Cmentarz Brwinów.Są kocięta.Jest źle,potrzebna karma,głodne

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 02, 2012 11:54 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Brakuje karmy i pomocy w karmieniu.

Chcialabym wyslac jakies pieniazki na jedzonko dla kotow z cm.Brwinow
Gdzie mam wyslac bo nie wiem gdzie szukac info o koncie gdzie wplacic?

Pluszard

Od: Wto lip 19, 2011 14:32

Post » Sob cze 02, 2012 14:55 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Brakuje karmy i pomocy w karmieniu.

szalej pisze:Anna, nie mogę ci odpisać na PW, wasze forum mi nie pozwala :P
karmy mam jakieś 1,5 kg puriny cat chow dla sterylizowanych. Może udałoby mi się dokupić jakieś saszetki. Mam sporo ( jakieś 5/6 małych puszek) karmy dla psów, ale mój kot np. jadł ją jako przysmak, raz na jakiś czas. dwie są firmy Applaws, te inne nie pamiętam. Mam jeszcze duże puszki ale to już bym się bała, że kotom by zaszkodziły.

Zrobimy tak, postaram sie pojechać do brwinowa na cmentarz w środe. Jeśli kotów nie znajde, to będziemy się martwić. Nie mogę ci wysłać PW z numerem, eh, po jakim czasie ta funkcja się odblokowywuje, po jakimś czasie od zarejestrowania czy po jakiejś ilości postów?

trzeba napisać zaledwie 5 postów :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Nie cze 03, 2012 21:07 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Brakuje karmy i pomocy w karmieniu.

w takim razie piszę jeszcze dwa posty :D
Odebrałąm teraz Pw, jutro wyśle smsa żeby już teraz nikogo nie budzić ;)
Jak łapiecie, to nie będe dokarmiać bo pewnie łapiecie na karme? Super, że działacie.

to zapytam jeszcze o jedno. Niby to nie na temat, ale nie moge połapać się w tym forum i nie moge znaleźć w opcji szukaj, bo nie wiem jak to dokładnie ująć.

Mój osobisty kot jest alergikiem, nie wiem konkretnie na co, bo nasz weterynarz krzyknął ponad 300 zł za badania, a i potem jeszcze kolejne. Według mnie to alergia na białko, bo choruje po mleku, surowym mięsie, rybach surowych, moktych karmach etc. Ma to wszystko odstawione i przeszedł teraz na karme hipoalergiczną. Ale w internecie znalazłam tylko hillsa i royala hipoalergiczne, czy nie ma innych? nie mam zaufania do royala... może akurat ktoś wie?
Ostatnio edytowano Nie cze 03, 2012 21:28 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: złączyłam dwa posty tego samego użytkownika

szalej

Od: Śro maja 30, 2012 8:51

Post » Nie cze 03, 2012 21:38 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Brakuje karmy i pomocy w karmieniu.

Z Trovetu jest jeszcze karma hypoalergiczna karma. Co do uczulenia to może być wszystko. Lepiej zrobić badania (z krwi).
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie cze 03, 2012 21:43 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Brakuje karmy i pomocy w karmieniu.

dobra karma to trovet, są dwa smaki dla alergików
tu jest np sklep, jeden z punktów pod Pruszkowem, w Tworkach
http://www.kar-ma.pl/trovet-trovet-rrd- ... _2051.html

a może uczulony też na zboża? wtedy warto spróbować TOW
http://www.kar-ma.pl/dla-kotow-o_c_80_1.html
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon cze 04, 2012 10:27 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Brakuje karmy i pomocy w karmieniu.

Ja myślę, że to strzelanie w ciemno. Najlepiej zrobić testy i dostosować karmę do jej wyników. Więcej wydasz na testowanie karmy niż na testy alergiczne. I kot będzie mniej cierpiał.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto cze 05, 2012 16:49 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Brakuje karmy i pomocy w karmieniu.

brwinowskie koty czakają

Anna Rylska

Post » Wto cze 05, 2012 22:17 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Brakuje karmy i pomocy w karmieniu.

pomoc cały czas potrzebna :!:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Czw cze 07, 2012 17:34 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Brakuje karmy i pomocy w karmieniu.

Przypomnę cmentarne biedaki.
Kilka niedotykalskich kotów na cmentarzu choruje, ma koci katar, bardzo brzydkie oczy.
Ja w tym miesiącu nie jestem wstanie tam jechać więcej niż dwa razy w tyg. nie mam z czym, za co.
Mamy cztery 5 tygodniowe maleństwa w kiepskim stanie, jeden wymaga wizyty u okulisty.

Anna Rylska

Post » Czw cze 07, 2012 20:44 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Brakuje karmy i pomocy w karmieniu.

Anna Rylska pisze:Przypomnę cmentarne biedaki.
Kilka niedotykalskich kotów na cmentarzu choruje, ma koci katar, bardzo brzydkie oczy.
Ja w tym miesiącu nie jestem wstanie tam jechać więcej niż dwa razy w tyg. nie mam z czym, za co.
Mamy cztery 5 tygodniowe maleństwa w kiepskim stanie, jeden wymaga wizyty u okulisty.

:(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob cze 09, 2012 20:19 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Brakuje karmy i pomocy w karmieniu.

Przypomnę koty z Brwinowa, może ktoś pomoże :(
Obrazek

ametyst55

Post » Pon cze 11, 2012 21:09 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Brakuje karmy i pomocy w karmieniu.

nikt tu nie zagląda :(
Obrazek

ametyst55

Post » Wto cze 12, 2012 11:14 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Brakuje karmy i pomocy w karmieniu.

zagląda, zagląda... Karmę już całą porozdawałam :( ale na dniach wyślę Ani jakiś przelew, niestety skromny.. Thorkatt sprzedaje mi kawałki materiału i zysk przeznacza na kociątka biedne u Ani...
a na bazarku niestety zero ruchu już.
W roku akademickim mogę być tu bardzo rzadko, proszę o cierpliwość

Zireael666

Od: Śro lut 15, 2012 13:41

Post » Wto cze 12, 2012 16:08 Re: 50 kotów cm.Brwinów. Brakuje karmy i pomocy w karmieniu.

U bezdomniaczków różnie ....
Dwa buraski chorują, mają brzydkie oczy, z ropną wydzieliną.
Kilka młodych kotów strasznie się oswoiło :( ocierają się, pokazują brzuszek, robią kółeczka na piasku :cry: wręcz domagają się kontaktu, to bardzo źle ....

Anna Rylska

[poprzednia][następna]