S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 27, 2013 21:47 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:Kitty po raz kolejny nam pomoże :1luvu:
króliczki trafią jutro pod opiekę ludzi, którzy sie na nich znają :ok:

a ja odwiedziłam dziś Foresta :mrgreen:
ale jest sliczny...i grubiutki...i wogóle
Foreścika czeka wyrywanie ząbków, ma z tyłu mega kamien i brzydkie zębiska
Pozdrawiam domek Foresta, bo wiem ,że tu zagląda
a jest super domkiem :kotek:
Forest przychodzi do nich normalnie na mizianki :mrgreen:
melduje ,ze dostaąłm 20 zł na nasze kociaki, a od foresta mam pozdrowic Dziką :wink:

Super, niech się Forestowi i jego Dużym darzy :)

trzymam kciuki też za inne futrzaki - ja niestety w tygodniu do schronu nie jestem w stanie dojechać,
ale pozdrawiam wszystkich.

Kli

Kli

Od: Wto lut 16, 2010 15:24

Post » Śro lut 27, 2013 21:58 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

jakie wieści niefortunne
Murka :ok: :ok:
Leonia, ładnie, że już lepiej :kotek:

Forest :1luvu:
pozdrawiamy Was Domku :D

to jak z tymi królikami? Już nie dodawać, tak? no ja mam tylko takie:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw lut 28, 2013 7:16 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

nie trzeba juz dodawać królików, chyba , ze Kitty27 zechce

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw lut 28, 2013 9:46 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 gdzie mozna kupic te obrozki uspakajające o których mówiłaś ?
Bo Figiel znów dziś w nocy mial " atak".
Najpierw chodzil i zrzucał dosłownie wszystko czy to telefon,czy butelka - niewazne.Wszystko schowałam no to zabrał się za firanę,potem poprostu drapał ścianę - więc go grzecznie wyprosiłam z sypialni - wiec w kuchni rzucił się na żaluzje :twisted: No myślałąm,ze szału dostane ehhh a Ozi znowu nam drzwi wejsciowe i wieże " oznaczył" bo musial chwile na jedzenie poczekać. :evil:
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Czw lut 28, 2013 9:59 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw lut 28, 2013 10:01 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dzięki :)
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Czw lut 28, 2013 11:23 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:wczoraj pisałam o dwóch kotach po zmarłej osobie
To prawdziwa tragedia, dwoje młodych ludzi zaczadziło sie w łazience :(
koty siedziały w kuchni, przezyły
Mozliwe jest ,że rodzina je odbierze, ale pewnie potrzebuja czasu, nie chce mysleć nawet co przeżywają teraz :( to te dwa kotki, parka, kastrat i koteczka
Nie dodawajcie ich na razie do stronki, ani na fb

:kotek: - 60/13
od 25 02 w schr, kastrat
Obrazek

:kotek: -61/13
od 25 02 w schr
koteczka
Obrazek

Wszystko wskazuje na to, że koty Szymona i Doroty. :( Sądziłam, że ktoś z ich rodzin zabrał je bezpośrednio z ich mieszkania. Udało mi się ustalić, że mają na imię Edi i Mufi (nie wiem które jest które). Dajcie znać czy ich rodziny skontaktowały się ze schroniskiem. Jeżeli nie postaram się załatwić jakiś kontakt do nich z kadr w naszej firmie, ale to dopiero po pogrzebie (na razie nie ma ustalonej daty).
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Czw lut 28, 2013 11:29 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

froggy pisze:
Mozliwe jest ,że rodzina je odbierze, ale pewnie potrzebuja czasu, nie chce mysleć nawet co przeżywają teraz :( to te dwa kotki, parka, kastrat i koteczka

od 25 02 w schr, kastrat
Obrazek

od 25 02 w schr
koteczka
Obrazek

Wszystko wskazuje na to, że koty Szymona i Doroty. :( Sądziłam, że ktoś z ich rodzin zabrał je bezpośrednio z ich mieszkania. Udało mi się ustalić, że mają na imię Edi i Mufi (nie wiem które jest które). Dajcie znać czy ich rodziny skontaktowały się ze schroniskiem. Jeżeli nie postaram się załatwić jakiś kontakt do nich z kadr w naszej firmie, ale to dopiero po pogrzebie (na razie nie ma ustalonej daty).
straszna tragedia :( :( :(

o mamaja4, dzięki. :kotek: Ale hmm czy coś takiego małemu bąkowi co ma trzy miesiące kupować? Adhd jak pierun, no ale mały jest, ciekawy wszystkiego, wybawić się musi, to taki wiek :roll: na razie laserek w ruch idzie :mrgreen:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Czw lut 28, 2013 11:36 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Nie będzie mnie dziś niestety - kręgosłup mi się zbiesił i odmówił współpracy :?
od poniedziałku większość czasu spędzam w pozycji embrionalnej i dziś jeszcze nie chciałabym się forsować, coby na sobotę być monter
kciuki za kociaste, w szczególności za Murcię :ok: :ok: :ok: , wygłaskajcie futra ode mnie
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Czw lut 28, 2013 11:46 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

froggy pisze:

od 25 02 w schr, kastrat
Obrazek

od 25 02 w schr
koteczka
Obrazek

Właśnie dowiedziałam się, że Dorota była opiekunem kotów. Jutro jest jej pogrzeb. Cały czas staram się dowiedzieć czegoś więcej o nich i dostać jakieś namiary na jej rodzinę lub przynajmniej przekazać im informację. Dam znać jak coś się uda.
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Post » Czw lut 28, 2013 11:56 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

froogy-sa bezpieczne, nikt ich nie wydaje
trzeba pewnie dac czas bliskim, wazne tylko na w miare juz czy były szczepione

Mała1

Post » Czw lut 28, 2013 12:02 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:froogy-sa bezpieczne, nikt ich nie wydaje
trzeba pewnie dac czas bliskim, wazne tylko na w miare juz czy były szczepione

Przez znajomych znajomych dowiedziałam się, że koty będą do adopcji. :( Mama Doroty jest uczulona i ich nie weźmie. Ale poprosiłam o przekazanie informacji, żeby skontaktowali się ze schroniskiem oficjalnie i powiedzieli co i jak.
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Post » Czw lut 28, 2013 18:51 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

no to będziemy szukali domku, jakbys mogła popytac jeszcze o szczepienia/ksiazeczki-czy mają

...a w schronisku....

Murcia bez zmian :(

na kociarni drugiej wyladował dzis Melkor. Znów mega stres, szczególnie ma spięcia z Lindaną
Na poczatku był na pierwszej, ale bardzo ucieka w czasie otwierania drzwi

na 1 kociarni wyladowała sparta, Benzina-one oki całkiem
Plamka-ta ma mega stresa
i Mardi- i tu dramat :( , tak jak myslelismy

ze złych wieści chyba Herreka wróci do schroniska-nie dogaduje się z drugim kotem

Mała1

Post » Czw lut 28, 2013 20:01 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:no to będziemy szukali domku, jakbys mogła popytac jeszcze o szczepienia/ksiazeczki-czy mają

...a w schronisku....

Murcia bez zmian :(

na kociarni drugiej wyladował dzis Melkor. Znów mega stres, szczególnie ma spięcia z Lindaną
Na poczatku był na pierwszej, ale bardzo ucieka w czasie otwierania drzwi

na 1 kociarni wyladowała sparta, Benzina-one oki całkiem
Plamka-ta ma mega stresa
i Mardi- i tu dramat :( , tak jak myslelismy

ze złych wieści chyba Herreka wróci do schroniska-nie dogaduje się z drugim kotem

Kurcze to zadnych dobrych wieści....
Tak mi szkoda Herrery :( Znowu pewnie bedzie strasznie zestresowana....

Biedna Merdi...mam nadzieje,ze bedzie lepiej :(
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Czw lut 28, 2013 20:20 Re: S.K.Niekochane XXI- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Martwię się o Kropkę. Była wystraszona i nie wiedziała co i dlaczego. Miziana uspokaja się, woli najbardziej na górze siedzieć. Tam dla niej najbezpieczniej i daleko od psiaków.
Sparta i Benzina najlepiej, miały już do czynienia, Sparta z kociarnią, Benzina z wyciąganie z klatki i spacerkiem tu i tam.
Melkor cóż, ponownie na kociarni wylądował i nie ma zmiłuj. Nie mogą wiecznie siedzieć w klatce..

Nowe koty są cudne. Zestresowane, nieśmiałe, wiadomo. Za chwilę będą bardziej oswojone z nową sytuacją i miejscem i nami.

szkoda z Herrerą. To taki fajny domek był :( :( :( :(

Adopcji dziś zero, za dużo też tak nas nie było.
Przybywajcie zatem liczniej w sobotę :mrgreen: :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

[poprzednia][następna]