Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 21, 2011 11:04 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Szczęśliwy kot :1luvu:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Sob paź 22, 2011 9:50 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Mam nadzieję, że Zdzichowy dom da nam znać jak tam Zdzichu - już tydzień w swoim domu! :)

A dzisiaj dostałam e-mail z Opola, że Zak czuje się bardzo dobrze, zdrowie i humor dopisują, biega po domu i się bawi, interesuje go nawet skarpetka :)

a on na kopalni był taki bojażliwy i wiecznie przeziębiony, a teraz taki szczęśliwy :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Sob paź 22, 2011 12:43 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Cieszę się, że u Zaka wszystko ok. Miłość czyni cuda. :wink:
U Zdzicha należy przyjąc, że brak wiadomości jest dobrą wiadomością. :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Nie paź 23, 2011 17:23 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Super :1luvu:
Szkoda, że Kasiora nie doświadczyła takich czasów ... A może ktos ja przygarnął ? Kto wie ... Tak czasem sobie dumam co z nią ... :roll:
Obrazek

psiama

Post » Pon paź 24, 2011 6:36 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

psiama pisze:Super :1luvu:
Szkoda, że Kasiora nie doświadczyła takich czasów ... A może ktos ja przygarnął ? Kto wie ... Tak czasem sobie dumam co z nią ... :roll:

nie, ona nie dałaby się podejść obcej osobie, ja myślę, że niestety skończyło się tak jak podejrzewamy, Kaśka gdzieś w lato w kryjówce zasnęła

do końca była gruba i najważniejsza wśród kotów, ale nie dawała się głaskać obcym

a wczoraj dostałam zdjecie śpiącego Zdzicha na komórkę, z napisem "Zdzich szczęśliwy pozdrawia" :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon paź 24, 2011 9:14 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

I dla takich akcji warto żyć :ok: :D
Obrazek

psiama

Post » Wto paź 25, 2011 6:24 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Zdzisław korzysta już wyłącznie z kuwety i to krytej. Je dobrze namoczonego suchego Royala z sosem lub saszetką. Chodzi już po mieszkaniu, siada na parapetach i zaczał już po swojemu "gadać". :ok: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto paź 25, 2011 7:00 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

To jest niesamowite, kot żyjący na wolności tak szybko potrafi przystosować się do domowych warunków. Też takiego znam, a nawet dwa. Ten pierwszy nawet na balkon nie chce wychodzić. Nieustające "miziaki" dla Zdzicha i podziękowania dla jego domu.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Wto paź 25, 2011 7:50 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Tak bardzo się cieszę, że Zdzichu taki szczęśliwy i tak szybko się przystosował :lol: :lol: :lol:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Wto paź 25, 2011 8:55 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

a na koplani...

Miśka i Bengalska chyba się powoli orientują, że Zdzicha nie ma

od weekendu w nocy skubane jest suche ze Zdzichowych misek, a wczesniej przez tydzień żaden kot nie zaglądał tam ze strachu

Miśka już trochę mniej się ogląda za siebie jak je na zewnątrz, ale dalej żadna z dziewczyn nie przychodzi na ciepłą halę, przynajmniej nie w dzień
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto paź 25, 2011 9:56 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Żeby zobaczyć zdjęcia Zdzicha wystarczy w google wpisać "album sonia tkocz" i wszystko widać jak na dłoni.

Pierwsze 10 dni za nami. Zdzisiek zdystansowany, ale powoli się oswaja. Długo go trzeba przekonywać, że siedzenie na stole / parapecie to nic złego i że nam właśnie o to chodzi żeby go wszędzie było pełno.
Wczoraj po raz pierwszy jak usłyszał domofon podszedł do drzwi zobaczyć kto idzie, oczywiście na niskich nogach i w każdej chwili gotowy do odwrotu, ale coraz bardziej ujawnia się jego ciekawość. I dobrze w końcu jest u siebie.

Pozdrawiamy, Zdzichu, sonia
Oooo ! jest
Dziękuję za instrukcję. Łopatka to dobry pomysł

Obrazek

Zdzichowy dom

Od: Nie paź 16, 2011 17:50

Post » Wto paź 25, 2011 9:58 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

:ok: :ok: :ok: :1luvu:

Z czasem się rozkręci jeszcze bardziej :D Foty obejrzymy !
Obrazek

psiama

Post » Wto paź 25, 2011 10:34 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

na pewno się rozkręci :ok: będzie w podskokach towarzyszł do drzwi i do innego pokoju, już zaczął miauczeć a to bardzo w jego charakterze jest :ok:

on jest raczej spokojnym kotem i niekoniecznie będzie chciał wskakiwać na wyższe poziomy, u nas głównie poruszał się na ziemi, do misek, odprowadzał mnie do biura, a potem kładł się spać na trawie albo na hali w zależności od pogody
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro lis 02, 2011 11:04 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

ciekawe jak tam Zdzisław :ok:

a na kopalni...

dzisiaj Bengalska przywitała mnie głośnym miauczeniem i bieganiem z ogonem w górze - taka była głodna :(

Miśka też zaraz wyszła ze złomu i obie wcinały

miały zostawione suche, w poniedziałek i sobotę p. Adam też im dołożył jedzenia, ale nie wiem ile kotów się u nas w sumie stołuje

Bengalska podchodzi do ręki, ale nadal jest płochliwa, trzymajcie kciuki żeby się oswoiła, bo ona szybko znalazłaby dom, jest prześliczna, a Miśka to pewnie dla mnie zostanie bestia jedna :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro lis 02, 2011 12:26 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

kaja555 pisze:Bengalska podchodzi do ręki, ale nadal jest płochliwa, trzymajcie kciuki żeby się oswoiła, bo ona szybko znalazłaby dom, jest prześliczna, a Miśka to pewnie dla mnie zostanie bestia jedna :)

Kciuki nieustające są :ok:
A Miśka? No jakieś zastepstwo za Zdzicha jest Ci potrzebne :mrgreen:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

[poprzednia][następna]