KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 26, 2012 16:15 Re: NIKUŚ W DT A KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

no tak, ale co tam coś się wymyśli, chociaż nie powiem, żebym tryskała energią i humorem :( :(
zamówiliśmy paczkę https://www.zooplus.pl/checkout/finish.htm z dochodu z tego bazarku i podzielimy na dwie panie DT z Kotkowa, nasze pracowe, osiedlowe i koleżankę która dokarmia 5 psów i kilka kotów bezdomnych
przed chwilą byłam w sklepie zoologicznym żeby powiedzieć, że ogłoszenie nieaktualne, a tu pani mówi, że był dziś koteczek mikro około 4 tygodniowy, zaropiały, nie miauczał tylko chrypiał, jakaś pani kupiła mu puszkę i poszedł gdzieś, zostawiłam nr żeby do mnie zadzwoniła jak przyjdzie koniecznie...
Nikuś spał w nowym domku, pan i rodzina szczęśliwi, bo piesek spokojny, bojaźliwy, posłuszny, po prostu mega miziak... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro wrz 26, 2012 17:38 Re: NIKUŚ W DT A KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

OJ, chyba coś pomyliłaś z tego szczęścia nie Nikuś tylko MIKUŚ, przynajmniej takie słuchy mnie doszły na mieście. Pozdrawiam dzielna kobieto.

kulka2

Od: Pon lis 21, 2011 17:10

Post » Śro wrz 26, 2012 19:20 Re: NIKUŚ W DT A KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

zadzwoniła pani ze sklepu zoo i kotek przyszedł, zgarnęłam w karton i poleciałam do lecznicy, gdzie przyszły inne wolontariuszki z kotami na badania, kicia którą złapałam podczas odwiedzin Mikusia została na sterylizację, kotek z zoo bardzo chory, zapalenie oskrzeli gorączka, ciężko oddycha, zaropiałe oczka i bardzo zakatarzony, dostał baterię zastrzyków i poszedł na DT do pani Eli, zamawiam tam jutro puszki, bo pani ma tylko ode mnie 3 tymczasy a jeszcze pozostałe...musiałam akurat iść do tego sklepu zdjąć ogłoszenie Mikusia żeby spotkać tego biedaka, kocurek około 3 miesięczny...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw wrz 27, 2012 11:11 Re: NIKUŚ W DT A KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Agnieszko - to ile właściwie kotów w DT ma Ela?
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Czw wrz 27, 2012 17:44 Re: NIKUŚ W DT A KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

moich 3 i jeszcze jeden mały, w sumie 4 chyba i jeszcze jeden sąsiada
NIkuś się klimatyzuje w swoim domku, chociaż rwie się do ucieczki, z kolei na bazę w pracy przychodzi codziennie suka ciężarna, dość agresywna, biega i szuka jedzenia, trzeba będzie ją jakoś złapać, stawiam jej jedzenie w krzakach, kupiła koleżanka z pracy i dała inna koleżanka, przybiega jeszcze jakiś czarny i rudy, ten np Obrazek
Obrazek
a tu koleżanka która karmi teraz oprócz Mikusia 4 psy karmi też na takiej melinie:
Obrazek
Obrazek

no i przed blokiem kot chodzący w kołnierzu chodzi tam dzień i noc i miauczy wniebogłosy bo chce jeść i koleżanka go karmi, :( :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt wrz 28, 2012 22:15 Re: NIKUŚ W DT A KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

dziś rano biegłam załatwić sprawy z rozwiązaniem umowy i patrzę śpi pies dziadek na gołej ziemi, na środku placu, więc zawróciłam się pokroiłam dwie parówki nasypałam psich chrupków i dałam psiakowi, za chwilę wyleciała babcia, przyniosła mu wątróbki, ale on...chciał do domu :( :(
babcia tak się popłakała, że szok, ledwie się uspokoiła, bardzo jej żal tego psiaka, nie wie co robić, ale 8 kotów jej wystarczy, więc podzwoniłam po ludziach i może będzie dla niego miejsce, u pewnego pana, który ma koty, a on lubi koty, bo zawsze razem z nimi je, z kolei inna koleżanka twierdzi iż jakiś pan z domków jednorodzinnych go wpuszcza na posesję, i gdzieś tam śpi, ale gdzie, to dlaczego całymi dniami koczuje u nas???
jutro pójdę z koleżanką do tego pana i się spytamy, a i tak będę rozmawiać z tym człowiekiem który ma koty, może się zlituje??
biedny staruszek, :( :(
Obrazek
Obrazek

dziś byłam też u Nikusia, chodziłam sobie z nim na spacer, jaki był szczęśliwy, zrobił kupę, siku, podjadł sobie trawy, a potem jak się bawił tarzał, nie ten pies po prostu...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt wrz 28, 2012 22:50 Re: NIKUŚ W DT A KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

wczoraj po 20 tej pan kurier przyniósł 25 kartoników Bozity, która ponoć była bardzo smaczna, oto u pani Eli degustacja:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
przyniosłam łóżeczko zielone po swojej Pysi ['] jak widać najpierw starszyzna musiała wypróbować, czy aby miękkie
Obrazek
Obrazek

a oto chorutki kić, którego przyniosłam ze sklepu zoologicznego, widać jak zachodzi mu trzecia powieka, ale apetyt dopisuje, chociaż w nocy nie mógł spać, taki był zakatarzony i pani Ela smarowała mu nosek maścią majerankową,
Obrazek
Obrazek

to mała Kruszynka z agroturystyki, żeby tam została to raczej już by jej nie było, do tej pory taka drobniutka i nie za bardzo je:
Obrazek
Obrazek

a to mamusia z Trypuć już po sterylce:
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt wrz 28, 2012 22:55 Re: NIKUŚ W DT A KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

dziś przyszły dwa worki suchej karmy 20 kg którą jutro podzielimy na panią Elę, Kasię, Ewę, Martę i mnie, gratis zabawka myszka latająca powędruje też do maleńtasów, no i dziękujemy pani Hani z Warszawy, od której dziś otrzymaliśmy 48 puszek, które też będą podzielone sprawiedliwie pomiędzy panie karmicielki, dziękujemy pani Haniu :1luvu:
a poza tym spotkałam dziś się z Marzenką naszą podczytywaczką dzięki której dostałam od jednego pana ze sklepu zoologicznego kilka puszek karmy dla psa po 1200 gram każda dziękujemy
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob wrz 29, 2012 0:13 Re: NIKUŚ W DT A KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

viewtopic.php?f=20&t=146573
Zrobilam moj pierwszy w zyciu bazarek , zapraszamy :D !

barbarak8

Od: Sob mar 05, 2011 15:04

Post » Sob wrz 29, 2012 7:19 Re: NIKUŚ W DT A KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Agnieszko - część moją suchej karmy oddaj dla Eli czy Kasi-one mają więcej kotów i na pewno są bardziej potrzebujące. Dziękuję za pamięć. :D
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Nie wrz 30, 2012 19:02 Re: NIKUŚ W DT A KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Basiu dzięki za bazarek :ok: :ok:
Ewo wczoraj do Ciebie dzwoniłyśmy i dzwoniłyśmy Twoja porcja suchej karmy bezdomniaczkom czeka.
Wczoraj zawiozłyśmy też pół wora suchej karmy Nikusiowi i puszki, były też chwile grozy, bo psiak zerwał się z cienkiego co prawda łańcuszka, no bo w domu nie chce siedzieć, a z podwórka za wszelką cenę chce uciec...nawet wspina się po siatce... 8O 8O
zawiozłyśmy też karmę pani Eli, pani Kasi i do pracy, trochę się nadźwigałam i kręgosłup znów dziś dał popalić niestety
teraz wieczorem byłam u dziadków, inwazja pcheł na szczęście pokonana, kotki grzeczne, zdrowe, i się nie drapią, pojechałam do pani Eli zawiozłam maść na dziąsełka dla Kruszynki z agroturystyki, bo coś kicia mało je i nie przybiera na wadze, dziś mają panie zanieść jeszcze ją do weta, martwię się, kicia chudzieńka i taka piszcząca, jak się ją bierze na ręce od razu piszczy tak żałośnie :( :( :(
psiak Senior też miałby na zimę chociaż DT ale za 200 zł miesięcznie, to nie wiem, czy zbierzemy jakieś deklaracje trzeba pomyśleć...
kotek ze sklepu zoologicznego też duża poprawa, ma apetyt, mam nadzieję, że szybko dojdzie do zdrowia.
Kicia z Trypuć z kolei pojedzie niedługo chyba do domu na wsi.

okazało się że Kruszynce trzeba było wyrwać trzy ząbki mleczne, dlatego nie mogła jeść
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon paź 01, 2012 11:56 Re: NIKUŚ W DT A KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

dziś doszły paczki z puszkami i 20 kg suchej karmy od pani Hanny z Warszawy serdeczne dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro paź 03, 2012 11:39 Re: NIKUŚ W DT A KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Arwenna dzięki za 60 zł z bazarku dziś przekażę pani Aleksandrze na podroby naszym bezdomniakom z pracy, jeden pojechał do stadniny koni z jeszcze inną kicią, która przychodziła do pani Oli, tam będą mieć dobrą opiekę i jedzenie, a przede wszystkim będą miały gdzie biegać,
pogoda ohydna, deszcz leje, nastrój marny, w pracy dostałam umowę śmieciową i nie wiem co dalej, ale na szczęście mamy zapas jedzenia bezdomniakom, codziennie wystawiam dwa razy dziennie jedzenia do oporu, w pracy też chrupki są pani Ola dokupuje podroby, ja postawię puszkę i wszystko ok, Nikuś piesek prawdopodobnie jest tylko na DT bo ucieka, ale wszystko się okaże z czasem potem zadzwonię do pani Eli dopytam jak tam tymczasy się czują :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw paź 04, 2012 19:47 Re: NIKUŚ W DT A KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

witam dostałam od Pani Doroty Jastrzębskiej do Pani namiary gdyz mam taka sprawe:znalazłam(sasiadka znalazla) 5 bezdomnych kociąt w jeden ze wsi dokladnie kolonii ,kociaki znajdowaly sie w stodole udało sie wszystkie zlapac i przywiesc do białegostoku,niestety matki nie udalo sie chwycic,obecnie trzymane sa w pomieszczebiu gospodarczym w jednym z bloków ,robie ogłoszenia na online tablica pl i tu tez ale poki co nie ma szczerych i chetnych ludzi ?kotki sa czarne i czarno białe ,jeszcze troszke dzikuski ale jest coraz lepiej,czy jest mozliwosc znalezienia im chociaz domkow tym?

chuda861

Od: Pt wrz 28, 2012 20:46

Post » Pt paź 05, 2012 10:22 Re: NIKUŚ W DT A KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

viewtopic.php?f=1&t=138703&start=1185
cześć tu napisz do dziewczyn z fundacji Kotkowo, mają stronę internetową i na pewno pomogą w ogłaszaniu kociaczków, ja tylko dokarmiam koty i psy, a jak znajdę jakieś maluchy to muszę im znaleźć domki tymczasowe :oops: :oops:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia][następna]