KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 12, 2011 15:22 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

mrr pisze:A tak poza tym, niedobrze się robi, jak się wchodzi na ten wątek (uprzedzając miłe rady - owszem, już nie będę).
Udowadniajcie sobie dalej, pod wodzą przemianowanego szokoloko, jakimi wspaniałymi jesteście ludźmi. Jedyni sprawiedliwi. Im więcej i bardziej zgnoję, tym jestem sprawiedliwszy i bardziej godny podziwu! Wspaniałe to Wasze człowieczeństwo. Tylko czemu, o nieskazitelni, zmieniacie nicki? Jedna twarz Wam nie wystarczy? :twisted: :mrgreen: .

Miłośnikom teorii spiskowych dziękujemy.
KotkaWodna

Post » Śro sty 12, 2011 15:31 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

mrr pisze:
vega013 pisze:
mrr pisze:Felisaquatica, to nie tolerancja dla skurwysyństwa.
Ci ludzie nie mają ryjów, tylko twarze, mieszkają w mieszkaniu, a nie w barłogu. Jak my. O to zdaje się chodziło Zofia&Sasza.
To, że ktoś jest s*synem, nie znaczy, że przestał być człowiekiem.

Jesteś tego pewna? Byłabym Ci bardzo wdzięczna za uzasadnienie takiej opinii. Co to znaczy, Twoim zdaniem, człowieczeństwo?
Zawsze wydawało mi się, że wyznacznikiem człowieczeństwa jest stosunek do istot słabszych, bezbronnych. Czy uważasz, że się mylę? Jeżeli tak, to dlaczego?
Czy ktoś, kto postępuje nieludzko, nadal jest człowiekiem?

Proszę bardzo. Nie mieszaj tu człowieczeństwa, bo nie o to mi chodziło. Za sprawą tego, że są z nich nieludzcy (patrz: człowieczeństwo) s*syni (niezaprzeczalnie), nie zamienili się w konie, koguty, koty ani zające, prawda? Wciąż są ludźmi, tylko tego człowieczeństwa, o którym wspomniałaś, im brakuje. A ludzie nie mają ryjów i nie sypiają w barłogach.

No nieee... Fizycznie rzeczywiście przypominają człowieka, ale ludźmi zdecydowanie nie są. Człowiek nie postępuje tak, jak oni.

Wiesz... Człowiek - to nie tylko głowa, ręce, nogi, brzuch, plecy tudzież miejsce, w którym plecy kończą swą szlachetną nazwę. Człowiek to nie tylko kształt człowieka. Dziwne, że tego nie rozumiesz... Przecież to proste: Pozbawiony człowieczeństwa osobnik nie jest człowiekiem.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro sty 12, 2011 15:50 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

KotkaWodna pisze:
baltagor pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=108960&start=330
a widzisz nawet opiekun na takiej kolonii musi mieć jako taką ogładę i wykształcenie ciut pedagogiczne .
Kultura osobista Pani poraża.... a w zasadzie jej brak

zacytowałabym bardzo wulgarne powiedzenie nt tego, gdzie byłeś/byłaś i co widziałeś/widziałaś, ale nie chce mi się kopać z kucykiem.
żegnam ozięble z dużą domieszką ironii.
moderator, halo - można prosić o nożyczki???

Ja rowniez przylaczam sie do Twojego zdania Kotko Wodna na temat tych "ludzi" Wrecz nasuwa mi sie pytanie, jesli w swiecie zwierzat nie ma takiego okrucienstwa poniewaz glodne zwierzeta szybko zabijaja swoje ofiary w celu konsupcji, to jak mozna nazwac ludzkim odruchem taki wyczyn jak tych zwyroli??? dlaczego nie mozemy daj uscja swoim emocjom bo zaraz pojawiaja sie ci "moralni" obroncy godnosci ludzkiej? sory ale mysle ze dla tych,ktorzy naprawde kochaja zwierzeta, te bestie beda niczym.
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Śro sty 12, 2011 15:54 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

vega013 pisze:
KotkaWodna pisze:wiesz, staram się, baaardzo mocno staram się nie reagować na posty z tego typu treścią, ale czasem po prostu mnie roznosi. Może dlatego, że pacyfizm posunięty do przesady jest dla mnie nie do przyjęcia...

Mnie cały czas interesuje, dlaczego niektórzy uważają zwyrodnialców za ludzi.

W takim razie kim my jesteśmy? Kim ja jestem w oczach tych osób? Kim jesteś Ty - KotkoWodna? Kim są wszyscy za wszelką cenę ratujący życie? Ludźmi, tak jak zwyrodnialcy?

zdecydowanie na dzien dzisiejszy nie potrafie tak o nich myslec...czlowiek nie moze zrobic czegos takiego majac rozum,serce i uczucia. Jak mozna nazwac rowniez ludzmi tych,ktorzy urwali psu glowe??? no jak? patrze na swoja suczke husky i zastanawiam sie ile musialabym miec w sobie bestialstwa zeby cos takiego jej zrobic :evil: nie chce pisac czego im zycze ale jednego jestem pewna-najgorszego

Kumiko

Post » Śro sty 12, 2011 16:01 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

ja_ana pisze:
KotkaWodna pisze:
ja_ana pisze:Ojciec w zapowiedzi mówi, że boi się o rodzinę, bo internauci nawoływali wręcz do linczu....A ja się zastanawiam czy nie bał się o swojego młodszego syna zostawiając go pod opieką brata, który stwarza takie problemy i interesuje się satanizmem?

wiesz, a ja w ogóle nie rozumiem takiej "linii obrony" - to jakiś ciężki absurd, powtórzę, co kiedyś tu pisałam: to tak, jakby ktoś się tłumaczył ze spowodowania wypadku komunikacyjnego "no dobra, przejechałem tego faceta, ale byłem pijany i nie widziałem, gdzie jadę" 8O
mnie się to w pale nie mieści, i tak jak piszesz: rodzice wiedzieli, że synek bawi się w szatanistę (bo koło satanisty to on nawet nie stał), a zostawiali z nim małe dziecko? nie już wspominam o zwierzakach, bo dla nas tutaj na forum zwierzę ma równoznaczną pozycję w hierarchii ważności życia, dla takich ludzi jak widać nie ma żadnej..
a jeśli oni brali te zwierzaki właśnie tylko po to, żeby ten psychol mógł się nad nimi znęcać zamiast nad młodszym bratem?.... :?

Do mnie to też nie dociera, ale moim zdaniem, to, co powiedział ojciec przez większość może nie zostać odebrane jako "usprawiedliwienie" czynu, wręcz przeciwnie. Moim zdaniem dla sprawy taki wariant "obrony" jest lepszy, niż jakby usiłowali bronić go w inny sposób. Ojciec swoją wypowiedzią obalił teorię pani psycholog, że 15 latek nie wiedział co robi....

tylko ta ich obrona,robiac z psychicznego synka sataniste,moze byc troche obalona. Satanisci skladaja w ofierze tylko czarne koty i biora je tylko na czarne msze. Wiem to od kobiety do ktorej co jakis czas zglaszali sie ludzie chcacy adoptowac czrne koty. Bylo to w konkretny dzien danego miesaca. Wiedziala co sie swieci i nigdy zadnego czarnego kotka nie wyadoptowala w tym dniu. Czytalam ostatnio na temat ich praktyk i rzekomo to nie sa ludzie ktorzy nienawidza kotow.Oni nie robia im krzywdy bez powodu...jesli znajde ten opis to wkleje go ale sam fakt ze ten debil chyba niewiele czytal o satanizmie...apropo filmu,tak myslalam ze taki "ktos" nie potrafilby zamiescic filmu na tym portalu

Kumiko

Post » Śro sty 12, 2011 16:04 Re: KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Hm, wśród zwierząt też się zdarzają akty okrucieństwa czy nawet gnębienia słabszego, a choćby najbliższy przykład z brzegu, moja kicia uwielbia bawić się żywą myszą, gnieść ją, podrzucać itp. i ma radochę z tego :twisted: sęk w tym, że człowiek ponoć ma bardziej rozwinięty mózg od zwierząt (choć często mam wątpliwości co do tego) i mając ten rozwinięty mózg, wpajane zasady moralności, poglądy, że człowiek góruje nad zwierzętami i inne tego typu mądrości stał się tym czym jest.Wypaczonym tworem zdolnym do absurdalnych sadyzmówm, które nie mają żadnego sensu, to jest domena tylko i wyłącznie człowieka, bo zwierzęta zabijają czy męczą bo takie są prawa natury a człowiek jak wiadomo już dawno się nimi nie kieruje :roll: .
...a na ziemi pokój ludziom...i kotom...

Dark Lord

Od: Śro sty 24, 2007 21:30

Post » Śro sty 12, 2011 16:04 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

vega013 pisze:
animalon pisze:
piccolo pisze:w końcu dobre wieści !(podaję za gazeta.pl) :

Będzie postępowanie w sprawie 15-latka, który na portalu Youtube zamieścił brutalny filmik.
....jak trzyletni wówczas chłopiec wymachuje kotem trzymając go za głowę i uderza nim o ścianę - wyjaśnia sędzia Rafał Lisak. - Zachodzi więc podejrzenie, że ktoś, kto nagrywa nakłania do tego przestępstwa. Dodatkowo z filmiku można wywnioskować, że to nie koniec okrutnej rozrywki obu chłopców.

To także nie pierwsze problemy tej rodziny. - Jest tam stały nadzór kuratora w związku z problemami wychowawczymi jakie matka miała z obydwoma synami - tłumaczy sędzia Lisak.

Maltretowany kot trafił tymczasowo do nowego właściciela, rodzinie zostały odebrane także cztery psy i dwa inne koty.

W KOŃCU COŚ DRGNĘŁO - a ciekawe co sąsiedzi na to , że satanistów mają za ścianą ....dzisiaj kotek jutro sąsiad 8O

Ciekawe, czy wiedzą. Powinno się podawać dane personalne takich elementów, żeby ludzie wiedzieli, że powinni się ich wystrzegać.

mysle ze cienki pasek na oczach i Karol R. wystarczy aby nieco wieksze grono ludzi mialo pewnosc co do tej rodzinki bandyckiej

Kumiko

Post » Śro sty 12, 2011 16:08 Re: KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Dark Lord pisze:Hm, wśród zwierząt też się zdarzają akty okrucieństwa czy nawet gnębienia słabszego, a choćby najbliższy przykład z brzegu, moja kicia uwielbia bawić się żywą myszą, gnieść ją, podrzucać itp. i ma radochę z tego :twisted:

gdzieś czytałam, że to nie jest zabawa, tylko reakcja na zasadzie "jestem najedzony, zadowolony, syty... ale tu mam coś żywego, co jest moim pokarmem, o, rusza się, złapać, zagryźć!.... a w sumie to nie będę jadł, bo jestem najedzony, zadowolony, syty... o, rusza się!! złapać!.." - to instynkt popycha zwierzę do takiego działania. Gdyby ludzie działali zgodnie z instynktem, to może inna byłaby interpretacja w ogóle wszystkiego, ale oni niestety potrafią działać na zasadzie kaprysu znudzonej, zdegenerowanej i podłej natury...
KotkaWodna

Post » Śro sty 12, 2011 16:11 Re: KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Dark Lord pisze:Hm, wśród zwierząt też się zdarzają akty okrucieństwa czy nawet gnębienia słabszego, a choćby najbliższy przykład z brzegu, moja kicia uwielbia bawić się żywą myszą, gnieść ją, podrzucać itp. i ma radochę z tego :twisted: sęk w tym, że człowiek ponoć ma bardziej rozwinięty mózg od zwierząt (choć często mam wątpliwości co do tego) i mając ten rozwinięty mózg, wpajane zasady moralności, poglądy, że człowiek góruje nad zwierzętami i inne tego typu mądrości stał się tym czym jest.Wypaczonym tworem zdolnym do absurdalnych sadyzmówm, które nie mają żadnego sensu, to jest domena tylko i wyłącznie człowieka, bo zwierzęta zabijają czy męczą bo takie są prawa natury a człowiek jak wiadomo już dawno się nimi nie kieruje :roll: .

no wlasnie o tym mowie, ponoc jestesmy najbardziej inteligentnymi istotami na ziemii,jednak chyba nie do konca. Moje kotki potrafia bawic sie przez pol godziny muchą,nie robiac jej nic poza popychaniem i uniemozliwianiem odfruniecia :) ale to wszystko w ramach praw natury,tak jak piszesz. Zatem dlaczego ja od dzieciaka mialam wpajany szacunek do zwierzat a inni wykorzystuja swoja przewage? to jest nie w porzadku :( jak mozna podniecac sie na widok znecania sie nad istota slabsza,ktora towarzyszy nam w codziennym zyciu? :cry:

Kumiko

Post » Śro sty 12, 2011 16:11 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

Kumiko pisze:
ja_ana pisze:
KotkaWodna pisze:wiesz, a ja w ogóle nie rozumiem takiej "linii obrony" - to jakiś ciężki absurd, powtórzę, co kiedyś tu pisałam: to tak, jakby ktoś się tłumaczył ze spowodowania wypadku komunikacyjnego "no dobra, przejechałem tego faceta, ale byłem pijany i nie widziałem, gdzie jadę" 8O
mnie się to w pale nie mieści, i tak jak piszesz: rodzice wiedzieli, że synek bawi się w szatanistę (bo koło satanisty to on nawet nie stał), a zostawiali z nim małe dziecko? nie już wspominam o zwierzakach, bo dla nas tutaj na forum zwierzę ma równoznaczną pozycję w hierarchii ważności życia, dla takich ludzi jak widać nie ma żadnej..
a jeśli oni brali te zwierzaki właśnie tylko po to, żeby ten psychol mógł się nad nimi znęcać zamiast nad młodszym bratem?.... :?

Do mnie to też nie dociera, ale moim zdaniem, to, co powiedział ojciec przez większość może nie zostać odebrane jako "usprawiedliwienie" czynu, wręcz przeciwnie. Moim zdaniem dla sprawy taki wariant "obrony" jest lepszy, niż jakby usiłowali bronić go w inny sposób. Ojciec swoją wypowiedzią obalił teorię pani psycholog, że 15 latek nie wiedział co robi....

tylko ta ich obrona,robiac z psychicznego synka sataniste,moze byc troche obalona. Satanisci skladaja w ofierze tylko czarne koty i biora je tylko na czarne msze. Wiem to od kobiety do ktorej co jakis czas zglaszali sie ludzie chcacy adoptowac czrne koty. Bylo to w konkretny dzien danego miesaca. Wiedziala co sie swieci i nigdy zadnego czarnego kotka nie wyadoptowala w tym dniu. Czytalam ostatnio na temat ich praktyk i rzekomo to nie sa ludzie ktorzy nienawidza kotow.Oni nie robia im krzywdy bez powodu...jesli znajde ten opis to wkleje go ale sam fakt ze ten debil chyba niewiele czytal o satanizmie...apropo filmu,tak myslalam ze taki "ktos" nie potrafilby zamiescic filmu na tym portalu

Ale satanizm i składanie ofiar ze zwierząt również jest przestępstwem. To żadna linia obrony.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro sty 12, 2011 16:11 Re: KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Dark Lord pisze:Hm, wśród zwierząt też się zdarzają akty okrucieństwa czy nawet gnębienia słabszego, a choćby najbliższy przykład z brzegu, moja kicia uwielbia bawić się żywą myszą, gnieść ją, podrzucać itp. i ma radochę z tego :twisted: sęk w tym, że człowiek ponoć ma bardziej rozwinięty mózg od zwierząt (choć często mam wątpliwości co do tego) i mając ten rozwinięty mózg, wpajane zasady moralności, poglądy, że człowiek góruje nad zwierzętami i inne tego typu mądrości stał się tym czym jest.Wypaczonym tworem zdolnym do absurdalnych sadyzmówm, które nie mają żadnego sensu, to jest domena tylko i wyłącznie człowieka, bo zwierzęta zabijają czy męczą bo takie są prawa natury a człowiek jak wiadomo już dawno się nimi nie kieruje :roll: .

no wlasnie o tym mowie, ponoc jestesmy najbardziej inteligentnymi istotami na ziemii,jednak chyba nie do konca. Moje kotki potrafia bawic sie przez pol godziny muchą,nie robiac jej nic poza popychaniem i uniemozliwianiem odfruniecia :) ale to wszystko w ramach praw natury,tak jak piszesz. Zatem dlaczego ja od dzieciaka mialam wpajany szacunek do zwierzat a inni wykorzystuja swoja przewage? to jest nie w porzadku :( jak mozna podniecac sie na widok znecania sie nad istota slabsza,ktora towarzyszy nam w codziennym zyciu? :cry:

Kumiko

Post » Śro sty 12, 2011 16:13 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

vega013 pisze:Ale satanizm i składanie ofiar ze zwierząt również jest przestępstwem. To żadna linia obrony.

o to to! wręcz przeciwnie - dodatkowa okoliczność obciążająca! skoro taki młody, a już tak zwyrodniały?..
KotkaWodna

Post » Śro sty 12, 2011 16:13 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

KotkaWodna pisze:Ciach! Jeśli ktoś robi takie rzeczy - świadomie, złośliwie, z premedytacją - to nie jest to człowiek. To jest odpad. A jeśli odpadu nie da się przerobić na coś użytecznego dla społeczeństwa, a choćby tylko niegroźnego dla tegoż społeczeństwa (i zwierząt), to powinno się coś takiego eliminować. W ramach istniejących prawnych rozwiązań, o ile ludzie wcześniej sami nie rozwiążą problemu - patrz sytuacja z linczem w jednej z polskich wsi.
dla mnie to są ryje, barłóg, degenera i malaria.Ciach![/size]

Już tacy byli, co eliminowali "odpady" w ramach "obowiązującego prawa" :( Domyślasz się kto i kiedy?

Kumiko pisze: Ja rowniez przylaczam sie do Twojego zdania Kotko Wodna na temat tych "ludzi" Wrecz nasuwa mi sie pytanie, jesli w swiecie zwierzat nie ma takiego okrucienstwa poniewaz glodne zwierzeta szybko zabijaja swoje ofiary w celu konsupcji, to jak mozna nazwac ludzkim odruchem taki wyczyn jak tych zwyroli??? dlaczego nie mozemy daj uscja swoim emocjom bo zaraz pojawiaja sie ci "moralni" obroncy godnosci ludzkiej? sory ale mysle ze dla tych,ktorzy naprawde kochaja zwierzeta, te bestie beda niczym.

A ja myślę inaczej. Masz jakieś racjonalne argumenty poza skrajnym zacietrzewieniem na poparcie swojej tezy?

KotkaWodna pisze: możesz ze mnie zejść???
ja już z 6 razy co najmniej kasowałam posty, jakie mi się cisnęły na klawiaturę na widok Twoich wypowiedzi i zawartego w nich koszmarnego tonu niezmiennej, niewzruszonej tolerancji dla każdego skurwy..ństwa na świecie, bo "przecież prawo" :evil: - zalecam to samo, bo do żadnych konstruktywnych wniosków nie dojdziemy w wymianie Twoich i moich poglądów.

Mogłabym, ale nie chcę. To samo prawo, którym tak gardzisz pozwala interweniować w sprawie zwierząt w potrzebie. I nie, nie uznaję selektywnego traktowania prawa, stosowania się do niego tylko tam, gdzie mi to na rękę. Skoro domagam się respektowania Ustawy o Ochronie Zwierząt, to mam obowiązek przestrzegać także pozostałych aktów prawnych RP. Proste, logiczne i oczywiste. Jak widać nie dla wszystkich :roll:

Histeryczne pokrzykiwania nic nie zmienią. Jeśli tak będziecie się prezentować w necie, nikt was nie potraktuje poważnie. Co gorsza dorabiacie systematycznie "gębę" tym, którzy spokojnie i systematycznie chcą coś zdziałać. I żeby była pełna jasność - nie mam tu na myśli siebie. Jeśli wejdzie tu ktoś z zewnątrz, to wyleci jak z procy przerażony tonem i treścią tej dyskusji. Tak się akcji społecznej nie rozkręci. Pokrzyczeć sobie można, owszem. Tylko co z tego?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sty 12, 2011 16:14 Re: KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

vega013 napisał(a):
Ale satanizm i składanie ofiar ze zwierząt również jest przestępstwem. To żadna linia obrony.

oczywiscie,tylko sam fakt ze sami nie wiedza "o co w tym chodzi" :)

Kumiko

Post » Śro sty 12, 2011 16:17 Re: KOT Z YT II. Linki post 1

KotkaWodna pisze:
vega013 pisze:Ale satanizm i składanie ofiar ze zwierząt również jest przestępstwem. To żadna linia obrony.

o to to! wręcz przeciwnie - dodatkowa okoliczność obciążająca! skoro taki młody, a już tak zwyrodniały?..

Też tak sądzę. Swoją drogą myślę, że widzowie UWAGI po takiej wypowiedzi ojca, będą odpowiednio ukierunkowani...

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

[poprzednia][następna]