rudawa2 pisze:Wiesz to daj pieniądze, jak mi dasz obiecuje że kupię bardzo dobre jedzenie...
Jezus zero pomyślunku, może zaproponuj żebym zaczęła oszczędzać na swoim żywienu żeby kupić kotu małą paczuszke za wielkie pieniądze

Sama nie mam pieniędzy na żywienie moich kotów najdroższymi karmami. Ale żywie je z głową, patrzę na skład karmy. Na whiskas mnie zwyczajnie nie stać, to droga karma. Moim ogonom kupuję skrzydła drobiowe, serca - za kilogram płacę 6 zł - 100% mięsa w mięsie. 400 gram whiskasa kosztuje ok 4 zł i ma tylko 4% mięsa - niezdrowe, drogie i nieopłacalne żywienie. Wiadomo, że trzeba kotu dodatkowo dostarczać witamin i minerałów, których nie ma w zwykłym mięsie. Dlatego moje ogony mają do dyspozycji wartościowe suche. Moje akurat jedzą RC, ze względu na właściwości (Nuśce strasznie leci futro, po innych karmach ma łupież). Kupuję raz na dwa tygodnie chrupek za 10 zł. Kg RC kosztuje 23 zł.
Nikt Ci nie każe karmić kotow najdroższym jedzeniem. Purina PRO PLAN jest bardzo dobra (Cat Chow jest pokroju whiskasa) i niedroga, podobnie Acana (15 zł/kg).