Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
edit_f pisze:bardzo proszę o pomoc:
czy ktoś może sam/zna kogoś, kto mógłby zabrać do siebie na dt małego psiaka, sunię po sterylce, zaledwie na 5 dni? od jutra do niedzieli.. sunia jest bardzo grzeczna.. oczywiście wraz z jedzonkiem
Tweety pisze:Pan Sowa jedzie do domu:) do stolycy, proszę ja Was![]()
Wszystkim serdecznie dziękuję za promocję Pana Sowy, ogłoszenia i wszelką pomoc
Jafusia pisze:Czy w krk mozna zrobić gdzieś jeszcze darmową sterylke? Znajoma znalazła kociaka (na razie ma ok. 4 miesiecy - kot nie znajoma) i pyta o taka możlliwośc. Jest na to szansa? Wiem że może pisać podanie do KTOZ ale czy poza tym jest jakas alternatywa? Ktoś coś wie?
Tweety pisze:nie wiem co napisać ale jest bardzo źle, bo i Hania w bardzo ciężkim stanie. Test na pp wyszedł ujemny ale pojawiła się paskudna biegunka. Zorganizowałam dawcę, Akima jedzie z tą panią i kotem ale zadzwoniła tez pani, której dawaliśmy budkę dwa dni temu dla kociaków 2-tygodniowych. Kotka je odrzuciła i ponoć maluchy płaczą od tych dwóch dni a kobita dzisiaj dzwoni z awanturą, że ona już nie może tego płaczu znieść i ona się wykończy nerwowo. Może to i dobrze, bo ja jej zrobiłabym to wcześniej Ja pier....!!!
Trzeba maluchy (jakieś już umarły, nie wiem ile, zaraz się dowiem) zabrać i karmić. Robert miał kontakt z bajkokotami, co prawda odkaża się bez przerwy ale nie ryzykowałabym. Każdy pomysł na wagę złota!
niezniszczalna pisze:vetmint prawie zabił Rysie!! Nie miała biegunki ani wymiotów. Ona nie wisiała nad miską, ale leżała na kocyku bez życia przez trzy dni. Musiałam ją karmić strzykawką i nosić do kuwety. A i tak potem się okazało, że robale nadal są!! Za jakiś czas wszystkie koty dostały pratela chyba i dopiero on wytłukł to całe paskudztwo, a futra były całkowicie zdrowe po jego podaniu.
noemik pisze:Lutra zawozi właśnie trójkę maluchów do Zowisi.
Są to: Mara, Duszek - buraski oraz Zombie - czarnuszek.
Więcej napisze jak wróci, o ile nie padnie.
Olkuszanki - sztuk dwie - z Arwetu - Polę i Negri przywiozłyśmy z Lutrą do nas do domu. BarbAnn była, zdjęcia robiła. Dziękuję, Basiu.
Olkuszanki bawią się teraz w najlepsze.
Jesli chodzi o pozostałych członków rodziny, to:
W sobotę Harry będzie do odbioru, być może pozostała PIĄTKA (?!?) olkuskich dzieci również...
czy ktoś ma jakiś tymczas zakamuflowany gdzieś na czarną godzinę?
to już jest ta czarna.
może ktoś weźmie choć jedno, proszę... Maluchy, ładne i zdrowe, szybko znajdą domy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 62 gości