Tymczasy u horacy7. wychudzona tri, sama skóra DT/szpitalik?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 27, 2012 21:32 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

po_prostu_kaska pisze:Ja dopiero dotarłam. Zosia, czy to wszystkie zdjęcia, czy coś mam wstawić?

Kasiu wstaw fotki tymczasów z dedykacją dla chorującej Ewy.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt lip 27, 2012 21:44 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Rozmawiałam z TZ tutaj dziewczyny na start pomoc proponowały finansowa plus my coś wymyslimy więc można jakąś biede zabrać.

darialekarzyk

Od: Pt paź 28, 2011 18:37

Post » Pt lip 27, 2012 21:50 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Basiu, jak czytam, że byłaś w schronisku, zaczyna mnie boleć żołądek. Z nerwów. Nie będę tłumaczyć, co powinnaś robić, jesteś dorosła. Myślę o Tobie bardzo :(
Zwolnienie lekarskie to 80 procent pensji, a potrzebujesz lepiej jeść. Tak, lepiej jeść, żeby się odżywiać.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lip 27, 2012 22:06 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Ewo, tak jak napisała Basia, specjalnie dla Ciebie.
Niech uśmiech zagości

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazek

Obrazek
po_prostu_kaska

Post » Pt lip 27, 2012 22:10 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Tak Ewuniu to dla Ciebie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

horacy 7

Post » Pt lip 27, 2012 22:12 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Mojego wpisu Basia nie komentuje :roll:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt lip 27, 2012 22:15 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

jakie pięknoty :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt lip 27, 2012 22:17 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

MalgWroclaw pisze:Mojego wpisu Basia nie komentuje :roll:

Małgosiu nawet chcialam ale chciałam zrobić coś miłego dla Ewy a tylko tyle mogę.Małgosiu generalnie dbam o siebie i wyglądam jak pączek czyli duża kobietka ze mnie.Siedzenie i nic nie robienie źle na mnie wpływa bo się zastanawiam czy zjadły,czy wszystkie żyją itp.Małgosiu to tylko 1 godzinka w schronisku lub ociupinę dłużej a wiem ,ze maja pełne brzuszki.

horacy 7

Post » Pt lip 27, 2012 22:21 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Dariu chcesz koteczkę nawet chorą ale jesteś poza Olsztynem czy Twój TŻ da radę gdy kot będzie chory?Ja sama bym coś wzięła lecz ze względu na chorobę nie biorę bo co będzie gdy kociak będzie chory ,moje dzieci ze zdrowymi kotami sobie poradzą z chorymi niestety nie.
Ostatnio edytowano Pt lip 27, 2012 22:25 przez horacy 7, łącznie edytowano 1 raz

horacy 7

Post » Pt lip 27, 2012 22:24 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Basiu, jeśli weźmiesz kota, spodziewaj się moje wizyty.
Przyjadę, choćby na gapę.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt lip 27, 2012 22:26 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

MalgWroclaw pisze:Basiu, jeśli weźmiesz kota, spodziewaj się moje wizyty.
Przyjadę, choćby na gapę.

Przyznam szczerze ,ze dzisiaj ledwo się powstrzymałam.Głupol ze mnie i już.
Z drugiej strony przyjechałabyś w odwiedziny. :ryk: :wink:

horacy 7

Post » Sob lip 28, 2012 11:34 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

darialekarzyk pisze:Rozmawiałam z TZ tutaj dziewczyny na start pomoc proponowały finansowa plus my coś wymyslimy więc można jakąś biede zabrać.

Tu znalazłam ...bo na wątku o szczytnieńskich kotach nie ma tego...
Ofertę podtrzymuję, czekam na decyzję... trudną , bo czy ratować te najsłabsze (np. tą tri ) , czy może któregoś tych " jeszcze nie złych", a rokujących nadzieję na to ,że chętni będą - rudzik, biały?
A czy gdzieś w Szczytnie lub okolicy jest lecznica, która by tę tri przyjęła na szpitalik?

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Sob lip 28, 2012 12:34 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

zjawka pisze:
darialekarzyk pisze:Rozmawiałam z TZ tutaj dziewczyny na start pomoc proponowały finansowa plus my coś wymyslimy więc można jakąś biede zabrać.

Ofertę podtrzymuję, czekam na decyzję... trudną , bo czy ratować te najsłabsze (np. tą tri ) , czy może któregoś tych " jeszcze nie złych", a rokujących nadzieję na to ,że chętni będą - rudzik, biały?
A czy gdzieś w Szczytnie lub okolicy jest lecznica, która by tę tri przyjęła na szpitalik?

Przecież oferta zjawki jest kilka dni - decyzja pewnie i trudna, ale każdego jednego kota tam liczy się kazda godzina.
I fakt - to powinno być też na wątku Szczytna, choć pewnie te same osoby oba obserwują :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob lip 28, 2012 13:21 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

zjawka pisze:

Ja nie leczę kotów w Szczytnie jeżdżę do Olsztyna swoją opinię wyrażałam już i były przykłady leczenia kotów tutaj.Są dziewczyny które mają inne opinie ,ale ja pozostanę przy swojej.Co do dt u Darii też mam dylemat ponieważ kotka oddana z jej dt a przywieziona ze schroniska w Szczytnie wyskoczyła przez okno w ds w Olsztynie i ani ds ani dt nie szuka jej.Wszyscy stawiali to jako zarzut dt więc niech te osoby się wypowiedzą.Jest wątek kotki Wenus ,ja sama nie chcę podejmować decyzji.Tri to kotka której potrzebna pełna diagnostyka a to jest kosztowne pierwsza wizyta to jak pisałam wyniki krwi,testy felv i fiv a to duży koszt.Na początek potrzeba 200-300zł i człowieka który poświęci kici sporo czasu.Kogoś kto ma dobrego weta i stykał się z ciężkimi przypadkami.Niestety nie mam czasu pisać na wszystkich wątkach ,zamiast to w wolnej chwili wolę iść do schroniska.

horacy 7

Post » Sob lip 28, 2012 13:22 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

No może lepiej by było gdyby kot trafił na oko w miarę zdrowy, bo mój TZ nie ma zbyt dużego doświadczenia, a w drobnych zabiegach i obserwacjach sobie poradzi.

darialekarzyk

Od: Pt paź 28, 2011 18:37

[poprzednia][następna]