Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 17, 2012 0:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

A jak przyszedl duzy Marlon to bylo slabo ?:)

Znalazlam dzis psa, nie mam co z nim zrobic. wczoraj w nocy kolezanka potraconego kota, pojechal do schronu :( a jak wracalam do domu to widzialam 2 male kotki, mam tego dosyc :(

a tu takie ogloszenie:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 26989.html
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto lip 17, 2012 5:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ale przecież nie może sprzedawać? Kurcze umówiłabym się z nią na spotkanie aby zdobyć namiary i normalnie zgłosiłabym do skarbówki, ja pier...ę zrobiła sobie biznes. A te koty to średnio szczęśliwe na tych fotkach są....ciekawe czy weta widziały na oczy???!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto lip 17, 2012 12:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:[...] mam tego dosyc :(

a tu takie ogloszenie:

Adres mailowy tej osoby aniachowska, jest bardzo podobny (nie identyczny) ale też występuje 'aniachowska' - pani Ani Pilichowskiej z Legionów z wrzeszcza - to jest podwórko, skąd 2 małe kociaki jakoś chyba wiosną zeszłego roku wzięła Sara (lalka999), a z Mareą wysterylizowałyśmy 1 kotkę a dwie były totalnie niełapalne.
edit:
Sprawdziłam to na pewno ta sama osoba - nr telefonu się zgadza, może to jakieś kotki z podwórka tam z Legionów.

biamila pisze:Ale przecież nie może sprzedawać?

No chyba, ze to zarejestrowana hodowla, ale nie wygląda, raczej kurde rozmnażalnia.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto lip 17, 2012 13:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:
Marlon pisze:[...] mam tego dosyc :(

a tu takie ogloszenie:

Adres mailowy tej osoby aniachowska, jest bardzo podobny (nie identyczny) ale też występuje 'aniachowska' - pani Ani Pilichowskiej z Legionów z wrzeszcza - to jest podwórko, skąd 2 małe kociaki jakoś chyba wiosną zeszłego roku wzięła Sara (lalka999), a z Mareą wysterylizowałyśmy 1 kotkę a dwie były totalnie niełapalne.
edit:
Sprawdziłam to na pewno ta sama osoba - nr telefonu się zgadza, może to jakieś kotki z podwórka tam z Legionów.

biamila pisze:Ale przecież nie może sprzedawać?

No chyba, ze to zarejestrowana hodowla, ale nie wygląda, raczej kurde rozmnażalnia.

Nie, hodowla nie bo jest tylko jedno z rodziców ma rodowód....trzeba zadzwonić i umówić się na ewentualne zobaczenie kociaka i trzeba zgłosić i już!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro lip 18, 2012 7:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Znajomy znajomego znalazł w autobusie w Gdyni psa, wyglada jak maltańczyk, małe biale takie. Podobno wsiadł przy Źródle Marii i sobie jeździł. Jakbyscie słyszały, że kto szuka, dam namiary.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Śro lip 18, 2012 14:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aya13 pisze:takie cudo dziś na
elblaskiej u weta miała aga M.

Zdjecia kiepskie i nie oddaja uroka kota;-)))
Kolejka bedzie po niego :ok:
śniezny, o jasnych niebieskich oczach kocurek
Obrazek
Tu dopiero po złapaniu, brudny i wysmarowany mlekiem z kontenera
Obrazek

....drugie cudo to maluszek długowłosy :1luvu: zdjęcia pewnie ma aga
pozdrówka

Rymawialam wczoraj z Aga, ktora byla u Pana z warsztatu zapytac jak bialy mechanik sie miewa. Kocio ponoc od razu w domu poczul sie jak ryba w wodzie, nie odstepuje Pana i Pani na krok, sa nim zachwyceni, wiec lepiej byc nie moze :D Oby wiecej takich historii :1luvu:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Śro lip 18, 2012 14:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dla amatorow dlugowlosych. Aga na wydaniu ma taka oto panienke (ok 2 miesiace) :1luvu: Sioistra koteczki ze zlamaniem otwartym :( Kocia ksiezniczka. Mozna ja wstawic na wall'a PKDT ?

viewtopic.php?f=1&t=144172

Obrazek[/quote][/quote]

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Śro lip 18, 2012 16:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Dziewczyny pojutrze rano jadę na urlop, Doroty też nie będzie.
Faktur teraz na koniec lipca nie będziemy miały.

Ewentualnie Doro może na początku sierpnia (wraca 2.08.) sprawdzić jaka jest sytuacja z kosztami na Elbląskiej i skontaktuje się z Marleną - czy brać fakturę.

Ja z kosztów na Stogach i innych rozliczę się łącznie za lipiec razem z sierpniem, na razie nie biorę faktur, na koniec sierpnia policzę ile mam nazbierane i ile brakuje).
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lip 19, 2012 3:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z396386368 tel: 514590488

Bardzo zależy mi na oddaniu jej w dobre ręce, osobie kochajacej zwierzęta . Kotka ma na imię Stefanka. Według weterynarza ma około roku, jest odrobaczona i odpchlona, bardzo czysta i zadbana. Jest bardzo żywa, przyjazna, uwielbia spać w łóżku i być blisko człowieka. Potrzebuje dużo czułości i głaskania.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z396913877 tel: 533529857 pisałam

Oddam małe kotki. Urodziły się 19 czerwca i za około 3 tygodnie mogą odejść od matki. Są przesłodkie. 3 koty- cały czarny, i dwa szare pręgowane, 1 kotka-biała w czarne łatki. Zainteresowanych przygarnięciem małego kociaka proszę o kontakt.
Na życzenie mogę zrobić zdjęcia

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z396290712 tel: 503-703-434 pisałam

Oddam za darmo małe śliczne kotki szaro-białe, załatwiają sie do kuwety , piją z miseczki ... Są śliczne ...Do odebrania w Gdansku lub moge dowiezc je na terenie trójmiasta.
Zapraszam

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z395910778 tel: 509-229-885 może uda się Wam ich przekonać?

Oddam psa w dobre ręce , osobie odpowiedzialnej , kochającą zwierzęta , dbającą o nie. Oddam psa samca ma 6 miesięcy jest maści czarno-brązowej o imieniu Dżeki. Wychowany w domu z trzema sukami (Golden Ret. , mama i siostra Dżekiego). Nie daję rady sobie z czterema psami , suczki mają cieczki a Dżeki na nich skacze. Załatwia się na dworzu , kocha dzieci , lubi zabawy, lubi się przytulać , jest bardzo delikatny. Szkoda mi go oddać do kastracji wole poszukać dobrej rodziny dla niego. Psy w moim domu traktowane są jak dzieci. Posiada książeczkę zdrowia ze szczepieniami.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lip 19, 2012 9:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

:kotek: Na czas mojego wyjazdu klatkę łapkę na pilota zostawiłam w Gdańsku na Przymorzu/Zaspie, bo tam jest jeszcze trochę kotek do połapania.
W razie co telefony kontaktowe do osób, które mają tą klatkę:
- Edyta 501 144 250
- p. Ewa 660 418 703

:kotek: U Łukuciów jest jeszcze 8 darmowych sterylizacji do wykorzystania.

:kotek: Wczoraj zawiozłam do lecznicy u Kasprzyków kotkę.:
To jest kotka z Gdańska, z ul. Traugutta, którą wypatrzyła Aga Marczak, Aga Marczak ma 3 kociaki z tego podwórka, ja wysterylizowałam drugą kotkę z tego podwórka prawdopodobnie matkę kociaków (jest już wypuszczona).
Aga Marczak męczyła nas z Doro żebyśmy złapapały tą kotkę i słusznie bo nie dałaby rady bez pomocy weterynaryjnej.
Ta kotka w lecznicy to Buraska, nie jest dzika, baaardzo chuda, ma dwie paskudne ropiejące rany na tylnej łapie (najprawdopodobniej po pogryzieniu), kotka w momencie złapania była bardzo osłabiona, odwodniona, ale z dnia na dzień widać poprawę u niej w ogólnej kondycji, ma apetyt, musi dostawać antybiotyk.
Jacek Kasprzyk, wczoraj ją oglądał też mówił, że powinna wyjść z tego.
Przekazałam info o tej kotce Monice Kwiatkowskiej - żeby się dowiadywała, jak będzie można zabrać kotkę już z lecznicy jak jej stan się polepszy to może Agnieszka by ją wzięła na DT, a jak nie będzie mogła to Dorota wróci 2.08. wtedy weźmie ją awaryjnie na DT, a ja wrócę 12.08 i jak nie będzie innego wyjścia to ja wezmę tą kotkę na DT wtedy.

Kurcze jestem tak zmęczona, że nie mam siły jechać na urlop, ostatnie 3 tygodnie spałam po 4-6 h na dobę, nawał pracy, nawał kotów do łapania, no i moje stadko, jestem ledwo żywa....
Dziś jeszcze jestem w totalnej przedwyjazdowej panice :roll:
Nie zaczęłam się nawet pakować, nie było kiedy...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lip 19, 2012 10:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

a ja Ci jeszcze z rana głowe zawracałam :roll: sorka, udanego wypoczynku :-). a u mnie plus jeden z katarem kocim :|

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Czw lip 19, 2012 11:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

olciak84 pisze:a ja Ci jeszcze z rana głowe zawracałam :roll: sorka, udanego wypoczynku :-). a u mnie plus jeden z katarem kocim :|

Nie szkodzi, byłaś u wet z tym kociakiem?
A co z tamtymi kociakami ? Są w piwnicy?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw lip 19, 2012 11:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

byłam, antybiotyki przepisane, po pracy pojade po nie, przemywanie oczka. dostala zastrzyki plus odpchlenie. Mała bura, chudziutka. Jak Pani przemyła oczko to jedno otworzyła i ma bardzo czerwone. ae nic nie mowiła żeby bylo cos bardzo źle.
Jednak, to potem Mateusz odbierał Młoda od Weterynarza i nie wiem co jeszcze mówiła.

Co do Tych piwnicznych - Rudego Ojciec Mateusza wypuscil, i widziany jest na posesji Sasadow gdzie Rudego siostre oddaliśmy - chyba dzis pojdziemy ja zoabczyc co i jak.

A ich matka biega z Rudym i jego siostra co nie dała sie złapać.

Na razie biegaja, sa zdrowe, nie sa rozwiniete płciowo wiec maja czas. Przed pierwsza ruja chcemy złapać. a teraz sie martwimy co z mała, na czas leczenia moze być u nas, ale co dalej... brrrr...

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

[poprzednia][następna]