Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 27, 2014 12:50 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

boniantos pisze:masz rację OKI, trzeba będzie sprawdzić.
Dzięki za wszystkie podpowiedzi :). Przypomnę jeszcze jeden temat, który mi pozostał: moskitierę. Czy ktoś ma i kocią siatkę i moskitierę jednocześnie?

nie wiem, czy temat nadal aktualny, ale w oknach najwygodniej robić tylko moskitierę - taką specjalną, metalową, wzmocnioną - przetestowana przy kotach (no chyba, że jakiś mega ciężki i aktywny "wspinacz" - z takowym akurat moskitiera się nie stykała ;-))

trzeba tylko zaznaczyć w firmie wykonującej moskitierę, żeby na ramce moskitiery było więcej blaszek mocujących i żeby były wykonane z grubszej blachy - takiej, żeby pchnięcie przez kota ich nie wygięło

mam namiary na firmy robiące takie moskitiery w Warszawie (wysyłam zazwyczaj moim domom adopcyjnym) - ale może i w Łodzi w firmach robiących rolety/żaluzje/moskitiery takie coś by się znalazło?

http://www.rolety.zalmal.com.pl/moskitiery/moskitiery-z-siatka-stalowa
http://www.roletyplus.pl/systemy-zewnetrzne/moskitiery

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt cze 27, 2014 13:09 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

joluka pisze:
boniantos pisze:masz rację OKI, trzeba będzie sprawdzić.
Dzięki za wszystkie podpowiedzi :). Przypomnę jeszcze jeden temat, który mi pozostał: moskitierę. Czy ktoś ma i kocią siatkę i moskitierę jednocześnie?

nie wiem, czy temat nadal aktualny, ale w oknach najwygodniej robić tylko moskitierę - taką specjalną, metalową, wzmocnioną - przetestowana przy kotach (no chyba, że jakiś mega ciężki i aktywny "wspinacz" - z takowym akurat moskitiera się nie stykała ;-))

trzeba tylko zaznaczyć w firmie wykonującej moskitierę, żeby na ramce moskitiery było więcej blaszek mocujących i żeby były wykonane z grubszej blachy - takiej, żeby pchnięcie przez kota ich nie wygięło

mam namiary na firmy robiące takie moskitiery w Warszawie (wysyłam zazwyczaj moim domom adopcyjnym) - ale może i w Łodzi w firmach robiących rolety/żaluzje/moskitiery takie coś by się znalazło?

http://www.rolety.zalmal.com.pl/moskitiery/moskitiery-z-siatka-stalowa
http://www.roletyplus.pl/systemy-zewnetrzne/moskitiery

Sama moskitiera jest albo za słaba na kota, albo za rzadka na owady ;)
Odpowiednio mocna i gęsta na oba zwierze będzie mocno zaciemniać pomieszczenie - jak dla mnie to już całkiem układ bez sensu :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt cze 27, 2014 13:19 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Przepraszam, czy ktoś może mi polecić, gdzie można kupić dobrą, mocną siatkę?
Widuję coraz częściej takie, chyba metalowe? Ale o małych oczkach - srebrne/szare - mało rzucające się w oczy?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt cze 27, 2014 14:53 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

W markecie? Nie wszędzie są takie same. to się chyba siatką dla drobiu zwie.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt cze 27, 2014 15:18 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Byłam u nas w Leroy, ale widziałam tylko zieloną metalową.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pt lip 11, 2014 8:24 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Tż wczoraj w 3godzinki zrobił balkon :D
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lip 11, 2014 17:24 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Fajnie wyszło, ja mam podobną konstrukcję, tyle że z wykorzystaniem kratki drewnianej ogrodowej, no i zamiast rurek jest drut metalowy w powłoce pcv. Bo u mnie balkon ma łuki więc inaczej się nie dało. Ładne wyszło :D 3 godziny, ehh u mnie zajęło 2 dni ciężkiej pracy, kocham myśl architektoniczną w blokach z lat 80tych :lol:
Nie istnieją koty zwyczajne.
Colette

fuma

Od: Pon mar 10, 2014 18:58

Post » Pt lip 11, 2014 17:47 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

CatAngel pisze:Tż wczoraj w 3godzinki zrobił balkon :D (...)

Wypożyczysz, za ile? :twisted:
Piękna robota :ok:
pwpw

Post » Pt lip 11, 2014 19:17 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Drugi dzisiaj :mrgreen: 4godzinki

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

CatAngel

Post » Pt lip 11, 2014 19:26 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

pwpw pisze:

A ze Śląska jesteś :mrgreen:

CatAngel

Post » Pt lip 11, 2014 21:33 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

CatAngel pisze:
pwpw pisze:

Nie, ale mogę przenocować, u przyzwoity-? (nie wiem jak brzmi forma męska) :ryk: :twisted:
Edit: No dobra, na razie pokarzę mojej złotej rączce, by się zawstydził.. balkony jeszcze nie zrobione, a już narzeka, jak babcia z balkonikiem na myśl o maratonie, na konieczność ich zabezpieczenia (jeszcze nie wie, ze w planach są oba, nie jeden) :twisted:
pwpw

Post » Nie lip 27, 2014 11:26 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Trzeci balkon tym razem w Bytomiu 8piętro :) Koty w ilości 3szt bezpieczne. Niestety było już nieco ciemno żeby zrobic zdjecie balkonu z dołu :( ale to może przy okazji :)

Obrazek Obrazek

CatAngel

Post » Pon lip 28, 2014 23:20 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

CatAngel pisze:
pwpw pisze:

Zapamietam,bo balkon mam fajnie osiatkowany i na razie sie trzyma,ale okno w pokoju mam rozpaczliwe -chcialabym z siatka metalowa zabezpieczyc :roll: - na razie na docieplenia sie jeszcze nie zapowiada . Okno ma 2m okolo dlugosci -dam znac na pw, jak bede przy kasie :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto sie 12, 2014 21:13 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Jeśli ktoś z Bielska-Białej potrzebuje zabezpieczenia balkonu lub okna to polecam pana Waldka - tel. 515-97-92-91.

Catka

Od: Pt kwi 16, 2010 20:46

Post » Czw sie 21, 2014 17:49 Re: Strona o zabezpieczeniach okien, balkonów i ogrodów.

Mam balkon trudny do zabezpieczenia, bo nie jest to loggia, a poza tym nowy blok i nie mogłam wkręcać żadnych haków w elewację.
Musiałam zrobić konstrukcję do rozpięcia siatki.
Konstrukcja ma dwa metry wysokości, ale ponieważ nie zwróciła uwagi mieszkańców ani administracji, czego się bałam, to będę ją podwyższać o 80 centymetrów.
Może dla kogoś będzie przydatne, więc wklejam link do albumu ze zdjęciami.
https://www.facebook.com/mimbla.gg/medi ... 552&type=1
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

[poprzednia][następna]