Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 12.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 16:07 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Legnica pisze:Pozwolę sobie VVv nie zgodziś sie z twoją opinią ze:
-rasowce szybciej znajdują DS

Moim zdaniem powinno być;
-rasowce natychmiast wzbudzają zainteresowanie(nawet zaciekłe).
Bo co do dobrego,odpowiedzialnego domu to według mojej opinii jets znacznie trudniej tym włśnie rasowcom.

Nie będę się za bardzo wymądrzał na ten temat, bo to Jana ogłasza nasze koty i Jana prowadzi rozmowy przedadopcyjne oraz adopcyjne.
Ale wiem, że, owszem, masz rację, pewnie więcej jest "dziwnych" czy "podejrzanych" potencjalnych domów. Ale zainteresowanie jest tak duże, że jest z czego wybierać.
My mieliśmy doświadczenie z persami (tymi "rasowymi" raczej, a nie rasowymi) i, zdaje się, z "rosyjską" kotką. I nie przypominam sobie, by długo u nas tymczasowały, i by którykolwiek trafił do złego domu.
Ale może Jana, jak wróci z roboty (he, he, nie mogłem się oprzeć..), to mnie poprawi.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Wto lis 23, 2010 16:15 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Legnica pisze:teraz mam zagwozdkę...
czy skoro szanowna społeczna komisja wyraziła(2 głosy) opinię ze 5 ostatnich stron watku Mirki powinno być poswieconych "koncertowi życzeń",to czy powinno się pytać gospodarza o zgodę,czy nie ma potrzeby?czy ja jako osoba która zaproponowała tego rodzaju zagospodarowanie tych 5 stron powinnam poprosić moda o podklejenie "listy życzeń" tak aby była widoczna dla schronisk czy azyli,czy moze zrobi to już szanowna komisja?

Drobne sprostowanie w kwestii formalnej :D - my (ale także Ty!) jesteśmy "kontrolą społeczną". Z pomysłu "komisji społecznej" - czyli wizytowania mirki_t przez forumowiczów - sama autorka szybko się wycofała i nikt go nie poparł!
ObrazekObrazek

VVu

Post » Wto lis 23, 2010 16:18 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Wyraziłam wyłącznie swoją opinie na temat szybkości znajdywania dobrych domów rasowcom.
Niestety ponownie nie zgodze się z Twoją opinią ze zainteresowanie jest tak duze bo jest ...yhm...tu moje okreslenie(niestety Twojego nie jestem w stanie zacytować,również ze wzgledu na moją prywatną opinię)jest rasowców bardzo dużo.
Nie jest.Na 8 kotów u mnie do adopcji żaden nie posiada rodowodu,tylko jeden w typie rasy,ale zdaje sie że zainteresowanie dotyczy rodowodu(moje odczucia)pozostałe to europejskie.Na forum przede wszystkim DS i DT szukają/potrzebują europejskie-nigdy takiej walki o kota europejskiego nie widziałam,jak tu o Kukulisię.
Legnica

Post » Wto lis 23, 2010 16:23 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Legnica pisze:Wyraziłam wyłącznie swoją opinie na temat szybkości znajdywania dobrych domów rasowcom.
Niestety ponownie nie zgodze się z Twoją opinią ze zainteresowanie jest tak duze bo jest ...yhm...tu moje okreslenie(niestety Twojego nie jestem w stanie zacytować,również ze wzgledu na moją prywatną opinię)jest rasowców bardzo dużo.
Nie jest.Na 8 kotów u mnie do adopcji żaden nie posiada rodowodu,tylko jeden w typie rasy,ale zdaje sie że zainteresowanie dotyczy rodowodu(moje odczucia)pozostałe to europejskie.Na forum przede wszystkim DS i DT szukają/potrzebują europejskie-nigdy takiej walki o kota europejskiego nie widziałam,jak tu o Kukulisię.

Pierwszy z brzegu przykład: Adaś z Palucha na wątku IKI6
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto lis 23, 2010 16:27 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

VVu pisze:
Legnica pisze:teraz mam zagwozdkę...
czy skoro szanowna społeczna komisja wyraziła(2 głosy) opinię ze 5 ostatnich stron watku Mirki powinno być poswieconych "koncertowi życzeń",to czy powinno się pytać gospodarza o zgodę,czy nie ma potrzeby?czy ja jako osoba która zaproponowała tego rodzaju zagospodarowanie tych 5 stron powinnam poprosić moda o podklejenie "listy życzeń" tak aby była widoczna dla schronisk czy azyli,czy moze zrobi to już szanowna komisja?

Drobne sprostowanie w kwestii formalnej :D - my (ale także Ty!) jesteśmy "kontrolą społeczną". Z pomysłu "komisji społecznej" - czyli wizytowania mirki_t przez forumowiczów - sama autorka szybko się wycofała i nikt go nie poparł!

VVv pakowanie mnie do jednego wora z -komisja społeczną-tą,która kojarzy sie na tym forum z takim a nie innym sposobem bycia-zwyczajnie jest dla mnie poniżające i obraźliwe.
Jeśli ten post napisałeś aby mnie poniżyć,w pewnym sensie udało Ci sie.
Gratuluję.
Przede wszystkim mam na myśli-to wszystko-co kojarzy sie na -tym-forum z komisja społeczną.
W innych miejscach,forach,społecznosciach to określenie zupełnie mi nie przeszkadza.
Ty przywołałeś "elokwentne"okreslenie pewnego grona,które mi akurat bardzo odpowiada,używanie go nie grozi banem.
Ale nie Ty będziesz mieszał mnie z tego rodzaju ...pozostawmy do w domyśle...
Legnica

Post » Wto lis 23, 2010 16:29 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Zofia&Sasza pisze:
Legnica pisze:Wyraziłam wyłącznie swoją opinie na temat szybkości znajdywania dobrych domów rasowcom.

Pierwszy z brzegu przykład: Adaś z Palucha na wątku IKI6

Niestety nie sledziłam losów Adasia.
Czy Adaś posiadał rodowód?czy jest wyjątkiem potwierdzającym regułę?
Legnica

Post » Wto lis 23, 2010 16:30 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Przecież podałam go jako przykład walki o dachowca 8O To chyba jasne, że nie ma rodowodu?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto lis 23, 2010 16:32 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

W takim razie chyba przyznasz że nie jest to pierwszy z brzegu przykład,ale jeden z bardzo(niestety)niewielu.
Legnica

Post » Wto lis 23, 2010 16:34 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:
VVu pisze:...I może żal, że mirka_t nie postąpiła tak samo z tym nowym, jak z persikiem - zanim do Niej przybył można już go ogłaszać i szukać innego DT...

Jest różnica w powodzie oddania persika a Kukulisi. Poza tym o Kukulisi dowiedziałam się gdy była już przed bramą schroniska.
[wytł. moje]
Tak przypuszczałem (i napisałem, ale umknęło w Twoim mnie cytowaniu moje następne zdanie :wink:) i rozumiem, że tak było pewnie trzeba. Ale czy teraz jesteś gotowa oddać tego kota nawet do DT, jeśli by się taki zgłosił? Oczywiście do takiego, który zaakceptujesz, który spełniałby Twoje wymagania.
(Uprzedzam, że nie mam w zanadrzu takiego DT...)
ObrazekObrazek

VVu

Post » Wto lis 23, 2010 16:37 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Legnica pisze:W takim razie chyba przyznasz że nie jest to pierwszy z brzegu przykład,ale jeden z bardzo(niestety)niewielu.

Znam inne. Całkiem sporo :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto lis 23, 2010 16:38 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Ja tez,na ten przykład -szynszyle- :mrgreen:
Legnica

Post » Wto lis 23, 2010 16:42 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Legnica pisze:VVv pakowanie mnie do jednego wora z -komisja społeczną-tą,która kojarzy sie na tym forum z takim a nie innym sposobem bycia-zwyczajnie jest dla mnie poniżające i obraźliwe.
Jeśli ten post napisałeś aby mnie poniżyć,w pewnym sensie udało Ci sie.
Gratuluję.
Przede wszystkim mam na myśli-to wszystko-co kojarzy sie na -tym-forum z komisja społeczną.
W innych miejscach,forach,społecznosciach to określenie zupełnie mi nie przeszkadza.
Ty przywołałeś "elokwentne"okreslenie pewnego grona,które mi akurat bardzo odpowiada,używanie go nie grozi banem.
Ale nie Ty będziesz mieszał mnie z tego rodzaju ...pozostawmy do w domyśle...

8O Ochłoń i doczytaj uważniej! :D
ObrazekObrazek

VVu

Post » Wto lis 23, 2010 16:52 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

To polecenie czy prosba?(sory,wykrzyknik mnie zmylił)
Legnica

Post » Wto lis 23, 2010 16:55 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień czasem musi zmienić bieg...
ObrazekObrazek

VVu

Post » Wto lis 23, 2010 16:56 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-49 kotów-Bydgoszcz.

Zapomnij 8)
Legnica

[poprzednia][następna]