dt Smarti 6

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 02, 2011 21:28 Re: dt Smarti 6

owszem-tego już nawet ukryć się nie da :ryk: :ryk: :ryk:

z frontu kociego:

w tym tyg mam nadzieję do domków wydać BeBe i Mucię.
Domki kontaktują się b.często,czekają niecierpliwie na kicie. :D

domek Simby jest w fazie sprawdzania-to daleki domek i mam duże wątpliwości.... i jeszcze się zastanawiam czy w ogóle dla lękliwego i wrażliwego Simby taka daleka samotna podróż nie bedzie ponad siły-jeśli dojdę do takiego wniosku to poszukamy innego domku a ten odstapimy komuś bliższemu :D

Nasze wszystkie koty w fazie przeglądu przed dłuuuugim wyjazdem weta...
...z drugiej strony cieszę się że nareszcie odpocznę od codziennych wizyt pana dra.
Kroplówki Ciumci podajemy już całkowicie bezproblemowo metodą "na baleronik" jaką często w schronisku stosuje pan dr.,a zresztą w piątek mam kontrole kici i może okazać się że są już kici niepotrzebne-właściwie to oby się tak okazało :ok: -kicia bardzo wypiękniała ostatnio i ładnie tyje :kotek: :ok:
Ostatnio edytowano Czw lis 03, 2011 16:13 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lis 02, 2011 21:40 Re: dt Smarti 6

smarti pisze:Nasze wszystkie koty w fazie przeglądu przed dłuuuugim wyjazdem weta...
...z drugiej strony cieszę się że nareszcie odpocznę od codziennych wizyt pana dra.
Kroplówki Ciumci podajemy już całkowicie bezproblemowo metodą "na baleronik" jaką często w schronisku stosuje pan dr.,a zresztą w piątek mam kontrole kici i może okazać się że są już kici niepotrzebne-właściwie to oby się tak okazało :ok: -kicia bardzo wypiękniała ostatnio i ładnie tyje :kotek: :ok:

ufff...
:ok:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro lis 02, 2011 23:52 Re: dt Smarti 6

obecnie mój TŻ usypia już pewnie w uroczym towarzystwie..... Simby i Zuzy ( którą chyba nazwę Leila,albo Pati,albo...? propozycje mile widziane-klasyczna burania :D )

idę do nich :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro lis 02, 2011 23:53 Re: dt Smarti 6

dobrej nocy!!
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw lis 03, 2011 10:17 Re: dt Smarti 6

Simba i ...jego siostrzyczka są bardzo grzeczne!
Simba to niesamowity przytulak-pół nocy pakował się nam w nos w oczy w uszy,byle jak najbliżej ludzia-dokładie jak Charlie.
Ich siostrzyczka jest nieśmiała-całą noc spała w nogach. wciąż nie wyobrażam sobie jak u ich rozdzieić :roll:

zaraz zdjęcie szwów u Coffi,Pini i Rysi :D

smarti

Post » Czw lis 03, 2011 10:51 Re: dt Smarti 6

smarti pisze:Simba i ...jego siostrzyczka są bardzo grzeczne!

Przepraszam że się zapytam, ale ostatnio jestem tak zawalony robotą że zupełnie tracę kontrolę nad tym który kot jest gdzie :( Wczoraj skończyło się Allegro dla Simby i Zuzy, odnowić?

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Czw lis 03, 2011 11:05 Re: dt Smarti 6

Adamie-dziękuję Ci z całego serca za wspaniałe i skuteczne :ok: ogłoszenia jakie robisz dla naszych kotów :kotek: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
...i bardzo Cię proszę-odnowić!
Niby znalazł się domek dla Simby ale mamy co do niego wątpliwości,a więc szukamy nadal,
O Zuze nikt jeszcze nie zadzwonił :roll:

Domek bardzo jest również potrzebny Carli, Burani, Kulce i Promyczkowi-te słodkie koty czekają juz bardzo długo i aż widac po nich jak bardzo pragną mieć własnego Dużego!

a tu list z domu Syjameczki:

Pani na szczęście ma oszkloną klatkę schodowa i nie tak łatwo dostać się do windy ale to prawda że Syjamunia to istny diabełek!

Witam serdecznie :-)
Jesli udało mi sie dobrze policzyć to kotusia mieszka z nami juz dwa tygodnie. Widać po niej, że sie zadomowiła, poznała każdy zakamarek naszego mieszkania oraz obwąchała kazdego domownika. Wie, że miseczka z jedzeniem jest w kuchni na blacie, a kuwetka w przedpokoju. Zwiedzila wszystkie parapety, szafki, pod regałami, na regalach, wszedzie gdzie tylko mogła dotrzec. A dotrzec potrafi naprawde w wiele miejsc. Sprawdziła nawet co to za dziwne poduszki lezą na szafie :-). Uwielbia spać na laptopie, bo grzeje ja od dołu. Ona jest wszystkiego bardzo ciekawa, ale kiedy przychodzi pora spania to uklada sie spokojnie na narożniku. Nocne harce juz jej przeszły.
Jesli chodzi o przyjażń z pieskiem, to musze przyznać, ze poczatki były dośc trudne. Gaja była o wszystko zazdrosna, o zabawki, o głaskanie i oczywiście o miseczke z jedzeniem, dlatego przeniosłam miseczke kotki z podłogi na blat kuchenny. Pies szczekał a kotka uciekała. Teraz naprawde jest juz fajnie pomiedzy nimi, potrafią sie bawic razem, lezec koło siebie, a nawet ułozyć sie na mnie kolo siebie, kiedy ja tez chce odpoczac i polezec troche w spokoju.
Jedną z wazniejszych spraw które chce zalatwic w najbliższym czasie, to jest zaczipowanie kotki. Ona biedulka nie zdaje sobie sprawy, ze jest zagrozeniem sama dla siebie. Zawsze jest pierwsza przy drzwiach, jesli zobaczy, ze ktoś wychodzi. Za wszelką cene chce wyjśc, boje sie, ze ktoś kiedys nie zauwazy i uda sie jej wyjść. Na szczecie u mnie na piętrze zamkniete są drzwi na klatke schodową. Mysle, ze bede troche bardziej o nią spokojniejsza jesli będzie zaczipowana.
Apetyt jej dopisuje, zjada wszystko co ma w miseczce, a potem jeszcze podjada troche z psiej miski.Nie jest wybredna. Na razie moze jeść do woli bo jest szczuputka.
Mysle, że wszyscy ją polubili. Pozwala sie glaskać, natomiast nie lubi noszenia na rękach, zawsze ucieka, ale moze i na to przyjdzie czas. Cały czas wzajemnie sie uczymy siebie.
Czasami podoba mi sie, kiedy wchodze do pokoju starszego syna. U niego siedza koledzy, czasami coś graja na gitarach albo gadają, a pomiedzy nimi lezy kotusia na łóżku, przysypia i nic jej nie przeszkadza.
To na razie tyle. Na pewno nie udało mi sie napisac o wszystkim, ale chociaz troche, żebyście Panie nie martwiły sie o los syjameczki.
Teraz moi synowie mówia na nia Biała :-).
Pozdrawiam
Ada

smarti

Post » Czw lis 03, 2011 16:02 Re: dt Smarti 6

...a jednak-intuicja nas nie omyliła.

Sz.Kocie-to ten domek który mi odstąpiłaś-prośba abyś ostrzegła innych.

domek jest nie do przyjęcia-mało tego trzeba przed nim ostrzegać!

Edytuję post na prośbę Aleby:

Stwierdzamy że domek kłamie , a oprócz tego mamy poważne podstawy aby sądzić że jest niezrównoważony psychicznie.

Otóż-kotek Filonek który jakoby "zdechł" jest jednocześnie ogłaszany do wzięcia za darmo
:arrow: oto treść ogłoszenia: :arrow:

"

ODDAM ZA DARMO KOTKA! - koty - ogłoszenia zwi…

data dodania: 14-07-2010 10:31 miejscowość: Rypin
tel: 7..........7 cena: 50
www: email: an..............cz@yahoo.com
mam astme na kota i biedny filonek musi znaleść nowy dom jest on mieszany z kotem syberyjskim ma niesały rok i jest śniezno biały
"

Nasze wnioski:
pani wciąż szuka kotków (bo mój Simba to nie pierwszy forumowy kociak którego pani szuka) a jednocześnie pani chce oddać kotka z powodu alergii.
Podejrzewam że pani nadal będzie szukać kotków na forum.

a oto moja korespondencja z panią (zamieszczam ją po to aby ewentualny dt mógł rozpoznać sposób wysławiania się pani.) :

chciałabym tego kotka jak najszybciej. mogę troche opowiedzieć o warunkach w jakich był by kotek , i odrazu podam adres i numer telefonu .
Miałam kotka filonka 10 lat :< ,ale zdechł niestety . 2 tygodnie temu idąc przez park zauważyłam kotka dość młodego na drodze łasiła się więc przygarnełam ja do domu , odrobaczyłam itd teraz będzie miała szczepienie niedługo . i mój kot jak i simba jadły by puszkowaną karmę przeznaczoną dla kotów , słyszałam że wshiskas i kittycat są oszukanymi karmami , że nie ma tam mięsa tylko zboże, dlatego rezygnuje z tej karmy i przerzucam się na royal canine , mieszkam w bloku na parterze , z córką 16 letnią , jestem w dową.... zawsze jest ktoś w domu , zwłaszcza że córka ma ..... w domu . kotek u nas będzie miał bezpieczne życie , odrazu mówie że co do osiatkowań to nie moge w najbliższym czasie 300 zł wydać ,bo miałam sporo wydatków. Ale i bez osiatkowań kot nie ucieknie bo nie otwieram nigdy balkonu i okien na oścież w obecności kota w pokoju więc prosze się o niego nie martwić . mam takie pytanie kotek będzie bardzo duży?? PS. jak tak to super lubie duże koty pozdrawiam

adres:
ul. L................ Rypin,woj:kujawsko-pomorskie
I......... Ł..........
nr tel: 5..............

teraz dopiero widzę że to ten Filonek który nie wiadomo czy "zdechł" czy został oddany :(

i pozostałe maile od pani:
nie mogę się doczekać kocurka <3 naprawde . :) ... zresztą na wizycie przedadopcyjnej moja mrusia (kotka) sama może pokazać jak ma u nas dobrze ;) łasni się co chwile , na rękach noszona ,a przecież gdyby miała zle to uciekała by przedemną i córką :) , mam nadzieje że simba zamieszka z nami strasznie kochamy koty mamy nawet plakaty na ścianach , co nie którzy sąsiedzi się śmieją że my to kociarze ;D

... ostatni:

proszę mnie informować co pare dni jak się kotek czuje, jak simba po kastracji , itd co u niego słychać :) , nie moge się doczekać kotka

przykre że są tacy ludzie...
:( :( :( :( :(
Ostatnio edytowano Pt lis 04, 2011 0:10 przez smarti, łącznie edytowano 10 razy

smarti

Post » Czw lis 03, 2011 16:36 Re: dt Smarti 6-uważajcie na DS w Rypinie !!

Ech :/
Jednak :/

Na wszelki wypadek wykasuj nazwisko, żeby na pewno było wszystko w porządku. Ale doopa :(

Dom już zgłoszony do jaaany :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw lis 03, 2011 17:20 Re: dt Smarti 6-uważajcie na DS w Rypinie !!

potem odszukam - za chwilę wyjeżdżam do weta z Pico i Moko.
Dla mnie wniosek jest jeden: nie można odpuszczać wizyt pa i już.
To dodatkowy bodzieć na moje chwile zwątpienia gdy widzę jak inni w kilka minut wyadoptowują koty...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lis 03, 2011 19:18 Re: dt Smarti 6-uważajcie na DS w Rypinie !!

Na prośbę autorki zacytowanego przez smarti pw wykasowałam tę wiadomość.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw lis 03, 2011 19:27 Re: dt Smarti 6-uważajcie na DS w Rypinie !!

No niestety, zdarzają się taborety :?
Nigdy nie zapomnę, jak kiedyś zadzwoniła młoda niunia i chciała parkę.
Mówię, że OK, ale trzeba ciachnąć, żeby się nie rozmnażały.
Tak, tak - ona ciachnie. Pytam, czy na pewno?
A ta mi na to: raz się rozmnoży i potem ciachnie.
No żesz, chyba cię p...ciu porypało ździebko :twisted:
I mówię: nie, absolutnie się nie zgadzam.
A ta jak nie zacznie drzeć japę: ale co? Jak pani odda, to nie będzie pani problem :evil:
Myślałam, że się zabluzgam na amen :twisted:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lis 03, 2011 21:33 Re: dt Smarti 6-uważajcie na DS w Rypinie !!

nazwisko pani było tylko w ogłoszeniu które przecież sama zamieściła.
ale i to wykasowałam.

jak sądzicie-czy napisać pani z jakiego powodu nie dam jej Simby? (oczywiście bez szczegółów po których mogłaby cokolwiek skojarzyć.)-bo pisząc jej coś innego musiałabym kłamać a tego nie lubię..
....w ogóle to ten świat jest coraz trudniejszy do akceptacji-niby ,odkąd tu jestem powinnam się oswoić z jego paskudnym obliczem a jednocześnie coraz bardziej chciałabym się od tego chorego świata odizolować..albo przynajmniej na jakiś czas zamknąć się w kokonie-taki urlop od świrostw tego swiata...aby znowu nabrać sił do tolerowania go..

obawiam się że jak napiszę to pani zacznie szukać kotków gdzieś na bazarach i w końcu jakiś biedak do niej trafi..

smarti

Post » Pt lis 04, 2011 10:20 Re: dt Smarti 6

dziś wieki dzien w dt smarti!

do domu jadą Bebe i być może Mućka- 8)

smarti

Post » Pt lis 04, 2011 10:21 Re: dt Smarti 6

No to :piwa: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]