S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 08, 2014 22:08 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Nooooo.... poszłaś "po bandzie".
A Kitka jest sliczniusia. W sobotę już będzie miała nowy dom. Moja kryształowa kula (z Ikei) mi to podpowiada :mrgreen:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro sty 08, 2014 22:41 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

a niech się wstydzą
uciec ciekła ok, ale że już nie chcą to już inna formuła
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Śro sty 08, 2014 22:58 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Czy w umowie adopcyjnej nie ma jakiegoś fragmentu o tym, że trzeba zgłosić schronisku, gdyby coś się kotu stało albo został oddany innej osobie? (pomijając fakt, że po prostu WYPADA) Albo o tym, że kot nie zostanie już nigdy zwrócony do schroniska? Nie wiem dokładnie, jak to jest w Katowicach. Ale gdyby takie zapisy były, to postanowienia umowy zostały złamane, więc myślę, że dobrze napisany tekst :ok: Bez przesady i jechania na emocjach czytelników, wyważony i konkretny opis.

Góralka

Od: Czw gru 12, 2013 22:30

Post » Śro sty 08, 2014 23:03 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Zakocona pisze:Cholera, oddana, bo sika. Ja bym musiała oddać do schroniska 4 koty i psa, bo mi leją codziennie. :evil:

:ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw sty 09, 2014 0:09 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Góralka pisze:Czy w umowie adopcyjnej nie ma jakiegoś fragmentu o tym, że trzeba zgłosić schronisku, gdyby coś się kotu stało albo został oddany innej osobie? (pomijając fakt, że po prostu WYPADA) Albo o tym, że kot nie zostanie już nigdy zwrócony do schroniska? Nie wiem dokładnie, jak to jest w Katowicach. Ale gdyby takie zapisy były, to postanowienia umowy zostały złamane, więc myślę, że dobrze napisany tekst :ok: Bez przesady i jechania na emocjach czytelników, wyważony i konkretny opis.
nie przypominam sobie by coś takiego było w umowie, ale myślę, że jeśli ktoś przygarnia, chce się zaopiekować, adoptować kota, psa czy chomika to jeśli by uciekł zwierzak, to pierwsze co jeśli nadal chce i kocha to dzwoni do schroniska z pytaniem czy może się nie znalazł, szuka na własną rękę, ogłoszenia wiesza, na portalach umieszcza powiadomienia a w tym przypadku ktoś po prostu stwierdził, że Marianki nie chce, nie potrzebuje i tyle..
Ale mógł nas też uprzedzić domek, mniejsza fatyga chociażby, czysta uprzejmość
a z racji: kot nie zostałby ''już nigdy'' zwrócony do schroniska bo takie warunki umowy to byłby martwy podpunkt gdyż i tak nie mając się gdzie podziać, porzucona na ulicy w końcu znaleziona by została i przetransportowana do nas to jak ten przepis - do schroniska nie przyjmujemy jak ktoś chce oddać kota bo już go nie lubi albo nagle woli psa więc załatwia od lekarza papierek pod tytułem mam alergię lub porzuca kota więc i tak ląduje do schroniska :roll: :roll:

swoją drogą... codzienność :|
http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,1523 ... ulice.html
Ostatnio edytowano Czw sty 09, 2014 0:17 przez TanundA, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Czw sty 09, 2014 0:14 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

TanundA - masz rację. Papier wszystko przyjmie, a życie swoje...

Góralka

Post » Czw sty 09, 2014 0:19 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Góralka pisze:TanundA - masz rację. Papier wszystko przyjmie, a życie swoje...

z beczki innej: mów, pisz Tania, będzie szybciej :mrgreen:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Czw sty 09, 2014 8:47 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Góralka pisze:Czy w umowie adopcyjnej nie ma jakiegoś fragmentu o tym, że trzeba zgłosić schronisku, gdyby coś się kotu stało albo został oddany innej osobie? (pomijając fakt, że po prostu WYPADA) Albo o tym, że kot nie zostanie już nigdy zwrócony do schroniska? Nie wiem dokładnie, jak to jest w Katowicach. Ale gdyby takie zapisy były, to postanowienia umowy zostały złamane, więc myślę, że dobrze napisany tekst :ok: Bez przesady i jechania na emocjach czytelników, wyważony i konkretny opis.

Z tego co pamiętam ( w tej chwili nie mam przed oczami), jest na umowie zapis, że trzeba poinformowac schronisko/fundację, żę zwierzę uciekło, zostało oddane, zmarło.
Nie ma akapitu o zakazie zwrotu do schroniska zwierzęcia - uważam, że nie powinno go byc. Lepiej żeby taki moś oddał kota do schronu, niż wywiózł w pole lub w las. Zawsze to jednak wieksza szansa na przeżycie dla zwierzaka, niż obcy, nieznany teren. Zwłaszcza dla dla domowego kota.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Czw sty 09, 2014 12:24 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kamakolo pisze:

Z tego co pamiętam ( w tej chwili nie mam przed oczami), jest na umowie zapis, że trzeba poinformowac schronisko/fundację, żę zwierzę uciekło, zostało oddane, zmarło.
Nie ma akapitu o zakazie zwrotu do schroniska zwierzęcia - uważam, że nie powinno go byc. Lepiej żeby taki moś oddał kota do schronu, niż wywiózł w pole lub w las. Zawsze to jednak wieksza szansa na przeżycie dla zwierzaka, niż obcy, nieznany teren. Zwłaszcza dla dla domowego kota.

zakaz zwrotu mógłby być prawdziwym wyrokiem dla zwierzęcia więc lepiej, że go nie ma, też tak myślę
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Czw sty 09, 2014 12:28 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Przypomniało mi się, że ten zakaz zwrotu widziałam, ale chyba dotyczył adopcji z DT/fundacji - że w razie czego, zwierzak nie trafiłby do schroniska, tylko DT, w którym przebywał.

Góralka

Post » Czw sty 09, 2014 18:42 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Domek dziś znalazły Hurma oraz Marianka - kciuki :ok:

Kociaste dostały porcje serduszek. Najadły się fajnie :D

Kilka zostało wymizianych, niektóre miały pecha.
Dzięki za przybycie dzisiaj wszystkim :kotek:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pt sty 10, 2014 22:33 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Obrazek
Obrazek
Obrazek
1 fotka dawniej niekochana - moja emi
2 fotka to złośnica dakota starsza kumpela emi
3 fotka klon dakoty ( sita k 522/13) gdyby nie plamka na plecach można by było się pomylić

sylwka138

Od: Sob gru 28, 2013 21:37

Post » Sob sty 11, 2014 0:12 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Sylwka 138 - racja podobieństwo uderzające na tych zdjęciach :P

:arrow: co uzupełniam:

kotka 1/14 - Miłka
od 1 01 w schr
tricat 2 01
czteroletnia burasia oddana bo sika
Obrazek

-----------------

kocurek 2/14 - [b]Arik[/b]
od 4 01 w schr
tricat 5 01
pełnojajeczny, oswojony
Obrazek

------------

no i w wyraźniejszej wersji:

bura Apela-507/13
od 2 12 w schr
Obrazek

biało-czarny Asterix- 508/13
od 2 12 w schr
Obrazek

:arrow: będę jutro, bez aparatu jakby co

link do tych zdjątek (bajzel) ---------> https://picasaweb.google.com/1046591255 ... directlink

------------

kociaste czekają jutro na smakołyki
Obrazek

szukają codziennie obecności człowieka
Obrazek

I wyczekują ich w czwartki, a zwłaszcza w soboty chwytając się różnych metod
Obrazek

Chcą na kolanka, chcą być kochane i zauważone
Obrazek

Nasze kociaste.... bądźcie jutro gwarnie pełną chmarą :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Sob sty 11, 2014 11:00 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

:cry: Ale Asterix ma smutna minkę
biało-czarny Asterix- 508/13
od 2 12 w schr
Obrazek
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob sty 11, 2014 15:44 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Asterix troszkę ma taki wyraz twarzy :lol: no ale wtedy też chodziło parę osób a młody był na kolankachto go mogło zaniepokoić.

Dziś było nas znacznie więcej.
Domek dziś ktoś znalazł jakiś czarny młody? (Czemu nie pamiętam :twisted: )

Lantaka została dziś wygłaskana, jaka ona kochana jest.
Czarno bialy krówek Yangmei ten co tak sykacza dalej udaje i czasem kogoś z nas obdaruje czymś szczególnym :ryk:
Także rodzeństwo Bonia i Gifi na kolankach dziś próbowało i całkiem fajnie, tylko Flores buczy baba jedna :roll: a taka ładna.
Savana lepiej albo raczej bez większych zmian
Bez większych zmian u kociastych
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

[poprzednia][następna]