PAKT CZAROWNIC 6 - zabytki klasy "0" s.92

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 17, 2008 9:43

villemo5 pisze:Mam nadzieję, że wszystkie Czarownice przetrwały te nawałnice i się ładnie zameldują...
Siostra Skarbniczka przepadła... Może nasz Skarb przetrwania właśnie? :roll:

Że co??? 8O
niby co robi???
Obudziłaś się już...słoneczko...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie sie 17, 2008 9:47

Hi, hi, hi...
Chciałam tylko Was rozruszać :lol:
Wiedziałam, ze wywołam poruszenie :D
A Siostra Skarbniczka to mam nadzieję, że ma się dobrze, tzn. że żadne choróbsko jej znów nie dopadło!
Trinity odezwij się!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie sie 17, 2008 9:55

villemo5 pisze:Hi, hi, hi...
Chciałam tylko Was rozruszać :lol:
Wiedziałam, ze wywołam poruszenie :D
A Siostra Skarbniczka to mam nadzieję, że ma się dobrze, tzn. że żadne choróbsko jej znów nie dopadło!
Trinity odezwij się!!

Dowcipnisia... :roll: :roll: :lol:

kristinbb

Post » Nie sie 17, 2008 11:25

My żyjemy w sztuk 4 i jeden TŻ, który właśnie pojechał do domu po weekendzie .. :crying: Nikogo nie zwiało ani nie utopiło, w sumie u nas obeszło się bez dramatów w pogodzie :)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Nie sie 17, 2008 12:07

U nas też zimno i deszczowo! :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie sie 17, 2008 12:32

Zimno i mżawka :(
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie sie 17, 2008 12:47

:oops: :oops: :oops: - Siostry Czarowne, a co z naszymi adopcjami :?: Jest już połowa miesiąca, a ja NA PEWNO nie zrobiłam przelewu na ten cel :oops: :oops:
Siostro Skarbiczko POMOCY :!: :!: :!: Ile mam wpłacić, bo totalna skleroza mnie dopadła :twisted:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie sie 17, 2008 14:33

A jak mówiłam, że Siostra Skarbniczka nam niezbędna to się czepiałyście :twisted:

A teraz całkiem serio.
Niedługo 20. magiczny dzień, do którego zgłaszamy kandydatów do naszej pomocy.
Póki co mamy jedną kandydaturę. Kicorek zgłosiła Fundację Felis.

Ja staram się obserwować sytuację na forum. Z wątków, w które jestem zaangażowana dostrzegam jeden, w którym sytuacja znów robi się dramatyczna.
Kochane Siostry Czarownice!
Bardzo nisko się Wam kłaniam i ośmielam się zgłosić... Dorcię44.
Uzasadnienie:
Dorcia mimo dużej ilości zwierząt własnych, najczęściej poważnie (a nawet nieuleczalnie) chorych, nigdy nie odwraca się od zwierząt w potrzebie.
Każdego dnia zmaga się z chorobą piesków i kotów. Jej poświęcenie i ciężka fizyczna praca, do tego mnóstwo wyrzeczeń... To wszystko wzbudza mój wielki szacunek. Może i Dorcia nie pomaga na skalę masową, ale za to trafiają do niej bardzo ciężkie przypadki. Z reguły jedno zwierzę u Dorci wymaga takich nakładów pracy, jak 5 czy nawet 10 zwierząt zdrowych.
Najlepszym przykładem tego niech będzie Tytosław Wspaniały, kot, któremu nikt nie dawał szansy, a on żyje, walczy dzielnie i na dodatek jest czarny!

I jestem Wam winna wyjaśnienie dlaczego nie FF...
Felis jest organizacją dość kontrowersyjną w oczach niektórych forumowiczów. Ja osobiście nie czytam na bieżąco wątków Kasi D. jednak zauważam pewną niezdrową atmosferę wokół jej działań. Oprócz tego mam pewne informacje z pw, którymi z wiadomych względów publicznie podzielić się nie mogę. W każdym razie zawsze wg swojej najlepszej wiedzy (nie jestem alfą i omegą, o wszystkim też wiedzieć nie mogę) starałam się, aby PAKT nie angażował się w jakieś niejasne sytuacje. Czy mi się to udało? Nie wiem. Wciąż powtarzam tylko jedno - potrzebujących pomocy jest bardzo wielu. Niech więc nasza pomoc idzie tam, gdzie nie ma żadnych, ale to absolutnie żadnych wątpliwości, że zostanie wykorzystana właściwie. Mnie serce podpowiada: Pomóżmy Dorci (mimo, że już ją wspierałyśmy).
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie sie 17, 2008 14:41

villemo5 pisze: Bardzo nisko się Wam kłaniam i ośmielam się zgłosić... Dorcię44.

Jest za. Bardzo za!
Marcelibu

Post » Nie sie 17, 2008 14:41

Ja zrobiłam przelew hurtem...a raz i mam święty spokój...

kristinbb

Post » Nie sie 17, 2008 14:50

Popieram propozycję Siostry Prezes :!: :!: :!: :!: :!:
Dorcia ma w tej chwili naprawdę trudną sytuację i takie wsparcie ze strony Czarownych może Jej bardzo pomóc - przy czym mówię nie tylko o wymiarze finansowym tej pomocy.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie sie 17, 2008 15:28

kristinbb pisze:Ja zrobiłam przelew hurtem...a raz i mam święty spokój...

Ja słabo koduję, ostatnio raczej tylko czytam niż piszę i raczej wątki stricte pomocowe. Nie mam na razie siły na inne. Wiem, że Czarownice to wątek pomocowy :oops: . O jakie przelewy chodzi?
Marcelibu

Post » Nie sie 17, 2008 15:33

Muszę zaprowadzić porządek! :evil:
Drogie Siostry zapomniały o nowych ustaleniach :!:
Kandydatury zgłaszamy do 20-tego, a głosowanie od 20-tego do końca miesiąca!
Cieszę się, że moja propozycja wzbudza entuzjazm. Jednak proszę o trzymanie się regulaminu :!:

Marcelibu, Siostrze A59 chodzi o dodatkowe pieniążki na adopcje wirtualne. Z racji tego, że jest weekend, ponadto wcięło nam Siostrę Skarbniczkę, temat adopcji wirtualnych zostawiam na później.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie sie 17, 2008 15:36

villemo5 pisze:
Marcelibu, Siostrze A59 chodzi o dodatkowe pieniążki na adopcje wirtualne. Z racji tego, że jest weekend, ponadto wcięło nam Siostrę Skarbniczkę, temat adopcji wirtualnych zostawiam na później.

Tzn., że trzeba jeszcze extra? To będę miała kłopot w tym miesiącu, niestety... :oops: . W następnym wpłacę podwójnie. Przepraszam.
(Mam na koncie 16 zł. )
Marcelibu

Post » Nie sie 17, 2008 15:45

Marcelibu nie trzeba. To były dobrowolne deklaracje. Nie każ mi teraz wracać do tego, kto ile... Pamiętam, że rywalizowałaś z Femką wtedy... Ale na czym stanęło nie jestem w stanie sobie przypomnieć.
ObrazekObrazek

villemo5

[poprzednia][następna]