Moje 5 FeLV-ków i reszta.Zabieg dwóch ślepaczków .

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 08, 2012 20:38 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Wiecie co mnie cholera bierze ile oni chcą wiedzieć. Przecież to nie były ich pieniądze. Rozumiem gdyby Lidzia coś dostała i ma się spowiadać, ale tak, z jakiej racji???
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro sie 08, 2012 20:39 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

alab108 pisze:Aniu ta ostatnia sunia, którą Lidka zabrała z rowu pogryzioną ( Czesia ) była w ciąży. Lidka jej robiła sterylkę aborcyjną. Tylko nie pamiętam czy miała 5 czy 7 maluchów, ale 7 to chyba byłoby trochę za dużo, prawda?

ok właśnie nie pamiętałam
nie rozlicza się z nimi,od nich nic nie dostała
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Śro sie 08, 2012 20:39 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Widziałam, że Cię poniosło trochę :ryk:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro sie 08, 2012 20:41 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

alab108 pisze:Widziałam, że Cię poniosło trochę :ryk:

niech poczytają wątek ile poszło kociaków ,ile za hoteliki,ile na mieście ,ile na działce ile w domu leczonych
no cholera same białaczkowe to 5 - głupie pytanie czy leczy
nie mnoży na życzenie :evil:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Śro sie 08, 2012 20:44 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

ruda32 pisze:

niech poczytają wątek ile poszło kociaków ,ile za hoteliki,ile na mieście ,ile na działce ile w domu leczonych

wyłapuje i wypycha
a karme sama je i ma potem ładne kupki
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro sie 08, 2012 20:45 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Karolek(ona) pisze:
ruda32 pisze:

wyłapuje i wypycha
a karme sama je i ma potem ładne kupki

rozmnaża i kasę kołuje
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Śro sie 08, 2012 20:46 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Tymuś pozdrawia :D

Obrazek
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro sie 08, 2012 20:46 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Lidka przyznaj sie bo juz sie wydało - pokaż im te wille z basenem co budujesz
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Śro sie 08, 2012 20:58 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Karolek, a dlaczego miałabyś dostać bana za opowiedzenie o działalności Lidki? Jakbyś to zrobiła w słowach przyjętych za przyzwoite :mrgreen: , to przeciez o to chodzi tym dociekającym?
Swoją drogą nie rozumiem - przecież wieloletniej dzialaności nie da sie w poście zamieścić. Trzeba przeczytać wątek, choćby fragmentami. Schronisku jest łatwiej opisać jaki to dramat [to nie sarkazm, mówię poważnie] przybywające nagle kilkadziesiąt kociąt. I to, że nie ma dla nich karmy itd.
Nie rozumiem też, dlaczego sterylki aborcyjne i 'usypianie' kociąt miałoby mieć takie znaczenie - a jak komuś sie nie trafia taka okazja :twisted: ? Bo tak sie akurat układa? Znaczy - Lidka nie ma na 'koncie' 'uśpienia' miotu = rozmnaża? Myślę, że te pytania są tendencyjne, a nie wyrażają prawdziwego zainteresowania.
I jednak zakładam rozklad sympatii, a nie znajmomość potrzeb.. :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sie 08, 2012 21:03 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Bo ja Moerlko nie chce pisać im nic słitaśnego tylko pojechac z grubej rury, tylko że jak chca to i tak przeczytaja ten wątek i zoabczą nasze komentarze ale srał ich nietoperz w locie. My jestesmy, pomagamy i będziemy to orbic na ile mozemy, a jak czasem pomożemy innej osobie to nie znaczy, że sie wypinamy na Lidke chyba co? przecież wiadaomo, że nie tylko Lidka potrzebuje pomocy, jest mnóstwo innych kotów i psów ijak czasem mozna to im tez trzeba pomóc prawda ??

Karolek(ona)

Post » Śro sie 08, 2012 22:11 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Ok, nie ma mnie regularnie na wątkach na miau bo walczę z ropniem u tymczasa i z ropą w swojej głowie. Weszłam tylko na ostatnią stronę wątku o głosowaniu i napiszę tak:
odpuścmy sobie to głosowanie - nie róbmy sobie i Lidce wrogow z powodu... braku odpowiedniej prezentacji. Na spokojnie trzeba zrobic zwięzłe streszczenie(?) , opis tego co robi/ła Lidka i to przedstawic w następnym głosowaniu. To musi byc jednak pełna, dobrze przygotowana prezentacja kandydatki - w końcu chcemy porwac wiele osob które nie znają Lidki na bieżaco więc mają prawo do pytań. jednocześnie trzeba pamietac, że miau jest dośc okrutnym forum i liczyc się z róznymi komentarzami, rownież zupelnie wyssanymi z palca lub - ściślej: będącymi tworami ludzkiej wyobraźni. Tak się dzieje bo internet jest (wyadawłoby się ) anonimowy i ludzie czują się bardzo swobodnie w wyrażaniu (anonimowo) opinii o drugim człowieku.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sie 08, 2012 22:12 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Karolek tak nie przekonasz nikogo do swojej kandydatki-chcesz ,by wygrala to podaj konkrety-znajac watki łatwo Ci je wyszukac,w ten sposób mozesz skutecznie pomóc.A pisząc w taki sposób, jak napisałaś robisz niedzwiedzią przysługę kandydatce.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro sie 08, 2012 22:17 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Zapewniam, że da się opowiedzieć o działalności w jednym poście - vide post Aleby nt. JOKOTa.

I nie rozumiem problemu - kilka Was tu dyskutuje, zamiast się dziwić, przygotujcie zabieganej Lidce gotowca, przynajmniej dostanie od Was realną pomoc
bo dzięki dobrze przygotowanemu gotowcowi może przecież wygrać wewnętrzną ankietę i mieć w KV poparcie setek osób.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Śro sie 08, 2012 22:39 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

Marzenia11 pisze: miau jest dośc okrutnym forum i liczyc się z róznymi komentarzami, rownież zupelnie wyssanymi z palca lub - ściślej: będącymi tworami ludzkiej wyobraźni. Tak się dzieje bo internet jest (wyadawłoby się ) anonimowy i ludzie czują się bardzo swobodnie w wyrażaniu (anonimowo) opinii o drugim człowieku.

To chyba gruba przesada.
To po pierwsze, a po drugie to tymi wpisami nie pomagacie w agitacji do głosowania. Weszłam na watek lidki z linku podanego w ankiecie. Nie podoba mi sie to co sie tu pisze o społecznosci miau.

Nie demonizujmy, a zwolennicy lidki ,jak i ona sama powinni sie zwyczajnie przygotowac na pytania, bo one beda padac. Nie oszukujmy sie, tu sie toczy gra a duza ilosc karmy. Fajna i konkretnie przygotowana agitacja zwolennikow spowodowala ,ze pare prywatnych osob na forum juz ankiete wygralo, ba udało im sie wygrac z poparciem, w samym KV.

Ale to co wypisuje sie tutaj na temat samych głosujacych jest co najmniej niegrzeczne, nie mowiac juz o tym ,ze w zaden sposob nie pomaga pozyskac lidce głosow.

Tyle.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro sie 08, 2012 22:47 Re: Moje 5 FeLV-ków i reszta.

aga9955 pisze:
Marzenia11 pisze: miau jest dośc okrutnym forum i liczyc się z róznymi komentarzami, rownież zupelnie wyssanymi z palca lub - ściślej: będącymi tworami ludzkiej wyobraźni. Tak się dzieje bo internet jest (wyadawłoby się ) anonimowy i ludzie czują się bardzo swobodnie w wyrażaniu (anonimowo) opinii o drugim człowieku.

To chyba gruba przesada.
To po pierwsze, a po drugie to tymi wpisami nie pomagacie w agitacji do głosowania. Weszłam na watek lidki z linku podanego w ankiecie. Nie podoba mi sie to co sie tu pisze o społecznosci miau.

Nie demonizujmy, a zwolennicy lidki ,jak i ona sama powinni sie zwyczajnie przygotowac na pytania, bo one beda padac. Nie oszukujmy sie, tu sie toczy gra a duza ilosc karmy. Fajna i konkretnie przygotowana agitacja zwolennikow spowodowala ,ze pare prywatnych osob na forum juz ankiete wygralo, ba udało im sie wygrac z poparciem, w samym KV.

Ale to co wypisuje sie tutaj na temat samych głosujacych jest co najmniej niegrzeczne, nie mowiac juz o tym ,ze w zaden sposob nie pomaga pozyskac lidce głosow.

Tyle.

akurat to co napisałam to moje doświadczenie z miau i wiem co piszę. nie odnosiłam się do konretnych wypowiedzi na wątku o głosowaniu bo - jak zaznaczyłam w pierwszym zdaniu, nie czytałam go bo mam chore koty i sama jestem chora. Natomiast wiem, jak w ciagu ostatnich lat jestem traktowana przez kilka (2-3) osoby na forum i to w sposob graniczący z prawem, co już konsultowałam z prawnikiem. Więc wiem, ze nie przesadzam. Natomiast oczywiście to nie dotyczy wszystkich, ja nie uogolniam.

Uważam, ze Lidce jest potrzebna porządna prezentacja i to też napisałam.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

[poprzednia][następna]