TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 20, 2009 0:30

aga9955 pisze:
jerzykowka pisze:Dziewczyny ponawiam apel- blagam o DT :!: Na cito :!:
Te koty siedza caly czas w klatkach (sic!), nie maja opieki weterynaryjnej, czlowieka na moment dla siebie (chyba, ze akurat ktos tam cudem dotrze), traca nadzieje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak dlugo wytrzymaja???? Jak dlugo jeszcze sie nie poddadza????
Pani Wanda jest Aniolem, ale niestety mozliwosci ma ograniczone, a pod swoja opieka ma setki psow. Jezeli my nie pomozemy, to kto?

W najblizszych dniach jade do nich z wetem, dostana convenie, antybiotyk o bardzo dlugim dzialaniu, ktory podaje sie jednorazowo. Naprawde dalsze koszty leczenia nie powinny byc duze, zreszta po to zbieramy pieniadze by w tym tez pomagac.
Agapeanimali, blagam Was- wezcie pod swoje skrzydla, tak jak planowalyscie, jeszcze kilka bied. Wesprzemy Was pieniedzmi ze zbiorki i nadal bedziemy organizowac fundusze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PROSZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie moge przestac myslec o tych biedach... po prostu nie moge. Blagam, ratujmy je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Planowałyśmy to fakt, niestety rachunki z kliniki przerosły nasze najśmielsze oczekiwania. Kasę mamy w stanie KRYTYCZNYM!!! Przez to wstrzymałyśmy przyjmowanie kotów (mamy ich chwilowo 15). Przykro mi, ale pewne sprawy trudno przeskoczyć.

Ps. Jak widać nasze rachunki spędzają mi sen z powiek.

Pepus

Od: Wto wrz 23, 2008 13:31

Post » Pon kwi 20, 2009 5:23

co do pingwinka dla Korciaczek, on ma steryd na te dziasla w tabletkach przepisany, Aniu te tabletki co ma do podawania to wlasnie na dziasla.

ciesze sie ze Paproch ma dom. Aga on siedzi w klatce lewej gornej. Bo tak go przelozylysmy.

a teraz co do mojego Misia- Kropka.
Juz ladnie wyluzowuje, siedzi wprawdzie za tym kibelkiem ale sie mizia, kizia i wogole. Jest straszliwie chudy czuc wszystkie kosci, ja myle ze go do miski mogli nie dopuszczac bo taki ma teraz spust. 3 miski dziennie wsuwa, dwie z mokrym pelne po brzegi i duza miske z suchym.
Kupale ladne.
Ale mam problem. Mis siku robi do kuwety a kupe do wanny, dzis to byl juz drugi przypadek ze tak zrobil wiec juz nie stres. Jak go nauczyc ze tam sie nie robi?? Narazie wrzucilam te kupe do kuwety wzielam Misia i zagrzebalam jego lapa ;)
Jutro postawie tam albo kuwetke albo miske z jedzeniem...nie wiem co lepsze..
Kurcze zeby on zaczal te kupe robic tam gdzie trzeba bo mam dom dla niego. Dzis lub jutro przychodza go zobaczyc no i mowie im prawde jak jest. Jesli koo nie trafi do kuwetki Miś do domku nie pojedzie :(
Obrazek

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon kwi 20, 2009 6:37

Jowita wloz kuwete do wanny i spokojnie, moja Liza robi koope obok kuwety nawet jak jest krysztalowo czysta:) siku jest w kuwecie, grubsza sprawa obok.
ALe mysle ze maluch zalapie. SPokojnie. Jak narobi do wanny to przeloz jego urobek do kuwetki i pokaz mu jak zasypujesz.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon kwi 20, 2009 6:40

Ania Z pisze:Honoratko pingwinek nie miał kropelek do oczu
myślę że już na miejscu przyda mu sie jeszcze jedna wizyta u weta
stan jego dziąseł mi się nie podoba

ale sie popisał w drodze ;)

Tak, pisałam do Korciaczek, że chyba w sprawie oczek potrzebny będzie wet. Jak przyjechał miał dość mocno zaropiałe, ale potem się umył i tylko lewe pozostało troszkę mokre.

Co do popisu, to byłam szczęśliwa, że poszło co miało iść :D . tylko Patrycja z tyłu kręciła nosem :lol:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pon kwi 20, 2009 6:54

aga9955 pisze:Jowita wloz kuwete do wanny i spokojnie, moja Liza robi koope obok kuwety nawet jak jest krysztalowo czysta:) siku jest w kuwecie, grubsza sprawa obok.
ALe mysle ze maluch zalapie. SPokojnie. Jak narobi do wanny to przeloz jego urobek do kuwetki i pokaz mu jak zasypujesz.

dzis kupie kolejna kuwete i wsadze do wanny, jedna bedzie mial na sioo a druga na koo ;)
mam nadzieje ze zalapie bo szkoda by bylo by domek mu przelecial kolo nosa.

Etka

Post » Pon kwi 20, 2009 6:55

Etka pisze:Ale mam problem. Mis siku robi do kuwety a kupe do wanny, dzis to byl juz drugi przypadek ze tak zrobil wiec juz nie stres. Jak go nauczyc ze tam sie nie robi?? Narazie wrzucilam te kupe do kuwety wzielam Misia i zagrzebalam jego lapa ;)

nalej wody do wanny tak z 5 cm głebokości kotki nie lubia moczyć łapek ja tak jednego tymczasika oduczyłam takiego procederu :D
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Pon kwi 20, 2009 7:01

Ja tez proszę o domy tymczasowe dla naszych podopiecznych . Kotki są u naszego Anioła ale jest ich tam zdecydowanie za dużo. Bedziemy pomogać w leczeniu i karmieniu naszych "potworków" Moze ktoryś z nich
znajdzie mniej zakocony dom tymczasowy a może i stały. Kociska pod naszą opieką na stronie 89.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Pon kwi 20, 2009 7:07

Apeluje o pomoc w Przyborowku przy codziennych pracach. Potrzebne a rece do pracy przy kotach. Joasia poki co odpada bo sytuacja z Anielka jest ciezka.

kto jeszcze moze pomoc??? dziewczyny z Poznania??
Obrazek

aga9955

Post » Pon kwi 20, 2009 7:11 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc

jerzykowka pisze:
5) koteczka króweczka

Obrazek

6) 8) bardzo chora, duża dziewczynka

Obrazek

9) burasek chłopak

Obrazek

10) zyzol - mój faworyt :D dziewczynka;-)

Obrazek

11) pingwinek chłopczyk

Obrazek

12) dziewczynka, problemy skórne

Obrazek

13) krówek, chłopczyk z plamą

Obrazek

15) chłopczyk

Obrazek

19) buraś, płeć jeszcze nieznana

Obrazek

21) miziak płci nieustalonej

Obrazek

razem 10 kotów, które nadal czekają...

honda11

Post » Pon kwi 20, 2009 7:17

safiori pisze:Obrazek
To jeden z burasków z chorymi oczkami - kocurek 5-6 miecięcy- dzikuskowaty
Obrazek
To burasek który nie ma jednego oczka a drugie w bardzo złym stanie - kocurek 5-6 miesiecy - dzikuskowaty
Obrazek
To koteczka z podejrzeniem o białaczkę - test negatywny ale w bardzo złej kondycji 3-4 letnia kotka waga 1,25 kg super przymilas
Obrazek
Kocurek wykastrowany z bardzo rozdętym brzuszkiem 2-3 lata piękny srebrzysty kolor
Obrazek
Kocur nie kastrowany koci katar -2-3 lata. wycieńczony jedno oczko zamglone.

Obrazek
Kocur nie kastrowany koci katar -3-4 lata. wycieńczony

Jest jeszcze jeden ale jemu udało sie nawiac z klatki i nie został obfotorafowany.

Wszystkie kutulce mają biegunkę ,są niedożywione żywe szkieleciki chociaż na zdjęciach tego tak nie widać. Są odrobaczone, wszystkie po przeglądach u wetów z zaaplikowanymi lekami.

kolejne, które są pod opieką Fundacji Animalia, wszystkie czekają...

honda11

Post » Pon kwi 20, 2009 7:19

A ja mam pytanko odnosnie Paproszka,on będzie mieszkał w Polsce czy zagranicą,bo jeśli zagranicą to musi mieć porobione wszystkie szczepienia,przejśc kwaranntanę i nie wiem czy przypadkiem nie musi być zaczipowany.W każdym bądż razie musi mieć paszport .Ten dokument chyba wydaje wet ale nie jestem pewna.Tak więc to nie jest takie hop siup.No i jesli będzie leciał samolotem to oni wymagają transporterka o ściśle określonych wymiarach.
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pon kwi 20, 2009 7:27

no chyba w Polsce bedzie mieszkal

Etka

Post » Pon kwi 20, 2009 7:34

Małgorzata Pękała pisze:A ja mam pytanko odnosnie Paproszka,on będzie mieszkał w Polsce czy zagranicą,bo jeśli zagranicą to musi mieć porobione wszystkie szczepienia,przejśc kwaranntanę i nie wiem czy przypadkiem nie musi być zaczipowany.W każdym bądż razie musi mieć paszport .Ten dokument chyba wydaje wet ale nie jestem pewna.Tak więc to nie jest takie hop siup.No i jesli będzie leciał samolotem to oni wymagają transporterka o ściśle określonych wymiarach.

Nie Malgosiu Paproch zostaje w Poznaniu:) I jak go zabiore z Przyborowka bedzie pod moja opieka i mojego weta do momentu adopcji:) Adopcja bedzie sie odbywac w Poznaniu
Obrazek

aga9955

Post » Pon kwi 20, 2009 7:44

aga9955 pisze:Apeluje o pomoc w Przyborowku przy codziennych pracach. Potrzebne a rece do pracy przy kotach.

Pojadę w tygodniu z tym, kto mnie zabierze do auta.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon kwi 20, 2009 7:46

zabers pisze:
aga9955 pisze:Apeluje o pomoc w Przyborowku przy codziennych pracach. Potrzebne a rece do pracy przy kotach.

Pojadę w tygodniu z tym, kto mnie zabierze do auta.

Ja:) mysle ze kolo czwartku:)
Obrazek

aga9955

[poprzednia][następna]