DT Smarti 8 ...Ufff...mamy nowego weta !!! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 04, 2012 14:07 Re: DT Smarti 8 ...

Smarti nie wieszaj się bo będziemy płakać :(
Szkoda koteczek, ale czy to możliwe żeby tak odbijały się łapkami że aż niszczą podłogę?
nie mam tu nic do gadania ale lepiej nie rozdzielać
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt maja 04, 2012 14:18 Re: DT Smarti 8 ...

JolaJ pisze:Smarti nie wieszaj się bo będziemy płakać :(
Szkoda koteczek, ale czy to możliwe żeby tak odbijały się łapkami że aż niszczą podłogę?
nie mam tu nic do gadania ale lepiej nie rozdzielać

Uwierzcie mi dziewczyny, że jest to możliwe tylko... jednym to przeszkadza, a innym nie :!:
Te moje darmozjady tak się ganiają i nasuwają, że mimo iż podłoga jest porządna, dębowa i była cyklinowana rok temu to dzisiaj jest już cała w bruzdach :mrgreen:

Jestem odrobinę zaskoczona podejściem P. Agaty, wydawała się być osobą bardzo rozumną i pojętną. Rozumiem, że gdyby miała dwójkę dzieci, jedno grzeczne, a drugie nie... to pomyślałaby o oddaniu tego drugiego? tylko gdzie? W tym przypadku ma gdzie oddać i nie ma problemu (ona) Smarti będzie się tym martwić, a jak kotki zostałyby wzięte ze schroniska to musiałyby tam wrócić...
Szkoda dziewczynek chociaż są razem więc może nie będą aż tak tego przeżywać. Na pewno niedopuszczalnym byłoby je teraz rozłączyć... kolejny przykład niezdrowego podejścia.
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pt maja 04, 2012 14:20 Re: DT Smarti 8 ...

A mnie to wpienia i nic nie poradzę :roll: Sama mam teraz lejka (mam nadzieję że chwilowego) i wiem że to nie jest łatwe ale jest tysiące rozwiązań. Zaczynając od tego że się koty wybawia przed wyjściem. A w ogóle to mnie wnerwia takie podejście że ważniejszy jest fotel czy inna rzecz od żywej istoty (dodam że takie podejście ma część mojej rodzinki też :| ). No cóż, do grobu niech sobie zabiorą te swoje cudne meble i inne "wartościowe" rzeczy. Nie rozumiem takiego stawiania "mieć" nad "być". Dla mnie to materializm w czystej postaci - przecież to TYLKO rzeczy. :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt maja 04, 2012 14:33 Re: DT Smarti 8 ...

Ja też mam lejka :evil:
mam też i cukrzyczkę (od smarti :mrgreen: ) ale nie oddam :evil:
Jus, w tym tygodniu jedzenie będzie potrzebne, ale to napiszę na odpowiednim wątku, no chyba że smarti się powiesiła to trzeba wątek podrzucać
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt maja 04, 2012 15:07 Re: DT Smarti 8 ...

mój lejek zamienił się w srajdka, dywan trzeba było zwinąć meble miałam i zasikane i zakupane, ale po czasie chłopaka ogarnęliśmy. teraz miski juz są w kuchni, chodzi juz dumnie po całym mieszkaniu. kuweta jedynie jeszcze w pokoju stoi ale z czasem też wyjedzie w mniej uciążliwe miejsce. Miałam chwilę załamania, raz wkurzył mnie do tego stopnia, że powiedziałam, że go ogarnę i oddam do adopcji (jestem DT) bo przeciez nieogarniętego kota nikomu nie oddam. Ogarnęłam i nie chcę nawet o tym myślec by gdzies go oddawać

enedue

Od: Pon paź 10, 2011 17:41

Post » Pt maja 04, 2012 15:08 Re: DT Smarti 8 ...

a właśnie. korzystałam też w momencie załamania z porad behawiorysty.

enedue

Od: Pon paź 10, 2011 17:41

Post » Pt maja 04, 2012 16:50 Re: DT Smarti 8 ...

Ku..wa. Doczytałam. Czy pani moze je zatrzymac do czasu znalezienia nowego dsu? Ja bym jej nie zostawiała ani jednej kotki.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob maja 05, 2012 10:05 Re: DT Smarti 8 ...

...póki co jestem w trakcie wieszania się więc jeszcze napiszę że wczoraj skontaktowałam Panią z behawiorystką-Pani ma chyba szczere chęci aby kotki ogarnąć-behawiotrystka powiedziała mi w krótkiej rozmowie że kotki za bardzo Panią pokochały, Pani za bardzo je do siebie przywiązała i teraz dają jej znać że nie chcą być bez niej... :roll: 8O :roll:

zwariować można...ja się powieszę jednak.. :mrgreen:

Edit:

uff...jest chyba jeszcze jakaś nadzieja..:

Pani Iwonko,

dziekuje za meila, zaniepokoilo mnie to ze z takim moim podejsciem raczej cierpliwosci do zwierzatek jakie wydaje mi sie za mam cos jest nie tak
i ze dziewczynki z jakiegos powodu niszcza meble i to tylko jak mnie nie ma..
dziekuje bardzo za kontakt do p.Julii , udzielila kilku cennych wskazowek :) bedziemy w kontakcie ,
To niczyja wina ,czasem tak jest ze zwierzatko chce nam cos powiedziec , a my nie znamy jezyka i w swojej nieswiadomosci robimy nie tak jak powinnysmy.

Pani Julia ma taka wiedze ze pozwolilam sobie porownac Ja do Monty Roberts'a , ktory cale swoje zycie poswiecil na nauczenie sie jezyka Koni ,niemal zyl z mustangami,
napisal kilka ksiazek ,sama Krolowa Anglii go zaprasza , i dzieki takim ludziom jak Monty Roberts czy Pani Julia mozemy latwo zrozumiec i przystosowac sie do swiata zwiarzat
w ktorym chcemy uczestniczyc.

Dziekuje raz jeszcze i do uslyszenia :)
Agata
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob maja 05, 2012 10:45 Re: DT Smarti 8 ...

Czy mogę poprosić o zdjęcia Melindy bez kubraczka :D .
Twórczość rodzi się we mnie :mrgreen: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob maja 05, 2012 12:26 Re: DT Smarti 8 ...

MalgosiaZ pisze:Czy mogę poprosić o zdjęcia Melindy bez kubraczka :D .
Twórczość rodzi się we mnie :mrgreen: .

wstszymaj się z tfurczością jeszcze momęcik,plis :mrgreen: :ryk: 8) 8) 8)

raczej poproszę a kciuki aby ten dzikuntchórzśmierdzący Sadie wyczuła sprawę i przymiliła się w odpowiednim momencie :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Nie maja 06, 2012 8:46 Re: DT Smarti 8 ...

smarti pisze:raczej poproszę a kciuki aby ten dzikuntchórzśmierdzący Sadie wyczuła sprawę i przymiliła się w odpowiednim momencie :ok:

trzymałam, no i? :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie maja 06, 2012 8:48 Re: DT Smarti 8 ...

Cześć Smartinkowo!

Obrazek

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie maja 06, 2012 10:54 Re: DT Smarti 8 ...

Marzenia11 pisze:
smarti pisze:raczej poproszę a kciuki aby ten dzikuntchórzśmierdzący Sadie wyczuła sprawę i przymiliła się w odpowiednim momencie :ok:

trzymałam, no i? :ok: :ok: :ok:

no i dzięki Ci :1luvu: bo Państwo zaklepali dwupaczek :kotek: :kotek: :ok:
sprawili bardzo miłe wrażenie ..wszystkie warunki spełnione,wszystkie zagrożenia i ewentualności przedyskutowane.
Kicie zdały egzamin na 6-tkę !! Bo kicie to rozumne istotki.
Suzi tuliła się modelowo. Meli oprócz popisu tulenia się i wdzięczenia, dała popis szaleństw na drapaku a więc tego że nic się przed nią nie uchowa-Pani twierdzi że "to jej nie przeszkadza" :)

i tak dwie słodkie dziewczynki zaklepane i szykuje się nam kolejny wspaniały i kochający Domek !

...chociaż..... ja już na prawdę boję się oceniać kto jest fajny i komu można powierzyć opiekę nad kotem..
nie wiem-czy mam się nie przywiązywać do myśli że moje tymczasy są w ds-a a traktować ds-y jako "przedłużone dt"?
bo czy to takie wyjątkowe że kotki prawie roczne-a więc w sumie jeszcze wciąż kocie dzieciaki-chcą się ganiać,bawić,jak jest kwiatek to go zrzucają a jak jest co drapać i niszczyć to drapią? sama na ich miejscu bym drapała i pewnie p.Agata też jak była dzieckiem to była taka sama..
dlaczego ludzie są tacy 'niedomyślni" i mało wytrwali??
dla rozumnej osoby powinno to być oczywiste-czy jak dziecko bazgrze ściany to się je z tego powodu oddaje.. albo jak wyje czyli mówiąc wprost "drze ryja" gdziekolwiek nie pójdzie-w sklepie o cukierka,w kościele bo się nudzi a ogólnie dlatego ze po prostu jest dzieckiem..
powoli zaczynam miewać koszmarne sny że za np.10-15 lat zaczynają do mnie wracać masowo moje tymczasy bo chorują na coś albo po prostu ze starości a ludziom np.nie chce się ich leczyć ... i mam np 200 albo 500 kotów i każdego z nich przecież kocham i nie zostawię w potrzebie ... :strach: :strach: :strach:

tak więc w niedzielę za tydzień jadą Melinda i Sadie/Suzi do ds-u w Wołominie.
I dziękuję Ci Marzeniu za podesłanie domku :1luvu: :ok: :ok: :ok: :D
Ostatnio edytowano Sob maja 12, 2012 23:10 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Nie maja 06, 2012 11:00 Re: DT Smarti 8 ...

O, no to fajowo :D cieszę się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon maja 07, 2012 15:53 Re: DT Smarti 8 ...

Za Melindę i Sadie :ok: :ok: :ok: :ok: Państwo faktycznie fajni. Dzięki Marzenia za podrzucenie :D

Proszę o pomoc, bo utkłam. Chciałam napisać ogłoszenie Lemonce i... ciemność widzę, ciemność :oops: Co ja mam o niej napisać Smarti?

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

[poprzednia][następna]