KOCIA CHATKA nie pisać koniec wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 20, 2014 9:26 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Raport z dyżuru piszę z Chatki z Toskiem na kolanach :1luvu: później mogę nie mieć czasu.
Niestety Tola ma jakąś okropną narosl na przedniej łapie. Kuleje. Nie chciała w ogóle zejść z drapak. Aro pojedzie z nią wieczorem do weta :ok: wygląda to tak jakby cos jej się wbiło.
Kotka karmiąca ma okropną biegunkę. Cały boks był zabrudzony. Czekam na Ewę. Przywiezie smekte i intestinal. Od dzisiaj prosze nie podawać kici mokrego jedzenia.
Po podaniu leku Niki wypuscilam ją z woliery. Najpierw schował się za drapak a potem zaczęła biegać jak szalona. Miśka chyba też zadowolona że ma towarzystwo.
Edgar strasznie spragniony kocich pieszczot. Apetyt mu dopisuje.
Był Wiesiu. Zabral kociaki na kastracje :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto maja 20, 2014 9:39 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

The Szops pisze:Arabeska niestety musiał zostać poddana eutanazji. Nie chciała jeść była słabiutka, jak wychodziła dzisiaj z koszyczka to słaniała się na łapkach. Marlenka ustaliła z babą, która ją oddała, że kotka tak naprawdę to była leczona w kilku szpitalikach przez ostatnich kilka miesięcy. Gdyby baba nam to wcześniej powiedziała, to nie męczylibyśmy kotki kolejnym szpitalem. Miała stale kroplówki i 2 wetów wskazywało na konieczność eutanazji.
Dzisiaj bardzo zawodziła na oknie, więc Aro wziął ją na mały spacer na smyczce, ale nie miała siły zbytnio chodzić, więc posiedziała sobie trochę na dworze i tyle.
:cry: :cry:

Bardzo mi przykro :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Rozważałam różne DT dla Arabeski, ale najprawdopodobniej wzięłabym ją do siebie, gdyby żyła, nie zdążyłam, a już sobie wyobrażałam jak sobie u mnie chodzi po mieszkaniu :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Arabeska mogła mieć bezobjawowy fip.

Bubuś na szczęście ma się dobrze, tyje :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Wto maja 20, 2014 10:55 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Kotka z małymi 2 razy dziennie 1ml prokolin po minimum godzinie 2 ml niforoksazyt. Tylko suchy intestinal.

Kotka po sterylce. Dolny boks po lewej stronie. Raz dziennie galastop bezpośrednio do pysia 0, 4 ml
Kotka jest bardzo milutka. Założyłam jej ubranko.
Ostatnio edytowano Wto maja 20, 2014 11:06 przez Cookie1706, łącznie edytowano 1 raz

Cookie1706

Post » Wto maja 20, 2014 11:00 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

A te kotki są w pełni obsługowe?
Te wszystkie leki są w Kch?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto maja 20, 2014 11:08 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

W pełni obsługowe. Dzisiaj juz podalam im leki.
W Chatce są dwa duże wory suchej Josery. Ewa przywiozła.

Cookie1706

Post » Wto maja 20, 2014 12:36 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

A jak tam Korek?

Mara S

Post » Wto maja 20, 2014 14:20 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Korek siedzi grzecznie w boksie.

Cookie1706

Post » Wto maja 20, 2014 14:23 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Czyli już nie panikuje? A je normalnie?

Mara S

Post » Wto maja 20, 2014 15:47 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Marlenka po Bazylim ma juz wprawę :-)
Kotka mamuśka niechętnie obsługowa, wiec lepiej sobie przytrzymac za skore na karku, tym bardziej ze najpierw musi dostać procolin a potem nifuroksazyd, ale z minimum godzinna przerwa.
Tak jak Marlenka pisała intestinal suchy do jedzenia a jak przejdzie jej biegunka to jest kitten Josery duzy wór i niech bedzie na tym, bardzo prosze bez mokrego. Biegunki osłabiają i odwadniają a przy karmieniu to niebezpieczne.

Kotka po sterylce drobniutka mega miziak, daje sobie robic wszytsko bez marudzenia :D

Korek siedzi jak słup soli , moze liczy godziny do wyjścia

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto maja 20, 2014 19:52 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Tolka ma ropień z przetoką na lewej łapce przy paluszku. Rana została wyczyszczona. Dostała antybiotyk i lek p- bólowy. Ma zastrzyki na jutro i pojutrze po 2. W piątek do kontroli żeby sprawdzić czy antybiotyk działa. Gdyby za mocno interesowała się tą łapką to konieczny będzie klosz. Mamy jej tez moczyć 2 x dziennie łapkę w riwanolu (ok. 2 minuty), potem przetrzeć żeby nie była taka mocno mokra.
Nie wiem dlaczego ale cała śmierdziała moczem tak jakby nasikała w boksie na posłanie a potem w tym siedziała :?
Tolcia jest przekochana, ale dostaje linco, a to jest bolesne, więc nie wiem czy jednoosobowo da się te zastrzyki podawać. Może jakoś da radę w 2 osoby :?:
Pytałam czy ma siedzieć w boksie. Narazie nie musi jeśli nie będzie zbytnio szaleć, ale trzeba się przyłożyć do moczenia łapki.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto maja 20, 2014 20:17 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Przykra wiadomość o koteczce Happy niestety :-(
"Witam, chcialam Panstwa poinformować że w dniu dzisiejszym musiałam uśpić koteczkę którą zaadoptowalam z Nadziei Na Dom. Wirus białaczki nie dał nam jej uratować. W jej malych płucach zaczęła się zbierać woda, niestety za słaba byla żeby pod narkoza ściągnąć jej ten plyn wiec podawalismy jej leki moczopedne, plyn zaczął schodzic a kicia oddychala juz lepiej, niestety w trakcie podawania lekow a takze po odstawieniu ich tracila apetyt i wage. W ciagu ostatnich kilku dni plyn zaczal ponownie sie zbierac nie tylko w plucach ale i w jamie brzusznej i zdecydowalismy z lekarzem ze nie szkoda zeby kicia sie meczyla. Ciesze sie ze chociaz na pare miesięcy moglam ja zabrać z klatki i stworzyc jej dom. "

The Szops

Post » Wto maja 20, 2014 20:19 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Nowe wieści od Naomi:

":) Chyba sobie mnie zaznaczyła :)
Dzisiaj już jest dobrze.Korzysta z kuwety.
Naomi jest ciekawska...ale ostrożna.Potrafi siedzieć przez chwilę naprzeciwko mnie a potem zmyka na swoje miejsce na parapecie.Miałam taką mniejszą suszarkę na pranie na której położyłam koc i poduchę i to jest jej miejsce.Bawi się tym sznurkiem i taką gumką do włosów:)
Udało mi się ją dotknąć. ale nie zmuszam jej do niczego.
Moja kotka jest już w domu. syczą na siebie przez drzwi.
Nie widziały się jeszcze ..."

The Szops

Post » Wto maja 20, 2014 20:21 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Teraz czekamy na jakieś info o Bartku. Może Beatka będzie coś wiedziała jak wróci z wojaży :wink:

The Szops

Post » Wto maja 20, 2014 20:35 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Dwa kociaki z trzeciego pomieszczenia wróciły po kastracji, są w klatce, jutro rano je wypuszczę.
Koteczka po sterylce płakała non stop przez cały dyżur :(
Mamuśka spoko, nie była może chętna do łykania leków ale nie agresywna. W kuwecie miała kompletnie pusto, ani sików ani kupy.
Korek też dobrze, przyglądał się uważnie jak dawałam mu wodę i jedzonko, potem zjadł po trochu suchego i mokrego.
I oczywiście bez podrapania przez Nikule się nie obyło :ok:
Nuka na każdym zdjęcia rozmazana, bo ta to nie ustoi 5sekund
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Patka2805

Od: Wto kwi 08, 2014 15:18

Post » Wto maja 20, 2014 20:54 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

mam prośbę zobaczcie czy mamuśce ubywa suchego intestinala, bo jak nie bedzie jadła to muszę kupic saszetki mokrego a jest drogi niestety a ona musi jeść

co do płaczu kotki po sterylce, ona karmiła do tej pory maluchy, dlatego ma mleko jeszcze. ten płacz to wołanie dzieci :-( biedna

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]