KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 16, 2012 19:19 Re: SZANSA DLA PSA, KOTY PROSZĄ O POMOC W KARMIE PROSIMY WAS

z bazarków 100 zł dałam pani która wzięła kicię na tymczas, a za następne 100 zł zamówię tej pani paczkę https://www.zooplus.pl/checkout/finish.htm ponieważ ma dużo kotów i ciężką sytuację finansową, a jednak przygarnia koty w potrzebie,
Obrazek
ta czarna kicia to ta którą przywiozłam z agroturystyki
Obrazek
ten rudziasek to też tymczas
Obrazek
i to kolejny:
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Nie wrz 16, 2012 20:05 Re: SZANSA DLA PSA, KOTY PROSZĄ O POMOC W KARMIE PROSIMY WAS

niech znajdą dobre domy, a Tobie zdrowia życzę :1luvu:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie wrz 16, 2012 20:05 Re: SZANSA DLA PSA, KOTY PROSZĄ O POMOC W KARMIE PROSIMY WAS

dzwoniłam do pani u której jest kicia, ona miała małe, sutki stan zapalny, kilka dni nie karmiła małych, nie wiemy co się z nimi stało, niestety, czy ktoś je skrzywdził, fakt, że kotka znalazła się tam niespodziewanie i jest chora, bardzo zarobaczona, bardzo to smutne wszystko jest...

a tu jeszcze wieści od dziadkowych:
Obrazek
idąc nakarmić psa Profesora i koty przy śmietniku spotkałam znów jednego z dwóch stałych bywalców :)

Obrazek
tu Złotooki się czai i jego siostra, jej nie widać,bo to dzikuska, pies zjadł puszkę na raz, i nie uchwyciłam go aparatem, babcia mówiła, że widziała dwa nowe koty koło śmietnika, w każdym razie daję dziennie teraz 3 puszki i chrupki i wszystko znika, oprócz tego resztki mięsnych potraw po moich rodzicach, bo ja nie jadam mięsiwa.. :)

a tu fotostory u dziadków:
Senior
Obrazek
szyja wygojona, odpchlony i szczęśliwy jak widać bo najedzony
Grubcio, guza nie ma, to jednak było po zastrzyku hurrraa..
Obrazek
Iskierka
Obrazek
Misia wyleczona, dziąsełka ładne z pyszczka nie śmierdzi
Obrazek
Zuzia, którą pewna pani wet z naszego osiedla radziła babci uśpić, bo... zęby i ogólnie chora i stara, a jednak usunęła zęby a kotka jak nie ta,,, :twisted:
Obrazek
znów Grubcio, reszta pochowana za zasłonami na oknach :D
Obrazek

a tu matka kocia czyli Seniorka całej krasie, pewnie ona jest matką większości dziadkowych kotów
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie wrz 16, 2012 20:07 Re: SZANSA DLA PSA, KOTY PROSZĄ O POMOC W KARMIE PROSIMY WAS

Dagmara dzięki, zdrówko na razie tfu tfu dopisuje, bo.... nic nie robię, nie sprzątam, tylko tam po łebkach, a w ogródkach chwasty większe od kwiatów no i jeżdżę autobusem, mam nawet kartę miejską... :ryk:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro wrz 19, 2012 16:48 Re: SZANSA DLA PSA, KOTY PROSZĄ O POMOC W KARMIE PROSIMY WAS

Już teraz wiem dlaczego nie mogę spotkać kotów w pracy w dzień jak kiedyś, na placu wskutek braku ogrodzeń grasują psy, ochroniarz widział jak w niedzielę ogromny agresywny pies porwał jakiegoś szarego kotka i pobiegł z nim w zębach dalej a kić krzyczał że szok :crying: :crying: :placz:
i dlatego nasze koty nie siedzą w domkach a ja jedzenie stawiam za siatką masakra
przez tę pieprzoną budowę zginęły nam koty a inne boją się tu być
natomiast jak wróciłam po 20 to biedny pies rozgrzebywal torby ze śmieciami a koty siedziały w krzakach głodne jak nie wiem
kicia którą przywiozłam ma tasiemca stan zapalny chuda codziennie pani musi ją nosić do weta
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro wrz 19, 2012 19:14 Re: SZANSA DLA PSA, KOTY PROSZĄ O POMOC W KARMIE PROSIMY WAS

przepraszam, że dopietro teraz odpisuje :oops:
Agnieszka niestety to nie ta kotka.
U moich rodziców nocuje taki czarnobiały podrostek ( nocuje i stołuje się :)
kotek chyba wyczuł, że tam mieszkają dobrzy ludzie :)
Jak tylko wpłyną pieniążki z bazarku to od razu przeleję.
Niech już skończy się ta budowa :cry: :cry: :cry:

Życzę Ci dużo zdrowia robisz tyle dobrego dla zwierząt, że po prostu brak słów :1luvu:

arwennna

Od: Pon lip 21, 2008 14:32

Post » Śro wrz 19, 2012 19:51 Re: SZANSA DLA PSA, KOTY PROSZĄ O POMOC W KARMIE PROSIMY WAS

:oops: :oops: dzięki Patrycja, staram się, tylko tak żal mi tych kotów których nie ma, zwłaszcza z tą białoczarną kicią tak się zaprzyjaźniłam, :( :( w sumie już ją opłakałam bo mam przeczucie że ona nie żyje,
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob wrz 22, 2012 20:26 Re: SZANSA DLA PSA, KOTY PROSZĄ O POMOC W KARMIE PROSIMY WAS

viewtopic.php?f=27&t=146376 ZAPRASZAM NA ZAKUPY NA NIKIEGO, ZBIERAMY NA HOTELIK

KOTO STORY Z WIZYTY U PANI OLI, KTÓRA DOKARMIA ZE MNĄ BEZDOMNIAKI W PRACY, RAZEM Z REZYDENTAMI MA NA UTRZYMANIU 10 SZTUK, 7 W DOMU, 3 W PIWNICY:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob wrz 22, 2012 20:31 Re: SZANSA DLA PSA, KOTY PROSZĄ O POMOC W KARMIE PROSIMY WAS

DZIŚ WIECZOREM SPOTKAŁYŚMY SIĘ Z BABCIĄ PODCZAS KARMIENIA PSA I KOTÓW I NARESZCIE ZROBIŁAM ZDJĘCIA NASZEMU STARUSZKOWI, BIEDNY KICHA I NIE MA GDZIE SIĘ PODZIAĆ:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob wrz 22, 2012 21:12 Re: SZANSA DLA PSA, KOTY PROSZĄ O POMOC W KARMIE PROSIMY WAS

wiem :( miałam nadzieję, że to ta sama kicia...

Agnieszka ty to masz gadane :D naprawdę szacun :D
chodzi mi o to co napisałaś na naszym białostockim wątku:
,, jak pan z dyrekcji w mojej firmie spytał, co ja tu robię, czemu tu dokarmiam bezdomne koty, ja na to,że tu pracuję, jakby nie wiedział na 3 piętrze, a koty są moje, jego i całej naszej bogatej notabene firmy, no to pan się zdziwił?? jak to?? ja mu na to, to nie wie pan, koty wolnobytujące to szeroko pojęte nasze, dobro narodowe, i każdy powinien o nie dbać, karmić, stawiać domki, no to pan się zdziwił, i ogólnie w taki sposób pozytywnie ustosunkowałam całą firmę w kierunku naszych bezdomniaków, wręcz niektórzy potrafią kilka miłych słów pochwały rzucić, stanowczość też ma tu duże znaczenie, tak jak u nas na osiedlu dotąd wyśmiewani dziadkowie, pan Jurek nagle zyskali szacunek mieszkańców, a większość sąsiadów myśli, że ja jestem jakimś urzędnikiem w TOZ np inspektorem, i szczerze powiem że to myślenie wychodzi zwierzakom na zdrowie, czują respekt, nie znika ani jedna miska, a stoją szklane ani jeden domek, i nie jest przeganiany żaden zwierzak, wszyscy żyją w pełnej symbiozie...czego wszystkim zwierzakolubom życzę, "

mam nadzieję, że nie będziesz miała mi za złe że to tutaj zacytowałam :oops:

arwennna

Od: Pon lip 21, 2008 14:32

Post » Sob wrz 22, 2012 21:30 Re: SZANSA DLA PSA, KOTY PROSZĄ O POMOC W KARMIE PROSIMY WAS

coś Ty bo tak było :D
kicia którą przywiozłam z Trypuć okazuje się, że jest ciężarna i będzie mieć w przyszłym tygodniu sterylkę, dzięki Bogu że ją spotkałyśmy na tej wiosce, a Nikuś dalej bez domku, już nie wiem, gdzie pytać, Patrycja może spytaj po sąsiedzku, czy ktoś nie zaoferowałby płatnego domu tymczasowego pieskowi??? bo po prostu ręce opadają, nie wiem, co robić :( :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon wrz 24, 2012 20:49 Re: SZANSA DLA PSA, KOTY PROSZĄ O POMOC W KARMIE PROSIMY WAS

kolejne rewelacje psio-kocio-jeżowe :D
na pierwszej fotce widać, że psiak odchodzi, a jeż wychodzi spod kontenera :D
Obrazek
tu widać, gdzie ów pan się spieszył
Obrazek
tu kicia u pani na dt która jest prawdopodobnie ciężarna i będzie sterylizowana
Obrazek
Obrazek
Obrazek
a tu malutka zabrana z agroturystyki, oto jaka odpasiona już :D
Obrazek
tu kolejny mały tymczasek:
Obrazek
Obrazek
a to rezydentki pani Eli
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon wrz 24, 2012 20:59 Re: SZANSA DLA PSA, KOTY PROSZĄ O POMOC W KARMIE PROSIMY WAS

psiak może pojedzie do DT modlę się o to, wtedy za pieniądze z jego bazarku kupimy suchej karmy, bo potrzeby są ogromne, kotów spływa dookoła jak grzybów po deszczu, pani której dałam na tymczas dwie kotki ma bardzo trudną sytuację finansową, a jednak decyduje się i pomaga, chwała jej za to, ale karma musi być, to priorytet, z worka który kupiłam dzięki MarcieK zostało już tylko jedno wiaderko, w pracy idzie pudełko dziennie po lodach,a koło śmietnika u mnie nawet po dwa pudełka, w pracy jeszcze pani Ola donosi surowiznę, dziś ja rano dałam trochę szyneczki i pół kostki masełka, bo miałam a nie jadam takich rzeczy, to była uczta,
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Wto wrz 25, 2012 20:04 Re: NIKUŚ W DT A KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

DWIE WIADOMOŚCI: DOBRA I ZŁA, ZACZNĘ OD DOBREJ PSIAK W DT A MOŻE I STAŁYM, OKAŻE SIĘ, A DRUGA DOSTAŁAM DZIŚ WYPOWIEDZENIE, I BĘDĘ PRACOWAĆ W FIRMIE ZEWNĘTRZNEJ ZA KILKASET ZŁ :( :( :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro wrz 26, 2012 7:00 Re: NIKUŚ W DT A KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

:evil: ot ekonomiczne myślenie wielkich tego świata....
czyli jakiś ułamek etatu....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]