DT SMARTI - pierwsza część.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 31, 2011 22:19 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Smarti, nie będę na Ciebie krzyczała, robisz im różne mieszanki, więc maluchy są przyzwyczajone do wszystkiego i powinny bez problemu przejść na dietę, jaką zaproponuje im Sunshine. Wiadomo, że domki mają różne wizje karmienia kotów i dobrze jest jak maluchy próbują wszystkiego, żeby nie wyrosły na mega wybredne. Ja nikogo na siłę nie będę namawiała na BARFa i mam nadzieję, że nikt mnie nie będzie nawracał na Royala :wink: A tak nawiasem mówiąc sama przez długie lata karmiłam koty Whiskasem :oops:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon sty 31, 2011 22:37 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Bianka 4 pisze:A tak nawiasem mówiąc sama przez długie lata karmiłam koty Whiskasem :oops:

ja moją Zuzię też :roll: :|

a co do T&J to myślę że jedzonko które zaproponowałam kilka postów wcześniej będzie odpowiadało kociakom bo zgadza się z tym co piszę smarti (co obecnie kociaki jedzą) :)

Sunshine307

Od: Pon sty 24, 2011 13:44

Post » Pon sty 31, 2011 23:32 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

a wiadomo już coś z transportem :?:

Sunshine307

Post » Wto lut 01, 2011 0:14 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

No to chyba \szczecinek wygrał :piwa: :piwa: :piwa:
Co do mleka....
moje bure uwielbiają kocie - klarę, winstona, whiskasa... nic im nie jest. Zwykłego nie dawałam bo nie dostawały więc wolałam nie ryzykować. Czarne naotmiast dzięki pani karmicielce, której nijak nie mogłam wytłumaczyć, ze nie mogą pić zwykłego mleka, mają nadwrażliwe żołądki - odkąd nastały u mnie w domu to z lęku, aby przepotworna-mega-biegunka nie wróciła mleko poszło w odstawkę. Potem żal m się Dużej zrobiło, kupiłam klarę i czarne nie były zainteresowane.
Teraz dostają częściej i czarnym nic nie jest, dużo niepiją, ale już więcej, Duża wniebowzięta a mi łatwiej jest podawać Efa Olie.
Myślę, ze to że kiedyś ludzie dawali krowie mleko i było ok to tak naprawdę nie wiadomo - kiedyś ludzie nie przyglądali się qpkom kota, nie było tak popularnej i dostępnej weterynarii itp.
Moje stado je RC dlatego, ze gdy nastały u mnie koty w domu to byłam przekonana, ze to jedyna super karma. Potem gdy nabierałam wiedzy pannice już nie chciały jeść niczego innego mimo naprawdę wielu prób. Więc stwierdziłam, ze nie ma sensu się denerwowac i marnować pieniędzy. Choć zdecydowanie wolałabym aby jadły np. Sanabelle..

Sunshine307 - dla maluchów bardziej polecam (oczywiście wśród Royala) RC Growth - to jest weterynaryjna bytowa (nie lecznicza) dla maluchów od 4 do 12 m.życia.
http://animalia.pl/produkt,876,45,Royal ... rowth.html
zdecydowanie lepsza niż RC Kitten (która jest karmą po prostu bytową).
Moje czarne, jak jeszcze się kwalifikowały :D zjadały ją z niewiarygodnym smakiem, dorosłe bure tez się przystawiały, a po Kittenie miały uczulenie.. :roll:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lut 01, 2011 0:43 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Moje wcinają RC - british shorthair (bo im się wydaje że są brytyjczykami :mrgreen: ), exigent (ten stary, bo te nowe mają dużo zbóż jak zwykłe bytówki), digestive comfort, hair and skin, hairball, te trzy rodzaje pure felin. Orijen jest be, hills jest be, applows jest be, purina jest be - jeśli idzie o Sibel, bo Mietek zje raczej wszystko co dam jak to kotek śmietnikowy ale ze względu na niejadka Sibel dla której karmienie to jest cały rytuał i nie daj boziu że ktoś na korytarzu przejdzie to już koniec jedzenia, oboje jedzą karmę dla wybredniaków. Ale dwa razy dziennie jedzą mokre, Mieczysław na zwiększonej dawce mokrego odchudził się o wiele łatwiej niż na odchudzających karmach.

BARF jest fajny ale uważam że suchą karmę koty powinny "umieć" jeść na wypadek choćby zagubienia i trafienia do schronu - już widzę jak ktokolwiek w schronie interesuje się czy kotek umie jeść suche czy może wolałby BARFa ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lut 01, 2011 0:53 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Ojej, a moje właśnie wcinają z uwielbieniem te nowe rodzaje RC Exigent... :roll: nawet kosztem rezygnacji z mięska i mokrej karmy :roll: :roll: :roll: nie podoba mi sie to, ale nie dam się kotom przestawić tylko na suchą... Gibutku, zdradź mi tę tajemnicę - w jakich ilościach i czym karmisz swojego kocurro, że Ci spadł z wagi? Jestem żywotnie tym zainteresowana :D
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto lut 01, 2011 1:08 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Marzenia a powiedz mi czy tą karmę RC Growth dostanę w zoologicznym ? czy u weta tylko czy jak..
bo w środę mam plan odwiedzić zoologiczny

Sunshine307

Post » Wto lut 01, 2011 1:21 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

lecę spać bo oczy mi się już zamykają :|
to do jutra ...yyy do dziś dziewczyny :D :mrgreen:

Sunshine307

Post » Wto lut 01, 2011 2:02 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Sunshine307 pisze:Marzenia a powiedz mi czy tą karmę RC Growth dostanę w zoologicznym ? czy u weta tylko czy jak..
bo w środę mam plan odwiedzić zoologiczny

Właśnie wróciłam z karmienia blokowych i diabełków..

Tej karmy nie dostaniesz pewnie w zoologicznym - u weta lub na tej stronie, na której Ci ją podlinkowałam czyli animalia.pl - to jest sklep internetowy, spróbuj, może bedzie Ci łatwiej i taniej robić zakupy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Wto lut 01, 2011 7:18 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Witajcie bladym świtem! :)
Ja swoim futrom kupuję ostatnio jedną karmę Royala - Intense Hairball.
A jako bytówki daję Boscha, Nutra Nuggets, Brita, Bozitę.
Pomijając już nawet skład, uważam że RC się po prostu skiepścił.
A to mleko chętnie wypróbuję, bo moje kociaste bardzo lubią chłeptać.
A Winston, nawet w promocji, może faktycznie puścić z torbami.

Cieszę się, że z kociakami jakoś się układa.
A Promyś to ma teraz specjalny "tron", że robi wszystko jak książę? :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lut 01, 2011 9:01 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto lut 01, 2011 9:02 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Erin pisze:Witajcie bladym świtem! :)
Pomijając już nawet skład, uważam że RC się po prostu skiepścił.

Zdecydowanie się skiepścił odkąd zaczął byc produkowany w Polsce.

Erin pisze:
A Promyś to ma teraz specjalny "tron", że robi wszystko jak książę? :wink:

Nie :D po prostu zaprzyjaxnił się z kuwetą :!: :piwa: :piwa: :piwa: w końcu! :D

Marzenia11

Post » Wto lut 01, 2011 9:02 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

EdytaB_a pisze:Obrazek Obrazek

edytko, zaczynamy kawkę? Idę wstawić ekspresik :D

Marzenia11

Post » Wto lut 01, 2011 9:15 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Marzenia witaj :D

Z innej beczki (może powinnam u siebie? ...ale co tam)
Mój TŻ strasznie stara sie zaprzyjaźnić z Lalą, nic na siłę, daje rękę do powąchania, podkarmia - ale Lala ma to gdzieś. Wczoraj wskoczyła mu na kolana z rozpędu jak siedział przy kompie (mi tak siada i pisać nie daje) ale jak się zoriętowała , że to on zeskoczyła momentalnie. Jest mu przykro widzę to ale twardo nie daje za wygraną :)
Franek to co innego (zreszta jak widać po fotkach kto kotka wykarmił butelką....ja nigdy tego nie umiałam dobrze zrobić jak twierdził mój TŻ zabierając mi butelkę z mlekiem :) )
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Wto lut 01, 2011 9:25 Re: DT SMARTI-szukamy transportu Wawa-Katowice-Wawa,lub odwr....

Z własnego doswiadczenia wiem, że im bardziej mi na czymś zalezy, tym pewniej, że kot to oleje i zrobi dokładnie odwrotnie. Więc niech odpuści starania się o jej względy - niech po prostu się bawi, daje smakołyki (ale uwaga: tuczą!! :D ) gdy podejdzie do niego badź się zbliży to niech wtedy głaszcze ale tyle ile ona chce itp. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

[poprzednia][następna]