Wrocław - Gdańsk. Miziak jest we Wrocławiu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 23, 2015 17:32 Re: Gdańsk Przymorze. Miziak jest bezdomny!

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie sie 23, 2015 17:37 Re: Gdańsk Przymorze. Miziak jest bezdomny!

Trzymam kciuki- ale schudl :oops:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie sie 23, 2015 17:38 Re: Gdańsk Przymorze. Miziak jest bezdomny!

ASK@ pisze:Też cały czas trzymam.
Przykre jest bardzo, że dom któremu zaufano skazał Miziaka na bezdomność.
Wiele słów napisano o " wyborze wolności" , wiele o braku nieodpowiedzialności tzw domu co wiedząc o zapedach kota. Nic nie zrobiono by kota uchronić. A potem by szukać.
Dziwię się twierdzeniom o wyborze wolności przez kota. To my mamy za niego pomyśleć a nie zwalać winy na kota. Jeśli tak patrzymy na takie sytuacje,to mając małe dziecko były dom pozwoli mu spać np w...piaskiwnicy? Bo tak dzieciak chce? Dostarczy tylko córce kołderką i poduszkę i śpij sobie na piachu jeśli tak wybrałeś dzieciaku! Jeśli dziecku odmawiamy prawa wyboru uważając je za mało nadające się do tego to jak można przypisać świadomy wybór kotu? On mniej rozumny od dziecka.
Mnie przeraża to, że za swoje zaniedbania zwala się winę na kota.Jako osoba myśląca co umowę podpisała i była na miau Karolina powinna oddać kota do dt.
Mam nadzieję, że pomoże w złapaniu Miziaka i kocisko wróci tam gdzie go chcą. Tyle dom może zrobić by zatrzeć nie fajne wrażenie o sobie.

Całkowicie się z tym zgadzam co napisała ASK@ i też dziwią mnie twierdzenia o wyborze kota. Pewnie że zdarzają się czasami koty co muszą iść do domu wychodzącego, ale po to są domy tymczasowe które mając kota u siebie obserwują go też pod tym kątem i potem wybierają dom stały taki, który będzie dla konkretnego kota najlepszy.
Miziaka najlepiej znała Małgosia i najlepiej wiedziała do jakiego domu powinien iść. A DS zgodził się na to i podpisał stosowne dokumenty. A to że kot wyszedł z mieszkania (bo trudno to nazwać ucieczką) z powodu braku odpowiedniej opieki, to jest tylko i wyłącznie wina DS i ów DS powinien poczuwać się do odpowiedzialności przynajmniej takiej, żeby kota złapać. Też mam jedną tymczaskę, która tylko czeka, żeby wymknąć się na korytarz przy otwieraniu drzwi. Ale to ja jestem odpowiedzialna za to, żeby kot nie wyszedł. Nie kot.

Strasznie to przykre, kiedy oddajemy uratowanego przez nas kota do domu, który wydaje się odpowiedzialny, a potem okazuje się, że wcale taki nie jest. Tylko jak to przewidzieć?
MalgWroclaw, bardzo współczuję sytuacji. Zwłaszcza gdy człowiek jest daleko i niewiele z tej odległości może zrobić...

Mam tylko nadzieję, że Miziak w końcu zostanie złapany i wróci do Ciebie :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie sie 23, 2015 18:56 Re: Gdańsk Przymorze. Miziak jest bezdomny!

Jak już się pokazuje, to złąpanie go to tylko kwestia czasu. Mimo wszystko niepokojąca ta chudość, choć może to kwestia życia na dworze. Miejmy nadzieję, że to nic poważnego. Małgosiu, gdyby była potrzebna pomoc w badaniach czy coś - pisz na PW.

EDIT: Dobrze by było zrobić Miziakowi po złapaniu test FIV/FeLV. Nie wiem czy chcesz robić tam, czy dopiero jak przyjedzie do Wrocławia, w każdym razie daj mi namiaty na PW gdzie mam wysłać test.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sie 23, 2015 19:28 Re: Gdańsk Przymorze. Miziak jest bezdomny!

Kot nie nabył się chudości Miziak z dnia na dzień. Fatalny stan Miziaka świadczy o jego długim szwendaniu się. Karmiciele opisali dokladnie stan kota kiedy do nich trafił. Teraz też wspominają o jego niezbyt fajnej kondycji.Wspominają o ruszajacym się zębie.
miał problemy z zębami.Jeśli wierzyć Karolinie, robiony miał zabieg paszczy.Wszyscy wiemy, że bywa on skuteczny czasem na krótko. Jeśli go ząb boli to wiadomo, że mocno cierpi i jeść nie może. Stan zapalny może być groźny. Jeden ząb nie leczony może narobić wielkiej szkody. A jeśli problem jest większy to nawet nery mogą dostać.
Wiemy wszyscy, że Karolina nie chce Miziaka.Ale powinna poczuć się do obowiązku oddania go do dt. Czyli złapania go. Miziakowi pomoc medyczna jest bardzo potrzebna. W tym stanie nie jest w stanie przetrwać jeśli problemy zdrowotne nasilą się. Już teraz mimo pełnych mich jest nadal chudy.
Karolino, proszę zrób dobry uczynek i złapa Miziaka. On zasługuje na lepszy los niż bezdomność i cierpienie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie sie 23, 2015 19:31 Re: Gdańsk Przymorze. Miziak jest bezdomny!

Ja już tylko Miziaka proszę: pozwól się złapać karmicielkom!
Co myślę o karolinie - dla Miziaka nie ma znaczenia, więc nie będę tracić energii na pisanie (d)o tej pani

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sie 23, 2015 20:09 Re: Gdańsk Przymorze. Miziak jest bezdomny!

Kciuki za Miziaka,łapankę i Małgosię...
ObrazekObrazek

isiaja

Od: Śro gru 28, 2011 13:36

Post » Nie sie 23, 2015 20:24 Re: Gdańsk Przymorze. Miziak jest bezdomny!

Iwonami, zdjęcie nie jest ukradzione, dobrze, że je tu wstawiłaś. Szukająca nie ma czasu tu pisać, rozmawiamy - dziś też rozmawiałyśmy przez telefon.
Gibutkowa, wszystkie badania będzie miał robione już tutaj. Dziękuję za deklarację.
Mateosia powiedziała (i słusznie), że on wcale nie musi jeść dużo, może go boli pyś i ciamka, ciamka, ciamka :( a to może sprawiać wrażenie: dużo je. Noś na podwórku był pierwszy przy misce i zachłannie jadł, dopiero potem okazało się dlaczego - miał guza i ten guz przeszkadzał w połykaniu, biedak po prostu bał się, że nie zdąży zjeść przed innymi kotami.
Karolinabh napisała mi, że pomoże łapać Miziaka i jest w kontakcie z szukającą.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sie 23, 2015 20:59 Re: Gdańsk Przymorze. Miziak jest bezdomny!

Mocno trzymam za złapanie Miziaka.
Małgosiu, ja również dołożę się do sfinansowania badań/leczenia/karmienia Miziaka.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie sie 23, 2015 21:11 Re: Gdańsk Przymorze. Miziak jest bezdomny!

MalgWroclaw pisze:Karolinabh napisała mi, że pomoże łapać Miziaka i jest w kontakcie z szukającą.

To dobrze, szanse na złapanie będą większe.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon sie 24, 2015 6:32 Re: Gdańsk Przymorze. Miziak jest bezdomny!

Dziś karmiąc podwórkowce, jak zwykle myślałam o nim.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon sie 24, 2015 6:34 Re: Gdańsk Przymorze. Miziak jest bezdomny!

Kochany Miziaku.Pozwól sobie pomóc.Daj się wreszcie złapać. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Pon sie 24, 2015 9:49 Re: Gdańsk Przymorze. Miziak jest bezdomny!

MalgWroclaw pisze:Dziś karmiąc podwórkowce, jak zwykle myślałam o nim.

Jak w DS zaginęła Burasia to chodziłam w miejsce jej bytowania i darłam ryja płacząc i prosząc by wróciła. Wolałam ją wierząc, że mała mnie słyszy. Chciałam by wiedziała, że ją szukam.
Więc wiem co czujesz.Jest w człowieku żal do siebie, do domu, do losu. I wielki strach o kota.
Burania zaginęła w 3 dniu pobytu w swoim nowym domu. Nie poznała dobrze Dużej .Wiadomo, że jej szukanie nie przyniosłoby efektu.Dobrze, że było to kilkanaście kilometrów ode mnie. Jeździłam 2- 3 razy dziennie autobusem. Małgosia nie ma takiej szansy.
Ale nie o tym chciałam napisać.
Tylko o postępowaniu "mojego"Domu . Ania dzielnie chodziła ze mną i beze mnie szukając kota. Chodziło o namiar.Rozwieszała ogłoszenia, drukowala nowe, zareagowała na każdy sygnał. Kotka się znalazła. Szczęśliwie żyje tam do dziś wraz z siostrą.Co roku otrzymuję wieści od nich.To były dwie pół dzikuski ale radzi sobie z nimi świetnie. Ania wyciągnęła wnioski i więcej się nie powtórzyła ucieczka.
Miałam do niej wielki żal ale widząc zaangażowanie zmilczałam wyrzuty.
Małgosiu, przytulam mocno i wierzę, że Miziak znajdzie się.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon sie 24, 2015 12:39 Re: Gdańsk Przymorze. Miziak jest bezdomny!

On musi do mnie wrócić. Musi, zaraz oszaleję.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]