cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 20, 2012 21:17 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

hej
w tamtym tygodniu nie udało mi się zorganizować żeby wpaść do kogoś na dyżur co by się poprzyglądać i potem docelowo się samodzielnie włączyć i teraz chciałabym nadrobić
mogłabym przyjśc w czwartek wieczorem więc potrzebuję kontakt z hidi a nie wyszukuje mi forum takiego użytkownika więc jakby mi ktoś posłał na pw jakiś kontakt to byłabym wdzięczna

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Wto mar 20, 2012 21:21 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Obrazek

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto mar 20, 2012 21:23 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

mar_tika pisze:
wiiwii pisze:Jenny w różu mnie rozwaliła...!
A Panna XX... ehh..

Ponawiam pytanie: wstawiać na FB? Pytam autora zdjęć

Ewa jezeli chodzi o moje zdjęcia to wszystko co robię i wrzucam na Picassa i miau jest jak najbardziej do rozpowszechniania.Pytałam dziś Pawła o jego zdjęcia, czy mozna je kopiować i jak najbardziej jest zielone światło :D

Resztę zdjęć wrzucam na album .Jak Paweł wrzuci wszystkie swoje fotki na miau to jutro ściągnę je na picasa :)

Wszystkie zdjęcia wklejone , generalnie wszelkie moje zdjęcia są do Waszej dyspozycji bez potrzeby pytania o pozwolenie ich użycia .

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto mar 20, 2012 21:50 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

aange pisze:hej
w tamtym tygodniu nie udało mi się zorganizować żeby wpaść do kogoś na dyżur co by się poprzyglądać i potem docelowo się samodzielnie włączyć i teraz chciałabym nadrobić
mogłabym przyjśc w czwartek wieczorem więc potrzebuję kontakt z hidi a nie wyszukuje mi forum takiego użytkownika więc jakby mi ktoś posłał na pw jakiś kontakt to byłabym wdzięczna

memberlist.php?mode=viewprofile&u=23648
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto mar 20, 2012 22:08 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

bubor, piękne fotki z Gosią <3 Prawda, że jest śliczna :?: :?: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Wto mar 20, 2012 22:09 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Witam :)
Chciałam poinformować, że Rysia po miesiącu od adopcji daje się głaskać ;) I nie uwierzycie jak wspaniałe uczucie to jest dla niej! nie możemy się nadziwić co ona wyprawia jak ją głaszczemy! Pozwala na to na razie na parapecie bądź w swoim łóżku, ale bywają momenty że sama pochodzi do nas i robi tzw baranki, żeby ją pogłaskać :) Kupiliśmy jej duży drapak co było strzałem w 10 , Rysia spędza na nim 3/4 czasu ( tego czasu w którym nie śpi :P ) i wygłupia się ze swoimi myszkami :) jest tak energiczna że tylko patrzę co zaraz zrzuci jak się rozpędza :) ale tak na poważnie to nie robi żadnej szkody :) Je bez zarzutów, czasem nawet mam wrażenie, że za mało jej daje chociaz ciągle ma jedzenie a jak tylko jej nakładam coś albo zje to zaraz miaucze :)

cóż tu dużo mówić, jest wspaniała :)

Richarda

Od: Pon lut 20, 2012 9:02

Post » Wto mar 20, 2012 22:10 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Brawa dla Rysi :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A ja też mam ogonek ;)

Obrazek
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Wto mar 20, 2012 22:16 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Mam prośbę do każdego, kto może coś dodać nt. Grządki. Wyczytałam o niej, że z działek, że była sterylka. Są zdania, że łagodna, są też, że gryzie. Potrzebny dom wychodzący. No i tyle wiem. Wiek i cokolwiek jeszcze o niej, bardzo proszę.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Wto mar 20, 2012 22:34 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

przepraszam mam ostatnio dola i sie zakrecilam tak ze nie napisalam raportu chcialam tylko dac info ze gosia wymiotowala a pod kuweta obok kibla byla kaluza kuweta wyglada na cala wiec nie wiem co to bylo czuc tez nie bylo
dzieki za otwarcie bialej kuwety :)

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Wto mar 20, 2012 22:38 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Elape, Grządka daje się głaskać, ale nie pasowało jej podnoszenie. Na FB wrzuciłam jej taki opis, wyciąg z opisu Ani:

GRZĄDKA – ok. 4-letnia kotka-czarnulka dotychczas mieszkała na działkach. Dokarmiana przez przyjaciół Kociej Przystani szybko się oswoiła. Dobrze radzi sobie na wolności, ale w swoim starym miejscu nie jest bezpieczna – nie wszyscy działkowicze są przychylni zwierzętom, mimo iż koty odstraszają gryzonie… Kotka została wysterylizowana i poczeka u nas na swojego opiekuna – musi koniecznie mieć dom wychodzący. Lubi ludzi i głaskanie. Czy dostanie swoją szansę?

Przypomniało mi się, że dostałam info od opiekunki Sadzonki - Sadza ma się dobrze, prawie się zaaklimatyzowała, ale ciągle jeszcze najlepiej czuje się na wysokościach - na lodówce i na meblach. Trochę się płoszy dzwonka do drzwi. Je suchą karmę i odmówiła drapaka. Daje się głaskać, ale niezbyt długo - niecierpliwi się i zaczyna gryźć - jakbym czytała o Jankesie!
Doradziłam cierpliwość - kota przywyknie z czasem do nich. Pani Jola dośle nam zdjęcia niebawem.

Fajny pasiak, Axa :)))))))))) :ok:

I dołączam się do zachwytów nad Twoimi zdjęciami Bubor! I Marta tak samo!

Aha, Ewa z gimnazjum 13 ma chore dziecko, więc pozwolę sobie przejąć jej piątkowy dyżur wraz z wolontariuszkami.

O czymś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam.

Herz, weź się w garść, sama nie daję rady z Facebookiem
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto mar 20, 2012 22:43 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

wiiwii pisze:Elape, Grządka daje się głaskać, ale nie pasowało jej podnoszenie. Na FB wrzuciłam jej taki opis, wyciąg z opisu Ani:

GRZĄDKA – ok. 4-letnia kotka-czarnulka dotychczas mieszkała na działkach. Dokarmiana przez przyjaciół Kociej Przystani szybko się oswoiła. Dobrze radzi sobie na wolności, ale w swoim starym miejscu nie jest bezpieczna – nie wszyscy działkowicze są przychylni zwierzętom, mimo iż koty odstraszają gryzonie… Kotka została wysterylizowana i poczeka u nas na swojego opiekuna – musi koniecznie mieć dom wychodzący. Lubi ludzi i głaskanie. Czy dostanie swoją szansę?

Przypomniało mi się, że dostałam info od opiekunki Sadzonki - Sadza ma się dobrze, prawie się zaaklimatyzowała, ale ciągle jeszcze najlepiej czuje się na wysokościach - na lodówce i na meblach. Trochę się płoszy dzwonka do drzwi. Je suchą karmę i odmówiła drapaka. Daje się głaskać, ale niezbyt długo - niecierpliwi się i zaczyna gryźć - jakbym czytała o Jankesie!
Doradziłam cierpliwość - kota przywyknie z czasem do nich. Pani Jola dośle nam zdjęcia niebawem.

Fajny pasiak, Axa :)))))))))) :ok:

I dołączam się do zachwytów nad Twoimi zdjęciami Bubor! I Marta tak samo!

Aha, Ewa z gimnazjum 13 ma chore dziecko, więc pozwolę sobie przejąć jej piątkowy dyżur wraz z wolontariuszkami.

O czymś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam.

Herz, weź się w garść, sama nie daję rady z Facebookiem

zrezygnowalam ze fejsa bo nie mialam nic do gadania i ponoc nic nie rozumiem

herzpl

Post » Wto mar 20, 2012 22:57 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Herz, jestem otwarta na dialog z argumentami.
Bez sensu takie fochy.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto mar 20, 2012 23:06 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

wiiwii pisze:Herz, jestem otwarta na dialog z argumentami.
Bez sensu takie fochy.

to nie fochy

herzpl

Post » Wto mar 20, 2012 23:31 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Widzę że kaftaniki, najnowszy szyk kociej mody, zostały dostrzeżone. Bardzo się cieszę że się podobają :oops:

Gosia mimo tegoż pięknego ubranka została przełożona do klasycznej zieleni, ponieważ brakuje kaftaników. Pod kaftanikiem ma opatrunek z antybiotykiem, dostaje dodatkowo osłonowo antybiotyki w iniekcji.
Grządka jest po poważnym, dużym cięciu - aborcyjna i to jaka :? Musi miec kubrak, a jest tez dużą "kobietą" więc na Nia jest idealny ten czerwony od Gosi.

W czwartek zakupimy może jeszcze ze 2 takie śliczne kubraczki.

Moi drodzy czy ktoś wie coś na ich temat? Czy wiadomo gdzie sie wałesają? Może ktoś ma gdzieś przez przypadek jakiś? Może w praniu się walają?
Kto może Nam podarować kaftaniki? Jeśli ktoś, gdzieś, kogoś ma co ma takowy na zbyciu to chętnie przyjmiemy!!! KAŻDĄ ILOŚĆ!
MIKUŚ

Post » Śro mar 21, 2012 7:50 Re: cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Mała Xxx ma już zrobiony opatrunek na ogonek - bardzo ciężka sprawa :roll: Ale się udało. Chodzi bieda w kołnierzu. Taki biedny z Niej maluszek, młodziutka dziewczynk jest i co? Już nie ma ogonka :?

Wszyscy dostali leki, ale WAŻNE. Bardzo proszę by Pannie Xxx i Gosi dawać suchego royala. Zgodnie z ideą że koty chore lub po poważnych zabiegach chirurgicznych (np. amputacja ogona) dostają lepszą karmę, by szybciej dojść do siebie.

Na kiciarnię kupiłam neomycynę, plastry specjalne, bandaże elastyczne do ogonka-kikutka.
MIKUŚ

[poprzednia][następna]