Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 25, 2012 14:02 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Baśka walczy !

Za zgodą Basi, wrzucam linki do wtorkowych zdjęć ze schroniska.

Zacznę od mojego ulubionego czarnuszka, którego zdjęcia niejednokrotnie już się pojawiały (możliwe, że jest bojowy, bo wiecznie jakieś ugryzienia ma i rany): https://www.dropbox.com/sh/37flad8ryynrb07/AIDVL5zBZd

Trikolorki (jedno zdjęcie ściągnęłam tu ze strony schroniska, ale chyba mam do tego prawo, bo też ja je robiłam wcześniej): https://www.dropbox.com/sh/6cunwkuodq2ljs5/3_parz79lu

Pingwinki: https://www.dropbox.com/sh/egx9x2yx5ur7td4/_WROc3Kc76

Biało - bure (a wśród nich koteczka, o której pisała Basia - ta, co tuli się do ręki): https://www.dropbox.com/sh/xukt5io7p96ecek/9CyspAuxEW

Buraski: https://www.dropbox.com/sh/qhzosknujepk1hv/WDv-O-Z6MO

I biało-rudy dzikusek bez ogonka: https://www.dropbox.com/sh/rdhlkv6b7hj2avi/AASwyJTjCT
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Czw paź 25, 2012 19:02 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Baśka walczy !

horacy 7 pisze:Pani się odezwała kilka minut temu,chce kotka mogą być dwa które dogadają się z Yorkiem a moje mieszkają z psami.Dom w Białołęce ,chyba nie przekręciłam.Pani brzmiała fajnie to jej pierwsze koty ,opiekowała się tylko dzikim kotem na działce lecz zniknął.Potrzebuję osoby na wizytę PA dla mojego dwupaku ,trzeba pani troszkę powiedzieć co koty potrzebują,sprawdzić czy dom rzeczywiście w bezpiecznej okolicy itp.Gdyby wszystko było ok ,koty pojechałyby po kastracji i usunięciu przepukliny Kleksa myślę ,że zrobię to na początku listopada. :ok: :ok: :ok:

Bardzo się cieszę, że pani się odezwała. Mam ogromną nadzieję, że sprawa potoczy się pomyślnie i maluchy znajdą dobry dom :ok: Przepraszam, że tak się opóźniam w tworzeniu bazarku ale mam małe urwanie głowy, niemniej sprzedała się kolejna rzecz i kolejne 40 zł poleci na Basi konto.
Obrazek

Iwlajn

Od: Śro paź 21, 2009 19:35

Post » Czw paź 25, 2012 19:05 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Baśka walczy !

Iwlajn pisze:
horacy 7 pisze:Pani się odezwała kilka minut temu,chce kotka mogą być dwa które dogadają się z Yorkiem a moje mieszkają z psami.Dom w Białołęce ,chyba nie przekręciłam.Pani brzmiała fajnie to jej pierwsze koty ,opiekowała się tylko dzikim kotem na działce lecz zniknął.Potrzebuję osoby na wizytę PA dla mojego dwupaku ,trzeba pani troszkę powiedzieć co koty potrzebują,sprawdzić czy dom rzeczywiście w bezpiecznej okolicy itp.Gdyby wszystko było ok ,koty pojechałyby po kastracji i usunięciu przepukliny Kleksa myślę ,że zrobię to na początku listopada. :ok: :ok: :ok:

Bardzo się cieszę, że pani się odezwała. Mam ogromną nadzieję, że sprawa potoczy się pomyślnie i maluchy znajdą dobry dom :ok: Przepraszam, że tak się opóźniam w tworzeniu bazarku ale mam małe urwanie głowy, niemniej sprzedała się kolejna rzecz i kolejne 40 zł poleci na Basi konto.

Wizyta potzebna pilnie :ok:
Może w tytule poprosić?

Baiu, mocno tulę ciebie i stwory.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw paź 25, 2012 19:09 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Baśka walczy !

ASK@ pisze:
Iwlajn pisze:

Wizyta potzebna pilnie :ok:
Może w tytule poprosić?

Baiu, mocno tulę ciebie i stwory.

Zmienione :ok:

Asia, krzycz zawsze głośno o zmianę tytułu bo ja jakoś wolno myślę, a jak się napisze wprost to od razu dociera ;)
po_prostu_kaska

Post » Czw paź 25, 2012 20:00 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Zobaczcie jakie piękne koty czekają w schronisku na dt lub ds.Cały czas myślałam o tych kotach i życie mi Julia uratowaa bo miała kilka świeżych fotek ,które zechciała tutaj tez pokazać.Co myślicie o założeniu z dwóch oddzielnych wątków dla dwóch wybranych kotów dorosłych ,może w ten sposób dostałyby szansę na dt lub ds.Jest czarny kocur,biało-bura kicia z przewagą białego teraz podobno straszny przytulak ,wcześniej była nieufna ale trafiła do schroniska z domu-długo juz czeka na dom.Są przepiekne tri tylko nic nie wiem o ich charakterach.Jedna którą pamiętam była dzika ,pozostałe dwie jasna i ta grafitowa trafiły do schroniska kiedy ja już chorowałam i nie znam ich.Muszę bardzo poprosić Gazzy by weszła na kociarnie i opisała niektóre charaktery kotów ,to by nam bardzo pomogło.Tri są piękne może ktoś zechciałby dać im szansę.Wiem też od przewodniczącej TOZ o 4 kociętach i kotce na jednym z osiedli w Szczytnie pilnie kocięta potrzebują dt lub ds inaczej nie mają szans idzie zimno. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Znów jest problem z Atomkiem jest jakis słabszy ciągle coś łapie ,nie wiem czy nie wrócił mu grzyb a na pewno ma świerzb w uszach i znów kicha i pokasłuje.Znów zaczyna przede mną uciekać bo czyściłam mu uszy i mnie nie lubi.Całe stado ma do przejrzenia uszy teraz.Jak nie urok to przemarsz wojsk niestety.Ja w miarę stabilna tylko zasmarkana niestety.Następna chemia w środę .
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw paź 25, 2012 20:36 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

horacy 7 pisze:Tri są piękne może ktoś zechciałby dać im szansę

Tri są piękne, zwłaszcza ta grafitowa - CUDOWNA! Niestety to totalna dzikuska.
Ta czarna jest... hmm... półdzika, tzn. daje do siebie podejść, ale nie dotknąć. Natomiast sama też podchodzi do wyciągniętej ręki (zwłaszcza z jedzeniem) :) Gazzy nad nią pracuje, myślę, że w końcu ją wystarczająco oswoi :)
Ta biała, leżąca, jest całkiem ok. Daje się dotykać, głaskać... i jeśli jedną z nich typować do ogłaszania, to proponuję zacząć właśnie od niej :ok:

Te 4 kociaki z mamusią, to dwa koty i dwie kotki (w tym jedna szylkretka). Mamusia jest cała czarna, już wysterylizowana, młoda.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Czw paź 25, 2012 20:40 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Nowa_Sztno pisze:
horacy 7 pisze:Tri są piękne może ktoś zechciałby dać im szansę

Tri są piękne, zwłaszcza ta grafitowa - CUDOWNA! Niestety to totalna dzikuska.
Ta czarna jest... hmm... półdzika, tzn. daje do siebie podejść, ale nie dotknąć. Natomiast sama też podchodzi do wyciągniętej ręki (zwłaszcza z jedzeniem) :) Gazzy nad nią pracuje, myślę, że w końcu ją wystarczająco oswoi :)
Ta biała, leżąca, jest całkiem ok. Daje się dotykać, głaskać... i jeśli jedną z nich typować do ogłaszania, to proponuję zacząć właśnie od niej :ok:

Te 4 kociaki z mamusią, to dwa koty i dwie kotki (w tym jedna szylkretka). Mamusia jest cała czarna, już wysterylizowana, młoda.

To już mamy dużo informacji i musimy zacząć działać .Może los się do któregoś z kotków lub koteczek uśmiechnie. :ok: :ok: :ok:

horacy 7

Post » Czw paź 25, 2012 20:42 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Ja mogę założyć jakiś wątek, jeśli nie będzie chętnych. Tylko ja nie umiem takich ładnych opisów robić :oops: :oops: :oops:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw paź 25, 2012 23:42 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Szalony Kot pisze:Chodzi o Bialoleke, dzielnice Warszawy?

a jaka ulica? To niezwykle duża dzielnica z róznym dojazdem, zalezy od miejsca.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt paź 26, 2012 7:05 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Marzenia11 pisze:

Dziewczyny to ul.Gladioli :ok: :ok: :ok:

horacy 7

Post » Pt paź 26, 2012 10:51 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Rozmawiałam z Basią w sprawie kociastych ze schronu i wątków.
Doszłyśmy do wniosku, ze nie ma sensu zakładać większej ilości wątków - maksyalnie 2 są możłiwe do oporządzenia, pdobijania, etc...
Oczywiście wiadomości na temat kociastych KTOŚ będzie musiał dostarczać... Basia nie może pójśc do schronu.

Jeśli Julia nie będzie miała nic przeciwko, możemy te wątki założyć.
Pytałam Basi jakie kociaste można wytypować...
Sugestia jest następująca:
- ta oswojona koteczka tri
- koteczka biała z burym ogonkiem i biała końcówka ogonka
- dwa małe kociaki, jeden, który jest razem z tą kotką oraz koteczek biało-czarny (jak coś przekręcam, to prosze mnie poprawić).

Można zrobić wątek dla dwóch koteczek razem i dla dwóch kociaków razem...

Ale to oczywiście, musicie kobitki zadecydować.

Ja mogę założyć wątki, pomóc, jak potrafię w zredagowaniu tekstu, ewentualnie pojawiać się na wątkach i podbijać.
Nie chcę się wcinać w zakres działań Julii, poczekam grzecznie na "werdykt".

Jakby co, w miarę możnośi pomogę.
Z góry przepraszam za tak rzadkie bytności na forum.
Jestem akywnym poszukiwaczem pracy (postanowiłam sama ten płot postawić, ot co... ale to już zupełnie inna historia)

Kciukasy za wszystko
I do rychłego :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt paź 26, 2012 11:07 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Gorąco pozdrawiam i ja :1luvu:

Mocno zaciskam kciuki za wizytę PA, w ogóle za udaną adopcję :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt paź 26, 2012 11:08 Re: Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

horacy 7 pisze:
Marzenia11 pisze:

Dziewczyny to ul.Gladioli :ok: :ok: :ok:

nie dam rady - dla mnie to koniec świata. Kępa Tarchomińska. Ale na forum są osoby z tzw mafii tarchomińskiej czy jak to tam się nazywa - moze one?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]