskawica :(
Pytalam Martyne P czy jej pomoc rano w zakresie podania lekow bo rano jest najwiecej do podania ale mowi ze da rade wiec ok.
Boje sie jak kazdy zreszta zeby wirusa nie przywlec do domu bo juz bym chyba nie przezyla u tylu kotow kataru. A to nie ma reguly czy szczepiony czy nie ja mam wszystkie szczepione na biezaca i zarazal sie jeden od drugiego po kolei i wszystkie chore byly jeden bardziej ostro przechodzil inny kot lzej ale generalnie wszystkie byly chore.
To tyle z dnia dzisiejszego popoludniowego.

jadziaII

[poprzednia][następna]