Moje MPiki-po raz 12*Idzie zima, żartów ni ma ;-) PRZYSZŁA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 08, 2011 20:35 Re: Moje MPiki-po raz 12*Idzie zima, żartów ni ma ;-) PRZYSZŁA

No chyba nie do końca... :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw gru 08, 2011 20:37 Re: Moje MPiki-po raz 12*Idzie zima, żartów ni ma ;-) PRZYSZŁA

Bianka 4 pisze:Ani fałszywości, ani złośliwości nie można zwierzętom przypisywać. Jeżeli ktoś posądza o to swoje futra to znaczy, że kompletnie nie rozumie zwierzaków.

Zgadzam się z Tobą w 100%. :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw gru 08, 2011 20:39 Re: Moje MPiki-po raz 12*Idzie zima, żartów ni ma ;-) PRZYSZŁA

No to co to jest w takim razie, pytam ja siem? 8)
Bo raczej nie dowód miłości :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw gru 08, 2011 20:42 Re: Moje MPiki-po raz 12*Idzie zima, żartów ni ma ;-) PRZYSZŁA

A może powinnaś coś przemeblować :mrgreen: Na miejscu kanapy ustawić drapak :?: :ok:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Czw gru 08, 2011 20:43 Re: Moje MPiki-po raz 12*Idzie zima, żartów ni ma ;-) PRZYSZŁA

Hahaha, drapak :lol:
Drapak od samego początku za kurzołap robił :roll:

Erin

Post » Czw gru 08, 2011 20:46 Re: Moje MPiki-po raz 12*Idzie zima, żartów ni ma ;-) PRZYSZŁA

A może jakaś kocimiętka, abo walerianka na drapaczek?
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Czw gru 08, 2011 20:48 Re: Moje MPiki-po raz 12*Idzie zima, żartów ni ma ;-) PRZYSZŁA

Kocimiętka też nie cieszyła się uznaniem 8O :roll:

Erin

Post » Czw gru 08, 2011 20:51 Re: Moje MPiki-po raz 12*Idzie zima, żartów ni ma ;-) PRZYSZŁA

Erin pisze:Hahaha, drapak :lol:
Drapak od samego początku za kurzołap robił :roll:

Bo one tylko lubią ogromniaste drapaki i dopóki swoim takowego nie zakupiłam na gwiazdkę to mały właśnie służył jako kurzołap.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw gru 08, 2011 20:59 Re: Moje MPiki-po raz 12*Idzie zima, żartów ni ma ;-) PRZYSZŁA

Erin pisze:No wiesz, jak mówię, że np. nie wolno drapać kanapy, a one dalej drapią, to jednak chyba złośliwość mała :wink:

My na narożnik narożnej kanapy - już mocno zdartej - przybiliśmy mały drapaczek (deseczka w kształcie ryby, owinięta sznurkiem sizalowym, kolorowym). I teraz resztę kanapy koty i tak drapią, ale chociaż trochę mniej. :D
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw gru 08, 2011 20:59 Re: Moje MPiki-po raz 12*Idzie zima, żartów ni ma ;-) PRZYSZŁA

Cześć Wujek! :)
Może to jest myśl :ok:

Erin

Post » Czw gru 08, 2011 21:18 Re: Moje MPiki-po raz 12*Idzie zima, żartów ni ma ;-) PRZYSZŁA

Niestety przy większej ilości kotów i małym metrażu (tak jak w moim przypadku) ofiarą kocich pazurów padają też meble :evil: Dopóki miałam trzy koty to wszystkie z uwielbieniem "wyżywały" się na sporym drapaku. Odkąd ma osiem kotów w 40m2 ofiarą niektórych kotów pada też mój ulubiony fotel. Wszyscy w końcu muszą zaznaczyć swoje terytorium.
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Czw gru 08, 2011 21:20 Re: Moje MPiki-po raz 12*Idzie zima, żartów ni ma ;-) PRZYSZŁA

VVu pisze:
Erin pisze:No wiesz, jak mówię, że np. nie wolno drapać kanapy, a one dalej drapią, to jednak chyba złośliwość mała :wink:

My na narożnik narożnej kanapy - już mocno zdartej - przybiliśmy mały drapaczek (deseczka w kształcie ryby, owinięta sznurkiem sizalowym, kolorowym). I teraz resztę kanapy koty i tak drapią, ale chociaż trochę mniej. :D

Witam wieczornie Obrazek. Chyba skorzystam z tego pomysłu na róg kanapy. Rzeczywiście mały drapak stoi jako dodatkowy mebel. A moje kocuchy uwielbiają kanapę i .........drzwi wejściowe na których przyklejone są takie tafle korkowe. Drapią to aż miło, tylko co jakiś czas trzeba naklejać w pewnym paśmie nowe tafle.
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Czw gru 08, 2011 21:27 Re: Moje MPiki-po raz 12*Idzie zima, żartów ni ma ;-) PRZYSZŁA

Witamy, witamy :)
Pozdrawiamy i powoli się żegnamy, bo kociaste trzeba wymiziać i lulu.

Dobrej nocki! Obrazek

Erin

Post » Czw gru 08, 2011 21:29 Re: Moje MPiki-po raz 12*Idzie zima, żartów ni ma ;-) PRZYSZŁA

Erin pisze:No to co to jest w takim razie, pytam ja siem? 8)

Jak to co? u mnie to jest: rusz d... od kompa czy od tego co tam właśnie se robisz i chodź do mnie, pobaw się, poganiaj mnie itp :-)

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw gru 08, 2011 21:58 Re: Moje MPiki-po raz 12*Idzie zima, żartów ni ma ;-) PRZYSZŁA

jozefina1970 pisze:
Erin pisze:No to co to jest w takim razie, pytam ja siem? 8)

Jak to co? u mnie to jest: rusz d... od kompa czy od tego co tam właśnie se robisz i chodź do mnie, pobaw się, poganiaj mnie itp :-)

Oooo, to tez jest jedna z możliwości :mrgreen:
Między innymi dlatego nie jestem zwolennikiem porad zoopsychologicznych/behawioralnych na odległość. Przez telefon, czy maila nie da się obiektywnie ocenić sytuacji panującej w domu. Trzeba to zobaczyć na własne oczy. Poza tym nie ukrywajmy, problemy z zachowaniem naszych milusińskich z reguły wymagają zmiany w naszym zachowaniu i podejściu do naszych pupili, a nie odwrotnie :twisted:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

[poprzednia][następna]