K-ów, wiem, że to prywata ale b. proszę o kciuki dla Rufina!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro gru 23, 2009 14:05 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

Spokojnych Świąt, zdrowia wszystkim, domów dla kotów.
Pozdrawiam. M.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro gru 23, 2009 16:27 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

Halo!!

Witam po przerwie, problemy samochodowe, wodno-kanalizacyjne, prezentowe itp. mnie przygniotly i dobiero teraz sie odkopalam ufff...

A wiec:

1. Bona jest u mnie, ludzi kocha, jestm zamknieta z Tadziem, ktorego nie kocha:) Fuczy clay czas i prycha, moze jej prezjdzie ;)

2. Boruta jest w domku, zero stresu, czekaly juz na niego 4 rodzaje karmy, cala kamienica mega prokocia, koty wszedzie, dla mnie bomba

3. Sowa zostala znaleziona przez moich znajomych, a Andrzeja kumpla i jego zone, walcza o kociaka i mam nadzieje, ze odniesie to skutek !
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Śro gru 23, 2009 21:08 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

Patka_ pisze:Halo!!

Witam po przerwie, problemy samochodowe, wodno-kanalizacyjne, prezentowe itp. mnie przygniotly i dobiero teraz sie odkopalam ufff...

A wiec:

1. Bona jest u mnie, ludzi kocha, jestm zamknieta z Tadziem, ktorego nie kocha:) Fuczy clay czas i prycha, moze jej prezjdzie ;)

2. Boruta jest w domku, zero stresu, czekaly juz na niego 4 rodzaje karmy, cala kamienica mega prokocia, koty wszedzie, dla mnie bomba

3. Sowa zostala znaleziona przez moich znajomych, a Andrzeja kumpla i jego zone, walcza o kociaka i mam nadzieje, ze odniesie to skutek !

on jest ponoć Pan Sowa :wink: znajomi świetni, pół godziny temu zameldowali się u dr Niedzielskiego we Wrocławiu, bo takie dostali zalecenia w Theriosie. Pan Sowa jutro o 13-stej ma mieć operacje, jeżeli oczywiście wyniki mielografii będą takie jak wszyscy oczekują.

Rufek daje w kość. Wczoraj w ciągu kilkunastu sekund, będąc oczywiście w kołnierzu, wytargał sobie przyszyty cewnik :evil: . O pierwszej w nocy w domu była regularna bitwa, Gacek wtłukł Rufinowi i ugryzł go w ranę na pupie, tak, że ten rozdarł się na całe gardło, na to przyleciała z odsieczą Mufa (bo to jest kot z warszawskiej Pragi, gdzie zadyma tam ona pierwsza), na to Zuzie zrobił się wiewiórczy ogon a Pusi oczy jak talerzyki, pozostałe koty ustawiły się profilaktycznie na baczność. Miałam wrażenie, że zaraz zaczną obstawiać zakłady kto wygra :twisted:
Wracając do Rufka - chłopak ma już pełen zestaw kamieni tzn i cystynowe i struwity :evil: czyli jednocześnie jest zakwaszony i zalkalizowany 8O a myślałam, że to niemożliwe. Rozmawiałam dzisiaj z doktor Neską, włączyła lek działający u psów, rozpuszczający te cystynowe i mam go mniej alkalizować

A teraz wiadomość dnia. Wczoraj w lecznicy doktor Niedzielski miał spotkanie z pracownikami. Miko zazwyczaj w takich wypadkach jest wypuszczany, bo on jest bardzo ruchliwy. W pewnym momencie podniósł się tak, że opierając się głównie na 3 łapkach zrobił kilka kroków 8O :1luvu: Doktor powiedział, że oczy wszystkim wyszły troszkę na wierzchi. Może to cud bożonarodzeniowy :D

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro gru 23, 2009 21:36 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

dzielny Miko
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw gru 24, 2009 8:30 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

Tweety, przelalam 20 zl za kalendarz i za czesc bazarkow na Miko (za podkladki z kotami, dvd, bizuteria nieszlachetna) - reszta w styczniu, bo na tyle mi starczylo po splynieciu L4 :oops: :cry:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw gru 24, 2009 10:02 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

Spokojnych, radosnych Świąt oraz szczęścia i bożonarodzeniowych cudów w każdym dniu nowego roku.

Obrazek
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Czw gru 24, 2009 10:39 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

Wszystkim - Duzym i małym zyczymy z Cincianem i kotami wesolych, spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia!
Cudownej atmosfery, smacznych potraw, uśmiechu na twarzach oraz dużo dużo zdrowia dla ogonów i bezogonów. Aby zdażył się CUD i wszystkie ozdrowiały i radośnie do nas miauknęly :s5:
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Czw gru 24, 2009 11:01 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

Obrazek

Wszystkim Duzym, ich Ogonom i innym Bozym Stworzeniom
    na te piekne Święta zyczymy radosci, wiary, nadziei, milosci
    chorowitkom ZDROWIA
    ubogim pocieszenia i pieniedzy
    tracacym nadzieje sensu zycia
    A takze udanego wskoku do Nowego Roku ;)

WESOLYCH SWIAT!!!!

Solangelica, Sebek oraz ZOO-ska w skladzie:
    - Felek z Lasu
    - Królowa Fiona
    - Gluś Jagular
    - Fumik MisiuRysiu
    - Neska Arabeska
    - Maciej Smok
    - Ruda NieŚląska
    - Zyta Olkuszanka
    - Pippi "Shark" Kretka
    - Kalif Bardzo-Koci-Pies

Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw gru 24, 2009 14:05 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

Z okazji świąt Bożego Narodzenia

wielu głębokich i radosnych przeżyć,

wewnętrznego spokoju,

zadumy nad płomieniem świecy,

nabrania dystansu do tego, co wokół,

chwil roziskrzonych kolędą,

śmiechem i wspomnieniami...

:1luvu:

aby nasi podopieczni znajdowali dobre domy, nie chorowali i pozwalali w nocy spać a nie wymuszali jazdy na nocny dyżur do weta.
Bardzo dziękuję wszystkim za świetną pracę i poświecenie swojego czasu i energii w mijającym roku. Mam nadzieję, że uda nam się pokonać wspólnie wszelkie niedociągnięcia w naszej działalności, wyeliminować jak najwięcej błędów i nieprzemyślanych działań aby móc jeszcze lepiej pomagać i aby nam to łatwiej szło. Wypoczywajcie kochani i nabierajcie sił, bo przed nami kolejne wyzwania, którym jedynie wspólnie będziemy mogli podołać.
Spokoju i uśmiechu i pomyślcie przy opłatku o tych naszych ogonkach, tych które są, które musiały odejść i tych, które dzięki Wam mają świetne, kochające domy

Tweety

Post » Czw gru 24, 2009 14:27 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

I my razem (choć odległościowo osobno) chcielibyśmy złożyć Wam wszystkim najserdeczniejsze życzenia i podziękować za to, że pozwoliliście nam pomagać zwierzętom, które kochamy i za to, że daliście nam dwa kotki, które napawają nas codziennie wielkim optymizmem i radością.

Obyśmy w przyszłym roku wspólnie uratowali jeszcze więcej kotów! :)
Olga i Grześ.

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Czw gru 24, 2009 15:01 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

Wszystkim Forumowiczom oraz wszystkim kotom życzę wesołych i spokojnych świąt.

Zeby nie było za miło, pomocy: Koliś zwymiotował kwiatka którego zjadł, a tam zobaczyłam coś co wygląda jak makaron sojowy....tylko się ruszało 8O

Co robić ?pierwszy raz takie coś widziałam ...

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Czw gru 24, 2009 15:14 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

Ale się zrobiło świątecznie.
Wiary w człowieka,nadziei na lepsze jutro i miłości, dla nas, dla naszych bliskich, naszych psów i kotów.
Niech moc będzie z nami!
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Czw gru 24, 2009 15:22 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

kastapra pisze:Wszystkim Forumowiczom oraz wszystkim kotom życzę wesołych i spokojnych świąt.

Zeby nie było za miło, pomocy: Koliś zwymiotował kwiatka którego zjadł, a tam zobaczyłam coś co wygląda jak makaron sojowy....tylko się ruszało 8O

Nasza Kafka też ostatnio zwymiotowała takimi robalami. Ze względu na to, że sporo wymiotowała dzień wcześniej i była chora, dostała pyrantelum. Pomogło ;)

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Czw gru 24, 2009 15:41 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

Leone pisze:
kastapra pisze:Wszystkim Forumowiczom oraz wszystkim kotom życzę wesołych i spokojnych świąt.

Nasza Kafka też ostatnio zwymiotowała takimi robalami. Ze względu na to, że sporo wymiotowała dzień wcześniej i była chora, dostała pyrantelum. Pomogło ;)

Dziękuję :)

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Czw gru 24, 2009 15:46 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

nie wiem jak wygląda makaron sojowy ale jak długie i cienkie to nicienie, pyrantelum powinno wystarczyć w dawce 1 ml na 2,5 kg kota

Tweety

[poprzednia][następna]