KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 08, 2011 17:09 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

*Martynka* pisze:

Krejzolek
Obrazek

Moja córka zakochała się w Krejzolku :1luvu: jak byłyśmy w KCH. Cały czas się bawili razem, po prostu szaleli a jak wracałyśmy z KCH to płakała.

To podobnie jak mój mąż :ryk:
Wszyscy chyba mocno pokochali tego małego wariata... :roll:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro cze 08, 2011 17:11 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Filomen pisze:z dyżuru Dorotki, kóry trwa jeszcze. Rudasek będzie w przedsionku zdrowej tak jak był Gapa. Boi się kotów, ludzi a poza tym było zwymiotowane kolo kuwety :( trzeba go obserwować - tak więc uwaga jak będziecie wchodzic na zdrową

Tosia - nie i je i strasznie płacze, chyba tęskni za domem. Dobrze żeby Gosia porozwieszała ogłoszenia, może jej ktoś szuka.

Pysi można dać Animondę dla maluchów, chyba nie ma przeciwskazań.

Longer jak będzie miał dobre kupy to wyjdzie z boksu.

No nie... :?
Nie będę miała gdzie przetrzymywać roweru... :wink:

Cookie1706

Post » Śro cze 08, 2011 18:25 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dzis po poludniu przyjechala p.dr Ilona i poszczepila koty tzn. dwa maluchy od p.Michalskiej, Langera i Tosie szylkretke, sa poprzypinane karteczki na boksach ksiazeczki beda jutro do odbioru z wpisem.
Byla tez pani z Bedzina z corka wybrac sobie kotke bo wczesniej dzwonila do mnie wahaja sie miedzy Krawatka a Wiki dalam im czas do soboty dostaly ankiete przedadopcyjna i wzor umowy do zapoznania.

Dziewczyny co zrobic z ta Tosia okropnie sie drze ale jak by byla na luzie to to nie, ale nie moze bo sie leja z Nelka i Smola, z Wiki nie bo ucieka zaraz na szafe :lol:
No komedia :roll:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro cze 08, 2011 18:29 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Dzis po poludniu przyjechala p.dr Ilona i poszczepila koty tzn. dwa maluchy od p.Michalskiej, Langera i Tosie szylkretke, sa poprzypinane karteczki na boksach ksiazeczki beda jutro do odbioru z wpisem.
Byla tez pani z Bedzina z corka wybrac sobie kotke bo wczesniej dzwonila do mnie wahaja sie miedzy Krawatka a Wiki dalam im czas do soboty dostaly ankiete przedadopcyjna i wzor umowy do zapoznania.

Dziewczyny co zrobic z ta Tosia okropnie sie drze ale jak by byla na luzie to to nie, ale nie moze bo sie leja z Nelka i Smola, z Wiki nie bo ucieka zaraz na szafe :lol:
No komedia :roll:

Czyli Nasza kochana Wiki, lub wiecznie głodna Krawatka może już niedługo będzie miała własny kącik :roll: :smiech3: :spin2:

Cookie1706

Post » Śro cze 08, 2011 18:38 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dla nas lepiej jak by poszła krawatka, bo ona leje inne koty - nowe i jest agresorem razem z Gremlinami.
A nawet czasami Gremliny już odpuszczą a Krawatka nie
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro cze 08, 2011 18:48 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dorota Wojciechowska pisze:Dla nas lepiej jak by poszła krawatka, bo ona leje inne koty - nowe i jest agresorem razem z Gremlinami.

Ja mam propozycję :mrgreen:
wyadoptujmy tej chętnej pani i Wiki, i Krawatkę :smokin:
Powiemy, że jak weźmie pakiet dostanie od stowarzyszenie prezent!

A prezentem będą Gremliny 8)

Cookie1706

Post » Śro cze 08, 2011 19:07 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Cookie1706 pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Dla nas lepiej jak by poszła krawatka, bo ona leje inne koty - nowe i jest agresorem razem z Gremlinami.

:ryk:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro cze 08, 2011 19:20 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Wyjaśnienia :mrgreen: :
1. To Nela leje wszystkie koty bo jak tylko wejdzie na okno to cały parapet jest jej z przyległym terenem-czytaj stół pod oknem i szafka-warczy i prze zbliżeniu w zasięg łapy atakuje.Oczywiście jest mądrym kotem i intruza nie goni bo wie że jak opuści parapet to zajmie go ktoś inny :D
2. Cookie mogę Krejzolka zawiść na K.Ch ale wtedy Ci współczuję bo jak Twój Mąż się w nim zakochał to będziesz Mu musiała w boksie Krejzolka pościelić a te boksy,nawet podwójne to mogą być troszkę przyciasne :D
3. Cookie rower możesz śmiało tam trzymać bo rudasek najpierw bardzo dużo wącha "nowe" a może dopiero jak mu coś nie pasuje to gryzie.Mnie nie pogryzł to chyba Tobie opon też nie pogryzie :wink:

A z tym gratisem to dobry pomysł bo Gremliny to super chłopaki :ok:
Ostatnio edytowano Śro cze 08, 2011 19:40 przez Kropeczka13, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Śro cze 08, 2011 19:37 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Wieści z Domu Stałego Coffi
"Witam.
Ksiazeczka doszła wczoraj.
Dziekuje.
Coffi zadomowiła sie już zupełnie niemniej jest trudna. Moja mam już ja nie głaska bo dwa razy ja ugryzła. Jest bardzo himeryczna. Jest zachwycona wychodzeniem na podwórko i to juz rytuał codzienny. Zawsze jak wstanie uwielbia sie bawić. Ma swoja myszkę i meczy ja niemiłosiernie. Biega z nia jak szalona po całym mieszkaniu, przez fotele itp:)
Co dziwne jak na kotke jest brudasem :D pod tym katem że wcale sie nie myje
:D "
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Śro cze 08, 2011 19:46 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Kropeczka13 pisze:Wyjaśnienia :mrgreen: :
1. To Nela leje wszystkie koty bo jak tylko wejdzie na okno to cały parapet jest jej z przyległym terenem-czytaj stół pod oknem i szafka-warczy i prze zbliżeniu w zasięg łapy atakuje.Oczywiście jest mądrym kotem i intruza nie goni bo wie że jak opuści parapet to zajmie go ktoś inny :D
2. Cookie mogę Krejzolka zawiść na K.Ch ale wtedy Ci współczuję bo jak Twój Mąż się w nim zakochał to będziesz Mu musiała w boksie Krejzolka pościelić a te boksy,nawet podwójne to mogą być troszkę przyciasne :D
3. Cookie rower możesz śmiało tam trzymać bo rudasek najpierw bardzo dużo wącha "nowe" a może dopiero jak mu coś nie pasuje to gryzie.Mnie nie pogryzł to chyba Tobie opon też nie pogryzie :wink:

A z tym gratisem to dobry pomysł bo Gremliny to super chłopaki :ok:

Krzysiek mówi, że może zamieszkać w boksie ale potrzebny mu będzie jakiś kompan do wieczornego piwka :piwa:
Może jesteś chętny :smiech3:

A co do roweru to nigdy nic nie wiadomo :wink:

Cookie1706

Post » Śro cze 08, 2011 19:47 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Dorota Wojciechowska pisze:
Cookie1706 pisze:

:ryk:

:piwa:

Cookie1706

Post » Śro cze 08, 2011 19:56 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

jadziaII pisze:Dzis po poludniu przyjechala p.dr Ilona i poszczepila koty tzn. dwa maluchy od p.Michalskiej, Langera i Tosie szylkretke, sa poprzypinane karteczki na boksach ksiazeczki beda jutro do odbioru z wpisem.
:

Jadziu czyli do szczepienia pozostaje Smoła, Klimek - Smołę też już chyba spokojnie można zaszczepić, a Klimek to sama nie wiem. Jadziu ja jutro mogę odebrać książeczki opiszę i wrzucę do korytka.
Do kastracji Klimek ale chłopakowi damy jeszcze chwilę i do sterylizacji Nela, Smoła, Wiki, Tośka.
Ewa proszę pamiętaj o książeczkach nowego rudaska z przedsionka, Krawatki i jednej buraski, Krawatka i buraska była szczepiona w schronisku trzeba im uzupełnić sterylizację, a Rudaskowi szczepienie, trzeba zaprowadzić porządek w książeczkach bo potem się pogubimy.
Nelka książeczka jest ona była szczepiona w schronisku.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro cze 08, 2011 19:58 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Beatko super że przyjedziesz już Cię dopisuję :D
LISTA KOCIO IMPREZOWICZÓW 02.07.11R. już potwierdzone i czekam na dalsze potwierdzenia :D
1. Dorotka Wojciechowska
2. Iweta
3. ja
4. Jadzia i Wiesiu
5. Bogusia, Asia i narzeczony Asi :D
6. Mara S. i ewentualnie osoba towarzysząca
7. Alienor, Ala
8. *Martynka*
9. gosiakot
10. Pani Ela wetka
11. Ewa i Piotr (Filomen i wolontariusz)
12. Pani Wiesia
13. Cookie i Krzysztof
14. majencja
15. Całek i Małgosia
16. Beatka

terenia1

Post » Śro cze 08, 2011 20:03 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

Jutro Piotr zawiezie schroniskową-dzikuskę-buraskę po sterylce do Jaagi tą z boksu po lewej stronie na samej górze - kicia raczej a nawet bardziej dzikawa będzie miała u Jaagi cały strych do dyspozycji z jedzonkeim, kuwetą, drapakiem i już tam zostanie na zawsze, drugą buraskę chyba jej córeczkę Jaaga tez później zabierze do DT o ile wcześniej kicia nie znajdzie domku.
Zapłaciłam dziś następujące płatności:
158zł - Przychodnia Weterynaryjna Michał Skolik operacja Ziutka
141zł - księgowa
504,30zł - czynsz za kociarnię za czerwiec

terenia1

Post » Śro cze 08, 2011 20:14 Re: KOCIA CHATKA kocio-chatkowe kociaki szukają DT, DS

A ja mam domek dla Krawatki, chyba, że Jadzia byla pierwsza :lol:

a teraz wielka prośba

każda sterylizacja czy ze schroniska czy z chatki, czy z domku tymczasowego, którą opłaca stowarzyszenie musi być zgłaszana do Dorotki a jak jej nie ma to do mnie,

bo zrobił nam się mały bajzel w ewidencji i trochę nam zajęło zeby to wyprostować

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]