BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka- fotki łysego s.98

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 30, 2009 21:28 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

no Piotr ...jestes swinia wedug Brucka oczywisicie:) kto napada na wolnosc osobista kota i wpycha mu leki....no kto??? no :mrgreen: :mrgreen:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro wrz 30, 2009 22:19 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Biedny Brucek, męczą biednego kota :mrgreen:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Śro wrz 30, 2009 23:37 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Tylko ten biedny dręczony kot, jak tylko widzi, że się Senser szykuje do spania, to pędzi do łóżka, siada na kołdrze, kiwa się jak sierota i robi oczka kota ze Sherka, jakby miał w sekundę paść ze zmęczenia :lol: Wszystko po to, aby się Senser jak najszybciej położył, żeby Brucek mógł się do niego przytulić. Tak co noc :wink:
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Czw paź 01, 2009 8:59 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

wodzu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aga9955

Post » Czw paź 01, 2009 9:25 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Z Wodzem wciąż w porządku. Tym razem widziałem jak się wygryzał, ale wydaje mi się, że mniej intensywnie niż przy poprzedniej karmie. Znowu było trochę ceregieli przy podawaniu leków. Pajac mnie unika, dopóki nie dostanie ostatniego. Mimo to znalazł czas na porządne śniadanie. Podjadł sobie, a potem wrócił do chowania się. Na ostatnie leki musiałem go zabrać z nóg Anji przy akompaniamencie kocich przekleństw i pretensji. Za to w kilka sekund po podaniu tabletki był znowu kochającym Brucem :) Zaniosłem go z powrotem do Anji, ale długo tam nie był. Na wszelki wypadek wietrzył podstęp i obserwował mnie z daleka. Musiałem pomachać trochę sznurkiem, żeby przybiegł jak strzała atakować :) Jako kryjówki zaliczył dzisiaj: siedzenie za pufami, siedzenie pod regałem, skrytka w szafie i leżenie na kołdrze.
Sikanie w normie. Nic innego w kuwecie nie znalazłem, a Wódz miał przykurzone czoło (dowód na kopanie w kuwecie). :D
Ten od Anji i (wybrakowanego) Pirackiego Trio :)

Senser

Od: Czw lut 27, 2003 19:05

Post » Czw paź 01, 2009 10:45 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Senser pisze: (...) a Wódz miał przykurzone czoło (dowód na kopanie w kuwecie). :D

Mądre, wodzowskie, opanowane.... 8) zapomniałeś dodać.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw paź 01, 2009 11:33 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Marcelibu pisze:Mądre, wodzowskie, opanowane.... 8) zapomniałeś dodać.

Racja, ale rano najbardziej spod kurzu przebijała podejrzliwość i niesmak ;)

Senser

Post » Czw paź 01, 2009 11:35 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

aga9955 pisze:no Piotr ...jestes swinia wedug Brucka oczywisicie:) kto napada na wolnosc osobista kota i wpycha mu leki....no kto??? no :mrgreen: :mrgreen:

Ktoś musi robić za bydlaka :) Ale Brucek lubi towarzystwo takich, jak to widać po podaniu leków, kiedy już minęło zagrożenie :)

Senser

Post » Czw paź 01, 2009 14:07 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

bardzo mi sie podoba jak piszesz o Nim Pajac :1luvu: :1luvu: :1luvu: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

aga9955

Post » Czw paź 01, 2009 17:45 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Melduję sie w waszym watku i pozdrawiam(y) !!!! (dag od xan) ;) może pamietasz rozmowe balkonową ;)
ObrazekObrazek

dakoti

Od: Nie wrz 09, 2007 22:04

Post » Czw paź 01, 2009 19:03 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

aga9955 pisze:bardzo mi sie podoba jak piszesz o Nim Pajac :1luvu: :1luvu: :1luvu: :mrgreen: :mrgreen:

Bo to jest Pajac :) Czasem ma tak durne pomysły, że nie da się go nazwać inaczej :)
Np. rzadziej już spotykane u niego (ale parę dni temu było znowu) rozpędzanie się na kanapie, zaczepienie się o nią łapą na krawędzi i rzut ciałem do przodu, żeby się "przewinąć", a w wyniku tego spaść na podłogę na grzbiet. Trudno mi to opisać, ale może jeszcze jedna wersja powyższego: Brucek biegnie po kanapie, łapką chwyta się krawędzi i skacze przed siebie cały czas trzymając się kanapy, w wyniku czego wywraca się w locie na grzbiet i uderza tak w podłogę. Typowe dla pajaca.

Bruc dostał już wieczorną serię leków wraz z Luminalem. Strasznie mnie unika, nawet do jedzenia się zakrada, żeby tylko na mnie nie trafić. Za to po podaniu leków jest bardziej ufny. Właśnie bardzo mocno interesował się jogurtem naturalnym i musiałem mu odpalić działkę. Chyba mam nowy pomysł na podawanie wapna...
Wódz odwiedził też kuwetę. Tym razem kupa wzorowa. Może zmiana chrupek pomaga?

Senser

Post » Pt paź 02, 2009 6:37 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Senser pisze: Tym razem kupa wzorowa.

oby tak dalej :ok:
MORIQUENDI * PL
http://moriquendi.pl

Dudus

Od: Pt sty 04, 2008 16:14

Post » Pt paź 02, 2009 7:17 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Dudus pisze:
Senser pisze: Tym razem kupa wzorowa.

oby tak dalej :ok:

zakichany interes bardzo wazny jest :ok: :ok: :ok: :mrgreen:
Obrazek

aga9955

Post » Pt paź 02, 2009 7:42 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Dzisiaj Brucek wciąż bez ataków. Wydawał mi się trochę niespokojny w nocy, rano przy głaskaniu nie chciał mruczeć.
Postanowiłem połączyć dzisiaj przyjemne z pożytecznym (dla Bruca) i wszystkie tabletki podałem mu zmieszane z pastą na sierść. Zjadł ze smakiem, a na glukozę i witaminę D zareagował po staremu, czyli naburczał na mnie. Dostał jeszcze trochę pasty na pociechę. Jeść nie chciał, wciąż mnie unikał, dopiero pomogła podpowiedź Anji: wrzucić mu do miski jedną chrupkę Misia. I rzeczywiście, Brucek zaczął zajadać z chęcią.
Po swoim śniadaniu i widząc, że już naprawdę za chwilę wychodzę, rozluźnił się wyraźnie :) Nawet gorliwie mruczał przy głaskaniu. Ale na wszelki wypadek wolał obserwować mnie przez firankę ;)
Rano też porządnie się wysikał. Gdy się obudziłem widziałem, że dość mocno się wygryzał.

Senser

Post » Pt paź 02, 2009 16:09 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Skorzystam z faktu, że sporo osób czyta nasz wątek, aby nagłośnić sprawę Azylu Cichy Kąt :arrow: viewtopic.php?f=1&t=100859&start=0
Wspieram Azyl od początku jego istnienia i jego sprawy są mi bardzo bliskie.
Azyl niestety może stracić miejsce do ratowania zwierząt, teraz są zbierane podpisy pod petycją, każdy może pomóc. Link jest w bannerku w moim podpisie.
Gorąco zachęcam do wsparcia i składania podpisów :!:
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

[poprzednia][następna]