KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 12, 2011 16:20 Re: KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Zofia&Sasza - :ok: Mądrze piszesz. Aż żałuję, że nie znam Cię osobiście :)

A tak w ogóle - skoro rodzina do tej pory miała kuratora - to ciekawe, czy można go zaskarżyć o niedopełnienie obowiązków - powinien był mieć nadzór nad rodziną, a tu widać coś nie wyszło...

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Śro sty 12, 2011 16:27 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

obwarzanek_krakofski pisze:
Zofia&Sasza pisze:
KotkaWodna pisze:Ciach! Jeśli ktoś robi takie rzeczy - świadomie, złośliwie, z premedytacją - to nie jest to człowiek. To jest odpad. A jeśli odpadu nie da się przerobić na coś użytecznego dla społeczeństwa, a choćby tylko niegroźnego dla tegoż społeczeństwa (i zwierząt), to powinno się coś takiego eliminować. W ramach istniejących prawnych rozwiązań, o ile ludzie wcześniej sami nie rozwiążą problemu - patrz sytuacja z linczem w jednej z polskich wsi.
dla mnie to są ryje, barłóg, degenera i malaria.Ciach![/size]

Już tacy byli, co eliminowali "odpady" w ramach "obowiązującego prawa" :( Domyślasz się kto i kiedy?

Kumiko pisze: Ja rowniez przylaczam sie do Twojego zdania Kotko Wodna na temat tych "ludzi" Wrecz nasuwa mi sie pytanie, jesli w swiecie zwierzat nie ma takiego okrucienstwa poniewaz glodne zwierzeta szybko zabijaja swoje ofiary w celu konsupcji, to jak mozna nazwac ludzkim odruchem taki wyczyn jak tych zwyroli??? dlaczego nie mozemy daj uscja swoim emocjom bo zaraz pojawiaja sie ci "moralni" obroncy godnosci ludzkiej? sory ale mysle ze dla tych,ktorzy naprawde kochaja zwierzeta, te bestie beda niczym.

A ja myślę inaczej. Masz jakieś racjonalne argumenty poza skrajnym zacietrzewieniem na poparcie swojej tezy?

KotkaWodna pisze: możesz ze mnie zejść???
ja już z 6 razy co najmniej kasowałam posty, jakie mi się cisnęły na klawiaturę na widok Twoich wypowiedzi i zawartego w nich koszmarnego tonu niezmiennej, niewzruszonej tolerancji dla każdego skurwy..ństwa na świecie, bo "przecież prawo" :evil: - zalecam to samo, bo do żadnych konstruktywnych wniosków nie dojdziemy w wymianie Twoich i moich poglądów.

Mogłabym, ale nie chcę. To samo prawo, którym tak gardzisz pozwala interweniować w sprawie zwierząt w potrzebie. I nie, nie uznaję selektywnego traktowania prawa, stosowania się do niego tylko tam, gdzie mi to na rękę. Skoro domagam się respektowania Ustawy o Ochronie Zwierząt, to mam obowiązek przestrzegać także pozostałych aktów prawnych RP. Proste, logiczne i oczywiste. Jak widać nie dla wszystkich :roll:

Histeryczne pokrzykiwania nic nie zmienią. Jeśli tak będziecie się prezentować w necie, nikt was nie potraktuje poważnie. Co gorsza dorabiacie systematycznie "gębę" tym, którzy spokojnie i systematycznie chcą coś zdziałać. I żeby była pełna jasność - nie mam tu na myśli siebie. Jeśli wejdzie tu ktoś z zewnątrz, to wyleci jak z procy przerażony tonem i treścią tej dyskusji. Tak się akcji społecznej nie rozkręci. Pokrzyczeć sobie można, owszem. Tylko co z tego?

Zofija idź Ty lepiej na leczenie :ryk:

Mój nick to Zofia&Sasza i proszę go nie zniekształcać
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sty 12, 2011 16:28 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Zofia&Sasza pisze: Skoro domagam się respektowania Ustawy o Ochronie Zwierząt, to mam obowiązek przestrzegać także pozostałych aktów prawnych RP. Proste, logiczne i oczywiste.

Święte słowa Zofia&Sasza :!: :D

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Śro sty 12, 2011 16:43 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

ja_ana pisze:
Zofia&Sasza pisze: Skoro domagam się respektowania Ustawy o Ochronie Zwierząt, to mam obowiązek przestrzegać także pozostałych aktów prawnych RP. Proste, logiczne i oczywiste.

Święte słowa Zofia&Sasza :!: :D

Dokładnie. Całkowicie się z tym zgadzam.

Czy zauważyłaś, żeby ktokolwiek na tym forum łamał istniejące normy prawne RP? Ja zauważyłam tylko nieprzestrzeganie netykiety - w kilku wypadkach.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro sty 12, 2011 16:45 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Zofia&Sasza pisze:
1. Skoro domagam się respektowania Ustawy o Ochronie Zwierząt, to mam obowiązek przestrzegać także pozostałych aktów prawnych RP. Proste, logiczne i oczywiste. Jak widać nie dla wszystkich :roll:

2. Jeśli wejdzie tu ktoś z zewnątrz, to wyleci jak z procy przerażony tonem i treścią tej dyskusji.

ad.1. Dla Ciebie z pewnością. Tylko, że się mylisz. Gdybyśmy zawsze godzili się z aktualnie istniejącym prawem, to nawet aktualnie istniejącej ustawy o ochronie zwierząt byśmy nie mieli.
Podobnie jak i calego postępu cywilizacyjnego. 50 lat temu nie istnialo coś takiego jak transplantologia, a dziś jest i są stosowne przepisy prawne jej dotyczące.Prawo musi się dostosowywać do wymogów rzeczywistości.

ad.2. Powiem krótko: To niech spada!

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sty 12, 2011 16:50 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

felin pisze:
Zofia&Sasza pisze:
1. Skoro domagam się respektowania Ustawy o Ochronie Zwierząt, to mam obowiązek przestrzegać także pozostałych aktów prawnych RP. Proste, logiczne i oczywiste. Jak widać nie dla wszystkich :roll:

2. Jeśli wejdzie tu ktoś z zewnątrz, to wyleci jak z procy przerażony tonem i treścią tej dyskusji.

ad.1. Dla Ciebie z pewnością. Tylko, że się mylisz. Gdybyśmy zawsze godzili się z aktualnie istniejącym prawem, to nawet aktualnie istniejącej ustawy o ochronie zwierząt byśmy nie mieli.
Podobnie jak i calego postępu cywilizacyjnego. 50 lat temu nie istnialo coś takiego jak transplantologia, a dziś jest i są stosowne przepisy prawne jej dotyczące.Prawo musi się dostosowywać do wymogów rzeczywistości.

Zawsze mówiłam, że ludzkość idzie do przodu dzięki niezadowolonym, a postęp techniczny istnieje dzięki leniwym.

vega013

Post » Śro sty 12, 2011 16:52 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Czy dziś będzie ten reportaż w "Uwadze"?

vega013

Post » Śro sty 12, 2011 16:55 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

vega013 pisze:Czy dziś będzie ten reportaż w "Uwadze"?

Jutro ma być. Tak przynajmniej mówili jakiś czas temu.

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Śro sty 12, 2011 17:04 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Spokojnie.

Jestem przekonana, że

1. Każdy z zewnątrz, kto wejdzie na to forum, będzie wiedział, iż tutaj nie głaszcze się psychopatów po główce, a znęcanie się nad zwierzętami nie jest akceptowane. Więcej powiem - jest potępiane najostrzej, jak to możliwe. Dlaczego miałby więc uciekać, skoro przeczyta dokładnie to, czego mógłby się spodziewać?

2. Każdy z zewnątrz (i z wewnątrz również) zdaje sobie sprawę z niewydolności sądów i nieprzestrzegania istniejących norm prawnych, a konkretnie Ustawy o ochronie zwierząt właśnie przez sądy. Co z tego, że jest ustawa, w dodatku lepsza od poprzedniej, skoro sądy lekceważą jej zapisy?
Ostatnio edytowano Śro sty 12, 2011 17:05 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Post » Śro sty 12, 2011 17:06 Re: KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Jak będziemy tak podchodzili cyt "to niech spasa" to zamiast zdobywać kolejnych miłośników zwierząt, to będziemy odstraszać ludzi. A każdy kto chce pomagać zwierzakom (ale na prawdę pomagać a nie tylko gadać i się kłócić) jest na wagę złota. Pomyślcie ilu zwierzakom może pomóc taka pojedyncza osoba! Kilku? Kilkunastu? Kilkudziesięciu? (w zależności od zasobności portfela i chęci) może to dla niektórych mało, ale nie dla tych konkretnych zwierzaczków którym pomaga.
A takie dyskusje, które w sumie do niczego nie prowadzą (drugi temat sięga 100 stron a tak naprawdę poza petycjami co zrobiliśmy? Może ktoś rzetelnie podsumować co tak naprawdę poza petycjami zrobiliśmy? Bo sama już nie wiem), zniechęcają wielu ludzi, sama przez rok na miau nie wchodziłam po nieciekawym potraktowaniu, więc wiem o czym mówię.

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Śro sty 12, 2011 17:12 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Zofia&Sasza pisze:Czy miałam ochotę zamordować tych, którzy tym wszystkim zwierzakom przysporzyli tyle cierpień? Tak. Oczywiście. Ale czułabym o niebo większą satysfakcję, gdyby sprawców udało się postawić przed sądem i skazać.

Gdybym była facetem, to powiedziałabym, że opadły mi nie tylko ręce...

Z całym szacunkiem - naprawdę jesteś pewna, że sąd skazałby tych, którzy przysporzyli zwierzętom tyle cierpień? Daj se luz... Sąd umorzyłby sprawy ze względu na niską szkodliwość społeczną.

vega013

Post » Śro sty 12, 2011 17:14 Re: KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Znowu przytoczę jeden komentarz z petycji - http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6281
MAM CHĘĆ CIĄGNĄĆ ICH NA LINCE HOLOWNICZEJ ZA SWOIM SAMOCHOD. ( CZIKA )
10-01-2011 ( odpowiedz )
tym bardziej, że wcześn.inn.psa Bernardyna (jak to opisuje zakapturzony sąsiad z ich wsi w tv) przywiązali żywcem nad potokiem i rzucali siekierami! Ale najbardziej OBURZA MNIE FAKT ZMOWY MILCZENIA we wsi w której mieszkają i tłumaczenie sąsiadów : bo mamy dzieci i samochody to się boimy! TO SIĘ ZBIERZCIE DO KUPY I WSPÓLNIE WALIĆ DO SĄDU - MÓWIĆ CO WIECIE A NIE CHOWAĆ GŁOWY W PIASEK, BAĆ SIĘ I ŻYĆ ZE WSTYDEM ŻE SIĘ NIC NIE ZROBIŁO! LEPIEJ NIECH WASZE DZIECI PATRZĄ I UCZĄ SIĘ OD RODZICÓW TCHÓRZOSTWA, UMYWANIA RĄK I TEGO ŻE BĘDĄC SKURCZY,,, NIKT MI NIC NIE ZROBI???? ZASTANÓWCIE SIĘ JAKI PRZYKŁAD DAJECIE SW DZIECIOM, NA CO ICH NARAŻACIE I JAK CZUJĄ SIĘ BEZKARNI CI ZWYRODNIALCY - ŚMIEJĄ SIĘ WAM WSZYSTKIM W ... A SW DALEJ BĘDĄ ROBIĆ! ILE ZWIERZAKÓW JESZCZE ZAKATUJĄ???

:strach: :strach: :strach:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro sty 12, 2011 17:18 Re: KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Zgadzam się z tym komentarzem:

Kastrować od małego ( głos krzywdy )
09-01-2011 ( odpowiedz )
Temu bachorowi sadyzm męczonego zwierzątka sprawiał przyjemność. Widać to na filmie. To małe draństwo, barbarzyństwo ma już przekazane w genach po patologicznych rodzicach, Niech nikt nie opowiada bzdur, że małe dziecko nie wie co robi. Nie musi jeszcze rozsądnie myśleć, ale wrażliwość na krzywdę, ból i cierpienie ma się od urodzenia. Spłodzony mały przestępca, a w przyszłości prawdopodobnie morderca i jeszcze niemądrzy zwyrodnialca bronią.

vega013

Post » Śro sty 12, 2011 17:19 Re: KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

saggi pisze:Jak będziemy tak podchodzili cyt "to niech spasa" to zamiast zdobywać kolejnych miłośników zwierząt, to będziemy odstraszać ludzi. A każdy kto chce pomagać zwierzakom (ale na prawdę pomagać a nie tylko gadać i się kłócić) jest na wagę złota. Pomyślcie ilu zwierzakom może pomóc taka pojedyncza osoba! Kilku? Kilkunastu? Kilkudziesięciu? (w zależności od zasobności portfela i chęci) może to dla niektórych mało, ale nie dla tych konkretnych zwierzaczków którym pomaga.
A takie dyskusje, które w sumie do niczego nie prowadzą (drugi temat sięga 100 stron a tak naprawdę poza petycjami co zrobiliśmy? Może ktoś rzetelnie podsumować co tak naprawdę poza petycjami zrobiliśmy? Bo sama już nie wiem), zniechęcają wielu ludzi, sama przez rok na miau nie wchodziłam po nieciekawym potraktowaniu, więc wiem o czym mówię.

Milośnikiem zwierząt (idiotyczne sformulowanie, swoją drogą) nie zostaje się z powodu zaglądania na forum, obojętnie jakie. Po prostu się nim jest. Poza tym forum istnieje mnóstwo ludzi robiących dużo dla zwierząt, a nie chwalących się tym i nie mających ochoty się w żaden sposób organizować.

A że dyskusje do niczego nie prowadzą... A muszą? To jest forum dyskusyjne wlaśnie. Popraw mnie, jeśli się mylę, ale zdaje się, sluży do tego, żeby tu sobie dyskutować do upadlego.
Jeżeli z tych dyskusji jeszcze coś pożytecznego wyniknie, to ok. A jeśli nie, to też ok. Logując się tu, nikt nie podpisuje zobowiązania do jakichkolwiek dzialań.
I glowę daję, że niektórzy z największych krzykaczy na robieniu halasu poprzestają :mrgreen:

A jak się tu komuś nie podoba, to na bank znajdzie sobie w sieci inne kólko zainteresowań.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro sty 12, 2011 17:21 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

vega013 pisze:
Zofia&Sasza pisze:Czy miałam ochotę zamordować tych, którzy tym wszystkim zwierzakom przysporzyli tyle cierpień? Tak. Oczywiście. Ale czułabym o niebo większą satysfakcję, gdyby sprawców udało się postawić przed sądem i skazać.

Gdybym była facetem, to powiedziałabym, że opadły mi nie tylko ręce...

Z całym szacunkiem - naprawdę jesteś pewna, że sąd skazałby tych, którzy przysporzyli zwierzętom tyle cierpień? Daj se luz... Sąd umorzyłby sprawy ze względu na niską szkodliwość społeczną.

Napisałam: "postawić przed sądem i skazać". To czy by skazał, to nie jest kwestia mojej wiary, tylko przygotowania materiału dowodowego. BTW ostatnio sąd uznał za winnego znęcania się nad niedźwiedziem Mago Antoniego Gucwińskiego, więc może i na panie-zbieraczki przyjdzie pora?
Poza tym, jaka jest alternatywa? Taka jak we Włodowej? Ja nie chcę żyć w takim kraju...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]